Forum PCLab.pl: PlayStation Plus - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (285 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

PlayStation Plus Oceń temat: ***** 2 Głosów

#21 Użytkownik jest niedostępny   Kowal 

  • ¯\_(ツ)_/¯
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 54403
  • Dołączył: So, 27 Mar 04

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 19:17

Zobacz postNesti, o 22 Czerwiec 2010, 20:15, napisał(a):

jak komuś się coś nie podoba, to niech z tych możliwości nie korzysta, nie są przecież obowiązkowe. :heu:

Narzekanie jest jednak modne :)

#22 Użytkownik jest niedostępny   ChomikRonaldo 

  • Chooooooomikó
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4454
  • Dołączył: Wed, 24 Gru 08

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 19:25

Ja na pewno na PS+ się nie szarpnę. Miłe to, ale IMHO zbędne ;)

#23 Użytkownik jest niedostępny   Termez 

  • Don Termezo
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2626
  • Dołączył: Cz, 15 Cze 06

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 19:30

Ja w to wchodze - gdzie moge sie zapisać ? :E

#24 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 19:39

Zobacz postTermez, o 22 Czerwiec 2010, 19:30, napisał(a):

Ja w to wchodze - gdzie moge sie zapisać ? :E

29 czerwca gdzieś pewnie będzie można znaleźć opcję

#25 Użytkownik jest niedostępny   Max95 

  • Like a rollin' stone
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1063
  • Dołączył: Nd, 09 Lis 08

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 19:46

Czyli po upłynięciu 12 miesięcy nie mogę grać w te darmowe gry które ściągnąłem? A jeśli np. po miesiącu znów kupię plusa, to stają się one z powrotem aktywne ? Jeśli tak, to w to wchodzę. I zaczynam zbierać kasę, także na nowy dysk twardy (500GB ? ) A propos, Jest jakiś większy problem z przeniesieniem danych ze starego dysku na nowy ? Mniej więcej jak to się odbywa i ile czasu zajmuje ?

#26 Użytkownik jest niedostępny   Fuudimitzu 

  • Over 9000!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10539
  • Dołączył: Wed, 25 Kwi 07

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 19:51

Zobacz postMax95, o 22 Czerwiec 2010, 19:46, napisał(a):

Czyli po upłynięciu 12 miesięcy nie mogę grać w te darmowe gry które ściągnąłem? A jeśli np. po miesiącu znów kupię plusa, to stają się one z powrotem aktywne ? Jeśli tak, to w to wchodzę. I zaczynam zbierać kasę, także na nowy dysk twardy (500GB ? ) A propos, Jest jakiś większy problem z przeniesieniem danych ze starego dysku na nowy ? Mniej więcej jak to się odbywa i ile czasu zajmuje ?


Jeżeli zrobisz przerwę w subskrypcji to z tego co jest w nowym EULA możesz mieć problemy z tym contentem, ale jeszcze nic nie jest pewne :)

Problem żaden jeżeli posiadasz dysk przenośny lub pendrive'a, w opcjach systemowych wybierasz zrobienie backupa a po zmianie dysku opcję przywrócenia, wszystko co miałeś powróci :)

#27 Użytkownik jest niedostępny   Max95 

  • Like a rollin' stone
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1063
  • Dołączył: Nd, 09 Lis 08

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 19:53

Ile miejsca zajmuje taki backup ? Oczywiście demka itp. idą się paść ? :)

Jeszcze jedno, w większości dysków na allegro jest interfejs SATA ( I lub II) a z tego co wiem do PS3 jest potrzebny interfejs ATA. O co kaman ? :E Sorry ale jestem zielony w te klocki.

Ten post był edytowany przez Max95 dnia: 22 Czerwiec 2010 - 19:56


#28 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 19:58

Zobacz postMax95, o 22 Czerwiec 2010, 19:53, napisał(a):

Ile miejsca zajmuje taki backup ? Oczywiście demka itp. idą się paść ? :)

Jeszcze jedno, w większości dysków na allegro jest interfejs SATA ( I lub II) a z tego co wiem do PS3 jest potrzebny interfejs ATA. O co kaman ? :E Sorry ale jestem zielony w te klocki.

2,5 ATA? :E
SATA na pewno ;)

#29 Użytkownik jest niedostępny   Fuudimitzu 

  • Over 9000!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10539
  • Dołączył: Wed, 25 Kwi 07

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 20:03

Zobacz postMax95, o 22 Czerwiec 2010, 19:53, napisał(a):

Ile miejsca zajmuje taki backup ? Oczywiście demka itp. idą się paść ? :)

Jeszcze jedno, w większości dysków na allegro jest interfejs SATA ( I lub II) a z tego co wiem do PS3 jest potrzebny interfejs ATA. O co kaman ? :E Sorry ale jestem zielony w te klocki.


Warto powywalać demka i zostawić tylko najpotrzebniejsze rzeczy :) Dysk to oczywiście SATA. Na penie/dysku musisz też mieć najnowszy firmware, tworzysz folder PS3 a w nim folder UPDATE, do niego wrzucasz firmware. To może być ten sam pen co ten użyty do backupa (ja tak zrobiłem) :)

#30 Użytkownik jest niedostępny   Max95 

  • Like a rollin' stone
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1063
  • Dołączył: Nd, 09 Lis 08

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 20:06

Ok, wszystko jasne. Czyli spokojnie mogę kupować dysk 2,5" samsunga, SATA, 320 GB, za śmieszne pieniądze ? (160 zł) :E Dzięki za pomoc.

#31 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 20:12

Zobacz postMax95, o 22 Czerwiec 2010, 20:06, napisał(a):

Ok, wszystko jasne. Czyli spokojnie mogę kupować dysk 2,5" samsunga, SATA, 320 GB, za śmieszne pieniądze ? (160 zł) :E Dzięki za pomoc.

Może i nie do śmiechu ale dużo to to nie jest :E

#32 Użytkownik jest niedostępny   kochan4 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13521
  • Dołączył: Pt, 16 Mar 07

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 20:13

na penie nic nie musi mieć (tym do backupu) robiłem przejście z 40 na 160 i włożyłem czystego pena, sformatowanego w FAT, backup zajął 13 gb (w tym miałem Wipeouta z dodatkiem i GT5p, reszte wywaliłem), całość jest prosta i przyjemna niczym szybki seks :)

#33 Użytkownik jest niedostępny   daniob 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3843
  • Dołączył: Pn, 13 Kwi 09

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 20:17

Zaraz przyjda pr0 od dlugiego seksu, i bedzie rozmowa :cool:

#34 Użytkownik jest niedostępny   Sfinks 

  • Nobody
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23338
  • Dołączył: Cz, 05 Wrz 02

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 20:20

A o czym tu gadac :P jeden i drugi jest jak najbardziej przyjemny :>

#35 Użytkownik jest niedostępny   kanon7 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3086
  • Dołączył: So, 02 Lut 08

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 21:54

"Każdy miesiąc to minimum 4 darmowe gry (2 z serii Minis, 1 PSOne Classic i 1 zwykły tytuł z PSN)." - to zdecydowało że za tydzień kupuje ps plus na cały rok :D
PS. A czy to działa na zasadzie że kupuje sobie tą kartę doładowania do psn-u za 200 zł i ładując konto tą kwotą wykupuje sobie te ps plus za 195 zł, tak?

#36 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 22:13

Zobacz postkanon7, o 22 Czerwiec 2010, 22:54, napisał(a):

"Każdy miesiąc to minimum 4 darmowe gry (2 z serii Minis, 1 PSOne Classic i 1 zwykły tytuł z PSN)." - to zdecydowało że za tydzień kupuje ps plus na cały rok :D
PS. A czy to działa na zasadzie że kupuje sobie tą kartę doładowania do psn-u za 200 zł i ładując konto tą kwotą wykupuje sobie te ps plus za 195 zł, tak?

Tak i masz jeszcze 5 zł na 5 premium avatarów z PSS :D

#37 Użytkownik jest niedostępny   daniob 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3843
  • Dołączył: Pn, 13 Kwi 09

Napisany 22 Czerwiec 2010 - 22:19

Zobacz postevelan, o 22 Czerwiec 2010, 22:13, napisał(a):

Tak i masz jeszcze 5 zł na 5 premium avatarów z PSS :D


O tak, to lubię! :elefant:

:E

Ten post był edytowany przez daniob dnia: 22 Czerwiec 2010 - 22:21


#38 Użytkownik jest niedostępny   Marecky 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1715
  • Dołączył: Pt, 07 Sty 05

Napisany 23 Czerwiec 2010 - 08:55

ciekawe czy bedzie mozna uzywac na 5ciu systemach ;)

#39 Użytkownik jest niedostępny   wojtek234 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1939
  • Dołączył: Nd, 30 Gru 07

Napisany 23 Czerwiec 2010 - 09:02

A te gry co miesiąc to będą do wyboru czy takie co dadzą akurat ? Poza tym jak ściągnę np. te 2 gry minis i nic więcej w tym miesiącu to będę mógł później w następnym ściągnąć te co mi jeszcze zostały ?

#40 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 23 Czerwiec 2010 - 09:34

Zobacz postMarecky, o 23 Czerwiec 2010, 09:55, napisał(a):

ciekawe czy bedzie mozna uzywac na 5ciu systemach ;)

Trzeba przeczytać regulamin bo nowy jest ;)

Zobacz postwojtek234, o 23 Czerwiec 2010, 10:02, napisał(a):

A te gry co miesiąc to będą do wyboru czy takie co dadzą akurat ? Poza tym jak ściągnę np. te 2 gry minis i nic więcej w tym miesiącu to będę mógł później w następnym ściągnąć te co mi jeszcze zostały ?

Udostępnią 2 konkretne tytuły minis ;)

  • (285 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych