Forum PCLab.pl: Konfiguracja internetu w 36i6 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Konfiguracja internetu w 36i6 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Ghost74 Ikona

  • Diabełek PCLaba
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1678
  • Dołączył: Cz, 31 Lip 08

Napisany 13 Maj 2009 - 14:48

Jak skonfigurować internet w 36i6?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Ozr Ikona

  • Belive !
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1379
  • Dołączył: Cz, 26 Lut 09

Napisany 15 Maj 2009 - 08:08

Jest to standardowa konfiguracja z plusa. Wszystko znajdziesz Tu.

#3 Gość_S3Bols_*

  • Grupa: Goście

Napisany 15 Maj 2009 - 08:10

musisz jeszcze aktywować funkcje mms/gprs wybierajac z ksiazki telefonicznej

#4 Użytkownik jest niedostępny   Celinator Ikona

  • <<<<DJ M@X>>>>
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 858
  • Dołączył: Wt, 19 Lut 08

Napisany 15 Maj 2009 - 09:52

aby dzialal ci pakiet bo z pewnoscią wykupiles pakiet 25mb lub 60mb to musisz miec aktywowany profil Internet GPRS nie WAP poniewaz jak bedziesz mial wap bedzie ci pobierac kase z konta a nie z pakietu. te ustawienie weźmiesz pod swój telefon z konfiguracji telefonu dostepnej na oficjalnej stronie plusa. adres podał ci juz Ozr. pozdrawiam

#5 Użytkownik jest niedostępny   Ozr Ikona

  • Belive !
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1379
  • Dołączył: Cz, 26 Lut 09

Napisany 15 Maj 2009 - 10:03

A jeżeli chodzi o ggplus to musisz aktywować usługę wap gprs :)

@Celinator

Nie opłaca się zwykłego gg używać :E

Ten post był edytowany przez Ozr dnia: 15 Maj 2009 - 10:15


#6 Użytkownik jest niedostępny   Celinator Ikona

  • <<<<DJ M@X>>>>
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 858
  • Dołączył: Wt, 19 Lut 08

Napisany 15 Maj 2009 - 10:08

jesli zwykłe GG chcesz miec aktywowane. tzw. mobilne GG to nie wap tylko Internet GPRS..

#7 Użytkownik jest niedostępny   Celinator Ikona

  • <<<<DJ M@X>>>>
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 858
  • Dołączył: Wt, 19 Lut 08

Napisany 15 Maj 2009 - 11:26

ja napisalem ze jeśli.... a nie ze uzywa go...

#8 Użytkownik jest niedostępny   lalu93 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 02 Lip 09

Napisany 02 Lipiec 2009 - 15:12

a czy przypadkiem nie będą potrzebne ustawiwnienia gprs ee.. np. Użytkownik, hasło , Dns itp. bo jam mam samsunga sgh i320 i tam takie są rubryki bo kiedyś miałem internet orange free to musiałem sam ustawiać Użytkownik, hasło i dns

#9 Użytkownik jest niedostępny   skee Ikona

  • Don't Forget to Breathe
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 30774
  • Dołączył: Nd, 26 Sie 07

Napisany 02 Lipiec 2009 - 15:50

Dla transmisji danych wpisujesz nazwę APN internet, reszta pozostaje pusta.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Ozr Ikona

  • Belive !
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1379
  • Dołączył: Cz, 26 Lut 09

Napisany 02 Lipiec 2009 - 16:26

Zobacz postlalu93, o 2 Lipiec 2009, 15:12, napisał(a):

a czy przypadkiem nie będą potrzebne ustawiwnienia gprs ee.. np. Użytkownik, hasło , Dns itp. bo jam mam samsunga sgh i320 i tam takie są rubryki bo kiedyś miałem internet orange free to musiałem sam ustawiać Użytkownik, hasło i dns



Orange free a pakiety internetowe z 36i6 to 2 różne rzeczy ;)

#11 Użytkownik jest niedostępny   lalu93 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 02 Lip 09

Napisany 09 Lipiec 2009 - 18:38

ja wiem teraz kupiłem 36i6 i chcę ustawić telefon by pobierał mi za 20gr za 100kb nie z wap bo w ustawieniach pisze że wap.plusgsm itd bo za 200kb zezarł 2zł,20gr !!

#12 Użytkownik jest niedostępny   lalu93 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 02 Lip 09

Ikona postu  Napisany 19 Lipiec 2009 - 14:07

udało mi się ustawić internet taki jaki powinien być 20 gr z a100kb oto ustawienia
Nazwa profilu , description: Internet Gprs
łacz użwając , connects to: The internet
Ap , Acces point: internet
Nazwa użytkownika, User name: internet
Hasło, Password: internet
Preferowany Serwer DNS: 212.2.96.51
Alternatywny Serwer DNS: 212.2.96.52

u mnie działa super pakiety działają, nie wiem jak w innych telefonach ale powinno działać bo jak wprowadzałem w innych telefonach te dane to działał internet takie same ustawienia były w innych sieciach tylko trzeba znać serwery DNS np. w orange free już jest inny DNS.
Nie uruchamiać żadnych innych ustawień ten włączyć jako domyślny proxy musowo wyłączyć chyba tyle.
Jeśli nie ma w telefonach z któryś tych rubryk to pomijamy i piszemy które są dostępne powodzenia pozdrawiam

Ten post był edytowany przez lalu93 dnia: 07 Listopad 2009 - 10:30


#13 Użytkownik jest niedostępny   lalu93 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 02 Lip 09

Napisany 20 Lipiec 2009 - 17:50

Działa na sto procent ja mam te ustawienia i ciągnie z pakietu wszystko gra włsnie teraz napisalem z telefonu pozdrawiam

#14 Użytkownik jest niedostępny   mckarolcia Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pt, 31 Lip 09

Napisany 31 Lipiec 2009 - 21:06

A ja próbowałam skonfigurować swój telefon, ale nie ma go w przykładowych modelach.

#15 Użytkownik jest niedostępny   mett7 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7499
  • Dołączył: Wt, 22 Kwi 08

Napisany 31 Lipiec 2009 - 21:40

Zobacz postmckarolcia, o 31 Lipiec 2009, 22:06, napisał(a):

A ja próbowałam skonfigurować swój telefon, ale nie ma go w przykładowych modelach.

To spróbuj znależć telefon tej samej firmy z tego samego okresu, chodzi o to żeby był na takiej samej lub podobnej platformie. Pamiętam ze kiedyś jak miałem BS EF81 nie było go do wyboru to wrzuciłem ustawienia z podobnego BS i wszystko działało. A jak nie to wklep ręcznie, to jest bardzo proste.

#16 Użytkownik jest niedostępny   lasek181 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Pn, 14 Gru 09

Napisany 14 Grudzień 2009 - 23:11

POMOCY :kwasny: kupilem motorole A810 i nie potrafie jej skonfigurowac wszedzie juz szukalem i nigdzie nie moge znalezc tego modelu:/ telefonu uzywam w Plusie bardzo prosze o pomoc...

#17 Użytkownik jest niedostępny   Ozr Ikona

  • Belive !
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1379
  • Dołączył: Cz, 26 Lut 09

Napisany 15 Grudzień 2009 - 11:21

lasek181, sprój ręcznie wpisać ustawienia:

Zobacz postlalu93, o 19 Lipiec 2009, 14:07, napisał(a):

udało mi się ustawić internet taki jaki powinien być 20 gr z a100kb oto ustawienia
Nazwa profilu , description: Internet Gprs
łacz użwając , connects to: The internet
Ap , Acces point: internet
Nazwa użytkownika, User name: internet
Hasło, Password: internet
Preferowany Serwer DNS: 212.2.96.51
Alternatywny Serwer DNS: 212.2.96.52


#18 Użytkownik jest niedostępny   lasek181 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Pn, 14 Gru 09

Napisany 15 Grudzień 2009 - 15:44

mam niby ustawione recznie ale brakuje mu certyfikatow i nigdzie nie moge znalezc tego i nie wiem ocb:/ i potzrbuje zainstalowac jakis program ktory bedzie mi odtwarzal filmiki z np youtube bo tez wyskakuje ze brak certyfikatu...

#19 Użytkownik jest niedostępny   kpt.majtas Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Nd, 31 Sty 10

Napisany 31 Styczeń 2010 - 14:12

Posiadam od pewnego czzsu HTC Touch Pro z WM 6.1 zakupiony był w orange ale został ściągnięty simlock i korzystam z niego w 36i6 ale niestety nie potrafie go skonfigurować, aby miec na nim dostęp do internetu... mógłby mi ktoś w tym pomóc?

#20 Użytkownik jest niedostępny   djmarcin90 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wt, 16 Mar 10

Napisany 16 Marzec 2010 - 15:02

Zobacz postGhost74, o 13 Maj 2009, 15:48, napisał(a):

Jak skonfigurować internet w 36i6?


Wejdź tutaj: http://www.plus.pl/o...przez_internet/ działa to też do 36 i 6. klikasz na konfiguracja wypełniasz pola i wysyłasz. :E

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych