Forum PCLab.pl: Program pomoc ip przestał działać - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Program pomoc ip przestał działać Vista 64 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   PiotrekŁDZ Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pn, 09 Lis 09

Napisany 09 Listopad 2009 - 17:37

Witam forumowiczów. Od jakiegoś czasu wyświetla mi się komunikat "program pomoc ip przestał działać". Oo tego momentu nie wyświetlają mi się też wodotryski takie jak kolorowe paski otwartych okien. Wyglądają jak te z win 98. Czy to ma ze sobą coś wspólnego? Jak rozwiązać te problemy? Pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   glauks Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8513
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 10 Listopad 2009 - 04:59

masz jakiś problem z uslugami - za wodotryski odpowiedzialna jest usługa kompozycje (jeśli jest w viscie), jeśli wysiada znikają wodotryski - ale sama ta usługa nie musi być odpowiedzialna - usługi startuje tzw host usług (svchost), i jak któraś z jego usług ma problemy, to wysiadają także pozostałe - jaki svchost zarządza kompozycjami pokaże ci process explorer, wystarczy najechać na svchost kursorem (kompozycje = themes); ale kompozycje też mogą być przyczyną - za slaby komputer?

ps - klik - pod Fix the themes service masz plik reg do ściągnięcia i zastosowania - możesz spróbować, jeśli nie pomoże raczej na pewno nie zaszkodzi
(bo dodaje normalne wpisy dla themes do rejestru) - ale przyczyną może być każda inna usługa, zarządzana przez svchost z kompozycjami - szczegółowe informacje, możliwość wstrzymania, wyłączenia usługi w process explorer - prawy klik na svchost - properties

Ten post był edytowany przez glauks dnia: 10 Listopad 2009 - 05:06


#3 Użytkownik jest niedostępny   PiotrekŁDZ Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pn, 09 Lis 09

Napisany 10 Listopad 2009 - 15:04

w szczegółach problemu mam takie coś:
Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: svchost.exe_iphlpsvc
Wersja aplikacji: 6.0.6001.18000
Sygnatura czasowa aplikacji: 47919291
Nazwa modułu z błędem: netcfgx.dll
Wersja modułu z błędem: 6.0.6001.18000
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4791ad77
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 000000000001ecd3
Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: 09f9
Dodatkowe informacje 2: 79e7721781af64e112fe10d2a9be4cd5
Dodatkowe informacje 3: e051
Dodatkowe informacje 4: 94ce291572dfd709ba4ef83fc23c7811

Potem sprawdze ten wpis o którym mówiłeś, ale ja jakoś wole unikać wpisów do rejestru szczególnie jeśli coś chodziło i nagle przestało. Wole wtedy znaleźć przyczyne niż leczyć skutki;) A komputer nie może być za słaby;)

#4 Użytkownik jest niedostępny   glauks Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8513
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 10 Listopad 2009 - 15:31

wyłącz tę usługę, normalnym użytkownikom jest niepotrzebna (obsługuje ip6 w sieciach ip4, potrzebna tylko, jeśli w twojej sieci istnieje jakaś podsieć z ip6, na 99% nie istnieje)

#5 Użytkownik jest niedostępny   PiotrekŁDZ Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pn, 09 Lis 09

Napisany 10 Listopad 2009 - 18:27

Może to oczywiste, ale jak mam ją wyłączyć?:/ Edit: Dobra znalazłem, google nie boli :E Kompozycje wreszcie działają, ale nadal prosił bym kogoś żeby mi wyjaśnił czemu nagle ta usługa sama z siebie przestała działać? :hmm:

Ten post był edytowany przez PiotrekŁDZ dnia: 10 Listopad 2009 - 19:10


#6 Użytkownik jest niedostępny   glauks Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8513
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 10 Listopad 2009 - 23:16

wyślij raport z błędu do microsoftu, i poproś o odpowiedz - netcfgx.dll to jedna z podstawowych dll sieci, i w zasadzie nie powinny się zdarzać takie blędy - jeszcze nie zetknąłem się z błędem tej dll

#7 Użytkownik jest niedostępny   czapi08 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: So, 20 Lut 10

Napisany 20 Luty 2010 - 12:34

Mam taki sam problem ... może ktoś napisać co i jak robić po kolei ?? ;> bd bardzo wdzięczny ;)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych