Forum PCLab.pl: HTC Wildfire - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (16 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

HTC Wildfire

#281 Użytkownik jest niedostępny   Deadeye Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5921
  • Dołączył: Wed, 21 Mar 07

Napisany 13 Listopad 2010 - 02:05

Zobacz postpierkoo, o 18 Październik 2010 - 19:35, napisał(a):

Cześć,
minęło już trochę czasu od premiery WF więc mam pytanie:
Jak to jest z aplikacjami? Wiem ze gry 3d nie działają, a reszta? Tzn. gry 2d i aplikacje? Telefon podobno skaluje rozdzielczość ale jak to się zachowuje w praktyce? Jednym słowem: czy Market jest bardzo ograniczone dla tego fona?

Pozdr

Wejdź sobie na forum Androida i poczytaj tematy o tym telefonie.

#282 Użytkownik jest niedostępny   pasterniak Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: Pn, 06 Wrz 10

Napisany 15 Listopad 2010 - 18:23

witam

mam pytanko.
jak calkowicie oczyscic wildfire ze swoich danych (chodzi mi o pelen format telefonu) i przywrocenie ustawien fabrycznych, zeby tel byl jak w momencie zakupu.

#283 Użytkownik jest niedostępny   Dobbsik Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 131
  • Dołączył: Cz, 06 Paź 05

Napisany 02 Grudzień 2010 - 21:52

Zobacz postpasterniak, o 15 Listopad 2010 - 19:23, napisał(a):

witam

mam pytanko.
jak calkowicie oczyscic wildfire ze swoich danych (chodzi mi o pelen format telefonu) i przywrocenie ustawien fabrycznych, zeby tel byl jak w momencie zakupu.


Jak dobrze pamiętm to w telefonie jest taka funkcja jak przywracanie ustawień osobistych - skorzystaj z niej i nie loguj się na swoje konto w google byś nie pobrał swoich danych na komórkę. Tyle chyba powinno pomóc.

#284 Użytkownik jest niedostępny   sebo21 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1103
  • Dołączył: So, 18 Mar 06

Napisany 04 Grudzień 2010 - 23:16

Kurcze, jednak po kilku miesiącach użytkowania Wildfire nie jestem do końca zadowolony z szybkości jego działania. Coraz bardziej boli też, że nie mogę pograć sobie komfortowo w bardziej wymagające gierki (które na iphonach kumpli śmigają aż miło) czy też aplikacje, które nie supportują mniejszej rozdziałki WF. Czy ktoś ma może podobne przemyślenia do mnie i chciałby się przesiąść na lepszy model?

I jeszcze jedno jak można przyspieszyć chociaż trochę ten telefon np. jesli chodzi o poruszanie się po wiadomościach sms (bo jednak potrafią być tutaj lagi nawet kilkusekundowe)?

Kurde, właśnie przed chwilą ściągnąłem sobie Ninja Slashera tą edycję Kaka za Free. Oczywiście gierka lekko przymulała ale dało się grać. Przy wyjściu potwierdziłem exit i... tel się zawiesił na dobre 2 minuty zanim załapał i wyskoczyła możliwość Force Close aplikacji dopiero. Takie właśnie sytuacje coraz bardziej mnie denerwują, też tak ktoś ma? Może z moim egzemplarzem WF coś jest nie tak?

Ten post był edytowany przez sebo21 dnia: 04 Grudzień 2010 - 23:55


#285 Użytkownik jest niedostępny   meltonm Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: So, 04 Gru 10

Napisany 05 Grudzień 2010 - 11:54

Zobacz postkoopik, o 07 Wrzesień 2010 - 15:35, napisał(a):

panowie, a jak w wfie jest z dzwonkami trzeba korzystac ze specjalnych aplikacji czy mozna wgrać dzwięk na karte i ustawić jako dzwonek. w opcjach nie nzlazłem przejscia na karte w poszukiwaniu dzwonka :\

witam ja to zrobiłem tak. wgrałem mp3 i umiesciłem ja w folderze miusic.następnie w aplikacji telefonu "MUZYKA" znalezłem tą mp3 i wszedłem w MENU i tam jest opcja ustaw jako dźwięk dzw.:)

#286 Gość_thenat18_*

  • Grupa: Goście

Napisany 05 Grudzień 2010 - 12:04

mam pare pytan odnosnie obsługi tego telefonu, aktualnie go posiadam w sieci PLAY, nie mam z nim problemów oprocz takiego jednego:

1. w głownym menu np. jak jade i trace zasieg/zmiana sygnalu to wyskakuje małe okienko i pisze że:
Utracono internet/pakiet danych mobilnych w Play, opłaty naliczane normalnie (czy coś takiego, mimo ze mam wszystko OFF !!) jak wylaczyc to powiadomienie ? bo np. po 1-2 h trasie, mam tych okienek w jednym miejscu, jendo na drugim z 20 ;/
2. znacie jakies strony/forum gdzie mozna poczytac o telefonach na androidzie ?
3. jakies ciekawe gry ? darmowe/platne
4. ciekawe aplikacje ? darmowe/platne
5. jak ustawić własną mp3 jako dzwonek ? nigdzie nie widzałem takiej opcji, wszedze tlyko ustawianie dzwieku domyślnego
6. gdzie mogę sprawdzić jakie formaty odtwarza telefon ? na www.mgsm.pl sprawdzalem czy mój odtwarza mp4 i tak odwarza, ale jak wrzuciłem zwiastun filmu (grren lantern) to dzwiek odczytał, ale obraz był czarny ;/ co robić ?
7. gry/ filmy/muze/tapety wrzucać luzem na karte pamieci micro SD ? bo niby widzę foldery ale i tak wszystko telefon odczytuje jak jest luzem, moze lepiej w jakis konkretny folder to wrzucic ?
8. ktoś miał problemy z odczytaniem pdf w telefonie HTC lub podobnym na androidzie ?

dzięki, pozdrawiam

PS. polecam ten telefon ze wzgledu na latarkę, dobry aparat, dobry wyswietlacz, przyjemnie się pisze, wbudowane wifi, w miare nieduzy i lekki. bateria mi trzyma 10 dni. ( siedze na nim/rozmawiam z 2-3 h dziennie)

#287 Użytkownik jest niedostępny   PiotreQ! Ikona

  • eniacoC
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12418
  • Dołączył: Wed, 10 Wrz 08

Napisany 08 Grudzień 2010 - 18:27

co myslicie o wymianie spicy na wildfire ?

#288 Użytkownik jest niedostępny   gopspeedy Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13495
  • Dołączył: Nd, 27 Gru 09

Napisany 08 Grudzień 2010 - 18:38

Chcesz zmieniać na gorszy sprzęt? Głupota!

#289 Użytkownik jest niedostępny   Dobbsik Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 131
  • Dołączył: Cz, 06 Paź 05

Napisany 08 Grudzień 2010 - 22:09

Zobacz postsebo21, o 05 Grudzień 2010 - 00:16, napisał(a):

Kurcze, jednak po kilku miesiącach użytkowania Wildfire nie jestem do końca zadowolony z szybkości jego działania. Coraz bardziej boli też, że nie mogę pograć sobie komfortowo w bardziej wymagające gierki (które na iphonach kumpli śmigają aż miło) czy też aplikacje, które nie supportują mniejszej rozdziałki WF. Czy ktoś ma może podobne przemyślenia do mnie i chciałby się przesiąść na lepszy model?I jeszcze jedno jak można przyspieszyć chociaż trochę ten telefon np. jesli chodzi o poruszanie się po wiadomościach sms (bo jednak potrafią być tutaj lagi nawet kilkusekundowe)?Kurde, właśnie przed chwilą ściągnąłem sobie Ninja Slashera tą edycję Kaka za Free. Oczywiście gierka lekko przymulała ale dało się grać. Przy wyjściu potwierdziłem exit i... tel się zawiesił na dobre 2 minuty zanim załapał i wyskoczyła możliwość Force Close aplikacji dopiero. Takie właśnie sytuacje coraz bardziej mnie denerwują, też tak ktoś ma? Może z moim egzemplarzem WF coś jest nie tak?


Ja ze swojego Wf jestem b.zadowolony, ale może dlatego, że nie mam na nim żadnej gry i nie gram w żadną na nim. Poza tym wszystkie moje aplikacje działają jak należy bez względu na rozdziałkę WF. Ja generalnie nie widzę tu kłopotu.

Cytuj

witam ja to zrobiłem tak. wgrałem mp3 i umiesciłem ja w folderze miusic.następnie w aplikacji telefonu "MUZYKA" znalezłem tą mp3 i wszedłem w MENU i tam jest opcja ustaw jako dźwięk dzw

Ja tam wysyłam przez BT na karte SD i tam sa u mnie tak: sdcard/downloads/bluetooth i jak wybieram z ustawień dziwięki to mam te wszystkie tam gdzie potrzeba i moge sobie je dowolnie ustawiać - mam swoje na dzwonek, budzik, sms. Nie widze kłopotu.

Mam wrażenie że czasem szukacie dziury w całym. Czy gdzieś kiedyś pisało, że WF do konsola do gier? I nie porównujcie WF z iPhonem :) Proszę. To nie te poziomy produktów (mimo, że miałem okazję dostać za darmo iPhone4 nie zdecydowałem się bo WF spełnia wszystkie moje zapotrzebowania). Zatem jesli ktoś jest nim rozczarownay bo nie da sie grać, czy inne rzeczy nie działają to niech go sprzeda i kupi Desire czy nowsze - z pewnością bedzie bardziej zadowolony. Aha - nie pije tu do nikogo z Was - piszę tak ogólnie bez czepiania się konkretnych osób. To jest oczywiście moje prywatne zdanie w tym temacie.

#290 Użytkownik jest niedostępny   Ofu Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 49
  • Dołączył: Pt, 19 Wrz 08

Napisany 29 Grudzień 2010 - 10:37

Jest już oficjalny Android 2.2 Froyo dla Wildfire :)
U mnie się właśnie aktualizuje.

Testował już ktoś? :)

#291 Gość_thenat18_*

  • Grupa: Goście

Napisany 29 Grudzień 2010 - 19:48

tak, moj kolega,, zapowiadali dla HTC Wildfire np. nagrywanie filmów w 720p ! i nie dali tego w sofcie !

a zapowiadali i szumnie rozglaszali ;/ . ponadto lepiej troszke chodzi przegladanie Stron interneotwych i ogolnie dziala szybciej telefon, a tak reszta to tylko zabiegi kosmetyczne ;/
ja nie isntaluje.... za skarby swiata bo podobno bledy tez ma i sie gryzie z aplikacjami ktore juz mamy na telefonie, wystarczy poczytac na jakims powaznym forum o androidzie.
pozdrawiam

#292 Użytkownik jest niedostępny   marioking Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1406
  • Dołączył: Cz, 15 Maj 03

Napisany 30 Grudzień 2010 - 14:01

Zobacz postthenat18, o 29 Grudzień 2010 - 19:48, napisał(a):

tak, moj kolega,, zapowiadali dla HTC Wildfire np. nagrywanie filmów w 720p ! i nie dali tego w sofcie !

a zapowiadali i szumnie rozglaszali ;/ .


Szum to byl na forach, bo jakis konsultant nie zaprzeczyl i sie tak roznioslo. Za to nigdzie nie mialem okazji spotkac sie z takim stwierdzeniem w notkach HTC jak zapowiadali upgrade. Po prostu oczekiwania poniosly uzytkownikow, plus niedoinformowany konsultant.


Zobacz postthenat18, o 29 Grudzień 2010 - 19:48, napisał(a):

ponadto lepiej troszke chodzi przegladanie Stron interneotwych i ogolnie dziala szybciej telefon, a tak reszta to tylko zabiegi kosmetyczne ;/
ja nie isntaluje.... za skarby swiata bo podobno bledy tez ma i sie gryzie z aplikacjami ktore juz mamy na telefonie, wystarczy poczytac na jakims powaznym forum o androidzie.
pozdrawiam


Ameryki nie odkryles, wkoncu to standard na wiekszosci fonow, ze po upgradzie systemu niektore aplikacji ktorych nie napisano pod katem nowszej wersji sie sypia.

#293 Gość_thenat18_*

  • Grupa: Goście

Napisany 30 Grudzień 2010 - 14:44

Zobacz postmarioking, o 30 Grudzień 2010 - 14:01, napisał(a):

Szum to byl na forach, bo jakis konsultant nie zaprzeczyl i sie tak roznioslo. Za to nigdzie nie mialem okazji spotkac sie z takim stwierdzeniem w notkach HTC jak zapowiadali upgrade. Po prostu oczekiwania poniosly uzytkownikow, plus niedoinformowany konsultant.



było oficjalne info na stronie htc, skasowali, wiec nie wiem jak mam ci to udowdnic teraz.... ;/

#294 Użytkownik jest niedostępny   Ofu Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 49
  • Dołączył: Pt, 19 Wrz 08

Napisany 30 Grudzień 2010 - 20:06

thenat18, aż tak zależy ci na rozdzielczości 720p z optyki wielkości główki od szpilki? ;)

U mnie po aktualizacji wszystko chodzi zdecydowanie płynniej - menusy, ekrany, klawiatura ekranowa itd.
Wszystkie aplikacje, które miałem zainstalowane też działają bez problemu.

Ja jestem zadowolony. Żadnych błędów narazie nie napotkałem.

A że niektórzy są zawiedzeni ilością zmian to już ich wina - chyba za dużo oczekiwali ;)
Chyba nikt nie oczekiwał, że aktualizacja softu Wildfire'a, zrobi od razu z niego "Desire-HD-Super-duper-turbo" :E

#295 Gość_thenat18_*

  • Grupa: Goście

Napisany 31 Grudzień 2010 - 10:45

no wiesz, kazdy mial inne oczekiwania :) ja myslalem ze choc troche wildfire zblizy sie do mojego drugiego telefonu HD2 :)

#296 Użytkownik jest niedostępny   Vestis Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pn, 17 Sty 11

Napisany 17 Styczeń 2011 - 12:17

Witam,
Ja natomiast mam pytanie dotyczące rzeczy nie wymagających instalacji. Od krótkiego czasu posiadam HTC Wildfire. W opisie znajduje się informacja, iż można przy jego pomocy czytać pliki word. Podpiąłem telefon do komputera, skopiowałem plik word. Potem za ni cholerę nie mogę go znaleźć w telefonie. Próbowałem w Zarządzaj aplikacjami, przejrzałem inne funkcje i nic.
Drugie pytanie, dotyczy folderów. Na głównym ekranie można dodać folder, nadać mu nazwę, etc. Jeśli już znajdę ten plik word, jest możliwość aby go tam wsadzić, albo jakoś przypisać do niego?

Z góry dziękuję za pomoc. Siedzę już nad tym od wczoraj i nie mogę tego rozgryć. Na forach też nic nie udało mi się znaleźć.

Dzięki.

#297 Użytkownik jest niedostępny   witmann Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10691
  • Dołączył: Wed, 28 Lip 04

Napisany 18 Styczeń 2011 - 15:57

Do przeglądania plików potrzebujesz managera plików, np. File Expert

#298 Gość_thenat18_*

  • Grupa: Goście

Napisany 18 Styczeń 2011 - 18:53

a moze bedziesz wiedział czy jest jakis odtwarzacz do plików wideo ?

ostatni jakis film czy teledysk w mp4 nie chcial odtworzyc, albo to byl mpeg 2 nie pamietam. wiem ze jakos nie chciał mi paru filmow odpalic.

#299 Użytkownik jest niedostępny   mett7 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7501
  • Dołączył: Wt, 22 Kwi 08

Napisany 19 Styczeń 2011 - 01:35

Rockplayer albo vplayer, obydwa z du** ale chyba nic lepszego nie ma. Ma wyjść Coreplayer który tworzy się w wielkich bólach ale nie wiem dokładnie kiedy. Na bank będzie płatny ale znając jakość tej marki zapewne będzie warto kupić.

#300 Użytkownik jest niedostępny   igor123 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wed, 19 Sty 11

Napisany 19 Styczeń 2011 - 18:07

Witam.. jestem nowy na forum i od razu mam wielką prośbę.

Otóż od pewnego czasu mam htc wildfire..
Wszystko było fajnie... do czasu aż przestał działać mi internet.. pisze brak połączenia.
W salonie mówią , że nie wiedzą jak to naprawić i że mam sam jakąś konfugurację zrobić..
Inna sprawa jest taka , że podobno za pogodę i inne bajery się płaci... w moim przypadku poza abonament.
I , że telefon sam ściąga dane i za to się płaci...!!
Poradzono mi , żebym z MARKETU ściągnął APN Droid i nie będzie ściągało już i nie będe płacił za coś Z czego nie korzystam...
ale nie moge tego zrobić bo nie mam internetu!

Pomocy jak mam uruchomić internet? jak go skonfigurowac itd..?
To bardzo ważne bo jeszcze mi przyjdą rachunki po 300 zł.. ;/

  • (16 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych