Forum PCLab.pl: Wywalanie Wiedźmina do pulpitu w losowych momentach - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wywalanie Wiedźmina do pulpitu w losowych momentach Ram testowany, format robiony, sterowniki najnowsze, gra oryginalna...

#1 Użytkownik jest niedostępny   Żarówa Ikona

  • Mysidian Legend
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4012
  • Dołączył: Pn, 03 Wrz 07

Napisany 08 Czerwiec 2009 - 19:30

Od niedawna Wiedźmin zaczął od tak wywalać do pulpitu - nie pomógł ani format, ani nowe stery, ani zmiana systemu. Ram katowałem 1.50h Memtestem - wszystko ok. Gra oryginalna, mogę dać foto. Temp w porządku - proc w stressie ok 55stopni, karta 90. OS - Win XP SP3/Win7 RC 7100. Dysk badów nie ma.
Komp:
Gigabyte EP35C-DS3R
A-Data EE 2GB
c2d E7200
Radeon HD4850
Zasiłka - Tacens Radix 410w
Dysk: Samsung F1 320gb

Pomóżcie, bo naprawdę nie wiem co robić. Wszystkie pakiety poinstalowane, mail do pomocy był, kazali mi sprawdzić ram, bo reszta poinstalowana, tylko to zostało. Ale ram sprawny...

#2 Użytkownik jest niedostępny   SzymonSR Ikona

  • Zmienny
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 805
  • Dołączył: Wed, 12 Lip 06

Napisany 08 Czerwiec 2009 - 19:35

A z patchem jak, najnowszy?
Sprawdź też podgląd zdarzeń (Panel Sterowania>Narzędzia Administracyjne>Podgląd zdarzeń)

Ten post był edytowany przez SzymonSR dnia: 08 Czerwiec 2009 - 19:38


#3 Użytkownik jest niedostępny   VERGILDH Ikona

  • Nothing is true, everything is permitted
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3425
  • Dołączył: Wt, 23 Wrz 08

Napisany 08 Czerwiec 2009 - 19:38

Ja grałem bez żadnego patcha - i co jakiś czas wywalało mnie do Windowsa. Ratowałem się tylko częstym "sejwowaniem" :szczerbaty:

#4 Użytkownik jest niedostępny   SzymonSR Ikona

  • Zmienny
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 805
  • Dołączył: Wed, 12 Lip 06

Napisany 08 Czerwiec 2009 - 19:44

Zobacz postVERGILDH, o 8 Czerwiec 2009, 20:38, napisał(a):

Ja grałem bez żadnego patcha - i co jakiś czas wywalało mnie do Windowsa. Ratowałem się tylko częstym "sejwowaniem" :szczerbaty:

Problem w tym że to nie jest rozwiązanie.
Co do autora tematu, ile masz pamięci wirtualnej?
Ile Wiedźmin zabiera pamięci a ile masz dostępnej, może spróbuj powyłączać wszystkie programy działające w tle?

#5 Użytkownik jest niedostępny   .bart Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4222
  • Dołączył: Nd, 16 Gru 07

Napisany 08 Czerwiec 2009 - 19:58

Hmm dziwne, bo u mnie nawet przy ostrych sesjach(4h) w Wiedźminie nigdy nie wywalało mnie do pulpitu...

#6 Użytkownik jest niedostępny   Żarówa Ikona

  • Mysidian Legend
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4012
  • Dołączył: Pn, 03 Wrz 07

Napisany 08 Czerwiec 2009 - 20:07

Pamięci wirtualnej 4gb, Ramu zajęte 1.5gb z dwóch. Mam Wersję Rozszerzoną więc już spatchowaną. Log z podglądu zdarzeń po wywaleniu Wiedźmina (śmieszne jest to, że na XP go wywalało, teraz go zwiesza, na jedno wychodzi w sumie...)

Faulting application name: witcher.exe, version: 1.4.5.1282, time stamp: 0x489d12ce
Faulting module name: witcher.exe, version: 1.4.5.1282, time stamp: 0x489d12ce
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x003e95d2
Faulting process id: 0x64c
Faulting application start time: 0x01c9e85f506a1fc2
Faulting application path: D:\Grywin7\Wiedźmin Edycja Rozszerzona\System\witcher.exe
Faulting module path: D:\Grywin7\Wiedźmin Edycja Rozszerzona\System\witcher.exe
Report Id: 0458fbe1-5459-11de-9bba-001d7d0587f4

#7 Użytkownik jest niedostępny   SzymonSR Ikona

  • Zmienny
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 805
  • Dołączył: Wed, 12 Lip 06

Napisany 08 Czerwiec 2009 - 20:11

Gre instalowałeś z poziomu XP czy Windows 7?
Jak już pisałem powyłączaj wszystkie niepotrzebne programy (te z Ctrl + Alt + Del też) i sprawdź czy będzie działać.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Żarówa Ikona

  • Mysidian Legend
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4012
  • Dołączył: Pn, 03 Wrz 07

Napisany 08 Czerwiec 2009 - 20:18

Z poziomu Win7, odpalałem też z poziomu XP. Wcześniej miałem samo XP i też tak robiło. Ale od pewnego momentu, nie przypominam sobie bym cokolwiek wtedy instalował/zmieniał. Przez tą grę robiłem 2 formaty - zawsze próbowałem odpalić ją na "czysto". Bez skutku.

Bartass - 4h to nie ostre sesje :E

Ten post był edytowany przez Zarowaaa dnia: 08 Czerwiec 2009 - 20:20


#9 Użytkownik jest niedostępny   SzymonSR Ikona

  • Zmienny
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 805
  • Dołączył: Wed, 12 Lip 06

Napisany 08 Czerwiec 2009 - 20:35

Mi nie chodzi o to na jakim systemie odpalałeś tylko na jakim instalowałeś?
Czy po formacie robiłeś reinstalke?
Może spróbuj coś z opcjami w grze pozmieniać?
Wymuszasz coś z poziomu sterów (typu AA)?
Spróbuj wywalić wszystkie pliki gry (zrób kopie zapasowe) i klucze z rejestru i dopiero na to zainstalować grę.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Żarówa Ikona

  • Mysidian Legend
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4012
  • Dołączył: Pn, 03 Wrz 07

Napisany 08 Czerwiec 2009 - 20:37

Robiłem format całego dysku twardego, odpalić nawet bez CCC próbowałem, Wiedźmin instalowany zarówno z poziomu XP (dazyn łork) jak i z Win7 (działa!). Próbowałem w sterach wszystkie możliwe ustawienia, jak mówiłem wcześniej miałem czysty XP i też problem występował.

Ten post był edytowany przez Zarowaaa dnia: 08 Czerwiec 2009 - 20:41


#11 Użytkownik jest niedostępny   jarux Ikona

  • Anty kle kle
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11429
  • Dołączył: Pt, 21 Wrz 07

Napisany 09 Czerwiec 2009 - 21:21

Zobacz czy czasami nie wywala ci sterownika grafiki. Jego za wiecha często kończy się także za wiechą gry.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Żarówa Ikona

  • Mysidian Legend
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4012
  • Dołączył: Pn, 03 Wrz 07

Napisany 09 Czerwiec 2009 - 21:27

Zobacz postjarux, o 9 Czerwiec 2009, 21:21, napisał(a):

Zobacz czy czasami nie wywala ci sterownika grafiki. Jego za wiecha często kończy się także za wiechą gry.

Nie. Nie wywala. Sterowniki z resztą zmieniałem kilka razy na próbę - zarówno na Xp jak i Win7. To samo ze sterami od innych komponentów - instalowałem z płyty i każdą wersję jaką znalazłem na necie ...

#13 Użytkownik jest niedostępny   Żarówa Ikona

  • Mysidian Legend
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4012
  • Dołączył: Pn, 03 Wrz 07

Napisany 18 Czerwiec 2009 - 22:07

Widzę, że to problem nie do rozwiązania. Cóż, przechodzę więc 2 raz ze zwiechami itp...

#14 Użytkownik jest niedostępny   qjin Ikona

  • Przy Tawernie pod Pijanym Kogutem
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 30827
  • Dołączył: Pn, 24 Sty 05

Napisany 18 Czerwiec 2009 - 22:11

Bo to wina gry, czy moze raczej niedopracowania jej przez twórców. Ot, taka ma przypadłość. Lubi się wywalać na róznych sprzetów i trudno będzie coś z tym zrobić.

Ja przeszedłem dwukrotnie na 1.1.a i 1.2. i w obu przypadkach wywalalo mnie przez cala gre jakies kilkadziesiat razy (losowo). Wraz z kazdym wydana latka mialo być lepiej... sam nie przechodzilem na wyższych numerkach, wiec brak mi porownania. :)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych