Forum PCLab.pl: Brak ikon głośności na pasku zadań - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Brak ikon głośności na pasku zadań brak ikony głośności (zwykłej) i głośności od Realtek HD Audio Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   jmalina Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9
  • Dołączył: Wed, 02 Sie 06

Napisany 08 Luty 2010 - 21:14

Witam serdecznie

Mam następujący problem:
Po uruchomieniu komputera nie włączają się dwie ikony na pasku zadań: ikona od regulacji głośności windows i druga ikona też od regulacji głośności Realteka.
Najdziwniejsze jest to, że jak się wyloguję i powtórnie zaloguję na profil to wszystko jest w porządku.

Mam Windows XP Professional i Lenovo n200 K2G T8100

W panelu sterowania ikona jest "włączona".
Sprawdzałem programem Regedit i Your Uninstaller 2008 to plik RTHDCPL (RTHDCPL.EXE) jest ustawiony na "on" w autostarcie więc teoretycznie powinien się włączać. AzMixerSel tez jest ustawiony na "on".

Wydaje mi się, że stało się to po usyuwaniu kilku starych programów.(usuwałem stare śmieci).

Nie chcę robić odzyskiwania wcześniejszego backupa.

Z góry dzięki za pomoc. Jakby jakieś info były dodatkowe potrzebne to śledzę wątek na bieżąco. Jeszcze raz dzięki!

Ten post był edytowany przez jmalina dnia: 08 Luty 2010 - 21:15


#2 Użytkownik jest niedostępny   jmalina Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9
  • Dołączył: Wed, 02 Sie 06

Napisany 15 Luty 2010 - 19:48

Zobacz postjmalina, o 8 Luty 2010, 21:14, napisał(a):

Witam serdecznie

Mam następujący problem:
Po uruchomieniu komputera nie włączają się dwie ikony na pasku zadań: ikona od regulacji głośności windows i druga ikona też od regulacji głośności Realteka.
Najdziwniejsze jest to, że jak się wyloguję i powtórnie zaloguję na profil to wszystko jest w porządku.

Mam Windows XP Professional i Lenovo n200 K2G T8100

W panelu sterowania ikona jest "włączona".
Sprawdzałem programem Regedit i Your Uninstaller 2008 to plik RTHDCPL (RTHDCPL.EXE) jest ustawiony na "on" w autostarcie więc teoretycznie powinien się włączać. AzMixerSel tez jest ustawiony na "on".

Wydaje mi się, że stało się to po usyuwaniu kilku starych programów.(usuwałem stare śmieci).

Nie chcę robić odzyskiwania wcześniejszego backupa.

Z góry dzięki za pomoc. Jakby jakieś info były dodatkowe potrzebne to śledzę wątek na bieżąco. Jeszcze raz dzięki!



EDIT:

Po kombinacjach różnymi programami do rejestru osiągnąłem następujący efekt:
Po uruchomieniu komputera brakuje niektórych ikonek na pasku (bateria, głośność, głośność II). Następnie robię wyloguj i powtórnie się loguje. Pojawiają się wszystkie ikony i komputer działa jak przecinak (czyt: bardzo szybko) :)
Jak ktoś znałby sposób, żeby go postawić na nogi "od pierwszego razu" to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam

Ten post był edytowany przez jmalina dnia: 15 Luty 2010 - 19:48


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych