Forum PCLab.pl: Filmy HD tną się na YT - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Filmy HD tną się na YT Dlaczego? Oceń temat: -----

#1 Gość_PenrynHD_*

  • Grupa: Goście

Ikona postu  Napisany 19 Grudzień 2009 - 20:19

Witajcie,
Dlaczego tną mi się filmmiki w HD na Youtube?
Nie chodzi o wszytkie, ale jest wiele takich.
Od niedawna mam Windows 7 x86.
To jest powód?
Asus F3Sa - C2D T8300 2,4 GHZ, HD2600, 3 GB RAM
Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Jotel Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 301
  • Dołączył: Cz, 10 Gru 09

Napisany 19 Grudzień 2009 - 20:27

Zobacz postPenrynHD, o 19 Grudzień 2009, 20:19, napisał(a):

Witajcie,
Dlaczego tną mi się filmmiki w HD na Youtube?
Nie chodzi o wszytkie, ale jest wiele takich.
Od niedawna mam Windows 7 x86.
To jest powód?
Asus F3Sa - C2D T8300 2,4 GHZ, HD2600, 3 GB RAM
Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam.


Spróbuj ściągnąć film na dysk (jest mnóstwo stron/programów) i odpal film VLC czy czymś podobnym

Zaobserwowałem podobny problem, po ściągnięciu i oglądaniu offline wszystko jest ok.

#3 Gość_PenrynHD_*

  • Grupa: Goście

Napisany 19 Grudzień 2009 - 20:30

Ja czasem mam, tak, żejak odtworze dany fragment filmiku to już nie przytnie?
Co to moze być? Czym to może być powodowane?
Ten np. się tnie w HD 1080p: http://www.youtube.c...h?v=YxTua5FUYcI

Ten post był edytowany przez PenrynHD dnia: 19 Grudzień 2009 - 20:34


#4 Użytkownik jest niedostępny   R0bert Ikona

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2557
  • Dołączył: Nd, 07 Wrz 08

Napisany 19 Grudzień 2009 - 20:37

Sciagnij najnowszego Flasha, nie wiem czy wyszla juz normalna wersja z obsluga sprzetowego dekodowania HD, jak nie to wejdz na adobelabs i sciagnij flasha bete. Flash z filmami w HD potrafi zamulic prawie kazde CPU, z GPU juz lepiej.
http://www.anandtech...doc.aspx?i=3678

#5 Gość_PenrynHD_*

  • Grupa: Goście

Napisany 19 Grudzień 2009 - 20:49

Ostatnio aktualizowałem Flasha. Więc?

#6 Użytkownik jest niedostępny   wit34jw Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 733
  • Dołączył: Wt, 09 Sty 07

Napisany 19 Grudzień 2009 - 21:26

serwer YT nie wyrabia :) ,mi też tnie

Ten post był edytowany przez wit34jw dnia: 19 Grudzień 2009 - 21:29


#7 Użytkownik jest niedostępny   tomol012 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 458
  • Dołączył: Wed, 25 Cze 08

Napisany 19 Grudzień 2009 - 21:34

Zobacz postwit34jw, o 19 Grudzień 2009, 21:26, napisał(a):

serwer YT nie wyrabia :) ,mi też tnie


Niespodzianka! To raczej nie sewer YT. Mi śmiga aż miło (oczywiście na neo 2MB nie wyrabia wczytywanie 1080p, ale odtwarzanie jest bezproblemowe).

Ściągnij sobie na dysk jakikolwiek filmik w HD (coś małego, krótkiego) i zobacz czy będzie przycinka. Jeśli tak to komp, jeśli nie to albo flash, albo przeglądarka albo nie wiem.

Ten post był edytowany przez tomol012 dnia: 19 Grudzień 2009 - 21:36


#8 Gość_PenrynHD_*

  • Grupa: Goście

Napisany 19 Grudzień 2009 - 21:49

Znaczy co? Komp uszkodzony?
Ten filmik nie jest po prostu płynny, ale nie mam pokazu slajdów więc?

#9 Użytkownik jest niedostępny   Dragone Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4134
  • Dołączył: So, 01 Mar 08

Napisany 19 Grudzień 2009 - 21:52

A może łącze nie wyrabia? jaka prędkość neta?

#10 Użytkownik jest niedostępny   wojtzuch Ikona

  • Nieuzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7228
  • Dołączył: Nd, 01 Gru 02

Napisany 19 Grudzień 2009 - 21:53

Zobacz postJotel, o 19 Grudzień 2009, 20:27, napisał(a):

Spróbuj ściągnąć film na dysk (jest mnóstwo stron/programów) i odpal film VLC czy czymś podobnym

Zaobserwowałem podobny problem, po ściągnięciu i oglądaniu offline wszystko jest ok.


A u mnie na odwrót: online wszystko płynnie, a po pobraniu i otwarciu w flvplayerze tnie po prostu nieznośnie. Obciążenie procesora śladowe (C2D @2,7 GHz).

#11 Gość_PenrynHD_*

  • Grupa: Goście

Napisany 19 Grudzień 2009 - 22:00

Łącze 25 mb/s UPC.
Tutaj filmy w HD nie tną:
http://www.vimeo.com/hd#7715536
Co myślicie o tym?

#12 Gość_PenrynHD_*

  • Grupa: Goście

Napisany 19 Grudzień 2009 - 22:21

@UP
Pobrałem Trailer 2012 w 1080 p i otworzyłem Movie Player Classikiem i zero ścinki.

Co o tym sądzicie?

#13 Użytkownik jest niedostępny   R0bert Ikona

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2557
  • Dołączył: Nd, 07 Wrz 08

Napisany 21 Grudzień 2009 - 16:29

Zobacz postPenrynHD, o 19 Grudzień 2009, 20:49, napisał(a):

Ostatnio aktualizowałem Flasha. Więc?

aktualizowales flasha do wersji normalnej czy bety?

#14 Użytkownik jest niedostępny   djmarcin87 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 991
  • Dołączył: Wt, 17 Sty 06

Napisany 21 Grudzień 2009 - 18:06

ostatnio w ogole cos ten flash od adobe nie wyrabia nawet na dobrych kompach tnie sie ze nie wiem.
U mnie po sciagnieciu filmy normalnie chodza to cos z flashem albo tym firefoxem

odwiedz moj temat tam byc moze rozwiazesz swoj problem :)

Ten post był edytowany przez djmarcin87 dnia: 21 Grudzień 2009 - 18:13


#15 Użytkownik jest niedostępny   raul791 Ikona

  • Fan PC i konsol;)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1183
  • Dołączył: Pn, 03 Wrz 07

Napisany 21 Grudzień 2009 - 18:48

Mi latają WSZYSTKIE filmiki w fullhd, czy to 720p czy 1080p, np ten podany przez Ciebie z Małyszem idzie aż miło... Mam Windows 7 64Bit i procka AMD II x4 4x2.60@2.86... i grafikę HD4890... neta mam osiedlowego bodajże 6 mega i nie mam najmniejszych problemów z ścinaniem czy wczytywaniem... ten filmik mi się w 1-3 sekundy załadował do 100%, więc to chyba jednak coś u Ciebie... a czy flasha najnowszego mam to nie wiem :E

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych