Kowal, o 9 Październik 2009, 07:33, napisał(a):
zanim zaczniesz pociskać takie farmazony to sobie zobacz na premiery Mass Effecta czy Mirror's Edge od dwóch miesięcy do ponad pół roku różnicy w premierze między konsolą, a PCtem. Wyjątki? Przejrzyj na oczy, gdyby nie konsole to byś w życiu nie zagrał w te swoje "wyjątki" jak i Silent Hilla, Grida, Dirta 2 i wiele innych tytułów, już to tutaj pisałem, ale doszło do sytuacji, że tytuł typowo PCtowy staje się tytułem konsolowym, przykład pierwszy z brzegu - GTA, Mafia 2.
I nie chodzi tutaj o jakieś wypięcie się na graczy PCtowych etc. Ludzie, zrozumcie, to jest biznes!
Jestes niepowazny - GRY MULTIPLATFORMOWE ROBI SIE PO TO BY ZAROBIC JESZCZE WIECEJ dlatego na PC pojawil sie Mass Effect , Grid , Dirt , Proszit , Bioszok , Mirrors Edge , Batman , DMC4 , COD , NSF. Sam sie zastanow na temat farmazonow. Co mnie obchodzi to , ze jest poslizg w premierze skoro te gierki czesto okreslalne sa mianem czasowych "ekskluziwuf". Z GTA to inaczej bylo?
Tak , to sa wyjatki i nie mialbym w ogole problemow bo GRALBYM W NIE BEZ PROBLEMOW. Przy Pc nie robi sie sztucznego hajpu w stylu "HD" , ktore to wiekszosc pc ciagnie bez zadnej laski bo gre pokroju Crysisa w 720p to targa grafa za 400zl.
Podales przyklady gier , ktore ZAWSZE wyjda na PC bo to tak zwany "przelom gatunkowy" , serie doskonale rozpoznawalne , ktore od lat sa wybierane przez graczy. Skoro chce sie zarobic to sie trzaska wersje na kilka sprzetow. Zreszta , widziales pewnie wyglad aut w Dircie 2 - RADEON...
To jest biznes , dlatego wlasnie wydaje sie gry na kilka systemow , moze jeszcze mi powiesz , ze Soul Calibur czy Tekken na X360 to tez dzieki Sony , co? BIZNES ! Problemem jest to , ze wydaje sie sporo crapow.
Ps - gdyby nie rozwijanie PC TY w ogole nie gralbys na konsolach...
Ten post był edytowany przez Firekage dnia: 09 Październik 2009 - 07:09