Forum PCLab.pl: Google Chrome - problem z wczytywaniem się stron - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Google Chrome - problem z wczytywaniem się stron Błąd 118 CONNECTION TIMED OUT Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Double_G Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 728
  • Dołączył: Pt, 15 Sie 08

Napisany 26 Maj 2010 - 14:12

Niektóre strony wczytują mi się jako czarny napisy na białym tle, zupełnie bez obrazków a inne w miarę normalnie. Jeszcze inne nie wczytują się wcale tylko pojawia
Błąd 118 (net::ERR_CONNECTION_TIMED_OUT): Przekroczono limit czasu operacji.

To samo pod Operą i IE. Pod FF wszystko śmiga. Co powoduje ten problem?

#2 Użytkownik jest niedostępny   beowulf Ikona

  • Mam dynamicznie przydzielane IQ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4105
  • Dołączył: So, 25 Lis 06

Napisany 26 Maj 2010 - 14:37

Nie masz gdzieś ustawionego połączenia przez proxy?

#3 Użytkownik jest niedostępny   BlackBool Ikona

  • biedny sztudent
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3692
  • Dołączył: Pn, 19 Mar 07

Napisany 26 Maj 2010 - 14:44

mam to samo, choćby przegladajac PCLab. Artykul na 1szej stronie wczytuje sie bez obrazka, newsy z wp czy onetu wyswietlaja sie bez tresci. Pod opera wszystko smiga :hmm:

#4 Gość_PenrynHD_*

  • Grupa: Goście

Napisany 26 Maj 2010 - 15:13

Jaka wersja Google Chrome?
Ja używam 5 i nie mam problemów.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Double_G Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 728
  • Dołączył: Pt, 15 Sie 08

Napisany 26 Maj 2010 - 16:11

6.0.408.1 dev. Problemy faktycznie pojawiły się krótko po zainstalowaniu jakiegoś addona do zmiany proxy. Odinstalowałem go już dawno temu (problem mam już od miesiąca) ale ciężko mi sobie wyobrazić jak addon do Chrome mógłby wpłynąć na Operę i IE nie ruszając w ogóle FF.

EDIT: Rozwiązałem problem wchodząc w zaawansowane opcje -> zmień ustawienia proxy -> ustawienia sieci LAN i odznaczyłem używaj serwera proxy dla sieci lan bla, bla, bla

Ten post był edytowany przez Double_G dnia: 26 Maj 2010 - 17:48


#6 Użytkownik jest niedostępny   beowulf Ikona

  • Mam dynamicznie przydzielane IQ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4105
  • Dołączył: So, 25 Lis 06

Napisany 26 Maj 2010 - 20:49

Nie wiem, jak mógł wpłynąć na Operę i IE, a nie ruszyć FF.
W każdym bądź razie próbowałem się dostać do jakiegoś serwera proxy, który ewidentnie nie chciał z tobą współpracować.

#7 Użytkownik jest niedostępny   ciara Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Nd, 01 Sie 10

Napisany 01 Sierpień 2010 - 16:21

witam miałem ten sam problem i go rozwiązałem jak to bardzo proste hehe
już mowie a więc wchodzimy w panel sterowania/połączenia sieciowe i internetowe/
opcje internetowe/połączenia/ustawienia sieci LAN i zaznaczamy automatycznie wykryj ustawienia i klikamy ok i po kłopocie

#8 Użytkownik jest niedostępny   Josumi Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pt, 03 Sty 14

Napisany 03 Styczeń 2014 - 01:38

Mam ten sam problem co autor, robiłem tak jak pisali i nic nie działa.
Mimo iż mam ustawione na automatyczne wykrywanie ustawień, mimo że "odznaczyłem (prawda taka że nawet nie miałem zaznaczonego)" używaj serwera proxy dla sieci lan nadal mi wyskakuje mi ten problem.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych