Forum PCLab.pl: DeathAdder - problem z rolką. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

DeathAdder - problem z rolką.

#1 Użytkownik jest niedostępny   karolthas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 14 Maj 2009 - 15:19

UWAGA ODKOP!

Proszę o skierowanie się do postu nr 53 na 3 stronie. Uznałem, że nie ma sensu zakładania nowego tematu.

Stara treść tematu:
Mam 2 problemy z tą myszką. 1 jest gorszy bo gdy gram, a do tego mysz jest przeciez stworzona mysz co jakis czas nie reaguje na kliknięcie. Cholernie wkurza. Oddawałem już ja raz na gwarancje,dali mi nową ale musiałem czekać 2 tygodnie. Z reszta z ta druga mam identyczny problem, a nawet wiecej (czyli ten drugi). Gram głownie w quake 3 arena, quakelive i crysis. W quake 3 problem wystepuje najczesciej. Dodam ze gdy mialem ten pierwszy egzemplarz to uzywalem jeszcze windows xp. Gdy myszka byla na gwarancji zainstalowałem windows 7 (i nie dawno wersje RC) wiec mysle ze to nie wina systemu. Ostatnio bylem u kolegi (nr 1), ktory tez ma ta mysz ale nie mial i z swoja i z moja takiego problmu. Tego drugiego o ktorym napisalem ponizej też. Jeszcze wcześniej bylem u innego kolegi (nr 2) posiadacza DiamondBack 3G problemy wystepowaly take jak i u mnie. Gdy myszke oddawalem na gware facet z empiku powiedazial ze myszka potrzebuje sporo pradu i ze w tzw stresie moze do kompa nie docerac sygnał. (czasem nie reaguje kilka razy z rzędu) Pytał też czy podlączałem z tylu czy z przodu kompa. Próbowałem na wszystkich portach usb i wielokrotnie przeinstalowywałem stery, lecz nic nie pomogło. Wiecie czemu tak jest? Ma ktoś może jeszcz ktoś taki problem?

Teraz ten drugi: gdy przekręce rolka np. suwak od przegladarki internetowej dosc szybko lub o wiele przeskokow to mi sie cofa, nawet o wiecej pól niz przewinąłem. Gdy kręcę w góre to mi cofa w dół. A gdy w dół to cofa w góre. Da się to jakoś naprawić?

Ten post był edytowany przez karolthas dnia: 09 Luty 2012 - 21:35

#2 Użytkownik jest niedostępny   Kujtek Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 14 Maj 2009 - 15:23

Zobacz postkarolthas, o 14 Maj 2009, 15:19, napisał(a):

Gdy myszke oddawalem na gware facet z empiku powiedazial ze myszka potrzebuje sporo pradu i ze w tzw stresie moze do kompa nie docerac sygnał.

To owni ;D

A na serio to robiłeś update firmware?

#3 Użytkownik jest niedostępny   karolthas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 14 Maj 2009 - 15:24

Zobacz postKujtek, o 14 Maj 2009, 16:23, napisał(a):

To owni ;D

A na serio to robiłeś update firmware?

Mam najnowesze stery 1.27

#4 Użytkownik jest niedostępny   emkai Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 14 Maj 2009 - 16:29

Jesli chodzi o to ze w grze klikasz i ci nie strzela, moze to byc spowodowane twoim pingiem, w windowsie tez tak masz?

Ten post był edytowany przez emkai dnia: 14 Maj 2009 - 16:29

#5 Użytkownik jest niedostępny   karolthas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 14 Maj 2009 - 18:24

Zobacz postemkai, o 14 Maj 2009, 17:29, napisał(a):

Jesli chodzi o to ze w grze klikasz i ci nie strzela, moze to byc spowodowane twoim pingiem, w windowsie tez tak masz?

Nie, ale to jest nawet jak nie gram przez neta

#6 Użytkownik jest niedostępny   Net12 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Ikona postu  Napisany 15 Maj 2009 - 00:13

Też mam deathaddera ale u mnie problem nie-reagowania na kliknięcie występuje tylko na dwóch serwerach :P Niestety nam jeszcze inny problem. W grach nie działa mi środkowy przycisk myszki. (wciskanie rolki) Dzieje się tak tylko na windows 7. Wtf?

#7 Użytkownik jest niedostępny   karolthas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 15 Maj 2009 - 12:49

Zobacz postNet12, o 15 Maj 2009, 01:13, napisał(a):

Też mam deathaddera ale u mnie problem nie-reagowania na kliknięcie występuje tylko na dwóch serwerach :P Niestety nam jeszcze inny problem. W grach nie działa mi środkowy przycisk myszki. (wciskanie rolki) Dzieje się tak tylko na windows 7. Wtf?

Ale ja nie gram przez neta i sie tak dzieje

#8 Użytkownik jest niedostępny   Obi-Wan Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 15 Maj 2009 - 14:47

U mnie też często DA nie chce reagować na lewy klik. Tyle że ja najbardziej odczuwam to w windowsie (XP) np. jak odpalam jakiś program.

#9 Użytkownik jest niedostępny   karolthas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 16 Maj 2009 - 11:34

To da się to jakoś naprawić? Może wina leży po stronie słabej płyty głównej?

#10 Użytkownik jest niedostępny   Wers Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 17 Maj 2009 - 01:48

na 99% nie jest to wina myszki,polecam format partycji z systemem :)
Mam ten sam problem na zasmieconym xp/vista,jakis czas dziala,a pozniej sie chrzani,bez roznicy czy mam zainstalowane sterowniki czy nie.
W moim przypadku pomogl reinstal systemu,jak chcesz to sprobuj powinno pomoc ;]
pzdr

#11 Użytkownik jest niedostępny   robalz Ikona

• 9259
  • PipPipPipPip

Napisany 17 Maj 2009 - 08:32

No widzisz trzeba było wybrać IE 3.0 :P

A tak na serio to zobacz moze bez sterowników ? ;)

#12 Użytkownik jest niedostępny   karolthas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 17 Maj 2009 - 11:10

Zobacz postWers, o 17 Maj 2009, 02:48, napisał(a):

na 99% nie jest to wina myszki,polecam format partycji z systemem :)
Mam ten sam problem na zasmieconym xp/vista,jakis czas dziala,a pozniej sie chrzani,bez roznicy czy mam zainstalowane sterowniki czy nie.
W moim przypadku pomogl reinstal systemu,jak chcesz to sprobuj powinno pomoc ;]
pzdr

No to ja bardziej wierzę w ten 1%, że to wina kompa. Co do systemu to przeinstalowywałem ostatnio 5 maja na win7 wersja RC więc wątpię by reinstal coś pomógł. W dodatku przypomnę, że u kolegi wszystko działało normalnie.

Zobacz postrobalz, o 17 Maj 2009, 09:32, napisał(a):

No widzisz trzeba było wybrać IE 3.0 :P

A tak na serio to zobacz moze bez sterowników ? ;)

Dobra spróbuje.

#13 Użytkownik jest niedostępny   karolthas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 17 Maj 2009 - 11:59

Bez sterów niec nie pomaga w sprawie klawiszy, a jest nawet jeszcze gorzej gdyż po jakiejś 1 minucie gry w quake 3 zacina się dzwięk po 2 sec wyskakuje blue screen.

#14 Użytkownik jest niedostępny   robalz Ikona

• 9259
  • PipPipPipPip

Napisany 17 Maj 2009 - 12:30

Przeinstaluj system :-O

Skoro bsod sie pojawia to chyba nie wina myszki co ? :]

#15 Użytkownik jest niedostępny   karolthas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Maj 2009 - 06:31

Zobacz postrobalz, o 17 Maj 2009, 12:30, napisał(a):

Przeinstaluj system :-O

Skoro bsod sie pojawia to chyba nie wina myszki co ? :]

Nie będe przeinstalowywał systemu. Już mam 3 i nadal tak jest. Przecież robiłem to ostatnio 5 maja (13 dni temu) Na kompie mam zaledwie 4 gry i wszystkie oryginalne oraz parę niezbędnych programów. Jestem pewiem, że jeśli wina leży po stronie systemu to da się to naprawić bez jego reinstalacji.

A propos bsod to się pojawia tylko w quake 3 i to jak mam wyłączone stery od myszki i tylko w 2 mapach. A przecież mysz zacina/ nie-reaguje też w innych grach.

#16 Użytkownik jest niedostępny   karolthas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 19 Maj 2009 - 06:55

Nikt nic więcej nie wie?

#17 Użytkownik jest niedostępny   daevaorn Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 19 Maj 2009 - 12:15

Slychac "klik"? czy w ogole go brak

#18 Użytkownik jest niedostępny   Zarun Ikona

• водка 33%
  • PipPipPipPipPip

Napisany 19 Maj 2009 - 13:59

Ja na Twoim miejscu spróbowałbym jeszcze raz u tych kolegów, albo sprawdził inne myszki na Twoim kompie. Jeśli te inne też będą świrować, to znaczy że masz jakieś problemy z systemem albo z kompem. Jeśli wszystko będzie w porządku, a u innych myszka działa dobrze, to oddawaj na gwarancję.

Aczkolwiek, wydaje mi się, że rzeczywiście możesz mieć problem z prądzikiem, jeśli nic nie pomieszałeś w tej sygnaturce. Ten zasilacz to w ogóle 350 czy 400? Nie znam się za specjalnie, ale takiego modelu jaki masz w sygnie nie znalazłem. Dziwnie trochę wygląda zasilacz, który ma w nazwie zarówno 350, jak i 400. Myszka co prawda dużo prądu nie żre, ale sądzę, że w tym leży wina, co zwłaszcza tłumaczy to, że problemy są tylko podczas gry. Jeśli twój zasilacz to ten 350 watowy model, to się wcale nie dziwię. Sam mam podobnego kompa ale nawet mi przez głowę nie przyszło, żeby ciągnąć taką maszynkę na zasilaczu sprzed 5 lat, którego maksymalna moc to 350W. Chociaż niby ten Englight nie jest taki zły..

Jak możesz, to wrzuć jakiś lepszy zasilacz (od kolegi?) i sprawdź czy dalej będą takie problemy. Wbrew pozorom, konsultanci z MM, Saturna czy jakichś infolinii to nie zawsze debile i w tym przypadku gość mógł mieć rację.

Masz tego DA ustawionego na 500/1000Hz? Bo słyszałem (niestety, ktoś to pisał na tym forum i w tym dziale, więc informacja mało wiarygodna), że niby myszka wtedy sporo więcej ciągnie.

Tylko ile prądu mogą zużywać 2 diody, 2 kabelki na krzyż i kawałek krzemu mający 8 cm3? :hmm:

Ten post był edytowany przez Zarun dnia: 19 Maj 2009 - 14:12

#19 Użytkownik jest niedostępny   karolthas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 19 Maj 2009 - 14:10

Zobacz postdaevaorn, o 19 Maj 2009, 12:15, napisał(a):

Slychac "klik"? czy w ogole go brak

Klik słychać, ale w grze nie ma żadnej reakcji.

Zobacz postZarun, o 19 Maj 2009, 13:59, napisał(a):

Ja na Twoim miejscu spróbowałbym jeszcze raz u tych kolegów, albo sprawdził inne myszki na Twoim kompie. Jeśli te inne też będą świrować, to znaczy że masz jakieś problemy z systemem albo z kompem. Jeśli wszystko będzie w porządku, a u innych myszka działa dobrze, to oddawaj na gwarancję.

Okej pogadam jeszcze z nimi. Tylko obawiam się, też że jak podłączę do swojego kompa mysz kolegi to mój komputer i ją popsuje.

Aczkolwiek, wydaje mi się, że rzeczywiście możesz mieć problem z prądzikiem, jeśli nic nie pomieszałeś w tej sygnaturce. Ten zasilacz to w ogóle 350 czy 400? Nie znam się za specjalnie, ale takiego modelu jaki masz w sygnie nie znalazłem. Dziwnie trochę wygląda zasilacz, który ma w nazwie zarówno 350, jak i 400. Myszka co prawda dużo prądu nie żre, ale sądzę, że w tym leży wina, co zwłaszcza tłumaczy to, że problemy są tylko podczas gry. Jeśli twój zasilacz to ten 350 watowy model, to się wcale nie dziwię. Sam mam podobnego kompa ale nawet mi przez głowę nie przyszło, żeby ciągnąć taką maszynkę na zasilaczu sprzed 5 lat, którego maksymalna moc to 350W. Bez jaj.

Ten mój zasilacz to 350W, ale nie jest on 5-letni. Kompa kupowałem 2,5 roku temu, ale jest w miarę markowy.

Jak możesz, to wrzuć jakiś lepszy zasilacz (od kolegi?) i sprawdź czy dalej będą takie problemy. Wbrew pozorom, konsultanci z MM, Saturna czy jakichś infolinii to nie zawsze debile i w tym przypadku gość mógł mieć rację.

A to na pewno zasilacz, czy czasem nie jest to wina słabej płyty głownej? Da się jakoś sprawdzić napięcia w USB, czy coś takiego?

Masz tego DA ustawionego na 500/1000Hz? Bo słyszałem (niestety, ktoś to pisał na tym forum i w tym dziale, więc informacja mało wiarygodna), że niby myszka wtedy sporo więcej ciągnie.

Mam na 1000Hz, ale nawet jak dam 125Hz i 800DPI

Tylko ile prądu mogą zużywać 2 diody, 2 kabelki na krzyż i kawałek krzemu mający 8 cm3? :hmm:

Nie rozumiem, jakie kabelki, kawałek krzemu?

#20 Użytkownik jest niedostępny   Zarun Ikona

• водка 33%
  • PipPipPipPipPip

Napisany 19 Maj 2009 - 14:22

Mówiąc 5-letni, miałem na myśli ten model ogólnie, a nie konkretnie Twój zasilacz. Pisząc zaś o kawałku krzemu i kabelkach, myślałem o myszce. Bo jednak nie wydaje mi się, żeby myszka ciągnęła tak dużo prąda.

Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym jeszcze raz tego swojego DA u kogo innego i zrobił jednak formata. Jeśli dalej będzie to samo, to albo masz znowu zrytą myszkę i musisz znowu się bawić w gwarancję, albo masz lipny zasilacz nie daje sobie do końca rady z całym konfigiem. Płyty głównej raczej o to nie podejrzewam, sam mam gównianego Asrocka Conroe 1333 i moja X-750 działa bardzo ładnie. Oczywiście mówię o myszce ogólnie, a nie sensorze, który jest do dupy. Wbrew temu, co pisze na tym forum paru zje**w.

Więc najpierw przetestuj jeszcze raz swoją myszkę na innych kompach, potem zrób formata (jeśli będzie działać u innych dobrze), a jeśli format nie pomoże, to jest to na 95% wina zasilacza. I wątpię, żeby Twój komputer psuł myszki, chociaż różne rzeczy na świecie się dzieją ;)

Ten post był edytowany przez Zarun dnia: 19 Maj 2009 - 14:22

• (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3