Forum PCLab.pl: Wypowiedzenie umowy TP - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wypowiedzenie umowy TP Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   mateo383 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 885
  • Dołączył: Nd, 10 Gru 06

Napisany 24 Październik 2009 - 10:50

Witam, poszukuję info na temat wypowiedzenia umowy na telefon w TP. Potrzebuję dobry wzór pisma (w google spotkałem się z wieloma) i mam pytanie to jest płatne czy możemy odejść od tych złodziei za free ?

#2 Użytkownik jest niedostępny   egefege Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 172
  • Dołączył: Wt, 13 Paź 09

Napisany 24 Październik 2009 - 11:41

jak nie masz na czas określony to za co masz płacić ?

#3 Użytkownik jest niedostępny   Galvatron Ikona

  • + The Black Swordsman +
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13653
  • Dołączył: Cz, 01 Lut 07

Napisany 24 Październik 2009 - 12:56

Kłania się telepunkt i Błękitna Linia 19393.

Ten post był edytowany przez Galvatron dnia: 24 Październik 2009 - 12:57


#4 Użytkownik jest niedostępny   Rafał. Ikona

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2639
  • Dołączył: Pn, 13 Sie 07

Napisany 24 Październik 2009 - 13:20

Zobacz postmateo383, o 24 Październik 2009, 11:50, napisał(a):

mam pytanie to jest płatne czy możemy odejść od tych złodziei za free ?

Masz umowę na czas określony? Chyba coś około 30 dni przed końcem umowy można wypowiedzieć.

Ten post był edytowany przez Rafał. dnia: 24 Październik 2009 - 13:22


#5 Użytkownik jest niedostępny   RaQ Ikona

  • !!-!! RaQ !!-!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2468
  • Dołączył: Wed, 25 Sty 06

Napisany 24 Październik 2009 - 22:32

Zobacz postegefege, o 24 Październik 2009, 11:41, napisał(a):

jak nie masz na czas określony to za co masz płacić ?


W Tp to chyba jest tak że jeśli nie zrezygnujesz to umowa na czas określony przekształca się na umowę na czas nieokreslony.

#6 Użytkownik jest niedostępny   dizzy Ikona

  • Pull up! Terrain ahead! (k)fuck!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8549
  • Dołączył: So, 28 Lut 04

Napisany 25 Październik 2009 - 07:42

Zobacz postRaQ, o 24 Październik 2009, 22:32, napisał(a):

W Tp to chyba jest tak że jeśli nie zrezygnujesz to umowa na czas określony przekształca się na umowę na czas nieokreslony.

Jest. Tylko nie wiadomo jaką umowę ma autor tematu. Jeśli ma na czas nieokreślony to po prostu pisze pismo, że chce rozwiązać umowę taką a taką i zanosi to do telepunktu lub wysyła pocztą do TPSA (nie trzeba jakichś specjalnych wzorów pisma) i nie ponosi żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli ma umowę na czas określony i umowa się akurat kończy to podobnie jak wyżej pisze pismo i nic nie płaci (musi napisać pismo bo inaczej umowa się automatycznie przekształci w umowę na czas nieokreślony). I trzeci przypadek - ma umowę na czas określony np 2 lata (zwykle wiąże się to z jakąś promocją). Chce ją rozwiązać np po roku. Wtedy również pisze podobne pismo, tyle, że w tym przypadku zapłaci dodatkowo i to dosyć sporo (koszty takiego odstąpienia są w umowie jaką się podpisuje lub dołączone do niej).

#7 Użytkownik jest niedostępny   mateo383 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 885
  • Dołączył: Nd, 10 Gru 06

Napisany 25 Październik 2009 - 12:54

Mam na czas nieokreślony, jestem w TP od początku, kilkanaście lat ale abonament w wysokości 50zł jest dla mnie za duży. Nigdy go nie wykorzystuję, dawniej było coś takiego jak tel w jedną stronę tzn. ktoś mógł do mnie dzwonić ale ja nie mogłem. Szkoda że tego nie ma teraz

#8 Użytkownik jest niedostępny   Rafał. Ikona

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2639
  • Dołączył: Pn, 13 Sie 07

Napisany 25 Październik 2009 - 13:16

Zobacz postmateo383, o 25 Październik 2009, 12:54, napisał(a):

Mam na czas nieokreślony, jestem w TP od początku, kilkanaście lat ale abonament w wysokości 50zł jest dla mnie za duży.

W takim razie bez ponoszenia kosztów możesz wypowiedzieć umowę z TP. Chcesz przejść do innej firmy?

#9 Użytkownik jest niedostępny   Mnemonic Ikona

  • W życiu piękne są tylko skille.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3780
  • Dołączył: So, 07 Sie 04

Napisany 25 Październik 2009 - 15:40

Zobacz postmateo383, o 24 Październik 2009, 11:50, napisał(a):

Witam, poszukuję info na temat wypowiedzenia umowy na telefon w TP. Potrzebuję dobry wzór pisma (w google spotkałem się z wieloma) i mam pytanie to jest płatne czy możemy odejść od tych złodziei za free ?

Nie czyta się umowy a potem się od złodzei wyzywa co? :D

#10 Użytkownik jest niedostępny   ssk13 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1250
  • Dołączył: Wed, 03 Paź 07

Napisany 25 Październik 2009 - 15:48

Jak masz na czas nieokreślony to możesz odjeść zawsze. Najlepiej wybierz sie do telepunkt/orange i weź taki wzór pisma od nich.

Na rozwiązanie będziesz czekał miesiąc ( czyli jak teraz im to dasz to umowa skończy się 30 listopada ).

#11 Użytkownik jest niedostępny   gotrunks Ikona

  • Dla Ciebie mógłbym zrobić wszystko co zechesz powiedz tylko...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2262
  • Dołączył: So, 17 Kwi 04

Napisany 25 Październik 2009 - 15:49

Jeśli umowa była na czas określony i nie było jakiś podstaw do jej rozwiązania to każą sobie zapłacić abonament do końca... Jednak jeśli powody były np. notoryczne problemy z internetem, słabe parametry linii, zgłoszone reklamacje na błękitną linie to powód już jest ;) Pisałem takie pismo co miało może z parę zdań... Zaniosłem do telepunktu i jeszcze wysłali... co prawda trwało to wypowiedzenie z 3 miesiące ale się udało :E ;)

#12 Użytkownik jest niedostępny   mateo383 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 885
  • Dołączył: Nd, 10 Gru 06

Napisany 25 Październik 2009 - 17:35

Cytuj

Chcesz przejść do innej firmy?

Zamierzam wcale nie mieć telefonu stacjonarnego, tym bardziej internetu po łączach TP.

Cytuj

Nie czyta się umowy a potem się od złodzei wyzywa co?

Nie czyta się, ale to nie zmienia faktu że telefon stacjonarny jest mi nie potrzebny, używany jest sporadycznie. Tak jak pisałem: gdyby był abo za 20zł zostałbym ale 50zł to dużo, wiem że są jakieś minuty itp. ale nie wykorzystuję tego.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Szop_samuraj Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2124
  • Dołączył: Cz, 20 Kwi 06

Napisany 26 Październik 2009 - 08:15

Przeglądam to forum już od dłuższego czasu i ludzie tutaj uderzają z najmniejszymi problemami , wystarczy na czystej kartce papieru napisać informacje o wyłaczeniu stacjonarki z datą końca umowy / lub 30 dniowym okresem wypowiedzenia.

Aha TP i tak zacznie liczyć 30 dni dopiero od 1 nowego miesiąca także przygotuj się na to.

#14 Użytkownik jest niedostępny   Szczota Ikona

  • n00b
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6039
  • Dołączył: Wed, 29 Gru 04

Napisany 26 Październik 2009 - 08:31

Chcialbym zauwazyc ze Neostrada na czas nieokreslony wiaze sie z wydatkiem okolo 180zl miesiecznie wiec jesli placisz 50zl to wychodzi ze masz umowe 2 albo 3 letnia

#15 Użytkownik jest niedostępny   mateo383 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 885
  • Dołączył: Nd, 10 Gru 06

Napisany 26 Październik 2009 - 15:02

Nie mam Neostrady tylko tel. stacjonarny i plan tp60.

#16 Użytkownik jest niedostępny   D3lta Ikona

  • Wyindywidualizowany.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1995
  • Dołączył: Cz, 24 Lip 08

Napisany 03 Listopad 2009 - 11:11

czyli chcesz wymówić telefon, a nie neta? ^^

#17 Użytkownik jest niedostępny   koziakaka Ikona

  • Białystok
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3463
  • Dołączył: Nd, 22 Lut 09

Napisany 03 Listopad 2009 - 14:21

Cytuj

Witam, poszukuję info na temat wypowiedzenia umowy na telefon w TP.

Cytuj

dawniej było coś takiego jak tel w jedną stronę tzn. ktoś mógł do mnie dzwonić ale ja nie mogłem.

Cytuj

Zamierzam wcale nie mieć telefonu stacjonarnego,

Cytuj

Nie mam Neostrady tylko tel. stacjonarny i plan tp60.


z powyzszych wypowiedzi mozna wyciagnac klarowna odpowiedz na twoje pytanie : internet jak nic....

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych