Forum PCLab.pl: Jak odblokować porty dla BitComet i Counter-Strike w routerze? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak odblokować porty dla BitComet i Counter-Strike w routerze?

#1 Użytkownik jest niedostępny   phantom94 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 139
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 03 Czerwiec 2009 - 23:47

Witam!
Jak odblokować porty w TP-LINK TDW8901G dla Counter-Strike 1.6 (27015) i BitComet (49152) ? Mam problem ponieważ nie dostałem instrukcji po polsku :(

Oto galeria ustawień routera i parametrów BitComet'a:

http://img200.images...g=b00000007.gif

Problem jest taki,że przez BitComet'a strasznie wolno się pobiera,a ping w Counter-Strike jest powyżej 60ms.Mam Neostradę 1 MB/s,łącze się do routera przez kabel.Bardzo proszę o pomoc.Z góry serdecznie dziękuję.

#2 Użytkownik jest niedostępny   denver85 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 439
  • Dołączył: Wed, 03 Wrz 08

Napisany 03 Czerwiec 2009 - 23:57

Nie mam co prawda routera TP, ale bedzie to mniej wiecej tak ;)

Application: Wpisujesz sobie nazwe, np CS
Protocol zostaw na ALL
Start Port Number: 27015
End Port Number: 27015
Local IP Address: wpisujesz IP przydzielone przez router dla Twojego komputera, zapewne 192.168.0.xxx

Przekieruj a potem sprawdz np na port forwarding test

#3 Użytkownik jest niedostępny   phantom94 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 139
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 04 Czerwiec 2009 - 08:30

Na tym teście wykazuje mi,że port jest zamknięty. Robiłem tak jak napisałeś...

Ten post był edytowany przez phantom94 dnia: 04 Czerwiec 2009 - 13:22


#4 Użytkownik jest niedostępny   piotras112 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1038
  • Dołączył: Wt, 29 Maj 07

Napisany 04 Czerwiec 2009 - 14:26

ping niema nic do przekierowania portu, jest wtedy wymagajace jak stawiasz serwer, do gry niema nic P2P to co innego bo wtedy tu udostępniasz innym.

ping niema nic do przekierowania portu, jest wtedy wymagajace jak stawiasz serwer, do gry niema nic P2P to co innego bo wtedy tu udostępniasz innym.

#5 Użytkownik jest niedostępny   bosd Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 461
  • Dołączył: Nd, 12 Kwi 09

Napisany 04 Czerwiec 2009 - 14:28

ja mam podobny problem z linksys wag54gs bardzo wolno pobiera z torenta wydaje mi sie ze tez to bedzie wina portow moze mi ktos pomoc gdzie i co mam wpisac bo az tak sie na tym nie znam

#6 Użytkownik jest niedostępny   denver85 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 439
  • Dołączył: Wed, 03 Wrz 08

Napisany 04 Czerwiec 2009 - 15:04

Zobacz postbosd, o 4 Czerwiec 2009, 15:28, napisał(a):

ja mam podobny problem z linksys wag54gs bardzo wolno pobiera z torenta wydaje mi sie ze tez to bedzie wina portow moze mi ktos pomoc gdzie i co mam wpisac bo az tak sie na tym nie znam


http://portforward.c.../BitTorrent.htm

Ludzie nauczcie sie przeszukiwac Internet!

#7 Użytkownik jest niedostępny   phantom94 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 139
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 04 Czerwiec 2009 - 15:07

Port ma znaczenie co do pingów w Counter-Strike ponieważ gdy grałem przez modem SAGEM ping był 30 ms a teraz jest 60ms ;/

#8 Użytkownik jest niedostępny   piotras112 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1038
  • Dołączył: Wt, 29 Maj 07

Napisany 04 Czerwiec 2009 - 15:34

a ja naodwrót :)

#9 Użytkownik jest niedostępny   phantom94 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 139
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 04 Czerwiec 2009 - 20:32

Nie chodzi tu oto kto jak myśli,lecz żeby nam pomóc :(

#10 Użytkownik jest niedostępny   phantom94 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 139
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 05 Czerwiec 2009 - 20:37

Wie ktoś czego jest winą pingu 60ms w routerze TP-LINK W8901G jeżeli wcześniej używałem SAGEM z Neostrady i miałem 20 ms ??

#11 Użytkownik jest niedostępny   Rafal'ek Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: So, 27 Cze 09

Napisany 01 Lipiec 2009 - 14:48

Witam, bardzo chcciałbym odświeżyć temat. Nie mogę odblokować portów do uTorrent'a lub po prostu nie umiem. Próbowałem na dużo sposobów, lecz żaden nie dawał skutku odblokowanych portów, mam router TP-LINK TD-W8910G .

Port w uTorrent : 42228
IP : 79.186.210.216

Mam Neostradę


Jest to bardzo pilne, dołączam Screeny z menu. Jak dotychczas robiłem :

http://img40.imagesh...s/i/scrsnd.jpg/


Myślę, że otrzymam pomoc. Z góry dziękuje.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Krwawy Lolo Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 243
  • Dołączył: Nd, 11 Mar 07

Napisany 01 Lipiec 2009 - 14:53

Przeczytaj:

http://forum.pclab.p...opic=484403&hl=

#13 Użytkownik jest niedostępny   Rafal'ek Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: So, 27 Cze 09

Napisany 01 Lipiec 2009 - 15:01

Niestety nie działa, tak jak wytłumaczyłeś w innym temacie

Checking port 42228 on 79.186.210.216...
An error has occurred!
An error has occurred!

Port 42228 does not appear to be open.

:( Co robić ?

#14 Użytkownik jest niedostępny   Krwawy Lolo Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 243
  • Dołączył: Nd, 11 Mar 07

Napisany 01 Lipiec 2009 - 15:04

W server Ip adreess powinienes chyba raczej dac adres 192.168.1.1. ....

I to powinno byc Ip nadane recznie twojej karcie sieciowej, nie przydzielane przez DHCP

Ten post był edytowany przez Krwawy Lolo dnia: 01 Lipiec 2009 - 15:08


#15 Użytkownik jest niedostępny   Rafal'ek Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: So, 27 Cze 09

Napisany 01 Lipiec 2009 - 15:08

Nadal to samo. a gdy biore kartę sieciową to tam jest 192.168.1.2

nawet przy tym adresie IP jest to samo, czyli błędnie. : (

#16 Użytkownik jest niedostępny   Krwawy Lolo Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 243
  • Dołączył: Nd, 11 Mar 07

Napisany 01 Lipiec 2009 - 15:10

Zmien w karcie sieciowej na .np 192.168.1.101 i daj taki sam w virtual server

Ten post był edytowany przez Krwawy Lolo dnia: 01 Lipiec 2009 - 15:17


#17 Użytkownik jest niedostępny   Rafal'ek Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: So, 27 Cze 09

Napisany 01 Lipiec 2009 - 15:12

Hmm, jak w karcie sieciowej zmienić ?

Jak byś mógł to tak jaśniej, bo ja świeży w Routerach i w tego typu zarządzaniu siecią ;PP

Pozdrawiam

#18 Użytkownik jest niedostępny   Krwawy Lolo Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 243
  • Dołączył: Nd, 11 Mar 07

Napisany 01 Lipiec 2009 - 15:18

No to masz chwile czasu aby sie czegos samodzielnie dowiedziec.
Polecam Google :)

#19 Użytkownik jest niedostępny   Rafal'ek Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: So, 27 Cze 09

Napisany 01 Lipiec 2009 - 15:33

Po zmianie IP rozłącza mi całkowicie net ;|

Nie wiem już co robić.

#20 Użytkownik jest niedostępny   Krwawy Lolo Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 243
  • Dołączył: Nd, 11 Mar 07

Napisany 01 Lipiec 2009 - 15:42

Pokaz screeny z :
1 Device info(router)
2. Wlasciwosci karty sieciowej, tam gdzie przydzielasz IP

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych