Forum PCLab.pl: laptop nie działa na samym zasilaniu bez baterii - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

laptop nie działa na samym zasilaniu bez baterii bardzo irytujący problem...

#1 Użytkownik jest niedostępny   Matthew1 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 670
  • Dołączył: Nd, 30 Lis 08

Ikona postu  Napisany 17 Kwiecień 2009 - 12:54

witam. sprawa dla jednych może się wydać oczywista ale ja sie spotykam z czymś takim pierwszy raz... mianowicie kupiłem laptopa acer extensa 5200 i mam taki mały ale jak bardzo irytujący problem. wiec do sedna
gdy pracuje na laptopie i działa on na samej baterii podłączam do niego kabel zasilania i bateria sie ładuje. gdy zamknę system i na wyłączonym lapku podpinam zasilanie to nie ładuje. muszę wcisnąć przycisk power żeby laptop się włączył, ale co najlepsze nie ładuje. podczas pracy baterii muszę podpiąć zasilanie i dopiero zaskoczy ładowanie. gdy wyjmę baterie i chce go włączyć to tez nie startuje. aby pracować na samym zasilaniu trzeba podczas ładowania baterii po prostu ja wyjąc.... nie wiem co z tym zrobić. może jakieś pomysły? czyżby zasilacz był za słaby aby na nim tylko odpalić lapka? może jakieś ustawienia w biosie?


a i bateria jest oryginalna ale nosi na sobie ślady otwierania. zasilacz jest oryginalny LITEON wychodzące z niego napięcie to 19V- 3.42A.

#2 Użytkownik jest niedostępny   mikilys Ikona

  • Właściciel Subaru Forestera 2.0l z 1999r.
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 15107
  • Dołączył: So, 04 Cze 05

Napisany 17 Kwiecień 2009 - 12:58

Normalne to nie jest i stawiam, że szlak trafił jakiś element zasilający, albo nie mam innego pomysłu.
Po prostu coś jest nie tak i to bardziej wewnątrz lapka niż w zasilaczy, bo ten jednak ładuje i daje radę przy pracującym systemie na dodatek.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Matthew1 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 670
  • Dołączył: Nd, 30 Lis 08

Napisany 17 Kwiecień 2009 - 14:24

kurde to lipa... chyba trzeba będzie odwiedzić serwis

#4 Użytkownik jest niedostępny   =-Mav-= Ikona

  • Ósmy pasażer Nostromo
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 32364
  • Dołączył: So, 09 Sie 03

Napisany 17 Kwiecień 2009 - 14:27

Miałem coś podobnego w moim Dellu, po jakimś czasie lap w ogóle przestał się włączać; okazało się że padła jakaś przetwornica na płycie. Ogólnie było z tym dużo zamieszania bo nie mogli znaleźć tego elementu, ale teraz lap działa, choć czasami, rzadko bo rzadko, sprawia problemy przy włączaniu.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Matthew1 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 670
  • Dołączył: Nd, 30 Lis 08

Napisany 17 Kwiecień 2009 - 14:28

dużo cie kosztowała wizyta w serwisie?

Ten post był edytowany przez Matthew1 dnia: 17 Kwiecień 2009 - 14:29


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych