Forum PCLab.pl: Wolne otwieranie się stron www - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wolne otwieranie się stron www pomóżcie Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Matiqm Ikona

  • To be or not to be ;)
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 549
  • Dołączył: Nd, 28 Gru 08

Napisany 16 Marzec 2009 - 19:22

Witam!

Mam internet 1mb/s. Od niedawna zauważyłem wolne otwieranie się stron internetowych. Nawet przy zwykłych wklepywaniu w google jest to samo. Nie wiem co zrobić. Wcześniej tego nie było. Każda przeglądarka tak samo wolno otwiera strony internetowe. Może wy mi pomożecie? Wklejam logi z combofixa bo napewno będziecie chcieli oto LINK

#2 Użytkownik jest niedostępny   tehawanka Ikona

  • Niedostępny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6867
  • Dołączył: Pn, 21 Lip 08

Napisany 16 Marzec 2009 - 20:01

Pokazuj pełne logi, w tym brakuje górnej i dolnej części.
Wklej do notatnika:
File::
c:\windows\system32\hlp.exe
c:\documents and settings\PC\uyudpnm.exe
c:\windows\system32\drivers\ws2_32sik.sys
c:\windows\system32\drivers\DllSrv.exe


Registry::
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"hlp"=-
[HKLM\~\services\sharedaccess\parameters\firewallpolicy\standardprofile\AuthorizedApplications\List]
"c:\\WINDOWS\\system32\\hlp.exe"=-
"c:\\Documents and Settings\\PC\\uyudpnm.exe"=-

Driver::
DllSrv Service Controler
ws2_32sik

Plik zapisz pod nazwą CFScript
Teraz plik przeciągnij i upuść na ikonę ComboFix:
Dodaj obrazek
Pokaż log który powstanie podczas usuwania.

Dodatkowo przeskanuj dysk Malwarebytes' Anti-Malware

Ten post był edytowany przez tehawanka dnia: 16 Marzec 2009 - 20:05


#3 Użytkownik jest niedostępny   Matiqm Ikona

  • To be or not to be ;)
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 549
  • Dołączył: Nd, 28 Gru 08

Napisany 17 Marzec 2009 - 14:19

Oto log LINK Przeskanowałem dysk tym programem co podałeś i nie wykrył żadnych infekcji.

Ten post był edytowany przez Matiqm dnia: 17 Marzec 2009 - 14:27


#4 Użytkownik jest niedostępny   tehawanka Ikona

  • Niedostępny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6867
  • Dołączył: Pn, 21 Lip 08

Napisany 17 Marzec 2009 - 14:45

Log wygląda OK.
Skasuj kwarantannę od ComboFix - C:\Qoobox
Wyłącz na chwilę przywracanie systemu:
Panel sterowania >>> System >>> Przywracanie systemu >>> zaznacz: Wyłącz Przywracanie systemu na wszystkich dyskach >>> OK
Opróżnij foldery Temp i Temporary - ATF Cleaner

#5 Użytkownik jest niedostępny   Matiqm Ikona

  • To be or not to be ;)
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 549
  • Dołączył: Nd, 28 Gru 08

Napisany 17 Marzec 2009 - 15:35

Zrobiłem i wszysto ok
dzięki za kolejną już pomoc

#6 Użytkownik jest niedostępny   danmosak Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Cz, 25 Lut 10

Napisany 25 Luty 2010 - 23:27

witam. sorki za odswiezenie posta ale mam podobny problem. mam lacze 8mb/s a od kilku dni internet mi strasznie spowolnial, tzn strona glowna laduje sie szybko ale potem trzeba czekac cala wiecznosc a obrazki zazwyczaj wogole sie nie zaladowuja. poprzednio nigdy tak nie mialem. a do tego mam kolejny problem nie wiem czy pada mi wyswietlacz ale czasem mam problem z wyswietlaczem w laptopie bo czasem sie zawiesza i taj jakby caly ekran jakby zachodzil mgla ale po kilku sekundach wraca do normalnosci. Niewiem czy wyswietlacz pada( laptop ma rok) czy to moze jakies wirusy. Uzywam kaspersky-ego i czesto skanuje mksem(online). wklejam linka loga http://wklej.org/id/285891/ z combofixa . Prosze o sprawdzenie go

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych