Forum PCLab.pl: Livebox internet + 192.168.1.1 - skad dostac login i haslo? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Livebox internet + 192.168.1.1 - skad dostac login i haslo? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   ~adi Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Pn, 10 Sie 09

Napisany 19 Sierpień 2010 - 20:21

witam
moj kolega proboje uruchomic livebox'a, i mam pytqnie skad on ma ziasc login i haslo do tej strony 192.168.1.1? poniewaz dioda z malpa mryga powoli, czyli wystarczy tam sie tylo polaczyc i bedzie dobrze, tylko ze nie ma loginu i hasla.. u siebie mam login i haslo, ale to nie wiem skad.. mam je zapisane na kartce ale juz nie pamietam skad je wziolem..
wiec mam pyanie, czy jak zadzwonie z jego domu do neostrady jutro to otrzyman od nich login i haslo do tej strony?
albo skad mam to wziasc

Pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   Serafinus Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 132
  • Dołączył: Pn, 16 Lip 07

Napisany 19 Sierpień 2010 - 20:24

login: admin
hasło: admin

to są standardowe dane przy każdym routerze.
powinno pomóc, jeśli kolega nie zmieniał na indywidualne hasło

#3 Użytkownik jest niedostępny   Makaan Ikona

  • Zabandytowany Maskowca
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2214
  • Dołączył: Pt, 08 Lut 08

Napisany 19 Sierpień 2010 - 20:27

Hasło czasem jest "password" - nie wiem jak w LB.

#4 Użytkownik jest niedostępny   ~adi Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Pn, 10 Sie 09

Napisany 19 Sierpień 2010 - 20:46

tutaj to wiem ze admin, ale potem juz przy konfiguracji internetowej.. tam jak sie klika zastosuj albo polacz

#5 Użytkownik jest niedostępny   Makaan Ikona

  • Zabandytowany Maskowca
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2214
  • Dołączył: Pt, 08 Lut 08

Napisany 19 Sierpień 2010 - 20:48

Te dane są od TP - po aktywowaniu łącza trzeba zdobyć nazwę użytkownika i hasło, aby wejść na jakąkolwiek inną stronę.
Skoro je zgubił, niech dzwoni i się tłumaczy.

#6 Użytkownik jest niedostępny   ~adi Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Pn, 10 Sie 09

Napisany 20 Sierpień 2010 - 19:05

ref

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych