Forum PCLab.pl: Jaka wersja xp? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jaka wersja xp? głupi problem. Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Resvain Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Nd, 19 Kwi 09

Napisany 21 Sierpień 2009 - 11:57

Witam, może to zabrzmi śmiesznie, ale nie mam pojęcia, jaką mam wersje xp. Instaluję sterowniki do nowej karty i wyskakuje pytanie, czy mam wersję 32 czy 64. Szukałem we właściwościach systemowych i wszędzie, gdzie mi przyszło do głowy, ale nie mogę za cholerę tego znaleźć. Windowsa instalował informatyk, który robił mi kompa, stąd nie mam pudełka, ani niczego co mogłoby mi się w tej sprawie przydać. Byłbym więc bardzo wdzięczny za pomoc ;]

#2 Użytkownik jest niedostępny   Emil14 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 138
  • Dołączył: So, 27 Cze 09

Napisany 21 Sierpień 2009 - 12:13

Zobacz postResvain, o 21 Sierpień 2009, 11:57, napisał(a):

Witam, może to zabrzmi śmiesznie, ale nie mam pojęcia, jaką mam wersje xp. Instaluję sterowniki do nowej karty i wyskakuje pytanie, czy mam wersję 32 czy 64. Szukałem we właściwościach systemowych i wszędzie, gdzie mi przyszło do głowy, ale nie mogę za cholerę tego znaleźć. Windowsa instalował informatyk, który robił mi kompa, stąd nie mam pudełka, ani niczego co mogłoby mi się w tej sprawie przydać. Byłbym więc bardzo wdzięczny za pomoc ;]

Na pewno masz xp 32 bity
bo informatycy przewaznie takie instalują

#3 Użytkownik jest niedostępny   Resvain Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Nd, 19 Kwi 09

Napisany 21 Sierpień 2009 - 12:14

ale nie da rady jakoś tego sprawdzić?

#4 Użytkownik jest niedostępny   miraż Ikona

  • Dobry człowiek
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 967
  • Dołączył: Cz, 09 Paź 08

Napisany 21 Sierpień 2009 - 12:16

.

Ten post był edytowany przez miraż dnia: 23 Listopad 2009 - 15:52


#5 Użytkownik jest niedostępny   Galvatron Ikona

  • + The Black Swordsman +
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13674
  • Dołączył: Cz, 01 Lut 07

Napisany 21 Sierpień 2009 - 12:16

Jak niczego Ci nie dał, to zapewne masz pirata. Ściągnij program Everest i tam powinieneś mieć informacje o wersji systemu.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Resvain Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Nd, 19 Kwi 09

Napisany 21 Sierpień 2009 - 12:17

ściągnąłem. Pokazuje jedynie, że mam Xp Professional sp 3. O tym czy 32, czy 64 ani słowa

#7 Użytkownik jest niedostępny   marcinho Ikona

  • Asperger owner
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2089
  • Dołączył: Pn, 12 Mar 07

Napisany 21 Sierpień 2009 - 12:21

kliknij w programie instalacyjnym 32bit i sprawdz

Ten post był edytowany przez marcinho dnia: 21 Sierpień 2009 - 12:25


#8 Użytkownik jest niedostępny   Resvain Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Nd, 19 Kwi 09

Napisany 21 Sierpień 2009 - 12:23

pewnie tak, ale nadal zostaje mój problem :szczerbaty: ale nie - napis Windows xp Professional sp3 tam widnieje, ale bez informacji odnośnie tego czy 32, czy 64.

Ten post był edytowany przez Resvain dnia: 21 Sierpień 2009 - 12:25


#9 Użytkownik jest niedostępny   Felson Ikona

  • Piję piwo więc jestem!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9047
  • Dołączył: Pn, 19 Maj 03

Napisany 21 Sierpień 2009 - 12:29

XP 64-bit jest tylko w kilku językach bez polskiego, a także logo przy starcie wyraźnie informuje, że jest to wersja 64-bitowa. Poza tym do XP 64-bit jak i do win 2003 server nie ma SP3

Masz zwykłego XP 32-bity

Ten post był edytowany przez Felson dnia: 21 Sierpień 2009 - 12:31


#10 Użytkownik jest niedostępny   Resvain Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Nd, 19 Kwi 09

Napisany 21 Sierpień 2009 - 12:30

Zobacz postFelson, o 21 Sierpień 2009, 12:29, napisał(a):

XP 64-bit jest tylko w kilku językach, bez polskiego, poza tym logo przy starcie wyraźnie informuje, że jest to wersja 64-bitowa. Poza tym do XP 64-bit jak i od serwer 2003 nie ma SP3

Masz zwykłego XP 32-bity

dzięki wielkie ;]

#11 Użytkownik jest niedostępny   Colicab Ikona

  • Congratulations forever
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 42320
  • Dołączył: Wed, 02 Mar 05

Napisany 21 Sierpień 2009 - 12:46

Nikt nie wpadl na pomysl w Uruchom wpisania WINVER? Sciagac everesta dla wersji systemu, smiechu warte...

#12 Użytkownik jest niedostępny   marcinho Ikona

  • Asperger owner
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2089
  • Dołączył: Pn, 12 Mar 07

Napisany 21 Sierpień 2009 - 16:56

nikt nie wpadl,bo...... nie wyswietla ilu bitowa masz wersje

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych