Forum PCLab.pl: Yahoo ustawiło się jako wyszukiwarka domyślna w Firefox - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Yahoo ustawiło się jako wyszukiwarka domyślna w Firefox zamiast Google - zgroza... - problem już rozwiązany! :) Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   kater Ikona

  • docisk is king (tm)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6169
  • Dołączył: Cz, 07 Wrz 06

Napisany 31 Grudzień 2009 - 12:48

Jakimś dziwnym zrządzeniem losu Yahoo ustawiło się jako wyszukiwarka domyślna w Firefoxie. To mój drugi komp, pracuje na nim sporadycznie moja laska. Zarzeka się, że nic nie instalowała, żadnych pasków, nic co by mogło Yahoo zdefaultować jako wyszukiwarkę. Zresztą, laska jest na tyle kumata, że wie co i jak.

Normalnie po wpisaniu w pasek hasła np. "biżuteria" (ah te zainteresowania...) wywalało wyniki z Google. A teraz wpier.... się Yahoo. Ustawiłem na razie tak, że wpisuje się "g biżuteria" i wyskaka Google. Ale chcę żeby z powrotem było po normalnemu.

Szukałem już rozwiązań, robiłem to co polecają na forum Mozilli czyli "about:config" potem "keyword.URL" itd. Niestety nie daje to rady. Resetowałem ciasteczka itd.

Sam korzystam z Opery, no ale laska uparła się na FF.

Pomóżcie bo zaraz komuś urwę łeb. Nie ma nic bardziej wkrwhekjasdcego niż narzucającego się oprogramowanie  :mad: :hmm: :mad2:

Ten post był edytowany przez kater dnia: 31 Grudzień 2009 - 14:10


#2 Użytkownik jest niedostępny   kepak Ikona

  • Neo kids and emo killer.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1329
  • Dołączył: Pn, 17 Lip 06

Napisany 31 Grudzień 2009 - 13:06

Co by się nie rozpisywać

Załączone pliki



#3 Użytkownik jest niedostępny   kater Ikona

  • docisk is king (tm)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6169
  • Dołączył: Cz, 07 Wrz 06

Napisany 31 Grudzień 2009 - 13:23

Próbowałem wcześniej :(

#4 Użytkownik jest niedostępny   kepak Ikona

  • Neo kids and emo killer.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1329
  • Dołączył: Pn, 17 Lip 06

Napisany 31 Grudzień 2009 - 13:38

Zobacz postkater, o 31 Grudzień 2009, 13:23, napisał(a):

Próbowałem wcześniej :(


A patrzyłeś w zarządzaj wyszukiwaniami -> przywróć domyślne ?
Może masz jeszczę jakąś wtyczke która to zmienia. Proponuje poszukać w narzędzia -> dodatki i sprawdzić w rozszerzeniach i we wtyczkach

Ten post był edytowany przez kepak dnia: 31 Grudzień 2009 - 13:39


#5 Użytkownik jest niedostępny   HoZar Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12137
  • Dołączył: Wt, 01 Lut 05

Napisany 31 Grudzień 2009 - 13:38

narzędzia -> opcje -> główne -> strona startowa o to ci chodzi ? :E

bo ja z teko "cuda" w rogu nie korzystam. odpalam nową zakładkę i juz ;)

#6 Użytkownik jest niedostępny   Janke5 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6671
  • Dołączył: Pn, 17 Mar 08

Napisany 31 Grudzień 2009 - 13:39

skasuj plik ustawień, prefs.js

#7 Użytkownik jest niedostępny   kater Ikona

  • docisk is king (tm)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6169
  • Dołączył: Cz, 07 Wrz 06

Napisany 31 Grudzień 2009 - 13:42

kepak
Tak, patrzyłem już wcześniej, też nie daje rady.

hozar
Nie, to nie strona startowa. Z tego cuda w rogu też nie korzystam. Chcę mieć po prostu możliwość wpisania w główny pasek hasła np. "lafirynda" i chcę, żeby wyniki proponowało mi Google. A nie Hooya.

janke5
Nie mam tego pliku w ogóle. Są inne o rozszerzeniu .js, ale tego nie ma.




EDYD

Ok, problem rozwiązany. W pluginach było g... o nazwie "Search settings plugin" i po wyłączeniu tego g... wszystko wróciło do normy. Szybkie luknięcie po topicach o tym g... informuje, że plugin jest instalowany przez PDF Creator. A na kompie ów PDF Creator jest. Laska twierdzi że owszem PDF Creatora instalowała, ale nie wiedziała / nie zauważyła że tam się jeszcze jakieś g... wcisnęło. Także wystarczyło wyłączyć / odinstalować tego "Search settings plugin" i jest gut.

Dzięki panowie za pomoc! :beer: Dosiego roku bez natarczywego softu :)

Mały prztyczek dla oficjalnego forum Firefox - w odpowiedzi na podobny temat jaki ktoś założył jest tylko "było pierdyliard razy na forum, poszukaj" - oczywiście szukanie nic nie daje, a jak daje to tylko sposób z ustawieniem w about:config, który też nie pomaga. Także pozwolę sobie zapodać kij w oko wszystkim tamtejszym specom od odpowiedzi typu "byUo, poszukaj" :P

Ten post był edytowany przez kater dnia: 31 Grudzień 2009 - 14:07


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych