Forum PCLab.pl: Balance ? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Balance ?

#1 Użytkownik jest niedostępny   jacepaw 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 924
  • Dołączył: Wt, 27 Maj 08

Napisany 28 Sierpień 2009 - 10:42

Wybaczcie, ale czegoś tu nie kumam :hmm:
Jak jest mozliwa taka sytuacja :question:

Dodaj obrazek

Trzynastu graczy w jednej drużynie ... serwer obsługujacy 24,sądziłem że przypada po 12 na każdą z ekip.
Byłem przekonany, że jakiś umowny balance obowiązuje, jest zaimpletowany w rozgrywkę a tutaj coś takiego :hmm:

Ten post był edytowany przez jacepaw dnia: 28 Sierpień 2009 - 10:44


#2 Użytkownik jest niedostępny   demi 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 100
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 28 Sierpień 2009 - 10:47

ja widze ze tam sa 23 osoby

Ten post był edytowany przez demi dnia: 28 Sierpień 2009 - 10:49


#3 Użytkownik jest niedostępny   jacepaw 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 924
  • Dołączył: Wt, 27 Maj 08

Napisany 28 Sierpień 2009 - 10:56

Zobacz postdemi, o 28 Sierpień 2009, 11:47, napisał(a):

ja widze ze tam sa 23 osoby


Chodzi mi o to,że chyba powinno być co najwyżej 12 graczy w każdej z drużyn (a w jednej jak widać jest 13) :hmm:

Ten post był edytowany przez jacepaw dnia: 28 Sierpień 2009 - 10:56


#4 Użytkownik jest niedostępny   qjin 

  • Przy Tawernie pod Pijanym Kogutem
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 34074
  • Dołączył: Pn, 24 Sty 05

Napisany 28 Sierpień 2009 - 11:45

Zobacz postjacepaw, o 28 Sierpień 2009, 11:56, napisał(a):

Chodzi mi o to,że chyba powinno być co najwyżej 12 graczy w każdej z drużyn (a w jednej jak widać jest 13) :hmm:

Powiedz to tym, którzy przenoszą się ze słabszej do lepszej drużyny. ;)

Tak się dzieje zaraz po zaladowaniu mapy. Po prostu niektorzy maja za slabe łacze/komputer i czekaja az wczyta im sie gra, a wtedy jest szansa na zmiane teamu - gdy nie ma znaczacej przewagi po jednej badz drugiej stronie. A temu, co sie gra w koncu zaladowala, trafia do tej samej druzyny, co we wczesniejsze rozgrywce. Dlatego jest wiecej graczy niz 12. A że w przeciwnej jest troche mniej - zawsze sa uciekinierzy badz tacy, co nie luia przegrywac. :E

#5 Użytkownik jest niedostępny   p1et 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3525
  • Dołączył: Cz, 14 Sie 08

Napisany 01 Wrzesień 2009 - 09:38

Nie wiem co w tym dziwnego, qjin juz ci wytlumaczy a ja powiem jeszcze tylko, ze sa serwery z team balancem i bez team balance'u i wteyd takie rzeczy moga sie zdarzyc.

#6 Użytkownik jest niedostępny   jacepaw 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 924
  • Dołączył: Wt, 27 Maj 08

Napisany 08 Październik 2009 - 20:13

Nie chcę zakładać osobnego tematu, dlatego piszę tutaj.
Przez 2 lata grania było o.k. nie wiedziałem wogóle co to ping.
Od jakiś 2 miesięcy zaczęły się w grze bardzo duże pingi, sprawdziłem na trzech swieżo postawionych systemach (xp, vista i seven) gdzie miałem zainstalowane tylko QW:ET i nic innego, nawet antywira.Przeinstalowywałem samą grę, również samego PB i niestety gra tak szarpie chwilami, że przyjemności żadnej z tego nie ma :(

Dodaj obrazek

Patrząc na innych, niektórzy też mają wysokie pingi, ale czy to aby ja im ich nie generuje wchodząc do gry - możliwe to :question:

Ten post był edytowany przez jacepaw dnia: 08 Październik 2009 - 20:16


#7 Użytkownik jest niedostępny   qjin 

  • Przy Tawernie pod Pijanym Kogutem
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 34074
  • Dołączył: Pn, 24 Sty 05

Napisany 08 Październik 2009 - 20:32

Zobacz postjacepaw, o 8 Październik 2009, 21:13, napisał(a):

Patrząc na innych, niektórzy też mają wysokie pingi, ale czy to aby ja im ich nie generuje wchodząc do gry - możliwe to :question:

Nie. To ewidentnie problem lezy po stronie Twojego lacza (ew. cos nie współgra z gra, w innych sieciowych ping jest OK?).

Zresztą wiekszosc graczy na fotce ma bardzo dobre pingi...

A skoro grasz jeszcze, ile jest aktywnych serwerów rankingowych (nie intersuja mnie te nierankingowe, na ktorych graja boty), na ktorych gra przynajmniej kilku graczy?

#8 Użytkownik jest niedostępny   jacepaw 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 924
  • Dołączył: Wt, 27 Maj 08

Napisany 08 Październik 2009 - 20:42

U mnie dotychczas ping nie przekraczał nigdy 90, a teraz 180 i powyżej :(
Nie jest to stała sytuacja, zdarza się iż pingi maleją tak że bez problemu mogę sobie pograć.
Ale sytuacja, że odpalam grę kilkanaście razy i sprawdzam ping, aby sobie normalnie pograć jest strasznie niekomfortowa.
Innych gier nie sprawdzałem, bo nie mam i nie gram w inne oprócz Q4 a tam juz serwerów jak na lekarstwo niestety.
Spróbuję coś jutro z providerem łącza "wywalczyć" ... może wina lezy po stronie szwankującego modemu :question:

A co do serwerów rankingowych ... jest według mnie trochę tego. Zdarzają się oczywiście puste, ale zawsze jest kilka z kompletem graczy i jest z kim pograć :)
Tylko te pingi :kwasny:

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych