Forum PCLab.pl: Jaki iPod - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga, uwaga! To już ostatnie dni konkursu Seagate, w którym wygrać można trzy atrakcyjne nagrody! Weź udział

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jaki iPod Różnice między modelami Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Alfonso35 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 21 Marzec 2010 - 17:57

Witam,
Wiosna za oknem, niedługo się ociepli, więc zastanawiam się nad zakupem odtwarzacza muzycznego firmy Apple. Do tej pory posiadałem odtwarzacz mp4 (nie pamiętam jakiej firmy) oraz brat miał mp4 pentagrama- oba to straszne dziadostwa. Tym jednak razem chciałbym uniknąć kiczu, więc postanowiłem wyposażyć się w droższy, ale porządniejszy odtwarzacz (raczej mp3). Zauważyłem, że firma Apple ma do zaoferowania wiele modeli na rynku- i tu moje pytanko:czym one w zasadzie się różnią i czy opłaca się dopłacić (np. shuffle jest tańszy od nano- opłaca się dopłacić?).Filmów nie będę oglądał. Pod lupę weźmy: shuffle, nano, classic oraz touh.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Iwko Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 21 Marzec 2010 - 18:07

Zobacz postAlfonso35, o 21 Marzec 2010, 17:57, napisał(a):

Witam,
Wiosna za oknem, niedługo się ociepli, więc zastanawiam się nad zakupem odtwarzacza muzycznego firmy Apple. Do tej pory posiadałem odtwarzacz mp4 (nie pamiętam jakiej firmy) oraz brat miał mp4 pentagrama- oba to straszne dziadostwa. Tym jednak razem chciałbym uniknąć kiczu, więc postanowiłem wyposażyć się w droższy, ale porządniejszy odtwarzacz (raczej mp3). Zauważyłem, że firma Apple ma do zaoferowania wiele modeli na rynku- i tu moje pytanko:czym one w zasadzie się różnią i czy opłaca się dopłacić (np. shuffle jest tańszy od nano- opłaca się dopłacić?).Filmów nie będę oglądał. Pod lupę weźmy: shuffle, nano, classic oraz touh.

http://www.apple.com...re-ipod-models/ Tutaj możesz przejrzeć porównanie.

Generalnie jeśli chcesz uniknąć kiczu to nie wiem czy Apple to dobry wybór. Lekko przereklamowane, no i użeranie się z iTunes

#3 Użytkownik jest dostępny   miraż Ikona

• Dobry człowiek
  • PipPipPipPip

Napisany 21 Marzec 2010 - 18:11

Do tej pory posiadałem odtwarzacz mp4 (nie pamiętam jakiej firmy) oraz brat miał mp4 pentagrama- oba to straszne dziadostwa.

Dlaczego? Czego szukasz? Co ma posiadać odtwarzacz? Uciekasz od kiczu do kiczu?

#4 Użytkownik jest niedostępny   El Chupacabra Ikona

• Ω Danse Macabre Ω
  • PipPipPipPipPip

Napisany 21 Marzec 2010 - 20:00

mam touch i polecam
jak nie bedziesz oglądać filmów to bierz nano bo shuffle to w ostateczności bym brał :E

#5 Użytkownik jest niedostępny   Jagłoś Ikona

• Kiedy cykady zapłaczą..
  • PipPipPipPipPip

Napisany 21 Marzec 2010 - 20:12

iPod Touch to dobry sprzęt, jezeli jednak chcesz kupic uzywanego to warto sie zainteresować iphonem, jesli mozesz dolozyc. Jesli nie to i tak warto. A jesli nie masz tyle kasy czy coś to mozna kupic cos lepszego od Nano. Sam kupiłem rocznego Meizu m6 4gb pamięci za 120zł.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Baronik Ikona

• Federer - The Best forever!!!
  • PipPipPipPipPip

Napisany 22 Marzec 2010 - 11:38

Touch raczej nie będzie dla Ciebie, bo największy (niewygodnie się z nim biega) i droższy. Do biegania wybierz raczej Nano (4 gen) lub shuffle. Classica raczej nie bierz, bo chociaż mają duże pojemności, to jednak mają dyski twarde w środku, a to do biegania nie najlepsze rozwiązanie. I nie daj sobie wmówić, że Apple to kicz - tak piszą ludzie, którzy odtwarzacze tej firmy mieli w ręku w sklepie. Nie mówię, że są idealne, bo takie nie istnieją, ale świetnie dają sobie radę na rynku, grają przyzwoicie, a współpraca z iTunes wcale nie jest taka straszna, jak się może początkowo wydawać.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Alfonso35 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 22 Marzec 2010 - 15:00

miraż- te 2 mp4 były wykonane prawie całe z plastiku (oprócz tylnej ścianki z aluminium o grubości pewnie 0,000000001mm), po jakimś czasie wysiadła regulacja dźwięku, a potem się w ogóle 1 rozleciał, a 2 przestał działać.

Dzięki Baronik za odp. :), czytałem kiedyś w jakiejś gazecie, że jest jakaś wkładka do buta, czy inna tego typu rzecz, i to mierzy dystans jaki chciało się przebiec. Wie ktoś coś na ten temat?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Baronik Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 22 Marzec 2010 - 15:25

Zobacz postAlfonso35, o 22 Marzec 2010, 15:00, napisał(a):

miraż- te 2 mp4 były wykonane prawie całe z plastiku (oprócz tylnej ścianki z aluminium o grubości pewnie 0,000000001mm), po jakimś czasie wysiadła regulacja dźwięku, a potem się w ogóle 1 rozleciał, a 2 przestał działać.

Dzięki Baronik za odp. :) , czytałem kiedyś w jakiejś gazecie, że jest jakaś wkładka do buta, czy inna tego typu rzecz, i to mierzy dystans jaki chciało się przebiec. Wie ktoś coś na ten temat?

Tak, jest coś takiego. Albo masz takie urządzonko, co przyczepiasz sobie albo kupujesz specjalne buty z czujnikami. zerknij tu:
http://www.apple.com/ipod/everywhere/

#9 Użytkownik jest niedostępny   dumbler Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 22 Marzec 2010 - 15:40

Odradzam szuflę - no chyba, że pierwszej generacji. Strasznie szumią.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Iwko Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 22 Marzec 2010 - 16:27

Zobacz postBaronik, o 22 Marzec 2010, 11:38, napisał(a):

Touch raczej nie będzie dla Ciebie, bo największy (niewygodnie się z nim biega) i droższy. Do biegania wybierz raczej Nano (4 gen) lub shuffle. Classica raczej nie bierz, bo chociaż mają duże pojemności, to jednak mają dyski twarde w środku, a to do biegania nie najlepsze rozwiązanie. I nie daj sobie wmówić, że Apple to kicz - tak piszą ludzie, którzy odtwarzacze tej firmy mieli w ręku w sklepie. Nie mówię, że są idealne, bo takie nie istnieją, ale świetnie dają sobie radę na rynku, grają przyzwoicie, a współpraca z iTunes wcale nie jest taka straszna, jak się może początkowo wydawać.

W domu mam 2 ipody. Nie mówię, że są beznadziejne, ale jednak spodziewalem sie czegos wiecej. iPod Touch był dwa razy w serwisie. I nie był wcale jakoś hardkorowo używany. Do tego jakby nie patrzeć znacznie wyższe ceny w Polsce niż na zachodzie.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Alfonso35 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 22 Marzec 2010 - 16:31

dobra, nike + ipod sport kit znalazłem za ~100 zeta, ale za skarby świata nie mogę się doszukać Nike+ shoes. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

#12 Użytkownik jest niedostępny   Baronik Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 22 Marzec 2010 - 16:52

Zobacz postAlfonso35, o 22 Marzec 2010, 16:31, napisał(a):

dobra, nike + ipod sport kit znalazłem za ~100 zeta, ale za skarby świata nie mogę się doszukać Nike+ shoes. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

w Polsce mogą nie być dostępne...

#13 Użytkownik jest dostępny   skibek1990 Ikona

• Life Is Your Game®
  • PipPipPipPipPip

Napisany 22 Marzec 2010 - 17:11

run4fun.pl

żadna reklama tylko podaję ponieważ tam znajdziesz buty Nike+ :)

#14 Użytkownik jest niedostępny   Alfonso35 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 22 Marzec 2010 - 18:22

:D dzięki wielkie, bucików może i mały wybór, ale te czarno-pomarańczowe są hardkorowe. No i ta cena... tak czy inaczej- dzieki wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia :)

#15 Użytkownik jest dostępny   skibek1990 Ikona

• Life Is Your Game®
  • PipPipPipPipPip

Napisany 22 Marzec 2010 - 21:27

Zobacz postAlfonso35, o 22 Marzec 2010, 18:22, napisał(a):

:D dzięki wielkie, bucików może i mały wybór, ale te czarno-pomarańczowe są hardkorowe. No i ta cena... tak czy inaczej- dzieki wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia :)

Welcome in Poland :cool:

Ten post był edytowany przez skibek1990 dnia: 22 Marzec 2010 - 21:27

#16 Użytkownik jest dostępny   kemotix Ikona

• You Got No Proof - A Dealer in Style
  • PipPipPipPipPip

Napisany 22 Marzec 2010 - 22:15

Zobacz postIwko, o 21 Marzec 2010, 18:07, napisał(a):

no i użeranie się z iTunes

Możesz rozwinąć?

#17 Użytkownik jest niedostępny   dumbler Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 22 Marzec 2010 - 23:13

No jakby nie było - iTunes to nie to samo co prosta metoda 'przeciągnij i upuść'. W Europie iTunes ogranicza się tylko do przysparzania użytkownikom problemów.

#18 Użytkownik jest niedostępny   El Chupacabra Ikona

• Ω Danse Macabre Ω
  • PipPipPipPipPip

Napisany 23 Marzec 2010 - 07:09

Zobacz postdumbler, o 22 Marzec 2010, 23:13, napisał(a):

No jakby nie było - iTunes to nie to samo co prosta metoda 'przeciągnij i upuść'. W Europie iTunes ogranicza się tylko do przysparzania użytkownikom problemów.

fajnie d***** kolego

jakoś normalnie przeciągać można plik to okna iTunes a z okna iTunes przeciągasz do odtwarzacza więc nie wiem co za herezje opowiadasz

a jakie można z tym miec problemy to nie wiem jedynie problemy wynikające z prostej niewiedzy bo nic innego do głowy mi nie przychodzi ku Twojemu zaskoczeniu mieszkam w Europie :o i nie mam problemów :E

#19 Użytkownik jest niedostępny   Jagłoś Ikona

• Kiedy cykady zapłaczą..
  • PipPipPipPipPip

Napisany 23 Marzec 2010 - 07:15

Zobacz postEl Chupacabra, o 23 Marzec 2010, 07:09, napisał(a):

fajnie d***** kolego

jakoś normalnie przeciągać można plik to okna iTunes a z okna iTunes przeciągasz do odtwarzacza więc nie wiem co za herezje opowiadasz

a jakie można z tym miec problemy to nie wiem jedynie problemy wynikające z prostej niewiedzy bo nic innego do głowy mi nie przychodzi ku Twojemu zaskoczeniu mieszkam w Europie :o i nie mam problemów :E

Uwierz el_chupacabra, tak piszą ludzie którzy zazwyczaj stycznośći z iTunes nie mieli. Pełno moich znajomycj ma iPody i nikt nie narzeka.

#20 Użytkownik jest niedostępny   drn Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 23 Marzec 2010 - 07:22

Ja mam przyjemność korzystać z iTunes'a i mi bardziej odpowiada kopiowanie muzyki bezpośrednio jak na pendrive'a. Bez zbędnego softu i dodatkowych procesów w tle.

Poza tym, jakimś audiofilem nie jestem, ale mnie jakość muzyki z Toucha nie powaliła, nie wiem natomiast jak z resztą od Apple'a.

• (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »