Forum PCLab.pl: Win 7 problem z grami - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Win 7 problem z grami Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   sruba_5 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 04 Luty 2010 - 13:57

Witam, mam problem. Podczas grania w gry, wyrzuca mnie to pulpitu i wyskakuje okienko ze program przestal dzialac poprawnie i musi zostac zamkniety ;/ robi sie tak dosc roznie, raz po 10 min grania raz po 40 ;/ komp jest nowy i jest to mocno irytujace bo powinno wszystko ladnie smigac, prosze o pomoc bo nie wiem co mam juz robic ;/

moj zestaw:
GIGABYTE MA770T - UD3P AM3
GIGABYTE ATI Radeon Series HD 4890 1GB GDDR5 900/4000
AMD Phenom II X2 550 BE 3,1 GHz
OCZ PC3 10666 1333 2x2GB Value Series
SEAGATE 320GB 7200 16MB
CHIEFTEC 750 W

#2 Użytkownik jest niedostępny   Piotrekkkkk Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 04 Luty 2010 - 14:00

temperatury sprawdzałeś np coretemp realtemp antywirusem skanowałes ?

Ten post był edytowany przez Piotrekkkkk dnia: 04 Luty 2010 - 14:06

#3 Użytkownik jest niedostępny   sruba_5 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 04 Luty 2010 - 14:47

tak, temp grafiki na zwyklej pracy 49 stopni, w grach kolo 59
procki lapia 35 na zwyklej i tak do 45 w grach

#4 Użytkownik jest niedostępny   Piotrekkkkk Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 04 Luty 2010 - 14:57

słyszałem że na Win 7 są problemy z grami niekturymi jak bedzie to samo to bedziem myslec :):)

Ten post był edytowany przez Piotrekkkkk dnia: 04 Luty 2010 - 15:02

#5 Użytkownik jest niedostępny   sruba_5 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 04 Luty 2010 - 15:00

dzisiaj zainstaluje win xp i bede wiedzial czy to problem systemu czy nie ;/ na poczatku mialem problem bo mi sie resetowal, wymienilem zasilacz na wiekszy i mialo juz byc ladnie pieknie, zainstalowalem sys i dalej lipa, kurcze... nic mam nadzieje ze to wina systemu

#6 Użytkownik jest niedostępny   Janke5 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 04 Luty 2010 - 17:21

Zobacz postPiotrekkkkk, o 4 Luty 2010, 14:57, napisał(a):

słyszałem że na Win 7 są problemy z grami niekturymi jak bedzie to samo to bedziem myslec :):)

no właśnie tylko, słyszałeś i powtarzasz te bzdury

jakie Catalysty?
sprawdź działanie z każdą z kości z osobna

Ten post był edytowany przez Janke5 dnia: 04 Luty 2010 - 17:22

#7 Użytkownik jest niedostępny   sruba_5 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 08 Luty 2010 - 00:45

witam, po przeinstalowaniu na win xp i zainstalowaniu najnowszych sterownikow do grafy od Catalysta problem nie znikl, aczkolwiek na poczatku po graniu ok godziny nic sie nie pojawilo nic nie wyskoczylo.... Myslalem ze w koncu problem jest za mna... niestety... przy nastepnym graniu w gre, nastapilo zawieszenie i wyskoczylo okienko ze akcelerator w grafice nie odpowiadal i musial zostac zresetowany, czy cos w tym stylu, zrobilem screena ale nie chcialo pozniej go odczytac, po chwili czarnego ekranu wszystko wrocilo do normy i gralem dalej.... Kolejnym razem gra sie zaciela, nie dalo sie wogole sterowac postacia, pomyslalem ze odlacze i wlacze myszke lub klawiature, przy odlaczeniu myszki <USB) zrestartowalo mi kompa ;/ podczas kolejnego uruchamiania gry po chwili zawiecha i znow restart ;/ nie wiem moze to wina karty graficznej ?? lub cos jest nie dobrze podpiete jak mi robi restet po odlaczeniu kabelka USB :? POMOCY !!!

#8 Użytkownik jest niedostępny   sruba_5 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 08 Luty 2010 - 01:04

catalysty mam chyba 10.41 ze stycznia tego roku ... A z tymi ramkami to sprobuje, jak bedzie dzialalo z jedna i jak z druga, ale z tego co pamietam to juz raz jedna wyjmowalem i tez byl problem ;/

#9 Użytkownik jest niedostępny   AZz_ Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2010 - 12:57

jak widać problemem nie był Windows7 skoro już wcześniej miałeś kłopoty z pamięciami to szukaj przyczyny w nich.

#10 Użytkownik jest niedostępny   JKm. Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 09 Luty 2010 - 07:31

Zobacz postsruba_5, o 8 Luty 2010, 00:45, napisał(a):

witam, po przeinstalowaniu na win xp i zainstalowaniu najnowszych sterownikow do grafy od Catalysta problem nie znikl, aczkolwiek na poczatku po graniu ok godziny nic sie nie pojawilo nic nie wyskoczylo.... Myslalem ze w koncu problem jest za mna... niestety... przy nastepnym graniu w gre, nastapilo zawieszenie i wyskoczylo okienko ze akcelerator w grafice nie odpowiadal i musial zostac zresetowany, czy cos w tym stylu, zrobilem screena ale nie chcialo pozniej go odczytac, po chwili czarnego ekranu wszystko wrocilo do normy i gralem dalej.... Kolejnym razem gra sie zaciela, nie dalo sie wogole sterowac postacia, pomyslalem ze odlacze i wlacze myszke lub klawiature, przy odlaczeniu myszki <USB) zrestartowalo mi kompa ;/ podczas kolejnego uruchamiania gry po chwili zawiecha i znow restart ;/ nie wiem moze to wina karty graficznej ?? lub cos jest nie dobrze podpiete jak mi robi restet po odlaczeniu kabelka USB :? POMOCY !!!

też miałem na moim HD4850 VPU recorver i sscrena nie czytało jak mówisz...
to VPU recorver to ( sterownik przestał poprawnie działać ) oznaczało że grafa miała wyższe temperaturki niż mówisz... ( nie mówie że kłamiesz)
ustaw w Catylastach Speed Fan więcej % obrotów wiatraczka , może pomoże , jak już masz to cóż...
mi osobiście pomogło ustawienie na 50% (w streessu i idlu ) i od tego czasu nic mi nie wyskakuje...
jak grasz na słuchawkach a szum z komputera ci nie przeszkadza to 50% będzie odpowiednie...

Strona 1 z 1