Forum PCLab.pl: Panel LCD BOX Modecom - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Panel LCD BOX Modecom Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Daniel1209 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 251
  • Dołączył: Wt, 23 Lut 10

Ikona postu  Napisany 30 Maj 2010 - 20:09

Witam znalazłem na allegro Panel LCD BOX Modecom LINK i mam pare pytań.
1. Ile mogę do niego podłączyć wiatraków ?
2. Co to jest "Time Set" ?
3. Co oznacza kontrolka Power, uruchomiony komputer czy panel ?? Jeżeli komputer to jak to podłączyć ?
4. W jaki sposób ten panel odczytuje temp. Cpu ??
5. NAJWAŻNIEJSZE Opłaci się kupić ten panel ?

#2 Użytkownik jest niedostępny   nigrin Ikona

  • Księga policzonych smutków
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1802
  • Dołączył: Wt, 14 Lis 06

Napisany 30 Maj 2010 - 20:22

clik masz bana na google :hmm:

Opłaci się, nie opłaci, ja bym tego wynalazku nie kupił

#3 Użytkownik jest niedostępny   Daniel1209 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 251
  • Dołączył: Wt, 23 Lut 10

Napisany 30 Maj 2010 - 20:29

Na stronie modecoma byłem i to czytałem i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania dlatego napisałem tutaj.

Dlaczego byś go nie kupił ?

#4 Użytkownik jest niedostępny   nigrin Ikona

  • Księga policzonych smutków
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1802
  • Dołączył: Wt, 14 Lis 06

Napisany 30 Maj 2010 - 20:39

Zobacz postDaniel1209, o 30 Maj 2010, 20:29, napisał(a):

Na stronie modecoma byłem i to czytałem i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania dlatego napisałem tutaj.

Dlaczego byś go nie kupił ?


Podstawowa znajomość angielskiego i wszystko jasne clik

Bo dla mnie Modecom = Syf ( jedynie co im wyszło to MC)

#5 Użytkownik jest niedostępny   Daniel1209 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 251
  • Dołączył: Wt, 23 Lut 10

Napisany 30 Maj 2010 - 20:49

Tą instrukcje też przeglądałem ale nie znam angielskiego dlatego napisałem na forum.

#6 Użytkownik jest niedostępny   mroczo Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 507
  • Dołączył: Nd, 31 Sty 10

Napisany 30 Maj 2010 - 23:49

1jeśli dobrze widziałem(oraz przeglądałem Google.pl) to ma 3 wentyle z tego jeden PWM
2 alarm godzina itp.id
3 jeśli chcesz odpalić panel bez kompa to musiał byś podłączyć go do zewnętrznego źródła zasilania (molex)wiec ta kontrolka oznacza włączony zarówno panel jak i komputer na marginesie do czego przydał by Ci się regulator obrotów wentyli skoro masz wyłączonego kompa
4 masz dołączany dodatkowy czujnik (termometr) na kablu zakładasz go możliwe jak najbliżej CPU ale NIGDY pomiędzy podstawę chłodzenia a CPU (widziałem już takich magików :E)
5 nie mi to oceniać ,jak uważasz ze wystarczy CI to oc posiada to go bierz chociaż ja osobiście pozbierał bym na coś sensowniejszego
pytanie do innych forumowiczów czy tylko mi sie wydaje ze na zdjęciu z allegro ten panel ma wyjście do wentyla 2 pin ??

#7 Użytkownik jest niedostępny   Daniel1209 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 251
  • Dołączył: Wt, 23 Lut 10

Napisany 31 Maj 2010 - 13:42

Zobacz postmroczo, o 31 Maj 2010, 00:49, napisał(a):

5 nie mi to oceniać ,jak uważasz ze wystarczy CI to oc posiada to go bierz chociaż ja osobiście pozbierał bym na coś sensowniejszego
pytanie do innych forumowiczów czy tylko mi sie wydaje ze na zdjęciu z allegro ten panel ma wyjście do wentyla 2 pin ??


coś sensowniejszego czyli ???

A co do twojego pytania to masz rację panel ma wyjście na 2 pin ale poco więcej ?? Przecież 3 pin to odczyt obrotów a ten panelowi nie jest potrzebny

#8 Użytkownik jest niedostępny   Ragn4rok Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 232
  • Dołączył: Pt, 27 Lut 09

Napisany 31 Maj 2010 - 14:23

coś sensowniejszego czyli - podaj pulę $$.
Można znaleźć coś sensowniejszego za 100 i 300zl

#9 Użytkownik jest niedostępny   Daniel1209 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 251
  • Dołączył: Wt, 23 Lut 10

Napisany 31 Maj 2010 - 15:02

Zobacz postRagn4rok, o 31 Maj 2010, 15:23, napisał(a):

coś sensowniejszego czyli - podaj pulę $$.
Można znaleźć coś sensowniejszego za 100 i 300zl


coś sensowniejszego w granicach 40zł ? :D

#10 Użytkownik jest niedostępny   mroczo Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 507
  • Dołączył: Nd, 31 Sty 10

Napisany 31 Maj 2010 - 15:37

z tego co mi sie wydaje to "damskie" 2 pin (nie wiem czy dobrze określiłem jeśli źle to mnie poprawcie) różni sie od wejścia 3 pin i nie sadze żebyś był w stanie podłączyć wentylator 3 pin do tego wyjścia ( inny rozstaw pinów oraz szerokość plastyku )
co do sensownego panelu to proponuje zainwestować w coś trochę więcej niż 40 zł (z tego co wiem to od 60-70zł zaczynają sie panele na tzw"wypasie" ale sie nie znam na nich wiec nie pomogę CI z wyborem pozdrawiam

#11 Użytkownik jest niedostępny   Daniel1209 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 251
  • Dołączył: Wt, 23 Lut 10

Napisany 31 Maj 2010 - 16:12

po 1. Rozstaw pinów w wtykach 2pn oraz 3pin są takie same
po 2. I tak utnę tą wtykę i kable skręcę i zlutuje :D


Znalazłem też TAKI panel. Warto dopłacić i kupić go ?? Na jakiej zasadzie działa u niego regulacja obrotów ? W panelu z 1 postu jest 3 stopniowa regulacja a w tym ???

Ten post był edytowany przez Daniel1209 dnia: 31 Maj 2010 - 17:23


#12 Użytkownik jest niedostępny   Daniel1209 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 251
  • Dołączył: Wt, 23 Lut 10

Napisany 31 Maj 2010 - 19:16

Co sądzicie o TYM panelu ??
Jak u niego przebiega regulacja obrotów wentylatora ?

#13 Użytkownik jest niedostępny   nigrin Ikona

  • Księga policzonych smutków
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1802
  • Dołączył: Wt, 14 Lis 06

Napisany 31 Maj 2010 - 20:49

2 link - recka

#14 Użytkownik jest niedostępny   LoBo1984 Ikona

  • Co jest kurde? Idę kurde, noc jest kurde...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1514
  • Dołączył: Wt, 09 Paź 07

Napisany 01 Czerwiec 2010 - 09:09

za cenę 55 zł dostajesz czytnik kart, dodatkowe wyjścia USB no i oczywiście 4 kanały wentylatorów. Oferta ciekawa pod warunkiem, że podoba Ci się ten "odpustowy" wygląd ;)

#15 Użytkownik jest niedostępny   Ragn4rok Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 232
  • Dołączył: Pt, 27 Lut 09

Napisany 01 Czerwiec 2010 - 16:02

a koniecznie musi byc wyswietlacz? Czy chcesz tylko regulację obrotów i ewentualnie jakieś złącza - USB, jack?

#16 Użytkownik jest niedostępny   Daniel1209 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 251
  • Dołączył: Wt, 23 Lut 10

Napisany 01 Czerwiec 2010 - 19:33

No raczej z wyświetlaczem bo pokazuje mi prędkość wiatraków a na płycie głównej mam tylko 1 wejście na wentylator wiec nie mam możliwości sprawdzenia obrotów

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych