Forum PCLab.pl: Jak polaczyc sie z siecia wifi - Potrzebny kod - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak polaczyc sie z siecia wifi - Potrzebny kod Jak zlamac ten kod

#1 Użytkownik jest niedostępny   dawids2411 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 84
  • Dołączył: Nd, 21 Sty 07

Napisany 31 Styczeń 2010 - 15:48

Witam

Sasiad ma router z wifi i moj laptop wykrywa ta siec ale jednak gdy chce z nia polaczyc jest potrzebny kilkudziesietny kod.

I moje pytania jak zlamac ten kod albo mozna go ominac wpisujac sasiada adres mac karty sieciowej lub cos innego

Prosilbym o konkretne wytlumaczenie jezeli chodzi o mac to prosze opisac jak go zdobyc jakim programem jestem w tych sprawach konkretnie ciemny chociaz podstawy znam :D

#2 Użytkownik jest niedostępny   cdcd Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 544
  • Dołączył: Cz, 05 Lip 07

Napisany 31 Styczeń 2010 - 15:50

a co sąsiad na to że mu chcesz wejść do jego piwnicy ?

#3 Użytkownik jest niedostępny   dawids2411 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 84
  • Dołączył: Nd, 21 Sty 07

Napisany 31 Styczeń 2010 - 15:51

A z sasiadem sie dogadalem jak mi sie uda do niego podpiac moge korzystac z jego internetu

#4 Użytkownik jest niedostępny   Zeth Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 394
  • Dołączył: Wt, 22 Wrz 09

Napisany 31 Styczeń 2010 - 21:43

Zobacz postdawids2411, o 31 Styczeń 2010, 15:48, napisał(a):

... jestem w tych sprawach konkretnie ciemny ...


To sprzedaj komputer, kup trochę ziemi, konia i orz pole, a nie tu prosisz innych o współudział w przestępstwie.

Ten post był edytowany przez Zeth dnia: 31 Styczeń 2010 - 21:56


#5 Użytkownik jest niedostępny   209458 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9150
  • Dołączył: Wt, 15 Sty 08

Napisany 01 Luty 2010 - 00:44

Zobacz postZeth, o 31 Styczeń 2010, 21:43, napisał(a):

To sprzedaj komputer, kup trochę ziemi, konia i orz pole, a nie tu prosisz innych o współudział w przestępstwie.

Po pierwsze oraj, nie orz
Po drugie pomocnictwo a nie współudział (choź jedno i drugie penalizowane)

A w ogóle to bez wiedzy jak zabezpieczona jest sieć ni sensownego nie da się poradzić.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Zeth Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 394
  • Dołączył: Wt, 22 Wrz 09

Napisany 01 Luty 2010 - 00:55

Wg słownika orz (może i orać ale na pewno nie oraj) ;) Poza tym sąsiad na pewno ma WPA2-AES :)

Ten post był edytowany przez Zeth dnia: 01 Luty 2010 - 01:09


#7 Użytkownik jest niedostępny   dendrytus Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5653
  • Dołączył: Nd, 13 Lip 08

Napisany 01 Luty 2010 - 11:46

Zobacz postdawids2411, o 31 Styczeń 2010, 15:51, napisał(a):

A z sasiadem sie dogadalem jak mi sie uda do niego podpiac moge korzystac z jego internetu

musiał być w 100% pewny, że ci się nie uda.
Z takim poziomem wiedzy 0 szans.
filmik instruktażowy tu

#8 Użytkownik jest niedostępny   Clean Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1386
  • Dołączył: Nd, 29 Lip 07

Napisany 01 Luty 2010 - 14:29

Dam ci podpowiedź: WEP, WPA, WPA2. Od tego zacznij. I tak ci się na bank nie uda. :lol2:

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych