Forum PCLab.pl: Samsung Galaxy S I9000 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Samsung Galaxy S I9000 pytanie do posiadaczy tego telefonu

#1 Użytkownik jest niedostępny   inseem Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 205
  • Dołączył: Pn, 13 Lis 06

Napisany 02 Sierpień 2010 - 07:54

Czy ww. telefon ma program do gps czy sam odbiornik gps a program trzeba oddzielnie kupic? jesli ma to gdzie on jest ukryty bo moja dziewczyna nie moze go odnaleźć :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   Ford Ikona

  • Obywatel Forumowicz
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 769
  • Dołączył: Cz, 12 Kwi 07

Napisany 02 Sierpień 2010 - 09:21

Nie ma takiego. Ale można łatwo małym programikiem odblokować taką funkcjonalność w Google Maps, które oficjalnie u nas nie działa, ale po zainstalowaniu programu radzi sobie całkiem dobrze. Tylko niestety komendy dźwiękowe wydawane są jakimś strasznie dziwnym angielskim (słaby syntezator mowy..)

Poza tym świetne jest NaviExpert, ale raczej do używania tylko w Polsce bo musi pobrać dane z neta (tak jak Google Maps zresztą..)

Poza tym masz Sygic, CoPilot, NavDroyd itd.. chyba wszystkie płatne, poszukaj na Google.

Ten post był edytowany przez Ford dnia: 02 Sierpień 2010 - 09:23


#3 Użytkownik jest niedostępny   inseem Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 205
  • Dołączył: Pn, 13 Lis 06

Napisany 02 Sierpień 2010 - 15:42

bylbym wdzieczny jak bys mi wylozyl kawe na lawe jak odblokowac to navi googla :)

#4 Użytkownik jest niedostępny   dendrytus Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5653
  • Dołączył: Nd, 13 Lip 08

Napisany 02 Sierpień 2010 - 16:01

Zobacz postinseem, o 02 Sierpień 2010 - 16:42, napisał(a):

bylbym wdzieczny jak bys mi wylozyl kawe na lawe jak odblokowac to navi googla :)

Może google ma taką informację?

#5 Użytkownik jest niedostępny   S34d0g Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 59
  • Dołączył: Pt, 20 Mar 09

Napisany 02 Sierpień 2010 - 16:02

Ale jakie odblokować? :hmm: Wchodzisz na Market, pobierasz i masz.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Ford Ikona

  • Obywatel Forumowicz
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 769
  • Dołączył: Cz, 12 Kwi 07

Napisany 02 Sierpień 2010 - 17:41

Zobacz postS34d0g, o 02 Sierpień 2010 - 17:02, napisał(a):

Ale jakie odblokować? :hmm: Wchodzisz na Market, pobierasz i masz.

No i przy wyznaczaniu trasy masz tylko mapke zamiast nawigacji o czym wczesniej informowal komunikat ze nawigacja nie jest dostepna w tej lokalizacji (Polsce).

Program odblokowujacy navi u nas jest na stronce z modowanymi fw a tu takich zdaje mi sie podawac nie wolno :)
Ale nikt nie zabronil podawac linkow do google, chyba ze sie myle :)
http://www.google.pl...n=fd992bfb36ca3
1 link

#7 Użytkownik jest dostępny   larry.bigl Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9838
  • Dołączył: Pn, 22 Gru 08

Napisany 02 Sierpień 2010 - 17:46

Zobacz postFord, o 02 Sierpień 2010 - 18:41, napisał(a):

Program odblokowujacy navi u nas jest na stronce z modowanymi fw a tu takich zdaje mi sie podawac nie wolno :)
Ale nikt nie zabronil podawac linkow do google, chyba ze sie myle :)
http://www.google.pl...n=fd992bfb36ca3
1 link

Sprytne obejście regulaminu :E

#8 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3970
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 13 Sierpień 2010 - 09:38

dzisiaj najpawdopodobniej wezme galaxy S,ale w salonie w ktorym bede bral ten telefon,mają tylko wersje 8gb....wiadomo ze mozna dokupic karte pamieci,ale wyczytalem gdziec,ze niekktorych aplikacji nie zapisze na karcie pamieci?Czy to prawda?Czy model 8gb wystarczy?
Ile gb karte pamieci maksymalnie obsluguje ten telefon?

#9 Użytkownik jest niedostępny   Baronik Ikona

  • I  iMac
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9074
  • Dołączył: Nd, 22 Cze 03

Napisany 13 Sierpień 2010 - 09:45

z wersjami 16Gb podobno jest bardzo cięzko (na Allegro ostatnio nie widziałem chyba ani jednej), zaś w kwestii instalacji, to nie wiem, w czym masz problem - instalujesz programy w pamięci wewnętrznej, a na dokupionej karcie pamięci wrzucasz multimedia itp. Jaki to problem?

#10 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3970
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 13 Sierpień 2010 - 10:09

Baronik,to moj pierwszy telefon z androidem-w sumie to pierwszy z tego rodzaju systemem-po prostu nie wiem czy ilosc 8gb pamieci wewnetrznej wystarczy ,skoro tylko tam mozna instalowac programy-nawet nie wiem ile one zajmuja i czy po instalacji jakiej nawigacji nie zabraknie miejsca.Dokupienie karty pamieci nie jest problemem-to oczywiste.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Baronik Ikona

  • I  iMac
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9074
  • Dołączył: Nd, 22 Cze 03

Napisany 13 Sierpień 2010 - 10:15

Zobacz postoizo76, o 13 Sierpień 2010 - 11:09, napisał(a):

Baronik,to moj pierwszy telefon z androidem-w sumie to pierwszy z tego rodzaju systemem-po prostu nie wiem czy ilosc 8gb pamieci wewnetrznej wystarczy ,skoro tylko tam mozna instalowac programy-nawet nie wiem ile one zajmuja i czy po instalacji jakiej nawigacji nie zabraknie miejsca.Dokupienie karty pamieci nie jest problemem-to oczywiste.



Wszelkie programy na komórkowce zajmują od kilkuset kilobajtów do kilkudziesięciu megabajtów (te bardziej multimedialne, czy gry). Nawigacje też nie są większe jak kilkaset megabajtów (np. nowa automapa Polski to ok 250 MB). Więc na dobrą sprawę, jak nie wrzucisz całej kolekcji mp3 i filmów na telefon, to nawet 8 GB powinno Ci styknąć...

#12 Użytkownik jest niedostępny   malina_krk Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 212
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 05

Napisany 13 Sierpień 2010 - 10:20

W Galaxy S pamięć i tak jest podzielona - w wersji 8GB 2GB są widoczne jako pamięć telefonu, pozostałe 6GB system widzi jako 'wewnętrzną kartę pamięci'. W pamięci telefonu są instalowane aplikacje, natomiast ich dane (jak np. mapy do nawigacji) są przechowywane na karcie pamięci (mogą być przechowywane zarówno na 'wewnętrznej' jak i zewnętrznej, wsuniętej w slot).

#13 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3970
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 13 Sierpień 2010 - 10:24

Dzieki Panowie za rozwianie watpliwosci.Czyli dziobne wersje 8gb,skro to wystarczy.

#14 Użytkownik jest niedostępny   Baronik Ikona

  • I  iMac
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9074
  • Dołączył: Nd, 22 Cze 03

Napisany 13 Sierpień 2010 - 10:26

w razie czego zawsze możesz potem dokupić jaką kartę pamięci - teraz 8 GB możńa kupić za nieduża kasę, więc nie powinno być problemu.

#15 Użytkownik jest niedostępny   theOne Ikona

  • jestem gotów oddać życie za klup
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2810
  • Dołączył: Nd, 20 Sty 08

Napisany 13 Sierpień 2010 - 11:06

Zobacz postFord, o 02 Sierpień 2010 - 18:41, napisał(a):

No i przy wyznaczaniu trasy masz tylko mapke zamiast nawigacji o czym wczesniej informowal komunikat ze nawigacja nie jest dostepna w tej lokalizacji (Polsce).

Program odblokowujacy navi u nas jest na stronce z modowanymi fw a tu takich zdaje mi sie podawac nie wolno :)
Ale nikt nie zabronil podawac linkow do google, chyba ze sie myle :)
http://www.google.pl...n=fd992bfb36ca3
1 link

Dzięki temu osiąga się pełną funkcjonalność nawigacji google? :)

#16 Użytkownik jest niedostępny   Ford Ikona

  • Obywatel Forumowicz
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 769
  • Dołączył: Cz, 12 Kwi 07

Napisany 13 Sierpień 2010 - 14:55

Zobacz postoizo76, o 13 Sierpień 2010 - 11:09, napisał(a):

Baronik,to moj pierwszy telefon z androidem-w sumie to pierwszy z tego rodzaju systemem-po prostu nie wiem czy ilosc 8gb pamieci wewnetrznej wystarczy ,skoro tylko tam mozna instalowac programy-nawet nie wiem ile one zajmuja i czy po instalacji jakiej nawigacji nie zabraknie miejsca.Dokupienie karty pamieci nie jest problemem-to oczywiste.

Jeden program to <10mb więc 2gb spokojnie starcza, poza tym od A2.2 można instalować aplikacje na karcie pamięci.

Zobacz posttheOne, o 13 Sierpień 2010 - 12:06, napisał(a):

Dzięki temu osiąga się pełną funkcjonalność nawigacji google? :)

Tak, na tyle na ile jest to możliwe (nie pokazuje np. natężenia ruchu, brak polskiego lektora), ale generalnie działa.

#17 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3970
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 14 Sierpień 2010 - 23:43

Panowie,raz jeszcze dziekuje za uwagi.
Mam juz Galaxy S...16 gb model,troche w tym przypadku...moze Wam opisze,bo zabawna sytuacja :E

W czwartek poszedłem do salonu po telefon-interesowal mnie oczywiscie tylko galaxy.
Typ z salonu przyniosl mi Galaxy,oczywiscie zapytałem czy to model 16 Gb,odparł ze nie i ze nie maja obecnie 16 gb modeli :Up_to_s:
Wiec zaczóem krecic nosem,jaka to krzywda mi sie dzieje i jaki jestem nieszczesliwy.
Typ powiedział ze moze mi gratis dodac 8gb karte,wiec wtedy bede mial razem 16gb i wyjdzie na to samo.
Odpowiedzialem ze tylko pozornie to samo,bo bede mial zajety slot pamieci i ogolnie dalej narzekałem ...wiec typ zapytal czy jezeli dostane 16Gb karte bede zadowolony?To juz mnie w miare zadowoliło,zaczelismy zbierac sie do podpisania dokumentów ale...byla juz 19.20 i nie mogł mnie zweryfikowac w Vodafonie,bo oni maja otwarta obsługe do 19...zirytowalem sie mocno,bo juz bylem napalony na telefon(wiecie jakie to uczucie),bardzo przeprosil i zaproponowal przyjzad w piatek,co tez zrobilem.
w piatek obsługiwal mnie juz inny fgacet,ktory mial zostawiona wiadomosc odnosnie mojej osoby.
Szybko wiec podpisalismy umowe,zapytalem o 16 gb pamieci(chodzilo mi o karte),odpowiedzial ze wszystko jest w pudełku.
Wyszedlem,pojechalem do domu,rozpakowalem pudelko i ...nie ma karty.Cisnienie mi podskoczyło strasznie,bo nie chcialo mi sie po prostu jechac raz jeszcze do centrum.
Zadzwonielm z wielkim wzburzeniem i zapytalem sie gdzie moja karta...
Facet odpowiedzial,ze przeciez dostałem telefon 16 gb :o ,lekka konsternacja-luknolem na pudelko-faktycznie 16 GB Galaxy-ktorego ponoc nie mieli :cool:

Pech typa polegał na tym,ze na kontrakcie bylo napisane ze mam dostac telefon i 16 gb karte pamieci...wiec oczywiscie dzisiaj poszedlem i upomnialem sie o karte,którą dostałem :lol2: -tym samym mam łacznie 32 Gb,co mnie na obecna chwile zupelnie zadowala :)

Sorki ze sie rozpisałem ,ale sytuacja leko zabawna-w sumie dobrze na tym wyszedlem :D

Sam telefon jest niesamowity,bo prostu rewelacja-choc dopiero musze zapoznac sie z androidem,mam nielimitowany internet w abonamencie-wiec zabawa tym telefonem bedzie tym bardziej przyjemna.

Mam jeszcze jedno pytanie,czy beterie w tym telefonie musze formatowac?

Ten post był edytowany przez oizo76 dnia: 14 Sierpień 2010 - 23:46


#18 Użytkownik jest niedostępny   mett7 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7501
  • Dołączył: Wt, 22 Kwi 08

Napisany 14 Sierpień 2010 - 23:53

Up
Nie musisz, takich zabiegów już dawno się nie stosuję. A tak w ogóle to zabawna historia :E

#19 Użytkownik jest niedostępny   ZiomeX Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1874
  • Dołączył: Nd, 22 Lip 07

Napisany 15 Sierpień 2010 - 15:35

Historia jestgit, tyle ile za niego zapłaciłeś w końcu :D Bo tu się cieszysz a wyjdzie że jeszcze zapłaciłeś za to i oni sobie drożej policzyli za kartę niż chodzą np. po allegro ;D :E
PS. Typowy polak - dostanie dłoń to weźmie rękę :P

#20 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3970
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 15 Sierpień 2010 - 18:04

Telefon za darmo ,przedluzylem swoja umowe na duzo lepszych warunkach niz dotad mialem,a place mniej-za karte oczywiscie nie zaplacilem-to byl swego rodzaju bonus-nie wiem jak teraz jest w Polsce,ale w anglii przy zakupie telefonu mozna wytargowac jakies bonusy...tyle ze kaurat tutaj troche im sie poj... heh,wiec dlaczego tego nie wykorzystać ;)

zreszta,chcieli mi wcisnac model 8 gb,choc ide o zaklad ze kiedy pierwszy raz przyszedlem mieli tez 16 gb...jak widac chytry dwa razy traci :)

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych