Forum PCLab.pl: problem z "ć " w ATI Catalyst Control Center - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

problem z "ć " w ATI Catalyst Control Center Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   ulan Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 292
  • Dołączył: Wed, 04 Wrz 02

Napisany 15 Październik 2004 - 16:38

do szału już mnie doprowadza problem z literką "ć" w ATI Catalyst Control Center spowodowany zarezerwowaniem skrótu ctrl+alt+c dla wywołania CCC. Można wejść w hot keys menagera i wyłączyć ten skrót, ale po wylogowaniu i zalogowaniu lub po resatarcie ten cholerny skrót jest znowu aktywny. Zna ktoś metodę jak to na stałę usunąć??? nic nie pomaga zmiany na np. ctrl+alt +m (lub jakakolwiek inna litera bez polskiego sobowtóra z oonkiem), nie pomaga usunięcie tego sktrótu. Ciągle jak zmora ctrl+alt+c wraca (jak teściowa i czeki ;-)...

Może jest możliwość wykorzystając znajomości Pily w ATI zwrócić im uwagę na ten błąd. Szukałem już w rejestrze windowsów i w innych miejscach (pliki konfiguracyjne) gdzie ten cholerny skrót moze być zapisany i nic nie mogę znaleźć...

Zna ktoś rozwiązanie tego upier... problemu?????

#2 Użytkownik jest niedostępny   Somebody Ikona

  • somebody like me
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1619
  • Dołączył: Wed, 13 Paź 04

Napisany 15 Październik 2004 - 19:48

zabrzmi ironicznie.
Polecam się pozbyć CC ale nietylko z powodu jedynie przypisanego klawiszowi skrutowi.

#3 Użytkownik jest niedostępny   edgar Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 58
  • Dołączył: Cz, 24 Kwi 03

Napisany 15 Październik 2004 - 19:50

zmień literkę "C" na np. "G" - i problem masz z głowy
u mnie pomogło na stałe

[Edytowane: 15/10/2004 przez edgar]

#4 Użytkownik jest niedostępny   ulan Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 292
  • Dołączył: Wed, 04 Wrz 02

Napisany 15 Październik 2004 - 22:32

Cytuj

zmień literkę "C" na np. "G" - i problem masz z głowy
u mnie pomogło na stałe

[Edytowane:  15/10/2004 przez edgar]



Hmmmmmm zrobiłem jak radziłeś no i niestety dalej bez rezultatu, tzn. zmieniłem na "G" zapisałem zmiany. Niestety po restarcie kompa nadal nie pamięta i z uporem maniaka wraca do skrótu ctrl+alt+"C".
Już nie wiem co jest grane... żeby było zabawniej duże "Ć" działa bez problemów, kłopoty są z małym "ć". Już zlekka ma dosyć ciągłego odpalania CCC i zmienianie tego skrótu....

#5 Użytkownik jest niedostępny   Konr@d Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 306
  • Dołączył: Nd, 15 Wrz 02

Napisany 15 Październik 2004 - 22:40

mam dokładnie ten sam problem, jak ktos ma jakies lekarstwo to bardzo proszę o pomc :-)

#6 Użytkownik jest niedostępny   =-Mav-= Ikona

  • Ósmy pasażer Nostromo
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 32506
  • Dołączył: So, 09 Sie 03

Napisany 15 Październik 2004 - 23:33

A powyrzucaliście z autostartu wszystkie śmieci które wrzucają tam Catalysty przy instalacji?

#7 Gość_Staszeek_*

  • Grupa: Goście

Napisany 15 Październik 2004 - 23:45

CCC, ja pierdo*e (sorry, ile razy mozna to przerabiac???)... Zastanowcie sie nad Omegami, tam nie macie takich problemow. Tam nie macie tego dornego wynalazku ATI jakim jest ten panel...

#8 Użytkownik jest niedostępny   ulan Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 292
  • Dołączył: Wed, 04 Wrz 02

Napisany 16 Październik 2004 - 11:03

Cytuj

CCC, ja pierdo*e (sorry, ile razy mozna to przerabiac???)... Zastanowcie sie nad Omegami, tam nie macie takich problemow. Tam nie macie tego dornego wynalazku ATI jakim jest ten panel...


ja się pytam jak rozwiązac ten problem, a ty odrazu wyskakujesz z amputacją. to potrafi każdy, ale rozwiązać problem już nie...

#9 Użytkownik jest niedostępny   JackyX Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Pt, 15 Paź 04

Napisany 16 Październik 2004 - 17:25

Cześć wszystkim

Dołączam się do problemu, tym razem z małą literą "ł" bo dużą da się napisać.
Na moim (w pracy) pomaga tylko taki manewr - dodam że na kompie jest kilku użytkowników. Loguję się jako użytkownik A następnie wylogowuję się i loguję jako użytkownik B potem znów na A i już jest dobrze :D
Wiem, wiem to tandetne rozwiązanie ale nic innego nie udało się odkryć. Nawet goście, którzy znają się na komputerach rozkładają ręce.

Pozdrawiam all
JackyX

[Edytowane: 16/10/2004 przez JackyX]

#10 Użytkownik jest niedostępny   ulan Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 292
  • Dołączył: Wed, 04 Wrz 02

Napisany 16 Październik 2004 - 20:14

Cytuj

Cześć wszystkim

Dołączam się do problemu, tym razem z małą literą "ł" bo dużą da się napisać. 
Na moim (w pracy) pomaga tylko taki manewr - dodam że na kompie jest kilku użytkowników. Loguję się jako użytkownik A następnie wylogowuję się i loguję jako użytkownik B potem znów na A i już jest dobrze  :D 
Wiem, wiem to tandetne rozwiązanie ale nic innego nie udało się odkryć. Nawet goście, którzy znają się na komputerach rozkładają ręce.

Pozdrawiam all
JackyX

[Edytowane:  16/10/2004 przez JackyX]


A jaka karta graficzna jesrt zainstalowana w tym kompie? bo jeżeli jest to zintegrowany intel, to wystarczy wejśc w ustawienia kart graficznej i wyłączyć skróty klawiszowe i będzie git (czego niestety nie da się zrobic w ati :-(

#11 Użytkownik jest niedostępny   vezz Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: So, 03 Cze 06

Ikona postu  Napisany 03 Czerwiec 2006 - 20:18

Mam ten sam problem. To jest tak niesamowicie wkurzające! Grrr!
Za każdym razem trzeba wchodzi w to dziadostwo i dezaktywowa skrót.
Zmiana skrótu też nic nie daje - właśnie jestem po dwóch restartach.

wygląda na to, że skrót ustawiany jest na sztywno przy kazdym uruchamianiu
CC. A więc? Trzebaby stworzy plik .reg, który przy kazdym uruchomieniu likwiduje ten skrót. Pytanie:

Jak ma wyglądac (grrr) ten plik? Gdzie w ogóle winda trzyma skróty klawiszowe?

#12 Użytkownik jest niedostępny   Boro666 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 44349
  • Dołączył: Wt, 08 Paź 02

Napisany 03 Czerwiec 2006 - 20:35

A co za problem w ogole wylaczyc te durne skroty klawiszowe? :E Jak tak robie i nie mam zadnych problemow.

#13 Użytkownik jest niedostępny   januzi Ikona

  • ^ patryjota, katolig, bochater
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 33773
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 03

Napisany 03 Czerwiec 2006 - 22:15

dlatego karty firmy nvidia sa lepsze :thumbup:

w pliku powinno byc [-SCIEZKA\ELEMENT]
zapisz sobie jaki klucz kasujesz i skopiuj w miejsce sciezka\element

#14 Użytkownik jest niedostępny   shreku Ikona

  • Dawno, dawno temu....
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3287
  • Dołączył: Nd, 07 Maj 06

Napisany 04 Czerwiec 2006 - 08:37

tez nie mam tego cholernego ćććć ale jak wejde w menadzera zadań i zamkne proces co sie nazywa CLI.exe to jesc ćććć :D mi pomaga :szczerbaty:

#15 Użytkownik jest niedostępny   Opson6667 Ikona

  • Powered by Intel 975X
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4934
  • Dołączył: Pn, 03 Lut 03

Napisany 04 Czerwiec 2006 - 15:20

Zobacz postjanuzi, o 3 czerwca 2006, 23:15, napisał(a):

dlatego karty firmy nvidia sa lepsze :thumbup:

w pliku powinno byc [-SCIEZKA\ELEMENT]
zapisz sobie jaki klucz kasujesz i skopiuj w miejsce sciezka\element


A żebyś wiedział że są - przynajmniej początkujący user nie musi szukać po forach internetowych rozwiązania :lol2:

#16 Użytkownik jest niedostępny   Davidek Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 357
  • Dołączył: Pn, 28 Lis 05

Napisany 04 Czerwiec 2006 - 21:00

heheh.chyba powtorze po kolegach ale inni chyba nie umia czytac.Poprostu wylacz klawisze skrotów i po sprawie.Przeciez i tak ich nie uzywasz :E

#17 Użytkownik jest niedostępny   Camillo Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2836
  • Dołączył: Wed, 01 Wrz 04

Napisany 05 Czerwiec 2006 - 11:45

Dokładnie. Po prostu trzeba nie tylko odznaczyć samą funkcję używania klawiszy skrótu, ale też odznaczyć wewnątrz niej sam skrót który ma być stosowany i wtedy na 100% będzie dobrze, wiem z doświadczenia.

Swoją drogą, może to i drobiazg, ale w głowie mi się nie mieści jak ATI mogło wypuścić takie gówno jak Catalyst Control Center, a jest to niewątpliwie jedno wielkie gówno i to nie tylko przez te "śmieszne" problemy z polskimi literami, ale przede wszystkim przez totalne zamulanie systemu... Po prostu wstyd... Żeby panel dołączany do oficjalnych sterowników był tak żałośnie beznadziejny... :mad2:

Tego co to wymyślił powinno się normalnie wychłostać... :whip:

#18 Użytkownik jest dostępny   a_corum Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3082
  • Dołączył: So, 15 Kwi 06

Napisany 05 Czerwiec 2006 - 19:25

ja po prosru wyłączyłem to z CCC i jest po problemia. Z zakładki HotKeys odznaczyłem takie jedno cos i tyle;p

#19 Użytkownik jest niedostępny   Kaczor_14 Ikona

  • Lol, rotfl & omfg
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 526
  • Dołączył: Nd, 06 Lut 05

Napisany 06 Czerwiec 2006 - 15:21

A ja to wywaliłem i własnie ściągam Omegi.

#20 Użytkownik jest niedostępny   szek-spir Ikona

  • Emperor
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1548
  • Dołączył: So, 16 Sie 03

Napisany 07 Czerwiec 2006 - 00:15

ć o dowod, jest sposub prosty i skuteczny :

Start>Uruchom > "Services.msc" > dwoklik na Ati Hotkey poller > typ uruchomienia Wyłaczony.

Ot spece od kart graficznych a windowsa nie znaja :P

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych