Forum PCLab.pl: Hasło administratora modemu livebox - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Hasło administratora modemu livebox skąd mam to wziąć ? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   .lukasz. Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 28
  • Dołączył: So, 22 Maj 10

Ikona postu  Napisany 22 Maj 2010 - 20:52

Witam Wszystkich jestem tu nowy, to jest mój pierwszy post.
Mam problem z liveboxem, mam go od kilku dni, ale dzisiaj się zabrałem za instalacje tego i przy czwartym kroku przy identyfikacji mam podać hasło, a nie wiem jakie. Pokazuję screen
Załączony plik  livebox_2_.JPG (38.76K)
Ilość pobrań: 39
W instrukcji mam napisane żeby w miejsce nazwy użytkownika i w miejsce hasła wpisać admin, ale to nie działa.
Proszę więc o wskazówki, co mam zrobić?
Z góry dzięki za odp
Pozdrawiam

Ten post był edytowany przez .lukasz. dnia: 22 Maj 2010 - 20:53


#2 Użytkownik jest niedostępny   StelioS Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 559
  • Dołączył: Pn, 18 Sty 10

Napisany 22 Maj 2010 - 21:05

Nazwa użytkownika wpisujesz ''admin'' , miejsce na hasło zostawiasz puste.

#3 Użytkownik jest niedostępny   .lukasz. Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 28
  • Dołączył: So, 22 Maj 10

Napisany 22 Maj 2010 - 21:35

Zobacz postStelioS, o 22 Maj 2010, 22:05, napisał(a):

Nazwa użytkownika wpisujesz ''admin'' , miejsce na hasło zostawiasz puste.


W polu nazwa użytkownika mam już automatycznie wpisane admin, a w miejscu na hasło jak zostawiam puste to mam ten sam błąd co wcześniej, czyli ze hasło jest niepoprawne.

#4 Użytkownik jest niedostępny   StelioS Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 559
  • Dołączył: Pn, 18 Sty 10

Napisany 22 Maj 2010 - 21:52

Na Livebox'ie powinieneś znaleźć taki mały okrągły przycisk do którego wsadź coś cieńkiego żeby go nacisnąć np. zapałkę w celu przywrócenia ustawień fabrycznych , tylko trzymaj ten przycisk RESET minimum 20sekund , po prawidłowym z resetowaniu ponów próbę w pisania , nazwa użytkownika ''admin'' , hasło-> nic nie wpisujesz.

Tu w razie czego masz pomocny link http://boglan.mine.n...eset/reset.html

Ten post był edytowany przez StelioS dnia: 22 Maj 2010 - 21:56


#5 Użytkownik jest niedostępny   .lukasz. Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 28
  • Dołączył: So, 22 Maj 10

Napisany 23 Maj 2010 - 11:38

Robiłem tak i to nadal nie pomaga. Przy instalacji mam znowu to samo, co wyżej pokazałem na screenie.
Da się coś z tym zrobić, czy iść do salonu tp i z nimi pogadać, bo według mnie to ten livebox co dostałem to był już używany, dlatego że: po pierwsze był brudny, po drugie miał zerwaną plombę na spodzie modemu i po trzecie to ktoś kto poprzednio używał założył hasło na tego liveboxa.
Męczę się z tym od 5 godzin i nic nie pomaga :mad2:

#6 Użytkownik jest niedostępny   elprofe Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Wed, 19 Maj 10

Napisany 23 Maj 2010 - 14:00

a czemu przy pierwszej instalacji nie rejestrujesz LB? Nic tam nie masz wpisywać tylko go zarejestrować a jeśli nie ma takiej opcji to faktycznie był używany - reklamacja.

#7 Użytkownik jest niedostępny   StelioS Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 559
  • Dołączył: Pn, 18 Sty 10

Napisany 23 Maj 2010 - 14:11

Zobacz postelprofe, o 23 Maj 2010, 14:00, napisał(a):

Nic tam nie masz wpisywać

Nie no wpisuje się wygenerowane hasło przez administratora.
Autor, musisz do nich zadzwonić , a zwłaszcza osoba na którą jest podpisana umowa w celu wygenerowania nowego hasła.

Ten post był edytowany przez StelioS dnia: 23 Maj 2010 - 14:38


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych