Forum PCLab.pl: Win Xp nie dziala mi glos w laptopie - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Win Xp nie dziala mi glos w laptopie

#1 Użytkownik jest niedostępny   PolCia22 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 17 Kwi 10

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 18:37

Witam ; ) mam taki problem, po zainstalowaniu nowego Win Xp nie dziala mi glos w laptopie ;/ nawet kiedy podlaczam dodatkowe glosniki to takze nie dziala, np. kiedy odtwarzam jakas muzyke w Winampie lub w Windows Media Player to wyskakuje mi komunikat ze jest jakis problem z urzadzeniem dzwiekowym. Podobno sa mi potrzebne jakies sterowniki, instalowalam jakies ale i tak nie dziala widocznie nie takie byly mi potrzebne.. Co mam zrobic? Bardzo prosze o pomoc ; )

#2 Użytkownik jest niedostępny   Some1 Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2776
  • Dołączył: Pt, 19 Wrz 08

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 18:47

Regulamin pkt 6

Model laptopa? Windows XP ma SP?

#3 Użytkownik jest niedostępny   PolCia22 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 17 Kwi 10

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 18:53

Szczerze to sie az tak nie znam, SP czyli chodzi o uaktualnienia dla systemow Xp? Akurat ten laptop nie ma podlaczenia do internetu i sam nie moze sie z aktualizowac ;/

#4 Użytkownik jest niedostępny   Some1 Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2776
  • Dołączył: Pt, 19 Wrz 08

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 18:56

Model laptopa - poszukaj na obudowie/nalepkach...

Wersja SP - PPM na Mój Komputer > Właściwości > Ogólne...

#5 Użytkownik jest niedostępny   enjoyy Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Nd, 11 Kwi 10

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 18:56

Ale jaki model laptopa i sprawdź jaki SP.!?

#6 Użytkownik jest niedostępny   marlau Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 559
  • Dołączył: Nd, 13 Gru 09

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 19:02

http://www.pobieraln...97-drivers.html
wgraj to i powinno byc ok-to sterownik do wszystkich kart muzycznych zintegrowanych na płytach
A jesli chcesz sprawdzic jaki sterownik to zobacz też
START/ PR.PRZY.MYSZY na Mój Komputer/wlasciwosci/Sprzet/Menadzer Urzadzen/i zobacz czy w liscie nie masz żółtego wykrzyknika przy Kontrolery Dzwiek Video, Gier

Ten post był edytowany przez marlau dnia: 17 Kwiecień 2010 - 19:08


#7 Użytkownik jest niedostępny   PolCia22 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 17 Kwi 10

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 19:26

Model - ACTINA niejaka ale nadal nei wiem o co kaman z tym SP


Nie ma zadnego wykrzyknika, sprawdzilam...

A kiedy wchodze w Panel sterowania -> Dzwiek, mowa i urzadzenia -> Dzwiek u urzadzenia audio -> to w głosnosci wyswietla mi sie "Brak urzadzen audio". Dlaczego?

i jeszcze pisze w komunikacie " Bład WAV. Karta dzwiekowa moze byc zajeta"

Ten post był edytowany przez PolCia22 dnia: 17 Kwiecień 2010 - 19:27


#8 Użytkownik jest niedostępny   Some1 Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2776
  • Dołączył: Pt, 19 Wrz 08

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 19:42

Model laptopa...

Co do SP - KLIK

Pobierz CPU-Z - KLIK(zainstaluj i podaj info z tej zakładki - KLIK)

#9 Użytkownik jest niedostępny   PolCia22 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 17 Kwi 10

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 20:01

a wiec co do tego SP to jest napisane tak : Dodatek Service Pack 3

teraz jak podac Ci info z tej zakladki? nie wiem jak mam Ci wkleić te dane...

#10 Użytkownik jest niedostępny   Some1 Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2776
  • Dołączył: Pt, 19 Wrz 08

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 20:01

Musisz podawać więcej informacji aby uzyskać pomoc...

#11 Użytkownik jest niedostępny   PolCia22 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 17 Kwi 10

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 20:04

powiedz mi tylko jak mam Ci to przekazac tak jak ty mi te gotowe linki podales bo pracuje na dwoch komputerach i jest mi troche ciezko...

#12 Użytkownik jest niedostępny   Some1 Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2776
  • Dołączył: Pt, 19 Wrz 08

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 20:13

Zrób "Print Screen" tych zakładek(z Mój komputer i CPU-Z) i zapisz > wrzuć na fotosik czy wrzuta > wstaw link w poście(KLIK)

Ten post był edytowany przez Some1 dnia: 17 Kwiecień 2010 - 20:14


#13 Użytkownik jest niedostępny   PolCia22 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 17 Kwi 10

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 20:18

wyszło tak: ( inaczej nie umiem Ci tego przekazac )
---------------------------------------------------------
Motherboard:

Manufacturer: OEM | 1.0
Model: 244CI0
Chipset: VIA | P4N266/KN266 (VT8372) | Rev.: 00
Southbridge: VIA | VT8235
--------------------------------------------------------
BIOS:

Brand: American Megatrends Inc.
Version: Version 07.00T
Date: 04/02/01
--------------------------------------------------------
Graphic Interface:

Version: APG version 2.0
Transfer Rate: 4x | Max. Supported: 4x
Side Band: not supported


ZA POZNO JUZ NAPISALAM ; ) MAM NADZIEJE ZE SIE POLAPIESZ

#14 Użytkownik jest niedostępny   PolCia22 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 17 Kwi 10

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 20:44

to co kazal zainstalowac mi marlau to zainstalowalam i w tym programie jest tak jakby proba glosu to normalnie dziala, czyli wydaje mi sie ze karta dzwiekowa nie powinna byc jakos zepsuta ale nadal kiedy chce odtworzyc muzyke to pokazuje mi taki komunikat ( to akurat z Windows Media Player) " Program Windows Media Player nie moze odtworzyc pliku, poniewaz wystapil problem z urzadzeniem dzwiekowym. Urzadzenie dzwiekowe moze nie byc zainstalowane na komputerze, moze byc uzywane przez inny program lub moze nie dzialac prawodlowo". Nawet kiedy w jakiejs grze probuje wlaczyc dzwiek to nie moge bo wyglada na to ze ta gra wgl nie widzi takiego urzadzenia ktore mogłoby odtworzyc te dzwieki.

Ten post był edytowany przez PolCia22 dnia: 17 Kwiecień 2010 - 20:45


#15 Użytkownik jest niedostępny   Some1 Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2776
  • Dołączył: Pt, 19 Wrz 08

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 20:51

KLIK - sterownik karty dźwiękowej oznaczony jest "Audio"

Pozostałe sterowniki masz zainstalowane?

#16 Użytkownik jest niedostępny   PolCia22 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 17 Kwi 10

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 21:04

Załączony plik  u7iuhoui.bmp (63.43K)
Ilość pobrań: 5

takie cos mi sie wyswietla w panelu sterowania w glosniku systemowym, nie wiem czy dobrze zrobilam...

mam zainstalowane tylko taki program Realtek i cos tam dalej, nic wiecej i teraz co co od Cb mam..

#17 Użytkownik jest niedostępny   Some1 Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2776
  • Dołączył: Pt, 19 Wrz 08

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 21:10

Obrazek jest strasznie mały... Sterownik się zainstalował ale dźwięku nie ma? Może wyciszone w ustawieniach masz(na pasku obok zegara)?

Sprawdź czy Winamp/WMP odtwarza dźwięk - jeżeli TAK a nadal nic nie słychać na głośnikach to podłącz słuchawki i sprawdź.

#18 Użytkownik jest niedostępny   PolCia22 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 17 Kwi 10

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 21:23

Kiedy właczam ten program od Cb to wyskakuje mi takie powiadomienie: " Query support call failure" ale kiedy klikam ok to normalnie sie wlacza tyle ze nie che mi nic odtwarzac...

nie mam wyciszone bo juz na poczatku wszystko wzielam na maxa...

tyle, kiedy probuje cos odtworzyc WMP lub w czymkolwiek to wyskakuje mi takie cos " Program Windows Media Player nie moze odtworzyc pliku, poniewaz wystapil problem z urzadzeniem dzwiekowym. Urzadzenie dzwiekowe moze nie byc zainstalowane na komputerze, moze byc uzywane przez inny program lub moze nie dzialac prawodlowo" lub cos podobnego, a gdy wchodze w panel sterowania i w te ustawienia dzwiekowe to wgl nie moge nic zrobic bo jest napisane ze "Brak urzadzen audio" i nawet nie moge nic tak zmienic bo wszystko jest tak jakos wygaszone czy cos, nie moge na nic kliknac.

a jeszcze kiedy tez wchodze w panel sterowania i w dzwieki, tam sa takie przykladowe dzwieki systemu, to mozna je odtworzyc tyle ze mi akurat nie che sie odtworzyc bo wyskakuje mi ze mam BLAd WAV i ze urzadzenie moze byc zajete.

#19 Użytkownik jest niedostępny   PolCia22 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 17 Kwi 10

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 21:33

http://i43.tinypic.com/w2u7q.jpg

taki cos np. mam nadzieje ze teraz dziala

Ten post był edytowany przez PolCia22 dnia: 17 Kwiecień 2010 - 21:35


#20 Użytkownik jest niedostępny   Some1 Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2776
  • Dołączył: Pt, 19 Wrz 08

Napisany 17 Kwiecień 2010 - 21:36

Masz znaki zapytania w Menedżerze urządzeń? Sterownik się zainstalował(ten z linku)?

Zobacz:
LINK1
LINK2

Sprawdź tak jak tam opisano i napisz czy coś pomogło+jakie masz ustawienia.

EDIT Niestety ale "Głośnik systemowy" to nie to... Chodzi o "Kontrolery dźwięku, wideo..."

Ten post był edytowany przez Some1 dnia: 17 Kwiecień 2010 - 21:38


  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych