Forum PCLab.pl: Rozmowy o moddingu, LC itp. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (745 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 742
  • 743
  • 744
  • 745
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Rozmowy o moddingu, LC itp. ABC moddingu, zestawy LC Oceń temat: ****- 21 Głosów

#14861 Użytkownik jest niedostępny   karmeIek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 83
  • Dołączył: Cz, 26 Sty 17

Napisany 11 Sierpień 2019 - 22:46

Jak by ktoś się zastanawiał nad monoblokami od Bitspower, to mu odpowiadam: Nie warto ***** :mad2: Mają monoblok do Maximus Gene, który nie jest kompatybilny do końca z tą płytą. :E

Ten post był edytowany przez karmeIek dnia: 11 Sierpień 2019 - 22:46


#14862 Użytkownik jest niedostępny   huudy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3879
  • Dołączył: Pn, 01 Wrz 14

Napisany 12 Sierpień 2019 - 10:38

Zobacz postkarmeIek, o 11 Sierpień 2019 - 23:46, napisał(a):

Mają monoblok do Maximus Gene, który nie jest kompatybilny do końca z tą płytą. :E

co :E

#14863 Użytkownik jest niedostępny   zawisztheblack 

  • Keep It Simple, Stupid
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7430
  • Dołączył: Cz, 29 Gru 11

Napisany 12 Sierpień 2019 - 11:29

Zobacz posthuudy, o 12 Sierpień 2019 - 11:38, napisał(a):

co :E


Jest wersja monobloku z oświetleniem bling-bling ARGB, a ta płyta nie ma złącza ARGB tylko zwykłe RGB i nie ma jak tego podłączyć :E.

Ten post był edytowany przez zawisztheblack dnia: 12 Sierpień 2019 - 11:30


#14864 Użytkownik jest niedostępny   huudy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3879
  • Dołączył: Pn, 01 Wrz 14

Napisany 12 Sierpień 2019 - 12:18

<klap klap> :lol2:

widać dla kogo, przez kogo oraz jak to jest projektowane.

#14865 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13667
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 12 Sierpień 2019 - 12:39

Zobacz postzawisztheblack, o 12 Sierpień 2019 - 12:29, napisał(a):

Jest wersja monobloku z oświetleniem bling-bling ARGB, a ta płyta nie ma złącza ARGB tylko zwykłe RGB i nie ma jak tego podłączyć :E.


Ale płyta szmelc! :D Trzeba jeszcze kontroler dokupić żeby działało jak należy Dodaj obrazek

#14866 Użytkownik jest niedostępny   karmeIek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 83
  • Dołączył: Cz, 26 Sty 17

Napisany 12 Sierpień 2019 - 15:06

Swoją drogą, jedyny kontroler, który można podłączyć i faktycznie będzie to działać z Aura Sync (TAK JAK JEST NAPISANE NA STRONIE BITSPOWER), to ROG Terminal, który kosztuje 100 euro. :E Musiałem z Amazonu zamówić, bo miałbym ledy bez ledów. :E

#14867 Użytkownik jest niedostępny   Xender 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1161
  • Dołączył: Pn, 18 Paź 10

Napisany 14 Sierpień 2019 - 10:43

Polecicie jakąś obudowę mITX do mocnego configu: RTX 2080, 6700k, Seasonic Titanium 1000W (chcę duży zasilacz bo SFX Corsaira są dla mnie za głośne. Priorytetem jest taka aranżacja obudowy, aby osiągnąć jak najlepsze chłodzenie

#14868 Użytkownik jest niedostępny   aerial 

  • ★★★
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5941
  • Dołączył: So, 29 Sty 11

Napisany 14 Sierpień 2019 - 10:48

Są jeszcze inne zasilacze sfx, nie potrzebujesz takiej mocy. Ciężko będzie o super kompaktowego itx, który zmieści taką cegłę jak ten seasonic 1000w, to dość duży zasilacz.
Tu właśnie się skończył ncase chwilę temu w niezłej cenie: https://allegro.pl/o...brna-8377984480

#14869 Użytkownik jest niedostępny   zawisztheblack 

  • Keep It Simple, Stupid
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7430
  • Dołączył: Cz, 29 Gru 11

Napisany 14 Sierpień 2019 - 10:51

Z tym zasilaczem będzie problem, bo jest długi - Parvum X2.0 czy Parvum VEER 1.0 są przewiewne, ale ten zasilacz nie wejdzie. Pod taki config wystarczy tak na prawdę dobre 550W, a dla zapasu 650W.

Ten post był edytowany przez zawisztheblack dnia: 14 Sierpień 2019 - 10:52


#14870 Użytkownik jest niedostępny   Xender 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1161
  • Dołączył: Pn, 18 Paź 10

Napisany 14 Sierpień 2019 - 13:34

Miałem już NCase, teraz pobawiłbym się czymś innym :P. Co do zasilacza, to w sumie nie mam nic przeciwko zmianie, byle było ciche bo Corsair SF600 Gold był za głośny ;/

#14871 Użytkownik jest niedostępny   zawisztheblack 

  • Keep It Simple, Stupid
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7430
  • Dołączył: Cz, 29 Gru 11

Napisany 14 Sierpień 2019 - 13:41

SF600 Gold jest najgłośniejszy z całej linii SF, już SF450 jest cichszy. SF600 Platinium oraz SF750 Platinum są cichsze.

#14872 Użytkownik jest niedostępny   DyndaS 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3582
  • Dołączył: Cz, 28 Cze 12

Napisany 14 Sierpień 2019 - 14:31

Zobacz postXender, o 14 Sierpień 2019 - 11:43, napisał(a):

Polecicie jakąś obudowę mITX do mocnego configu: RTX 2080, 6700k, Seasonic Titanium 1000W (chcę duży zasilacz bo SFX Corsaira są dla mnie za głośne. Priorytetem jest taka aranżacja obudowy, aby osiągnąć jak najlepsze chłodzenie


Miałem w łapach SF600 platinum. Byłem zdziwiony jego kulturą pracy. Jest bardzo dobrze.

Co do ciekawych bud, to Inwin A1. Jeśli chodzi o temperatury gpu, to wręcz absurdalnie dobre, bo 63 stopnie vs 69-70 jakoś w mastercase (sito atx). Buda była 1cm podniesiona wyżej niż normalnie, bo przestrzeń pod spodem w defalut to jakieś nieporozumienie. Po prostu wentylatory pod kartą dają ogromnego boosta i świetnie odbierają ciepło wraz z tym na boku. CPU tradycyjnie jak to w budach bez górnego wentylatora i kilka stopni trzeba doliczyć.

Temperatury jak na ITX po prostu świetne. Buda w środku się nie nagrzewa. Sprawdzałem organoleptycznie wkładając dłoń przy wygrzewaniu occt psu stress test. Cena jednak wysoka przez zasilacz jaki dodają "gratis".

Można wsadzić sf600 lub np. coś atx do 14cm jak seasonic focus.

Dodaj obrazek


PS.

Gdyby ktoś się zastanawiał, to jest miejsce aby z tyłu wyprowadzić węże na wysokości śledzi.

Ten post był edytowany przez DyndaS dnia: 14 Sierpień 2019 - 14:39


#14873 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13667
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 14 Sierpień 2019 - 15:24

Teraz InWin ma nowszą A1 PLUS :)

A dzięki temu A1 starszą można dostać w dobrej cenie:
https://www.ceneo.pl/64493805


779zł z zasilaczem i ładowarką bezprzewodową za ładnego ITXa to dobra cena.

#14874 Użytkownik jest niedostępny   DyndaS 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3582
  • Dołączył: Cz, 28 Cze 12

Napisany 14 Sierpień 2019 - 16:28

Zasilacz górnych lotów to zdecydowanie nie jest w wersji bez plus w każdym razie. Plus ma dodane 2 wentylatory i ledy rgb. Zasilacz jest gold, a nie bronze. 2x mocniejsza ładowarka na topie, lecz przez to top jest też brzydszy, ale to już kwestia gustu. Buda idealna nie jest. Inwin niepotrzebnie ją zrobił pod swój zasilacz oraz ta ładowarka nie wiadomo po co. Widząc jak wygląda wentylacja już rok temu wiedziałem, że będzie dobrze, ale jak robiłem testy, to aż nie dowierzałem jeśli chodzi o temperatury GPU. Jednak też standardowo jest zbyt mało miejsca pod spodem budy. Podniesienie jej o ten 1cm zmienia bardzo, bardzo dużo. Ciekawe w sumie jakby tak ją podnieść o te 5cm czy by było jeszcze lepiej.

#14875 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13667
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 14 Sierpień 2019 - 17:01

Najciekawiej wyszlaby z zewnętrzną chłodnica. Pod biurkiem na stałe przykręcić z metr 120 lub 140mm. Byłoby kozak.

Sam o tym myślałem.

#14876 Użytkownik jest niedostępny   DyndaS 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3582
  • Dołączył: Cz, 28 Cze 12

Napisany 14 Sierpień 2019 - 17:15

Można spokojnie te "przelotki" wkręcić własnie z tyłu na wysokości śledzi. Chociaż będzie tak stosunkowo na styk.

#14877 Użytkownik jest niedostępny   Xender 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1161
  • Dołączył: Pn, 18 Paź 10

Napisany 16 Sierpień 2019 - 07:54

Dzięki za propozycje, zastanowię się nad nimi ;)

#14878 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13667
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 16 Sierpień 2019 - 14:32

Jakby potrzeba było, jest nowa fajna zabawka w sam raz do D5 NEXT zamiast QUADRO:
http://www.angela.pl/p14836,aquacomputer-farbwerk-360.html

Splity9 + D5 Next + Farbwerk 360 = pierdylion czujników, wentyli oraz LEDów RGBpx z możliwością puszczenia części na podświetlenie AMBI za monitorem.

Gdyby Farbwerk 360 miał chociaż jedno wyjście na sterowanie PWM, tak zeby sobie je rozdzielić to była by już totalna torpeda.

#14879 Użytkownik jest niedostępny   czolgista778 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7003
  • Dołączył: So, 23 Maj 09

Napisany 16 Sierpień 2019 - 16:13

Ja jebe, mam juz drugie Control PCB w CoolerMasterze C700M i znowu padly mi LEDy na tylnej czesci topu kiedy zdjalem przedni panel. Zgasly i umarly na dobre.
Lian Li byla mala, R6 tez ale o niebo lepiej wykonane od tego CMa.

Ten post był edytowany przez czolgista778 dnia: 16 Sierpień 2019 - 16:14


#14880 Użytkownik jest niedostępny   fazza102 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 230
  • Dołączył: Cz, 30 Lip 09

Napisany 16 Sierpień 2019 - 19:51

Monsta w drodze do mnie :cool:
Biała.
Różowy płyn.

  • (745 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 742
  • 743
  • 744
  • 745
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych