Forum PCLab.pl: Emulator Xbox 360 gamepad - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (7 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Emulator Xbox 360 gamepad program ktory zamienia twojego pada w kontroler z x360

#41 Użytkownik jest niedostępny   wik1992 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 164
  • Dołączył: Pt, 06 Lut 09

Napisany 08 Wrzesień 2010 - 15:06

Zobacz postkarolinho5, o 06 Wrzesień 2010 - 19:22, napisał(a):

Witam.
Mam problem z moim padem - SPEED-LINK SL-6555-SBK.
Otóż ściągnąłem emulator X360 (z tego linku http://www.mediafire.com/?00cmgyjhgma), w wersji dla padów, które mają triggery na jednej osi i gdy uruchamiam XInputTest.exe to gdy nacisnę lewy trigger to pokazuje mi jakbym naciskał prawy, a gdy naciskam prawy to jakbym naciskał lewy.
Czy macie jakiś pomysł jak to rozwiązać?


Musisz pogrzebać w xbox360cemu ;] Zamiast "Left Trigger" wpisz "Right Trigger" i odwrotnie ;] Jak coś to napisz czy to pomogło,a jak nie to jeszcze inaczej spróbujemy Ci pomóc ;]

#42 Użytkownik jest niedostępny   karolinho5 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Pn, 06 Wrz 10

Napisany 09 Wrzesień 2010 - 15:51

Już tego próbowałem ale nie pomogło :(

#43 Użytkownik jest niedostępny   wik1992 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 164
  • Dołączył: Pt, 06 Lut 09

Napisany 09 Wrzesień 2010 - 20:59

Zobacz postkarolinho5, o 09 Wrzesień 2010 - 15:51, napisał(a):

Już tego próbowałem ale nie pomogło :(


To spróbuj zmienić cyfry przy tym "Left i Right Trigger" ;]
Np.:
Left Trigger-5
Right Trigger-6
zmień na
Left Trigger-6
Right Trigger-5.

Zrób to w xbox360cemu ;]

#44 Użytkownik jest niedostępny   karolinho5 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Pn, 06 Wrz 10

Napisany 10 Wrzesień 2010 - 05:12

Z racji tego że mam oba triggery na 1 osi to xbox360cemu, jest tak napisane:

Left Trigger=l1 #button id; precede with 'a' for an axis; eg; a-6; for a slider precede with 's' eg; s-1
Right Trigger=l1 #button id; precede with 'a' for an axis; eg; a-6; for a slider precede with 's' eg; s-1

#45 Użytkownik jest niedostępny   wik1992 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 164
  • Dołączył: Pt, 06 Lut 09

Napisany 10 Wrzesień 2010 - 14:29

Zobacz postkarolinho5, o 10 Wrzesień 2010 - 05:12, napisał(a):

Z racji tego że mam oba triggery na 1 osi to xbox360cemu, jest tak napisane:

Left Trigger=l1 #button id; precede with 'a' for an axis; eg; a-6; for a slider precede with 's' eg; s-1
Right Trigger=l1 #button id; precede with 'a' for an axis; eg; a-6; for a slider precede with 's' eg; s-1


No niestety nie wiem jak Ci pomóc ;[

#46 Użytkownik jest niedostępny   karolinho5 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Pn, 06 Wrz 10

Napisany 10 Wrzesień 2010 - 16:59

A jak w gta iv zmienić sterowanie na padzie?

#47 Użytkownik jest niedostępny   karolinho5 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Pn, 06 Wrz 10

Napisany 10 Wrzesień 2010 - 17:43

Problem rozwiązany, trzeba było wpisać:
Left Trigger=k1 #button id; precede with 'a' for an axis; eg; a-6; for a slider precede with 's' eg; s-1
Right Trigger=k1 #button id; precede with 'a' for an axis; eg; a-6; for a slider precede with 's' eg; s-1

#48 Użytkownik jest niedostępny   zgf1 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1374
  • Dołączył: So, 30 Lip 05

Napisany 01 Październik 2010 - 14:45

Linki nie dzialaja

" IPS Driver Error
There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here "

Moze ktos gdzies wrzucic?

#49 Użytkownik jest niedostępny   kamil_btg Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Pt, 01 Paź 10

Napisany 01 Październik 2010 - 19:43

Pomoże ktoś z ustawieniem prawego analoga?

#50 Użytkownik jest niedostępny   karlson3 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 59
  • Dołączył: Cz, 12 Kwi 07

Napisany 01 Październik 2010 - 20:39

 

Zobacz postzgf1, o 01 Październik 2010 - 15:45, napisał(a):

Moze ktos gdzies wrzucic?


Tutaj znajdziesz najnowszą wersje

http://code.google.com/p/x360ce/downloads/list


#51 Użytkownik jest niedostępny   Sobol Ikona

  • Intel® i7 @ 4.00GHz Club™
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5743
  • Dołączył: Wed, 15 Sie 07

Napisany 01 Październik 2010 - 20:55

Nie prościej kupić sobie pada od Xboxa i nie kombinować ? :hmm:

Ten post był edytowany przez sobol199 dnia: 01 Październik 2010 - 20:55


#52 Użytkownik jest niedostępny   bako Ikona

  • God Is An Astronaut
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4542
  • Dołączył: Nd, 22 Sty 06

Napisany 01 Październik 2010 - 21:53

Zobacz postsobol199, o 01 Październik 2010 - 21:55, napisał(a):

Nie prościej kupić sobie pada od Xboxa i nie kombinować ? :hmm:


A jak już ktoś ma jakiegoś przyzwoitego pada? Po co mu kolejny... poza tym jak działa to myślę że warto pokombinować.

#53 Użytkownik jest niedostępny   kamil_btg Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Pt, 01 Paź 10

Napisany 01 Październik 2010 - 22:45

nikt nie ma pomysłu na prawego analoga? próbowałem już sporo i nic...

#54 Użytkownik jest niedostępny   wik1992 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 164
  • Dołączył: Pt, 06 Lut 09

Napisany 26 Styczeń 2011 - 10:30

A czy sprawdzał ktoś czy najnowsza wersja działa z Gears of War ???

#55 Użytkownik jest dostępny   R4zen Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1818
  • Dołączył: Nd, 14 Wrz 08

Napisany 02 Luty 2011 - 19:32

Moim zdaniem najlepszym emulatorem pada xbox'a 360 jest:Xbox 360 Controller Emulator 2.0.0.1 by Evaldas Jocys + pliki "dinput8.dll" i "xinput9_1_0.dll" z emulatora XBOX360 Controller Emulator v3.0 (do poprawnego działania np. w grze Darksiders).Dużą zaletą X360 emu by Evaldas Jocys jest łatwa możliwość konfiguracji dzięki graficznemu interfejsowi i opcji nagrywania przycisków pada, można łatwo ustalić jaki button odpowiada za każdy przycisk, co również może być przydatne do poprawnej konfiguracji emulatora x360 v3.0 ( znając poprawne nazwy przycisków można łatwo je wpisać do pliku konfiguracyjnego xbox360cemu.ini)

Ten post był edytowany przez R4zen dnia: 02 Luty 2011 - 19:34


#56 Użytkownik jest niedostępny   booob Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Cz, 24 Lut 11

Napisany 24 Luty 2011 - 20:23

Jest jakieś sposób na skonfigurowanie spustów na jednej osi? niby ta x360ce vibmod 3.1.0.4 BETA3wersja obsługuje te spusty jednoosiowe ale u mnie coś nie działa więc może komuś z was się udało?

#57 Użytkownik jest niedostępny   jaromes Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pn, 23 Maj 11

Napisany 23 Maj 2011 - 21:46

Witam

Mam taki problem, sciagnalem ten program, odrazu przetestowalem na grze Operation Flashpoint, no i powiedzmy ze dziala, ale prawa galka jakos nietypowo, zarowno w grze jak i w testerze
jak daje w gore czy w dol to nie reaguje, jak dalej w lewo to idzie w gore, a jak daje w prawo to idzie w dol,
w rozszerzonej wersji programu w zakladce DirectInput w miejscu gdzie wyswietlane sa wartosci U/V A jak daje w gore wartosci spadaja do 0 a jak daje w dol to rosna, w tabelce na przecieciu R i Z wartosci sie zmieniaja przy ruchach w prawo i lewo stad wnioskuje ze nie jest to uszkodzenie a kwestia konfiguracji
jesli sie ktos zna na tym, prosilbym o pomoc w konfiguracji

Pozdrawiam

Ten post był edytowany przez jaromes dnia: 23 Maj 2011 - 21:57


#58 Użytkownik jest niedostępny   Tomaszwinner Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1423
  • Dołączył: Nd, 05 Wrz 10

Napisany 26 Maj 2011 - 15:43

Mam wrażenie, że w fifie 11 demo gdy biegnę to mogę biec tylko w kilku kierunkach, czy emulator pomoże? Mój pad to TRACER TRJ-301.

FIFA 11 DEMO

Wrzuciłem film, oceńcie, czy to jest 360* (czasami musiałem na bramkarza i na auty uważać, żeby piłka nie wyleciała)

http://www.youtube.c...h?v=ps1phKmwMk4

Jeśli nie jest to 360* to Emulator XBOX PADA na PC pomoże, jak ustawić 360*, stery do pada wgrane.

Ten post był edytowany przez Tomaszwinner dnia: 26 Maj 2011 - 18:06


#59 Użytkownik jest niedostępny   Lukassuss Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Cz, 22 Kwi 10

Napisany 27 Maj 2011 - 07:46

Witam.

Zakupiłem właśnie sobie pada Speedlink 360 Style (SL-6555-SBK)XEOX i już pluje sobie w brodę.

Miałem nadzieję na relaksujące pocinanie w Wiedźmina 2 a tymczasem póki co mam już z nim nerwicę. Win go widzi (Vista 32), kontrolka się pali ale żeby jakaś gra raczyła go zauważyć musiałem użyć emulatora (tego podanego na poprzednich stronach).

Ale i tak kiszka. Gra go widzi ale działanie to juz porażka. Krzyżak i lewa "gałka" pracują normalnie - tzn. jak dla mnie normalnie czyli np. jak naciskam krzyżak do góry to postac idzie do przodu, jak w lewo to idzie w lewo itp.

Ale reszta... Prawa gałka sterująca kamerą - pochylam ją w lewo to kamera idzie w górę, pochylam do przodu to kamera w prawo itp. no zupełnie od czapy. Z przyciskami to samo. Spusty z przodu dwa nie działają, dwa działają ale nie jako spusty (w sensie "dac ognia" czy w przypadku Wiedźmaka mieczem w łeb) - tylko np. jako menu broni albo eliksirów.

Użyłem tego programiku XinputTest i wykrywa mi pada - ale tu to samo - krzyżak i lewa gałka ok - czyli jak wychylam je w daną stronę to ta zielona kropka też idzie w tę stronę. Ale prawa gałka i przyciski już nie. Jak wychylam prawą gałkę np. w lewo to na teście zielona kulka idzie np. w górę, jak wychylam prawo to w dół. Przyciski też pomieszanie z porąbaniem - naciskam np. zielony to pokazuje że naciskam czerwony, naciskam czerwony to pokazuje że naciskam niebieski itp. Same spusty zero reakcji a jak naciskam przyciski opisane 7 i 8 (takie przy znaczku Speedlink) to wtedy mi pokazuje że naciskam jedne ze spustów. Tak jest w trybie analogowym bo w cyfrowym to już w ogóle nic nie działa dobrze.

No normalnie ręce opadają. Generalnie czytałem o tym padzie że nie ma problemów i sam się ładnie instaluje i działa a tu zonk. Już nie wiem czy to może pad jest popsuty?

Qrde lepiej mi było kupić oryginał XBOX'a i byłoby zero problemów...

Ten post był edytowany przez Lukassuss dnia: 27 Maj 2011 - 07:50


#60 Użytkownik jest niedostępny   aduch16 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pn, 11 Lip 11

Napisany 11 Lipiec 2011 - 11:49

Witam mam mały problem nie ogarniam za bardzo tego pliku xbox360cemu a chciałbym przestawić prawego analoga ponieważ na prawym analogu prawo lewo to góra dół, a góra dół to prawo lewo trochę to irytujące teraz ustawione mam tak:

Index=0 #controller index in game controllers list; 0 is first; -1 to ignore this pad
Left Analog X=1 #axis index; use - to invert; precede with 's' for a slider eg; s-1; 7 to disable
Left Analog Y=-2 #axis index; use - to invert; precede with 's' for a slider eg; s-1; 7 to disable
Right Analog X=3 #axis index; use - to invert; precede with 's' for a slider eg; s-1; 7 to disable
Right Analog Y=-6 #axis index; use - to invert; precede with 's' for a slider eg; s-1; 7 to
disable
Left Analog X Linear=0 #-100 to +100 raise this number to increase sensitivity near center
Left Analog Y Linear=0 #-100 to +100 raise this number to increase sensitivity near center
Right Analog X Linear=0 #-100 to +100 raise this number to increase sensitivity near center
Right Analog Y Linear=0 #-100 to +100 raise this number to increase sensitivity near center
Left Analog X+ Button=0 #button id; 0 to disable
Left Analog X- Button=0 #button id; 0 to disable
Left Analog Y+ Button=0 #button id; 0 to disable
Left Analog Y- Button=0 #button id; 0 to disable
Right Analog X+ Button=0 #button id; 0 to disable
Right Analog X- Button=0 #button id; 0 to disable
Right Analog Y+ Button=0 #button id; 0 to disable
Right Analog Y- Button=0 #button id; 0 to disable

jeśli ktoś potrafi to przestawić to z góry dzięki za pomoc ;]



sorki już sobie poradziłem ;p

Ten post był edytowany przez aduch16 dnia: 11 Lipiec 2011 - 11:58


  • (7 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych