Forum PCLab.pl: Przeżroczyste tło Corel Draw 12 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Przeżroczyste tło Corel Draw 12 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Xander92 Ikona

  • Dekoncentrator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 954
  • Dołączył: Pn, 01 Gru 08

Ikona postu  Napisany 24 Październik 2009 - 16:57

Witam
Mam takie pytanie, jak zrobić efekt drewna w Corel Draw 12? Pytam o to bo chce zrobić drewniany krzyż

Ten post był edytowany przez Xander92 dnia: 25 Październik 2009 - 12:53


#2 Użytkownik jest niedostępny   Xander92 Ikona

  • Dekoncentrator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 954
  • Dołączył: Pn, 01 Gru 08

Napisany 25 Październik 2009 - 12:51

http://img20.yfrog.c...olskaedit2.jpg/
mógłby mi ktoś usunąć tło z tego obrazka i zrobić tak żeby rodzice byli po bokach a w środku dzieci,
i tak żebym mógł to wkleić do Corela Draw 12 i umieścić na innym obrazku tak żebym tło było z tamtego obrazka, a nie białe

#3 Użytkownik jest niedostępny   szakunec Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 268
  • Dołączył: Wt, 29 Lis 05

Napisany 25 Październik 2009 - 14:23

TAK na szybko;

#4 Użytkownik jest niedostępny   moonraker Ikona

  • ask me if i sparkle
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8697
  • Dołączył: Pn, 08 Sty 07

Napisany 25 Październik 2009 - 14:51

w tym momencie akurat nie mam zainstalowanego corela, ale tak z pamięci:

1. wczytujesz to zdjęcie do którego chcesz wstawić te dzieci
2. do tego obrazka załadowanego w corelu importujesz ten obrazek z dziećmi jako nowy obiekt
3. na tym nowym obiekcie musisz użyć narzędzia "różdżka" (to jest pochodna od zwykłego zaznaczania)
4. po wybraniu w.w. w górnym lewym rogu corela powinno sie pokazac pole wyboru czułości różdżki. ustaw na jakies 3.
5. kliknij tak przygotowaną różdżką na białe tło w obrazku z dziecmi. powinno sie zaznaczyc całe białe pole - jak tak bedzie wciskasz delete i białe znika. ewentualnie jak bedzie trzeba to na kilka razy trzeba tak zrobić tam gdzie sie nie zaznaczylo. zaznaczenie można poprawiać pędzlem zaznaczenia które jest obok różdżki.

jak juz bedziesz mial to zrobione to na koncu dopasowujesz ten obiekt jak ci tam się widzi do reszty obrazka

tyle.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Xander92 Ikona

  • Dekoncentrator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 954
  • Dołączył: Pn, 01 Gru 08

Napisany 25 Październik 2009 - 17:50

@szakunec jakiś błąd pojawia się po kliknięciu na Twój link
@moonraker gdzie w Corelu Draw 12 jest ta różdżka?

EDIT:
szakunec już wszystko wpożo wielkie THX

Ten post był edytowany przez Xander92 dnia: 25 Październik 2009 - 17:52


#6 Użytkownik jest niedostępny   moonraker Ikona

  • ask me if i sparkle
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8697
  • Dołączył: Pn, 08 Sty 07

Napisany 25 Październik 2009 - 18:17

różdżka jest w narzędziach. trzeba kliknąć w zaznaczanie i bedzie do wyboru obok niego wlasnie rozdzka i pędzel zaznaczenia (pędzel maski)

#7 Użytkownik jest niedostępny   massiwo Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 483
  • Dołączył: Cz, 27 Wrz 07

Napisany 29 Październik 2009 - 10:18

podlacze sie...

mam dwa kolory, oba w jakis sposob zostaly ustawione jako przezroczyste, jak to zrobic!?

efekt jest taki...

Dodaj obrazek

#8 Użytkownik jest niedostępny   Gyver Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 675
  • Dołączył: Pt, 09 Lis 07

Napisany 29 Październik 2009 - 14:35

Zobacz postmoonraker, o 25 Październik 2009, 18:17, napisał(a):

różdżka jest w narzędziach. trzeba kliknąć w zaznaczanie i bedzie do wyboru obok niego wlasnie rozdzka i pędzel zaznaczenia (pędzel maski)

Nie mylisz Corela z PhotoShopem? Nie widzialem w Corelu nigdzie różczki (chyba ze w PP)

Zobacz postmassiwo, o 29 Październik 2009, 10:18, napisał(a):

podlacze sie...

mam dwa kolory, oba w jakis sposob zostaly ustawione jako przezroczyste, jak to zrobic!?

efekt jest taki...

Zaznaczasz obiekt który ma być przeżroczysty i w menu narzedzi (po lewej) jest narzedzie przeźroczystość gdy na niego klikniesz w lewej gornej czesci okna pokarzą się nowe funkcje i tam gdzie pisze grak ustawiasz np liniowo.

Ten post był edytowany przez Gyver dnia: 29 Październik 2009 - 14:35


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych