Forum PCLab.pl: DiRT 3 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (59 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

DiRT 3

#601 Użytkownik jest niedostępny   Krendzel Ikona

  • nishagurlquanaybarack
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2920
  • Dołączył: Pt, 24 Paź 08

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 10:25

Zobacz postRadeQ ', o 01 Czerwiec 2011 - 09:20, napisał(a):

Czy ktoś już tutaj ściągnął tego patcha ?


Ja... i po za ściągnięciem 600MB nic innego nie zauważyłem. Dźwięk jak był cicho tak jest cicho... więc mi w niczym nie pomógł....

#602 Użytkownik jest niedostępny   zakk87 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 404
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 06

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 10:39

Zobacz postairborne82, o 01 Czerwiec 2011 - 10:18, napisał(a):

Popatrz na moją sygnaturke i bedziesz znał odpowiedż

U mnie gra chodzi na wysokich w dx9 ( a to dlatego ze system XP ) i nie ma ani jednego zwisu


u mnie na win7 w 1440x900 chodzi na HIGH, tylko teraz proca mam bez OC, bo czekam na chłodzenie. Minimum FPS - 36
Gra naprawdę ma genialną optymalizację. Nie spodziewałem się, że na takim starym sprzęcie pójdzie ta gra w takich dobrych efektach:) Można wydać świetnie zoptymalizowaną grę? Można, niech się inni uczą:D
Pięknie się jeździ bez asyst na klawiaturze :D zaczyna mnie ta gra wciągać...



dołączam się do pytania niżej...

Ten post był edytowany przez zakk87 dnia: 01 Czerwiec 2011 - 12:10


#603 Użytkownik jest niedostępny   DavidD1 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 357
  • Dołączył: Pn, 25 Paź 10

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 12:02

Panowie da się pobrac patcha bezpośrednio z jakiejś stronki??

#604 Użytkownik jest niedostępny   Krendzel Ikona

  • nishagurlquanaybarack
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2920
  • Dołączył: Pt, 24 Paź 08

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 12:22

Zobacz postDavidD1, o 01 Czerwiec 2011 - 13:02, napisał(a):

Panowie da się pobrac patcha bezpośrednio z jakiejś stronki??


Nie

#605 Użytkownik jest niedostępny   RadeQ ' Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 466
  • Dołączył: Pn, 05 Lip 10

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 12:41

Czekaj na patcha który coś zmieni...

#606 Użytkownik jest niedostępny   Gra-Ca Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 169
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 13:15

Pytanie: Czy jest w ogóle możliwość grania na split screenie - P1 na klawiaturze i P2 na padzie, czy jednak koniecznie trzeba mieć do tego dwa pady?

#607 Użytkownik jest niedostępny   kwietas Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 979
  • Dołączył: Pt, 04 Lip 08

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 14:03

Macie problem z pobraniem pacza poprzez Live? U mnie wyskakuje jakiś błąd...

#608 Użytkownik jest niedostępny   gejplay007 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 137
  • Dołączył: Cz, 20 Sie 09

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 14:54

Zobacz postkwietas, o 01 Czerwiec 2011 - 15:03, napisał(a):

Macie problem z pobraniem pacza poprzez Live? U mnie wyskakuje jakiś błąd...


Nie ma problemow, wchodzisz w Dirta i odrazu zasysa pacza (prznajmniej u mnie).

#609 Użytkownik jest niedostępny   rupi981 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 137
  • Dołączył: Pn, 21 Sty 08

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 15:25

Zobacz postGra-Ca, o 01 Czerwiec 2011 - 14:15, napisał(a):

Pytanie: Czy jest w ogóle możliwość grania na split screenie - P1 na klawiaturze i P2 na padzie, czy jednak koniecznie trzeba mieć do tego dwa pady?


u mnie działa kierownica razem z klawiaturą na split screnie więc nie powinno być problemu z pad+klawa

#610 Użytkownik jest niedostępny   szeja_sowa Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 243
  • Dołączył: Wed, 11 Mar 09

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 15:36

Myślicie, że dało by się jakoś skonfigurować, żeby działało na 2 klawiatury? Tzn. jedna pod ps2, druga na usb :). Oczywiście obie na strzałkach, a nie jedna osoba na wsadzie :P

#611 Użytkownik jest niedostępny   Gra-Ca Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 169
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 15:54

Mam rozwiązanie dla wszystkich, którym z jakiegoś powodu nie działa PAD, bądź też (tak jak ja) chcą zagrać na split screenie gdzie P1 to klawiatura, a P2 to PAD.


1. Ściągamy ten pliczek: Emulator X360 [DOWNLOAD]

2. Rozpakowujemy archiwum.

3. Do katalogu z grą (tam gdzie mamy pliki .exe) kopiujemy:
-> x360ce.ini
-> xinput1_3.dll
-> XInputTest

4. Wchodzimy do menadżera urządzeń i dostajemy się do zakładki 'Szczegóły' we właściwościach kontrolera. Ścieżka wygląda tak:
Menadżer Urządzeń -> Urządzenia interfejsu HID -> Kontroler gier zgodny z HID -> Właściwości -> zakładka Szczegóły

5. W zakładce Szczegóły, tam gdzie mamy pole 'Właściwość' -> Opis urządzenia, z rozwijanego menu wybieramy pozycję: Identyfikatory sprzętu.

6. W polu wartość pokazują nam się literki oraz liczby. Nas interesuję drugi wers! A konkretnie numer VID oraz PID (są to czterocyfrowe liczby) Przykładowy wers: HID\VID_0810&PID_0003. Zapisujemy sobie obie te liczby. (tu 0810 oraz 0003). Oczywiście każdy ma tutaj inne cyfry!

7. Przechodzimy do folderu z grą. (tam gdzie mamy skopiowane wcześniej pliki) i otwieramy za pomocą notatnika: x360ce.ini

8. W środku m.in. znajdują się dwa wiersze:

VID=0x0 #controller VID
PID=0x0 #controller PID

Tutaj wpisujemy wcześniej pozyskane czterocyfrowe liczby. Wpis po zmianie (w moim przypadku) wygląda następująco:

VID=0x0810 #controller VID
PID=0x0003 #controller PID

Zapisujemy i zamykamy.

9. Pozostała nam już tylko konfiguracja klawiszy na padzie. Tu z pomocą przychodzi program XInputTest. Podświetla on nam te klawisze, które aktualnie wciskamy. Za jego pomocą możemy bez problemu dojść co trzeba zmienić w konfiguracji. By to zrobić znów edytujemy plik: x360ce.ini. Tym razem szukamy wersów w których znajdują się opisy danych klawiszy. Zmieniamy wartości w tych miejscach gdzie to konieczne i po zapisaniu pliku sprawdzamy poprawność ustawień za pomocą XInputTest.

przykład:
-> Prawa gałka analogowa ma zmienioną orientację: pion to poziom i odwrotnie.
-> zmieniasz wartości w wersach:

Right Analog X=3 #axis index; use - to invert; precede with
Right Analog Y=-6 #axis index; use - to invert; precede with

na:
Right Analog X=6 #axis index; use - to invert; precede with
Right Analog Y=-3 #axis index; use - to invert; precede with

I gotowe! Mam nadzieję, że sobie poradzicie z mapowaniem klawiszy.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprawdziłem, u mnie wszystko śmiga i można grać bez problemu na padzie i klawiaturze jednocześnie.
Enjoy!


P.S.: Gdyby coś było niejasne odsyłam Was do tego filmiku: Tutorial [VIDEO]

Ten post był edytowany przez Gra-Ca dnia: 01 Czerwiec 2011 - 18:19


#612 Użytkownik jest niedostępny   RadeQ ' Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 466
  • Dołączył: Pn, 05 Lip 10

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 18:18

A czy ten emulator zadziała w przypadku kierownicy ?

#613 Użytkownik jest niedostępny   Gra-Ca Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 169
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 18:33

Zobacz postRadeQ ', o 01 Czerwiec 2011 - 19:18, napisał(a):

A czy ten emulator zadziała w przypadku kierownicy ?

Użyj tego pliku x360ce.ini zamiast tego z paczki: Pliczek [DOWNLOAD]
Oczywiście daj tam w odpowiednich miejscach VID i PID dla kierownicy. Głowy nie dam, że zadziała. Spróbuj i daj znać.

Ten post był edytowany przez Gra-Ca dnia: 01 Czerwiec 2011 - 18:37


#614 Użytkownik jest niedostępny   RadeQ ' Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 466
  • Dołączył: Pn, 05 Lip 10

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 20:03

niestety nie moge znalesc nawet wiersza VID i PID...

#615 Użytkownik jest niedostępny   Gra-Ca Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 169
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 20:08

@UP
Jak to nie możesz? Trochę jaśniej...

#616 Użytkownik jest niedostępny   airborne82 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7606
  • Dołączył: Cz, 28 Sty 10

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 20:26

Co do tego emulatorka to wystarczy same pliczki wrzucic i tez bedzie dobrze z padem i będzie juz zapisywało ustawienia
Zresztą napisałem to kilka postów wczesniej - u mnie działa bez grzebania w pliku VID i PID

#617 Użytkownik jest niedostępny   Gra-Ca Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 169
  • Dołączył: Pt, 01 Maj 09

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 20:39

Zobacz postairborne82, o 01 Czerwiec 2011 - 21:26, napisał(a):

Co do tego emulatorka to wystarczy same pliczki wrzucic i tez bedzie dobrze z padem i będzie juz zapisywało ustawienia
Zresztą napisałem to kilka postów wczesniej - u mnie działa bez grzebania w pliku VID i PID

Ok, ale może się to przydać na przyszłość. Z tego co twórca podaje w pliku ReadMe, to takie rozwiązanie gwarantuję kompatybilność z większa liczbą tytułów oraz mniej problemów.
Ja np. zauważyłem, że podczas gry w Portal 2 przy użyciu tego emulatora wyświetlają mi się prawidłowo ikonki przycisków na ekranie (takie jak od pada X360).
Osobna sprawa czy należy to traktować jako jego zaletę :P

#618 Użytkownik jest niedostępny   amp41 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 290
  • Dołączył: Pt, 14 Maj 10

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 21:22

Pobrałem patcha z jakiejś stronki bo się da i już myślałem że pozbyłem się błędu z wywalaniem z gry ale po porzejechaniu paru wyścigów niestety musiałem wrócić do wymuszania dx9...nie wiem od czego to zależy z kumplem mamy win 7,prawie tę samą grafikę...on ma zwykłą ja GLH i u niego działa bez modyfikacji a u mnie niestety... :(

#619 Użytkownik jest niedostępny   LinoXXel Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2995
  • Dołączył: Wt, 31 Mar 09

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 21:26

Zobacz postRaven07, o 01 Czerwiec 2011 - 08:49, napisał(a):

Chwalisz się czy żalisz ? :P

Widzisz moją sygnę? Dirt chodzi na HIGHT... Nie ma kosmicznych wymagań tak jak to zapowiadano...


A czym sie tu chwalic :E

Pytam czy warto sie pchac w ta gre na sprzecie podobnym do mojego.

W DIRT3 jest jakis tryb multiplayer?

#620 Użytkownik jest niedostępny   airborne82 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7606
  • Dołączył: Cz, 28 Sty 10

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 21:33

Pobrałem ten emulatorek i ja mam inną wersje :) więc możliwe ze dlatego nie musiałem robić tych wpisów

Zaraz się postaram go gdzieś wrzucic , moze komus sie przyda :)

PS. Ja używam tego emulatorka i nie ma problemu :)

https://rapidshare.c...ada_x360.7z|102

Ten post był edytowany przez airborne82 dnia: 01 Czerwiec 2011 - 21:38


  • (59 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych