Forum PCLab.pl: Radeon Hd4650 a gry. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Radeon Hd4650 a gry. Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Barceloniak11 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1737
  • Dołączył: Nd, 09 Sie 09

Napisany 24 Styczeń 2010 - 20:32

Mam pytanie czy na hd4650 512mb będą mi działały nowe gry typu (Crysis wheelman riddick prototype stalker lostplanet i te które w najbliższej przyszłości wyjdą) powyżej 30fps-ów na rozdziałce 1280x1024 na srednich detalach bądz mniejszych ???
Reszta sprzętu w sygnie.

#2 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter Ikona

  • Mekowie, do ataku!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6471
  • Dołączył: So, 30 Maj 09

Napisany 24 Styczeń 2010 - 20:44

Nie, ta karta kończy się w 1024x768, jeśli chodzi o max detale i opcjonalnie AA.

#3 Użytkownik jest niedostępny   ghostdog Ikona

  • ***
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5097
  • Dołączył: Wt, 17 Lip 07

Napisany 24 Styczeń 2010 - 20:47

Trudno powiedzieć jak karta będzie się sprawować w przypadku nowych gier. Co do tych co wymieniłeś powinieneś pograć bez większych problemów. Sam mam staruszka x1950pro 512 i na razie w gierki sobie pogrywam oczywiście po uprzedniej redukcji zbędnych bajerów w ustawieniach.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Lamborghini17 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1955
  • Dołączył: Cz, 20 Lis 08

Napisany 24 Styczeń 2010 - 20:57

Napisał przecież że na średnich detalach.

#5 Użytkownik jest niedostępny   yabba Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9934
  • Dołączył: So, 21 Lut 09

Napisany 24 Styczeń 2010 - 21:45

Zobacz postBarceloniak11, o 24 Styczeń 2010, 20:32, napisał(a):

Mam pytanie czy na hd4650 512mb będą mi działały nowe gry typu (Crysis wheelman riddick prototype stalker lostplanet i te które w najbliższej przyszłości wyjdą) powyżej 30fps-ów na rozdziałce 1280x1024 na srednich detalach bądz mniejszych ???
Reszta sprzętu w sygnie.
Jeśli masz mozliwosć to kup 4670 - to w zasadzie to samo co 4650 ale ma pamięci DDR3. To już dośc przyzwoita karta.
No i max OC procesora wskazane ;)

#6 Użytkownik jest niedostępny   Barceloniak11 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1737
  • Dołączył: Nd, 09 Sie 09

Napisany 25 Styczeń 2010 - 14:34

hd 4670 nie kupie bo widze że na allegro idą po min. 250zł już prędzej bym wziął 9600gt
chce sobie poprostu pograć na średnich detalach za małą cenę i odczuć różnice po 8400gs
bo kto grał na 8400gs ten wie jak działają na niej nowe tytuły:)

#7 Użytkownik jest niedostępny   C0lon3lC@mp3r Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 809
  • Dołączył: Wed, 29 Paź 08

Napisany 25 Styczeń 2010 - 17:06

Zależy jaka HD 4650 :] Jest wersja DDR2 64bit, DDR2 128 bit, jest i DDR3 128bit. Wersja DDR3 oczywiście najwydajniejsza.

Ja jestem posiadaczem HD 4650 w wersji DDR2 64 bit. Bez O/C nie idzie praktycznie w nic nowego pograć, a punkty w smarkach... (9K w 3dm03! FTW!). Za to po o/c... standardowe zegary mam 600MHz dla rdzenia i 500MHz dla pamięci. Moja "sztuka" kręci się @700MHz(Rdzeń) i @710MHz (pamięci) co daje wzrost wydajności rzędu 40%. A wtedy można już porozmawiać o średnich detalach w niektórych nowszych grach, ale oczywiście jej wydajność nadal nie jest równa nawet wersji DDR2 128bit.

Zaletą oczywiście jest mały pobór mocy, nawet po O/C.

Ten post był edytowany przez C0lon3lC@mp3r dnia: 25 Styczeń 2010 - 17:07


#8 Użytkownik jest niedostępny   Barceloniak11 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1737
  • Dołączył: Nd, 09 Sie 09

Napisany 25 Styczeń 2010 - 17:33

interesuje mnie ta wersja:
http://allegro.pl/it...powercolor.html
jak się spisuje w grach

#9 Użytkownik jest niedostępny   shagi89 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 293
  • Dołączył: So, 23 Sie 08

Napisany 25 Styczeń 2010 - 18:04

Sam szukałem ostatnio grafy i kolega podpowiadał mi 8800gt, jeśli nie zależy ci na gwarancji to jak dobrze poszukasz to na allegro znajdziesz za 200zł. Bo według mnie za tą kartę żal jakichkolwiek pieniędzy.

#10 Użytkownik jest niedostępny   C0lon3lC@mp3r Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 809
  • Dołączył: Wed, 29 Paź 08

Napisany 25 Styczeń 2010 - 21:45

Zobacz postBarceloniak11, o 25 Styczeń 2010, 17:33, napisał(a):

interesuje mnie ta wersja:
http://allegro.pl/it...powercolor.html
jak się spisuje w grach

Obawiam się że to może być wersja 64bit, w aukcji może być błąd, kto wie może i celowy. Dlaczego uważam że 64bit ? Chłodzenie identyczne jak u mnie i podobny rozkład pamiątek na karcie, ja mam saphire.

#11 Użytkownik jest niedostępny   yabba Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9934
  • Dołączył: So, 21 Lut 09

Napisany 25 Styczeń 2010 - 22:01

Zobacz postshagi89, o 25 Styczeń 2010, 18:04, napisał(a):

Sam szukałem ostatnio grafy i kolega podpowiadał mi 8800gt, jeśli nie zależy ci na gwarancji to jak dobrze poszukasz to na allegro znajdziesz za 200zł.
IMO bez sensu. Model 8800GT ma już ponad 2 lata (licząc od premiery) a więc przy odrobinie pecha miesiąc po zakupie karta zrobi kuku i 2 stówy pojdzie w błoto. To już lepiej wydac te ~260-270 zeta na nowe 9600GT.

Zobacz postshagi89, o 25 Styczeń 2010, 18:04, napisał(a):

Bo według mnie za tą kartę żal jakichkolwiek pieniędzy.
Prawda. Ja kupiłem Powercolora 4670 512MB DDR3 za 192 zł w grudniu ub. roku. Za takie pieniądze było warto kupic.

Zobacz postC0lon3lC%40mp3r, o 25 Styczeń 2010, 21:45, napisał(a):

Obawiam się że to może być wersja 64bit, w aukcji może być błąd, kto wie może i celowy. Dlaczego uważam że 64bit ? Chłodzenie identyczne jak u mnie i podobny rozkład pamiątek na karcie, ja mam saphire.
Nie, to jest model 128bit, dokładnie ten:
http://powercolor.co...?ProductID=2422
Jedyny PC 4650 64bit jest w formacie low profile.

Ten post był edytowany przez yabba dnia: 25 Styczeń 2010 - 22:09


#12 Użytkownik jest niedostępny   Phil.Red Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 631
  • Dołączył: Wed, 13 Maj 09

Napisany 25 Styczeń 2010 - 22:05

Nie bierz tego szmelcu.
Dołóż do 9600 GT/GSO, lub HD4670 na pamięciach DDR3

#13 Użytkownik jest niedostępny   shagi89 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 293
  • Dołączył: So, 23 Sie 08

Napisany 25 Styczeń 2010 - 23:21

I dlatego ja też zakupiłem 9600GT, ale może akurat kolega odważny i na gwarancji mu nie zależy.

#14 Użytkownik jest niedostępny   yabba Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9934
  • Dołączył: So, 21 Lut 09

Napisany 25 Styczeń 2010 - 23:26

Zobacz postshagi89, o 25 Styczeń 2010, 23:21, napisał(a):

ale może akurat kolega odważny i na gwarancji mu nie zależy.
Po ew. padzie karty na pewno by się gwara przydała ;)
IMO 9600GT będzie w sam raz do tego E2160 @2,66.

#15 Użytkownik jest niedostępny   shagi89 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 293
  • Dołączył: So, 23 Sie 08

Napisany 25 Styczeń 2010 - 23:33

Zgadzam się z tobą w 100% zawszę lepiej mieć tą gwarancję, a ten 9600gt myślę że nie będzie zły, kuzyn ma i śmiga w nowsze gierki na spoko detalach

#16 Użytkownik jest niedostępny   DeputyTravisJunior Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 186
  • Dołączył: Wt, 10 Lis 09

Napisany 25 Styczeń 2010 - 23:39

Napisz jeszcze jaki masz zasilacz, PDC+8400GS wskazuje na komputer z marketu albo Allegro, co moze oznaczac problemy

#17 Użytkownik jest niedostępny   Barceloniak11 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1737
  • Dołączył: Nd, 09 Sie 09

Napisany 26 Styczeń 2010 - 15:47

powiedzmy że muszę się zmieścić w jakiś 250-300zł. kolega wyżej zgadł, komputer jest z marketu teraz mam zasilacz powerfox 400w i zamierzam zmienić na chiefteca 350w lub modecom mc 350w za jakieś 70 zł czyli zostaje i max 230zł na karte. karte zamierzam wylicytować na allegro za jakiś miesiąc (jak będzie kasa) i pewnie wybiorę którąś z tych:
9600gt, 8800gs 384mb ,hd4670 lub właśnie hd4650 lub 9500gt (jak rodzina nie dopisze na 18-stke). Raczej inne nie wchodzą w grę.

Jak myślicie da rade wyszarpnąć na allegro za tę cenę owe karty???

#18 Użytkownik jest niedostępny   wuzetkowiec Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2350
  • Dołączył: Wed, 10 Wrz 08

Napisany 26 Styczeń 2010 - 15:55

Zobacz postBarceloniak11, o 26 Styczeń 2010, 15:47, napisał(a):

powiedzmy że muszę się zmieścić w jakiś 250-300zł. kolega wyżej zgadł, komputer jest z marketu teraz mam zasilacz powerfox 400w i zamierzam zmienić na chiefteca 350w lub modecom mc 350w za jakieś 70 zł czyli zostaje i max 230zł na karte. karte zamierzam wylicytować na allegro za jakiś miesiąc (jak będzie kasa) i pewnie wybiorę którąś z tych:
9600gt, 8800gs 384mb ,hd4670 lub właśnie hd4650 lub 9500gt (jak rodzina nie dopisze na 18-stke). Raczej inne nie wchodzą w grę.

Jak myślicie da rade wyszarpnąć na allegro za tę cenę owe karty???

Po jakiego grzyba kupować na allegro, jak można w sklepie? http://www.esc.pl/pr...3a9ce8437269597
Dołożysz kilka zł i masz 9600GT: http://www.esc.pl/pr...8b4c0359376d71d

Ten post był edytowany przez wuzetkowiec dnia: 26 Styczeń 2010 - 15:58


#19 Użytkownik jest niedostępny   darolo1 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6457
  • Dołączył: Pt, 27 Cze 08

Napisany 26 Styczeń 2010 - 15:58

Napisał "MAX 230 zł", a jeszcze przesyłka do tego.

Pewnie mu chodziło o 8800/9600 aby wylicytować.

#20 Użytkownik jest niedostępny   wuzetkowiec Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2350
  • Dołączył: Wed, 10 Wrz 08

Napisany 26 Styczeń 2010 - 16:01

Zobacz postdarolo1, o 26 Styczeń 2010, 15:58, napisał(a):

Napisał "MAX 230 zł", a jeszcze przesyłka do tego.

Pewnie mu chodziło o 8800/9600 aby wylicytować.

przeczytaj post nr #17 - na allegro też zapłacisz za wysyłkę.

Ten post był edytowany przez wuzetkowiec dnia: 26 Styczeń 2010 - 16:02


  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych