Forum PCLab.pl: Brak dzwięku....z internetu. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Brak dzwięku....z internetu.

#1 Użytkownik jest niedostępny   sproket30 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 52
  • Dołączył: Cz, 25 Lut 10

Ikona postu  Napisany 25 Luty 2010 - 18:12

Witajcie.
Mam problem z dzwiękiem z internetu, filmy są odtwarzane ale nie słychać dźwięku, np you tube czy filmiki ze stron internetowych.
Pliki mp3 czy filmy z płyt dzaiałają bez zarzutu, rzecz dotyczy tylko netu.
Dzwięk był i znikł nawet nie wiem kiedy bo dawno nic z netu nie odtwarzałem. Skan anty vir- nie pomógł, wpisy do rejestru sprawdzałem i ściągałem z netu, w menadzeże urządzeń nie ma żadnych wykrzykników, zainstalowałem najnowszego flash playera, nie wiem co robić... Pomożecie coś?????

#2 Użytkownik jest niedostępny   eDameXxX Ikona

  • ★★★★★
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2212
  • Dołączył: Wt, 15 Lip 08

Napisany 25 Luty 2010 - 18:15

Zainstaluj najnowszą wersję Adobe Flash Player.

#3 Użytkownik jest niedostępny   sproket30 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 52
  • Dołączył: Cz, 25 Lut 10

Napisany 25 Luty 2010 - 19:16

Zainstalowałem. Nic się nie zmieniło. Może wywalić IE ???? Operę? Firefoxa??? zainstalować...

#4 Użytkownik jest niedostępny   Prezydent Elektryk Ikona

  • Here's Johnny!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1736
  • Dołączył: Wt, 15 Wrz 09

Napisany 25 Luty 2010 - 21:29

Jeśli masz XP - ściągnij, uruchom i będzie działać ;) Link

#5 Użytkownik jest niedostępny   sproket30 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 52
  • Dołączył: Cz, 25 Lut 10

Napisany 26 Luty 2010 - 21:14

 Ok, mam zapisać?


Otworzyć?

gdzie to się zapisuje, poproszę o powolną instrukcję bom laik straszny a będę wdzięczny :)

#6 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz Ikona

  •  
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 17341
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 26 Luty 2010 - 21:27

Zobacz postsproket30, o 26 Luty 2010, 21:14, napisał(a):

 Ok, mam zapisać?
Otworzyć?
gdzie to się zapisuje, poproszę o powolną instrukcję bom laik straszny a będę wdzięczny :)
Ściągasz, zmieniasz rozszerzenie na .reg z .mp3 i zatwierdzasz zmiany. Co plik dokładnie zmienia nie wiem.
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32]
"midimapper"="midimap.dll"
"msacm.imaadpcm"="imaadp32.acm"
"msacm.msadpcm"="msadp32.acm"
"msacm.msg711"="msg711.acm"
"msacm.msgsm610"="msgsm32.acm"
"msacm.trspch"="tssoft32.acm"
"vidc.cvid"="iccvid.dll"
"vidc.I420"="msh263.drv"
"vidc.iv31"="ir32_32.dll"
"vidc.iv32"="ir32_32.dll"
"vidc.iv41"="ir41_32.ax"
"vidc.iyuv"="iyuv_32.dll"
"vidc.mrle"="msrle32.dll"
"vidc.msvc"="msvidc32.dll"
"vidc.uyvy"="msyuv.dll"
"vidc.yuy2"="msyuv.dll"
"vidc.yvu9"="tsbyuv.dll"
"vidc.yvyu"="msyuv.dll"
"wavemapper"="msacm32.drv"
"wave"="wdmaud.drv"
"midi"="wdmaud.drv"
"mixer"="wdmaud.drv"
"aux"="ctwdm32.dll"
"msacm.msg723"="msg723.acm"
"vidc.M263"="msh263.drv"
"vidc.M261"="msh261.drv"
"msacm.msaudio1"="msaud32.acm"
"msacm.sl_anet"="sl_anet.acm"
"msacm.iac2"="E:\\WINDOWS\\system32\\iac25_32.ax"
"vidc.iv50"="ir50_32.dll"
"msacm.l3acm"="E:\\WINDOWS\\system32\\l3codeca.acm"
"wave1"="wdmaud.drv"
"midi1"="wdmaud.drv"
"mixer1"="wdmaud.drv"
"aux1"="ctwdm32.dll"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32\Terminal Server]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32\Terminal Server\RDP]
"wave"="rdpsnd.dll"
"mixer"="rdpsnd.dll"
"MaxBandwidth"=dword:000056b9
"wavemapper"="msacm32.drv"
"EnableMP3Codec"=dword:00000001
"midimapper"="midimap.dll"


#7 Użytkownik jest niedostępny   Prezydent Elektryk Ikona

  • Here's Johnny!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1736
  • Dołączył: Wt, 15 Wrz 09

Napisany 26 Luty 2010 - 22:47

Widać na tamtym serwerze zmieniło się rozszerzenie. Plik ma być reg.
Wrzuciłem jeszcze raz, TU
Trzeba ściągnąć (wszystko jedno gdzie zapiszesz, może być na pulpicie), uruchomić i po prostu zatwierdzić.
A jeśli się nie uda, to skopiować kod, który podał kolega wyżej (to kod z tego pliku), wkleić do notatnika i zapisać z rozszerzeniem reg, uruchomić i zatwierdzić.

Ten post był edytowany przez Prezydent Elektryk dnia: 26 Luty 2010 - 22:47


#8 Użytkownik jest niedostępny   sproket30 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 52
  • Dołączył: Cz, 25 Lut 10

Napisany 27 Luty 2010 - 21:01

Ok, zrobiłem jak powiedzieliście, pliki zostały zapisane i dodane do rejestru.
A dźwięku jak nie było tak nie ma.... co robić????

#9 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz Ikona

  •  
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 17341
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 28 Luty 2010 - 03:17

Sprawdź integralność systemu. Musiała zajść jakaś zmiana w rejestrze lub plikach operacyjnych.
Zainstaluj jakąś paczkę kodeków.
A filmiki na gry-online odtwarza z dźwiękiem?


Zobacz postsproket30, o 27 Luty 2010, 21:01, napisał(a):

Ok, zrobiłem jak powiedzieliście, pliki zostały zapisane i dodane do rejestru.
A dźwięku jak nie było tak nie ma.... co robić????
Kolega Prezydent Elektryk na 100% Ci pomoże, jestem tego pewien, na pewno... :E
edit
Bardziej powinno być - czekamy na odpowiedź Kolegi.

Ten post był edytowany przez nietopyrz dnia: 28 Luty 2010 - 21:06


#10 Użytkownik jest niedostępny   Volvox Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 662
  • Dołączył: Pt, 13 Gru 02

Napisany 28 Luty 2010 - 03:38

Jaka przegladarka nie ma dzwieku? Kazda czy tylko jedna? Moze w opcjach masz wylaczony dzwiek na stronach?

#11 Użytkownik jest niedostępny   cornie Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 191
  • Dołączył: So, 30 Sie 08

Napisany 28 Luty 2010 - 03:39

Nie wiem jaki masz system ale jak Vista/7 to może po prostu w mikserze masz przeglądarkę ściszoną do 0?

#12 Użytkownik jest niedostępny   sproket30 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 52
  • Dołączył: Cz, 25 Lut 10

Napisany 28 Luty 2010 - 18:02

Windows XP, we wszystkich przeglądarkach nie mam dźwięku, również w najnowszej operze :( Dzwięk nie jest ściszony bo jak włączę mp3 zapisane w dokumentach to gra jak talala ....

Ten post był edytowany przez sproket30 dnia: 28 Luty 2010 - 18:03


#13 Użytkownik jest niedostępny   Prezydent Elektryk Ikona

  • Here's Johnny!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1736
  • Dołączył: Wt, 15 Wrz 09

Napisany 28 Luty 2010 - 19:16

Zobacz postnietopyrz, o 28 Luty 2010, 03:17, napisał(a):

Kolega Prezydent Elektryk na 100% Ci pomoże, jestem tego pewien, na pewno... :E


Kiedyś miałem taki sam problem, zapytałem na jakimś forum i dali mi ten plik. Pomógł, więc go sobie zachowałem.

Jaką masz kartę dźwiękową? Próbowałeś instalacji sterowników?

#14 Użytkownik jest niedostępny   sproket30 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 52
  • Dołączył: Cz, 25 Lut 10

Napisany 28 Luty 2010 - 20:06

Niestety nie wiem jak sprawdzić jaka jest karta a
zgubiłem opis który dano mi przy zakupie. Nie potrafię nawet odnaleść jakichś tam sterowników na załączonej płycie.
Zawsze wszystko działało więc nie musiałem nic robić.

#15 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz Ikona

  •  
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 17341
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 28 Luty 2010 - 21:07

Zobacz postsproket30, o 28 Luty 2010, 20:06, napisał(a):

Niestety nie wiem jak sprawdzić jaka jest karta a
zgubiłem opis który dano mi przy zakupie. Nie potrafię nawet odnaleść jakichś tam sterowników na załączonej płycie.
Zawsze wszystko działało więc nie musiałem nic robić.
Zajrzyj do komputera. Karta zintegrowana czy nie?

#16 Użytkownik jest niedostępny   sproket30 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 52
  • Dołączył: Cz, 25 Lut 10

Napisany 01 Marzec 2010 - 10:30

Chętnie zajrzę, ale ja nawet nie wiem jak mam tego szukać, w panelu sterowania?? Kompute
r to dla mnie przykra konieczność :(
Pokierujcie mnie krok po kroku.... plissssss

#17 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz Ikona

  •  
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 17341
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 01 Marzec 2010 - 11:47

Zobacz postsproket30, o 1 Marzec 2010, 10:30, napisał(a):

Chętnie zajrzę, ale ja nawet nie wiem jak mam tego szukać, w panelu sterowania?? Kompute
r to dla mnie przykra konieczność :(
Pokierujcie mnie krok po kroku.... plissssss
Masz XP?
Na karcie gwarancyjnej powinieneś mieć model płyty głównej - na tej podstawie moglibyśmy ustalić jaką masz kartę, jeśli w ogóle, zintegrowaną.

W zasobniku czyli prawy dolny róg przy godzinie, możesz mieć ikony w nazwie "Creative","Via",Realtek","asusu". W każdym razie coś związane z dźwiękiem, masz coś takiego?

Nie zawsze, ale z reguły pomagają programy diagnostyczne: Fresh Diagnose, EVEREST, SiSoftware Sandra...
Szukaj zakładek typu motherboard (tłum. płyta główna) lub audio.

Ten post był edytowany przez nietopyrz dnia: 01 Marzec 2010 - 11:52


#18 Użytkownik jest niedostępny   Pazix Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 128
  • Dołączył: Pn, 15 Paź 07

Napisany 01 Marzec 2010 - 13:23

Znalazłem podobny problem, sprobuj skorzystać z tamtych rad
http://forum.pclab.pl/t211995.html

#19 Użytkownik jest niedostępny   sproket30 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 52
  • Dołączył: Cz, 25 Lut 10

Napisany 01 Marzec 2010 - 18:10

Nie zadziałało, :(

OK mam kartę gwarancyjną:

płyta główna :

ASUS P5VD2-VM/S P4M900 SATA2 LAN RAID VGA uATX

#20 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz Ikona

  •  
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 17341
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 01 Marzec 2010 - 23:07

Zobacz postsproket30, o 1 Marzec 2010, 18:10, napisał(a):

ASUS P5VD2-VM/S P4M900 SATA2 LAN RAID VGA uATX
Jak korzystasz z integry to masz ADI AD1986A SoundMAX 5.1.
Odpowiedz na wszystkie moje pytania.

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych