Forum PCLab.pl: CS 1.6 Monitor 16:9 Nie wyświetla full screen. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

CS 1.6 Monitor 16:9 Nie wyświetla full screen.

#1 Użytkownik jest niedostępny   Mario`Sh Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 36
  • Dołączył: Cz, 18 Lut 10

Napisany 02 Marzec 2010 - 21:11

Witam mam pewien problem, po zakupieniu monitora 16:9 tj. BENQ LED 19" G922HDAL myślałem, że rozdzielczość w cs-ie się przystosuje a wyglada teraz tak czerwona linia przypomina wide screen na max rozdzieczosci a tutaj jest max rozdzielczosc normal

Dodaj obrazek

Max rozdzielczość na normal to 1024x768 a wide screen 1280x720 a chciałbym mieć 1366x768 lub inną ale full screen.

Karta graficzna to GeForce 7300. Jak byście poradzili jak ustawić full screen lub coś w tym stylu.

Z góry dzięki.

Już naprawione było odswierzanie dodane ze starego monitora wystarczyło przestawic w ustawieniach uruchamiania.

#2 Użytkownik jest niedostępny   GoloJG Ikona

  • Uzależniony od M
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4168
  • Dołączył: Pt, 22 Lut 08

Napisany 02 Marzec 2010 - 21:14

widocznie gra nie obsługuje rozdzielczości panoramicznych. A z tego co widzę to monitor chyba nie ma opcji zmiany na 4:3.

#3 Użytkownik jest niedostępny   larry.bigl Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9731
  • Dołączył: Pn, 22 Gru 08

Napisany 02 Marzec 2010 - 21:19

Obsługuje, sam gram na 1440x900

#4 Użytkownik jest niedostępny   stolara Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 629
  • Dołączył: Wt, 26 Sty 10

Napisany 02 Marzec 2010 - 21:22

Wejdź w stery od grafy i ustaw skalowanie nvidia. Później wejdź w grę i wybierz coś z wide.

#5 Użytkownik jest niedostępny   VSS Ikona

  • USER
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4499
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 02 Marzec 2010 - 21:33

podłącze się pod temat , mam podobnie lecz tylko w rozdziale mniejszym jak natywny 1080p , 1280x720 tez leci na Full scren , cala reszta wygląda jak w tytule tematu , przypomnę ze pod Vista jest wszystko OK i nawet 16xx rozdział jest którego mi brakuje pod W7.
3 dmarki tez latają na czarnych pasach .
sprzęt (laptop) z sygnatury

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 02 Marzec 2010 - 21:34


#6 Użytkownik jest niedostępny   hoxiu Ikona

  • *
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 759
  • Dołączył: Cz, 24 Sie 06

Napisany 02 Marzec 2010 - 22:22

Przykro mi ale taka natura cs-a, zawsze będziesz miał ucięty obraz ( mniejszy zakres widzenia ). Jak chcesz zgłębić temat to zapraszam na google, było masę testów potwierdzających to co teraz tu piszę.

Chyba, że cię źle zrozumiałem i chodzi Ci o coś innego.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Mario`Sh Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 36
  • Dołączył: Cz, 18 Lut 10

Napisany 14 Marzec 2010 - 14:56

Cytuj

Już naprawione było odswierzanie dodane ze starego monitora wystarczyło przestawic w ustawieniach uruchamiania.


I po co odpisywaliście... czytać posty do końca.

#8 Użytkownik jest niedostępny   OverRide Ikona

  • Reality is just an illusion due to lack of psilocybin.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8104
  • Dołączył: Wt, 23 Sie 05

Napisany 14 Marzec 2010 - 16:33

Zobacz posthoxiu, o 2 Marzec 2010, 22:22, napisał(a):

Przykro mi ale taka natura cs-a, zawsze będziesz miał ucięty obraz ( mniejszy zakres widzenia ). Jak chcesz zgłębić temat to zapraszam na google, było masę testów potwierdzających to co teraz tu piszę.

Chyba, że cię źle zrozumiałem i chodzi Ci o coś innego.

Nieprawda.

Choć FOV bedzie taki sam (ucieta gora).

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych