Forum PCLab.pl: Jak sprawdzic ping przez komende "cmd"? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak sprawdzic ping przez komende "cmd"? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   mrvwa Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Cz, 14 Maj 09

Napisany 11 Październik 2009 - 10:28

Witam. Napisalem email do serwisu mojej sieci radiowej ze ping mi skacze i wrzucilem screena z programu "HLSW" do przykladowego serwera hostingowanego przez jakas tam firme do Counter Strike.
Dostalem w odpowiedzi:

Cytuj

Proszę o sprawdzenie pingów do danego hosta poleceniem ping z wiersza
poleceń Windows (cmd)
oraz ewentualnie przesłać screena do nas ponownie.


Wpisalem "cmd" potem wpisalem "ping". I wyskoczylo mi to:
Dodaj obrazek

I dalej nie wiem co wpisac :D Moge normalnie wpisywac komendy ale nie wiem co.

Help :)

W razie czego mam windows7.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Przemek07 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1314
  • Dołączył: Pt, 04 Sty 08

Napisany 11 Październik 2009 - 10:33

Musisz podać "ping www.google.pl -t". Zamiast Google może być dowolny, inny serwer (można też wpisywać adresy IP).

Ten post był edytowany przez Przemek07 dnia: 11 Październik 2009 - 10:35


#3 Użytkownik jest niedostępny   Colicab Ikona

  • Congratulations forever
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 41637
  • Dołączył: Wed, 02 Mar 05

Napisany 11 Październik 2009 - 11:26

lub ping onet.pl -t >C:\log.txt jesli planujesz dluzsze pingowanie i chcesz miec zapisane do pliku. Swoja droga, otworzyla Ci sie skladnia a Ty dalej nie wiesz co zrobic :hmm:

#4 Użytkownik jest niedostępny   mrvwa Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Cz, 14 Maj 09

Napisany 11 Październik 2009 - 14:40

dzieki wlasnie o to chodzilo :))

#5 Użytkownik jest niedostępny   merfel Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 51
  • Dołączył: Nd, 04 Mar 07

Napisany 11 Październik 2009 - 23:24

Wpisz: ping "tu ip lub nazwa hosta" -t

np. tak:
ping wp.pl -t
ping 192.168.1.1 -t

Ten post był edytowany przez merfel dnia: 11 Październik 2009 - 23:24


#6 Użytkownik jest niedostępny   LorDex Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 235
  • Dołączył: Wt, 03 Mar 09

Napisany 12 Październik 2009 - 22:01

generalnie parametr -t powoduje, ze pingi lecą nieprzerwanie - jesli chcesz na szybko, testowo sprawdzic ping mozesz sobie -t podarowac - wtedy polecą cztery pakiety, dzieki którym bedziesz mial mniej wiecej rozeznanie co do pingu :)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych