Forum PCLab.pl: Zestaw komputerowy - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Zestaw komputerowy PC + Monitor 2,5k Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Infantor. Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 209
  • Dołączył: Pn, 28 Gru 09

Napisany 20 Kwiecień 2010 - 12:43

Witam, potrzeba złożyć zestaw dla koleżanki do 2,5 k. Wraz z monitorem. OC raczej nie wchodzi w grę. Komputer będzie używany głównie do netu, muzyki, oglądania filmów, no i po części do gier (np. sims 2, etc.). Monitor myślę do 22 cali, więcej nie potrzeba, a po za tym to nie musi być jakaś nowość :P Więcej można włożyć w kompa, aby posłużył trochę czasu, a na monitorze można oszczędzić :D

Ten post był edytowany przez Infantor. dnia: 20 Kwiecień 2010 - 12:46


#2 Użytkownik jest niedostępny   mlex14 Ikona

  • Zakręcony Kręcony
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2985
  • Dołączył: Wt, 31 Maj 05

Napisany 20 Kwiecień 2010 - 13:55

Zobacz postInfantor., o 20 Kwiecień 2010, 12:43, napisał(a):

Witam, potrzeba złożyć zestaw dla koleżanki do 2,5 k. Wraz z monitorem. OC raczej nie wchodzi w grę. Komputer będzie używany głównie do netu, muzyki, oglądania filmów, no i po części do gier (np. sims 2, etc.). Monitor myślę do 22 cali, więcej nie potrzeba, a po za tym to nie musi być jakaś nowość :P Więcej można włożyć w kompa, aby posłużył trochę czasu, a na monitorze można oszczędzić :D

Procesor:
AMD Athlon II X4 630 /2.8GHz, 2MB, 95W, BOX, AM3/
349 zł
Płyta główna:
Gigabyte 770T-USB3 /AMD 770, DDR3-1333/
299 zł
Pamięć RAM:
GoodRam 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9
360 zł
Dysk twardy:
Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3
179 zł
Karta graficzna:
HIS Radeon HD4850 iCooler IV 512MB DDR3 /256bit/ DVI/HDMI
390 zł
Nagrywarka DVD:
Samsung SH-S223C SATA (black)
99 zł
Obudowa:
Gigabyte Luxo M1000 Black
120 zł
Zasilacz:
Antec Basiq 430W
179 zł
Monitor:
iiyama Prolite E2008HDS-B1 Black (16:9, 2ms, DVI)
539 zł
Suma:2514 zł brutto
4 jajka przyszłościowa płytka główna z USB 3.0 i możliwością wsadzenia 6 jajowców. Niezła grafika.Jak nie trzeba takiej grafiki(będą to rzeczywiście tylko Sims 2, nic kompletnie nowszego, ta zapewni już rozrywkę w miarę komfortową w najnowsze gry) można kupić gorszą grafę np Radeona 4670 i dołożyć do Phenoma X4 bądź lepszego monitora.

Ten post był edytowany przez mlex14 dnia: 20 Kwiecień 2010 - 13:56


#3 Użytkownik jest niedostępny   Infantor. Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 209
  • Dołączył: Pn, 28 Gru 09

Napisany 20 Kwiecień 2010 - 14:24

Wielkie dzięki za odpowiedź, chętnie zobaczę również propozycje innych. Myślę tylko o zmianie budy, jak najmniej dziur :P Bo wątpię że ktoś będzie to czyścił xD

#4 Użytkownik jest niedostępny   Lameismyname Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3297
  • Dołączył: So, 03 Sty 09

Napisany 20 Kwiecień 2010 - 14:25

Więcej raczej nie trzeba jak:

Procesor: AMD Athlon II X4 635 /2.9GHz, 2MB, 95W, BOX, AM3/ 399 zł
Płyta główna: AsRock M3A770DE /AMD 770, DDR3 1333/ 220 zł
Pamięć RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 370 zł
Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 179 zł
Karta graficzna: PowerColor Radeon HD5670 512MB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI 325 zł
Nagrywarka DVD: Samsung SH-S223C SATA (black) 99 zł
Obudowa: Tacens Prior (92mm Fan, bez zasilacza) 120 zł
Zasilacz: Antec EarthWatts Green 380W 80Plus Bronze 199 zł
Monitor: LG W2242T-PF (16:10, 5ms, DVI, Black) 630 zł

Suma: 2541 zł

@ www.esc.pl

#5 Użytkownik jest niedostępny   Infantor. Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 209
  • Dołączył: Pn, 28 Gru 09

Napisany 21 Kwiecień 2010 - 16:28

Lameismyname, czy tak płytka co podałeś na pewno obsługuje pamięć 1600 ? Bardziej skłaniam się ku zestawowi mlex'a. Tyle, że co z kartą ? Która będzie lepsza ?

HIS Radeon HD4850 iCooler IV 512MB DDR3 /256bit/ DVI/HDMI czy
PowerColor Radeon HD5670 512MB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI

?

#6 Użytkownik jest niedostępny   Lameismyname Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3297
  • Dołączył: So, 03 Sty 09

Napisany 21 Kwiecień 2010 - 16:45

Drobna korekta z racji niedopatrzenia.

Procesor na Athlon 630

Grafika na 4850 (np. connect3d)

Reszta jak podałem.

Z ramem to jak nie pójdzie na 1600 to będzie chodził na 1333. Kości fabrycznie taktowane 1600 lepiej brać ze względu różnicy cenowej (tylko 5-10zł)

4850 lepsze

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych