Forum PCLab.pl: Jak włączyć Aero Glass w windows 7? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak włączyć Aero Glass w windows 7? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   relaxXxX Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 68
  • Dołączył: Pn, 10 Sie 09

Napisany 17 Październik 2009 - 12:12

Witam
Czy moze mi ktos powiedzieć jak włączyć aero glass w windowsie 7 zeby wygladal tak:
Dodaj obrazek


Moja wersja to windows 7 7100 64bit ultimate

#2 Użytkownik jest niedostępny   kadajo Ikona

  • Faster Than Light jump successful
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12643
  • Dołączył: Wed, 01 Mar 06

Napisany 17 Październik 2009 - 12:21

Jakis dziwny ten screen, nie dosc ze wygloda jak Vista a nie Win7, to jeszcze wyraznie pisze ze 32bit a nie 64 jak napisales - a juz wiem dlaczego ;) . Na tym screenie nie jest wlaczone Aero. Moze twoja karta graficzna jest zbyt slaba zeby wyswietlic Aero i dlatego nie mozesz go wlaczyc.
Tak wygloda aero w Win7:
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez kadajo dnia: 17 Październik 2009 - 12:24


#3 Użytkownik jest niedostępny   Mglisty Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2275
  • Dołączył: Wt, 18 Kwi 06

Napisany 17 Październik 2009 - 12:24

Musisz wyłączyć nowego taskbara, wiem ze jakoś się dało:P

#4 Użytkownik jest niedostępny   relaxXxX Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 68
  • Dołączył: Pn, 10 Sie 09

Napisany 17 Październik 2009 - 12:25

to nie jest moj screen :P zapożyczyłem od kolegi z innego tematu :P moja karta to gtx 260 :P i chce zeby byl taki czarny pasek jak w viscie... da sie tak?

#5 Użytkownik jest niedostępny   kadajo Ikona

  • Faster Than Light jump successful
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12643
  • Dołączył: Wed, 01 Mar 06

Napisany 17 Październik 2009 - 12:29

Z tym paskiem to niewiem - mi sie nigdy nie udalo go wylaczyc, ale karte masz dobra wiec nie wiem dlaczego nie mozesz uruchomic Aero... zakladam ze steroniki do karty masz poprawnie zainstalowane :)
A wogle nie masz do wyboru stylu AERO czy poprsotu nie wiesz gdzie to sie wlacza? :)

Ten post był edytowany przez kadajo dnia: 17 Październik 2009 - 12:30


#6 Użytkownik jest niedostępny   relaxXxX Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 68
  • Dołączył: Pn, 10 Sie 09

Napisany 17 Październik 2009 - 12:36

Zobacz to:

Dodaj obrazek

to moj pulpit...
mam wlaczone aero glass

Ten post był edytowany przez relaxXxX dnia: 17 Październik 2009 - 12:36


#7 Użytkownik jest niedostępny   bazylorakis Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 543
  • Dołączył: So, 08 Gru 07

Napisany 17 Październik 2009 - 13:00

To po prostu bardzo stary build (spójrz na numer w prawym dolnym rogu screena) z początków Windowsa 7, kiedy jeszcze nie było "superbara". O ile wiem, to nie można wrócić do paska z Visty.

#8 Użytkownik jest niedostępny   kadajo Ikona

  • Faster Than Light jump successful
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12643
  • Dołączył: Wed, 01 Mar 06

Napisany 17 Październik 2009 - 13:17

Skoro masz wlaczone aero glass, to w czym problem? :)

#9 Użytkownik jest niedostępny   Janke5 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6711
  • Dołączył: Pn, 17 Mar 08

Napisany 17 Październik 2009 - 13:41

najpierw trzeba zmierzyć wydajność komputera, po uzyskaniu odpowiedniego wyniku Aero Glass samo się włączy ;)

#10 Użytkownik jest niedostępny   malgosia93 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pt, 03 Gru 10

Napisany 03 Grudzień 2010 - 20:26

Zobacz postrelaxXxX, o 17 Październik 2009 - 12:36, napisał(a):

Zobacz to:

Dodaj obrazek

to moj pulpit...
mam wlaczone aero glass


Mam windows 7 Home Basic.
Jak to zrobić?

#11 Użytkownik jest niedostępny   marcin_kg Ikona

  • Bono Król Śmietnika!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14202
  • Dołączył: So, 26 Gru 09

Napisany 03 Grudzień 2010 - 20:33

Zobacz postmalgosia93, o 03 Grudzień 2010 - 20:26, napisał(a):

Mam windows 7 Home Basic.
Jak to zrobić?

W tej wersji nie działa Aero.

#12 Użytkownik jest niedostępny   generacja1 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Nd, 08 Lip 12

Napisany 08 Lipiec 2012 - 14:40

Zobacz postmarcin_kg, o 03 Grudzień 2010 - 20:33, napisał(a):

W tej wersji nie działa Aero.


ja mam problem, miałam aero glass jednak po zainstalowaniu jednego programu graficznego nagle samoistnie się zmieniło. teraz gdy chcę ustawić znowu, pokazuje mi tylko to małe okno.

nie mogę zmienić koloru paska narzędzi, czy może mi ktoś pomóc?

#13 Użytkownik jest niedostępny   glauks Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8464
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 08 Lipiec 2012 - 22:39

ale jaką masz wersję - basic? - w basic aero też działa, ale jest wyłączone, i trzeba je aktywować specjalnymi wpisami w rejestrze

#14 Użytkownik jest niedostępny   Bladejs Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pt, 13 Lip 12

Napisany 13 Lipiec 2012 - 15:49

Jeżeli jeszcze aktualne, to należy zrobić tak:
-WINDOWS + R;
-Wpisać msconfig.exe i wcisnąć ENTER;
-Wybrać "uruchamianie selektywne" w zakładce "ogólne";
-Odznaczyć "załaduj elementy startowe";
-Zaznaczyć "ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft" w zakładce "Usługi";
-Kliknąć "wyłącz wszystkie";

#15 Użytkownik jest niedostępny   miomol Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4837
  • Dołączył: Wed, 11 Mar 09

Napisany 13 Lipiec 2012 - 21:22

Nic to nie da. Autor ma Home Basic. Jeśli jest to tak, jak w wypadku visty to:

HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> DWM

Composition = 1
Composition Policy = 2

#16 Użytkownik jest niedostępny   HoZar Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12152
  • Dołączył: Wt, 01 Lut 05

Napisany 05 Marzec 2013 - 19:25

heh, sorka za mały odkop, ale team z googla wyłowiony, a że właśnie mam problem z aero:

aero mi "padło" i nie chce się włączyć. w rozwiązywaniu problemów(które jak zwykle okazało się bezużyteczne) napisało "sterowniki lustrzane nie obsługują efektów aero"
WTH, do tej pory działało, nagle krasznęły mi się steroniki ekranowe wszysto zgasło, po chwili się zapaliło i nagle "nie obsługuje" ?

zainstalowałem jeszcze raz steyr do grafy - nie pomogło. jakieś propozycje ?
windows 7 pro 64x


edit: ech whatever. walniecie histerycznego posta na labie zawsze sprawiało, że zaczynałem używać mózgu...

jakby ktoś tu jeszcze kiedyś trafił z tym problemem to:

panel sterowania -> sprzęt i dźwięk -> menadżer urządzeń -> karty graficzne i wyłączyć "mirro driver" -> restart kompa
i aero znowu działa...

/pozdrawiam

Ten post był edytowany przez HoZar dnia: 05 Marzec 2013 - 19:51


#17 Użytkownik jest niedostępny   kubus226 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 256
  • Dołączył: So, 10 Lis 07

Napisany 06 Marzec 2013 - 18:32

możesz powiedzieć, gdzie jest dokładnie ta opcja "mirror driver" ?

#18 Użytkownik jest niedostępny   HoZar Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12152
  • Dołączył: Wt, 01 Lut 05

Napisany 07 Marzec 2013 - 22:03

Zobacz postHoZar, o 05 Marzec 2013 - 19:25, napisał(a):


panel sterowania -> sprzęt i dźwięk -> menadżer urządzeń -> karty graficzne



Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych