Forum PCLab.pl: p182 g00ras Edition - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (5 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

p182 g00ras Edition Antec p182 - worklog Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   g00ras 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 944
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 26 Czerwiec 2009 - 13:48

Na początek rozebrana obudowa.

Dodaj obrazek

i napęd

Dodaj obrazek

Wszystko niedługo będzie pomalowane proszkowo.

Katody oplecione

Dodaj obrazek

Włącznik od katod wyprowadzę na zewnątrz w miejsce oryginalnego regulatora obrotów Antec`a

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Wyszło średnio, ale myślę że proszek to zakryje.

Dalsza część będzie gdy blacha wróci z lakierni

Ten post był edytowany przez g00ras dnia: 18 Luty 2010 - 23:00


#2 Użytkownik jest niedostępny   s!b 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1134
  • Dołączył: Wt, 15 Lip 08

Napisany 26 Czerwiec 2009 - 14:04

no pokaż co potrafisz :) jestem Ciekaw

#3 Użytkownik jest niedostępny   TiZi 

  • łee
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1372
  • Dołączył: Nd, 28 Wrz 08

Napisany 26 Czerwiec 2009 - 14:07

zapowiada się zacnie ;)

powodzenia :thumbup:

#4 Użytkownik jest niedostępny   Sacharow 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 410
  • Dołączył: Pt, 19 Wrz 08

Napisany 26 Czerwiec 2009 - 17:01

Jakieś WC wkładasz czy na AC lecisz. Jestem ciekaw jak to wyjdzie xD

#5 Użytkownik jest niedostępny   g00ras 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 944
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 26 Czerwiec 2009 - 18:07

Ta obudowa raczej nie nadaje się pod WC ale może coś mi odbije. Jak na razie zostaje TRUE i HR-03 GT.

A oto płytka jaka zagości w zestawie

Dodaj obrazek

#6 Użytkownik jest niedostępny   JustMe# 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 737
  • Dołączył: Pt, 12 Wrz 08

Napisany 26 Czerwiec 2009 - 20:11

Te ramy wyglądają na prawdę niebiańsko ;D Ogólnie płyta też niczego sobie ;]

#7 Użytkownik jest niedostępny   Jagłoś 

  • Kiedy cykady zapłaczą..
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4902
  • Dołączył: Wed, 20 Cze 07

Napisany 26 Czerwiec 2009 - 20:14

MMM...LanParty :przytulasie: :angel: :heartpump:

#8 Użytkownik jest niedostępny   Mib 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1129
  • Dołączył: Wt, 21 Lut 06

Napisany 26 Czerwiec 2009 - 20:14

Zobacz postgOOras, o 26 Czerwiec 2009, 19:07, napisał(a):

Ta obudowa raczej nie nadaje się pod WC ale może coś mi odbije. Jak na razie zostaje TRUE i HR-03 GT.

A oto płytka jaka zagości w zestawie

[img]fota/img]


DFI p45t2r??
Fajna mobo ale kapryśna i wredna.
Worklog zapowiada sie konkretnie :]

#9 Użytkownik jest niedostępny   jarux 

  • Anty kle kle
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 13292
  • Dołączył: Pt, 21 Wrz 07

Napisany 26 Czerwiec 2009 - 20:15

Jeśli to są katody UV to ta płytka będzie nieźle świecić

#10 Użytkownik jest niedostępny   g00ras 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 944
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 27 Czerwiec 2009 - 12:10

Zobacz postMib, o 26 Czerwiec 2009, 21:14, napisał(a):

DFI p45t2r??
Fajna mobo ale kapryśna i wredna.
Worklog zapowiada sie konkretnie :]


Płytka taka
http://www.komputron...y_PC/DF...pelny,id,59211/


Zobacz postJarux, o 26 Czerwiec 2009, 21:15, napisał(a):

Jeśli to są katody UV to ta płytka będzie nieźle świecić


Katody zwykłe żółte ale jak nie spodoba mi się efekt to bede kombinował z innymi

Ten post był edytowany przez gOOras dnia: 27 Czerwiec 2009 - 12:12


#11 Użytkownik jest niedostępny   Mib 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1129
  • Dołączył: Wt, 21 Lut 06

Napisany 27 Czerwiec 2009 - 12:43

Zobacz postgOOras, o 27 Czerwiec 2009, 13:10, napisał(a):

Płytka taka
http://www.komputron...y_PC/DF...pelny,id,59211/




Katody zwykłe żółte ale jak nie spodoba mi się efekt to bede kombinował z innymi


Fajny mobasek. Powodzenia :]

#12 Użytkownik jest niedostępny   Jamesss 

  • Oracz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1023
  • Dołączył: Cz, 24 Lip 08

Napisany 27 Czerwiec 2009 - 12:57

zamontuj na tych ramach jakieś wiatraczki bo strasznie tam ciasno i słaby przewiew przez radiatory jest ;)


fajna pościel :E

#13 Użytkownik jest niedostępny   JustMe# 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 737
  • Dołączył: Pt, 12 Wrz 08

Napisany 27 Czerwiec 2009 - 13:44

Wynocha z jakimiś małymi wentylatorkami te ramy muszą tak zostać ! Radiatory poradzą sobie ze schłodzeniem, a wentyl na przodzie rozwieje twoje wątpliwości ;) ;) ;)

#14 Użytkownik jest niedostępny   Jamesss 

  • Oracz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1023
  • Dołączył: Cz, 24 Lip 08

Napisany 28 Czerwiec 2009 - 00:17

jak w budzie będzie chłodno to może być ;)

#15 Użytkownik jest niedostępny   g00ras 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 944
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 29 Czerwiec 2009 - 14:16

Napotkałem pierwszy problem. TRUE nie wchodzi na płytę przynajmniej w pionie. Poziomo natomiast tyka sie z ramami.
Jedynym sensownym chłodzeniem jest chyba HR-01 (ma ktoś może na sprzedaż )


Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Chłodzenie można zdjąć ale co jam tam innego wsadzę

Dodaj obrazek

#16 Użytkownik jest niedostępny   jarux 

  • Anty kle kle
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 13292
  • Dołączył: Pt, 21 Wrz 07

Napisany 29 Czerwiec 2009 - 14:20

pilnik w dłoń i spiłuj trochę radiator na mostku i po kłopocie.

#17 Użytkownik jest niedostępny   Marecki306 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1078
  • Dołączył: So, 15 Mar 08

Napisany 29 Czerwiec 2009 - 14:30

Zobacz postjarux, o 29 Czerwiec 2009, 15:20, napisał(a):

pilnik w dłoń i spiłuj trochę radiator na mostku i po kłopocie.

tym sposobem spiłujesz także gwarancję ;]

#18 Użytkownik jest niedostępny   Mib 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1129
  • Dołączył: Wt, 21 Lut 06

Napisany 29 Czerwiec 2009 - 14:44

Zerknij na aukcje Screamera lub sig i zerknij co tam ciekawego ma.

Ewentualnie coś takiego: link

#19 Użytkownik jest niedostępny   g00ras 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 944
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 29 Czerwiec 2009 - 15:07

Enoztech średnio wygląda.

Od Screamer`a nadaje się jedyna HR-05 SLI ale zasłoniłby górne PCI-E

TRUE już przehandlowany. Zamówię HR-01 będzie lepiej pasował do HR-03 :)

EDIT: Wpadł mi do głowy taki oto pomysł

Dodaj obrazek

Chyba wiecie co chodzi mi po głowie

I co sądzicie o tej chłodnicy
http://www.proline.p... ICE PRO3 CZRNA

Pasowałaby idealnie

Ten post był edytowany przez gOOras dnia: 29 Czerwiec 2009 - 17:40


#20 Użytkownik jest niedostępny   Lord Nikon 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 284
  • Dołączył: Cz, 16 Kwi 09

Napisany 29 Czerwiec 2009 - 17:53

Zobacz postgOOras, o 29 Czerwiec 2009, 15:16, napisał(a):

Napotkałem pierwszy problem. TRUE nie wchodzi na płytę przynajmniej w pionie. Poziomo natomiast tyka sie z ramami.
Jedynym sensownym chłodzeniem jest chyba HR-01 (ma ktoś może na sprzedaż )

Chłodzenie można zdjąć ale co jam tam innego wsadzę



Że co prosze ?? jak to nie wchodzi ? a co to niby jest ??


Dodaj obrazek Dodaj obrazek Dodaj obrazek
Dodaj obrazek Dodaj obrazek





Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek


pomimo iż twoja jest na x48 rozstaw elementów wygląda identycznie jak na p45 więc ten cooler musi wejść

Ten post był edytowany przez Lord Nikon dnia: 29 Czerwiec 2009 - 18:05


  • (5 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych