Dosyc wysokie tlumienie
Najwidoczniej stare kable telefoniczne albo dluga linia (przypuszczam jakies 4-5km).
Ustawienie takiej linii na adsl2+ w praktyce to zabojstwo dla lacza (miliony generowanych bledow i wysoka niestabilnosc).
1,5Mbps to bedzie max co mozesz na tej linii osiagnac. Wez tez pod uwage, ze linia moze sie zsynchronizowac na predkosci nawet 2Mbps ale kosztem stabilnosci lacza. Krotko mowiac, lepiej miec 1,3Mbps stabilne niz 2Mbps doprowadzajace cie do szewskiej pasji.
2 mb bezproblemowo, w adsl2+ pójdzie i 6 mb
Line Attenuation 44.0 db, z zmianą prędkości minimalnie spada. Wartośc krytyczna ok 6, niektóre routery dobrze sobie radzą i przy 6. Najlepiej nie schodzić poniżej 10. Przy opcji 2 mb powinno być ok 40 db, u mnie na 6 mb mam 32 db... i moje łącze wyciąga 17 - 18 mb.
A ten tekst zacytowany ??? Prośba do Kolegi aby nie udzielal takich rad bo są one kompletnie oderwane od rzeczywistości. Polecałbym nie wprowadzać w błąd użytkowników forum.
Przy okazji przypomnę posta dotyczącego aDSL którego popełniłem jakiś czas temu tutaj. Myślę, że warto przeczytać.
http://forum.pclab.pl/t570564.html
Ten post był edytowany przez Griffin dnia: 17 Kwiecień 2010 - 00:29