Forum PCLab.pl: Jagged Alliance: Back in Action - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jagged Alliance: Back in Action

#1 Użytkownik jest niedostępny   LukasAMD Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 20 Sierpień 2010 - 07:45

Ludzie, normalnie idzie przez tych Niemców zwariować - dopiero co poinformowano o Jagged Alliance Online, a już są wieści a nawet zdjęcia z jeszcze innej produkcji, jaką będzie Jagged Alliance 2: Reloaded!!!

Remake JA2 w trójwymiarze, mamy pierwsze zdjęcia! - JACenter.pl

Cóż to ma być? Jak sama nazwa wskazuje, będzie to remake dobrze znanego JA2, tyle tylko, że w nieco poprawionej odsłonie graficznej - "Reloaded" będzie w tradycyjnym rzucie izometrycznym, nowość to opcja zbliżania lub oddalania obrazu, a także odmieniony interfejs.
Informacje nie są jeszcze w pełni potwierdzone, ale pierwsze zdjęcia łudząco podobne do tradycyjnego JA2 (macie niżej jeden dla porównania), mówią same za siebie:

Dodaj obrazek

Normalnie można zwariować... nie wiadomo już czy tylko się cieszyć, czy ze szczęścia płakać :D

Ten post był edytowany przez LukasAMD dnia: 10 Luty 2012 - 10:46

#2 Użytkownik jest niedostępny   SPYCHCIO Ikona

• 2PAC
  • PipPipPipPipPip

Napisany 20 Sierpień 2010 - 14:14

No i suuuuper :exclam: Jestem fanem JA2 , jedna z moich ulubionych gier :D Oby jak najszybciej wyszła jakaś odsłona :D A ta zaprezentowana wygląda naprawdę zacnie aż nie mogę uwierzyć , że JA2 wygląda tak biednie na dzisiejsze czasy :( Ale gra ma moc jak Diablo 2 , niesamowitą grywalność :cool:

#3 Użytkownik jest niedostępny   LukasAMD Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 02 Luty 2011 - 15:28

No i zaczyna się robić zabawnie bo Jagged Alliance 2 Reloaded... zmienia nazwę!
Nowym tytułem gry jest Jagged Alliance: Back in Action. Zmiana tytułu i przedrostka JA2 ma oznaczać definitywne wejście na nowy tor rozwojowy i zrezygnowanie z klasycznego systemu walki turowej, o który to tak długo już ciągnie się spór pomiędzy bitComposer a fanami.

Szczegóły:
Jagged Alliance: Back in Action nową nazwą dla JA2 Reloaded - JACenter.pl

IMO bardzo dobra decyzja, bo pomimo iż będzie to remake, to trudno im zarzucać że zrywają z typowymi elementami Jaggedów - nowy tytuł, nowa gra, nowe elementy :)

#4 Użytkownik jest niedostępny   LukasAMD Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 25 Luty 2011 - 18:59

A czemu ja ostatnio nie informowałem o żadnych nowościach, pomimo że ich nie brakuje?
Trzeba by nadrobić straty. Przede wszystkim, nie potwierdzają się informację o tym, jakoby firma bitComposer Games już znalazła wydawcę dla Back in Action w Polsce. Sugerowały to ostatnie wiadomości, lecz po zaczerpnięciu informacji u źródła okazuje się, że nie do końca tak to wygląda i wydawcy na razie nie ma.

Szczegóły:
Back in Action jednak bez polskiego wydawcy - JACenter.pl

Druga sprawa to fakt, że dzisiaj opublikowano nowe screeny, oraz kolejną część dziennika dewelopera. Autorzy gry zapoznają nam z tym, z jakimi problemami wiązało się tworzenie animacji postaci w poprzednich odsłonach, a jakie teraz są możliwości i na jak wielką różnorodność one pozwalają.

Szczegóły:
Kolejne screeny z Back in Action! - JACenter.pl

Zaprezentowane screeny jak zwykle budzą mieszane uczucia (przynajmniej we mnie). Z jednej strony, na niektórych postacie wyglądają naprawdę średnie, z drugiej jednak widać, że poziom graficzny jest raczej kiepski. Oczywiście gra jest ciągle tworzona, a poza tym statyczny screen to nie prawdziwa gra, więc mam nadzieję, że w praktyce będzie o sporo lepiej. Aha, no i niesamowicie podoba mi się ten zielony wojskowy samochód :)

#5 Użytkownik jest niedostępny   Buksior Ikona

• Małomówny
  • PipPipPipPipPip

Napisany 25 Luty 2011 - 21:38

Zobacz postLukasAMD, o 02 Luty 2011 - 15:28, napisał(a):

No i zaczyna się robić zabawnie bo Jagged Alliance 2 Reloaded... zmienia nazwę!
Nowym tytułem gry jest Jagged Alliance: Back in Action. Zmiana tytułu i przedrostka JA2 ma oznaczać definitywne wejście na nowy tor rozwojowy i zrezygnowanie z klasycznego systemu walki turowej, o który to tak długo już ciągnie się spór pomiędzy bitComposer a fanami.

Szczegóły:
Jagged Alliance: Back in Action nową nazwą dla JA2 Reloaded - JACenter.pl

Nie ma tur, nie ma Jagged'a.

Ten post był edytowany przez Buksior dnia: 25 Luty 2011 - 21:38

#6 Użytkownik jest niedostępny   LukasAMD Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 25 Luty 2011 - 21:43

Jak najbardziej jest, tyle że nowy, odmieniony.

#7 Użytkownik jest niedostępny   LukasAMD Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 26 Luty 2011 - 11:28

Polska wersja nowej odsłony Dziennika Dewelopera:
http://jagged-allian...lopera-czesc-2/

#8 Użytkownik jest niedostępny   TrisenK Ikona

• Crimson Rider
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 Luty 2011 - 13:27

Zobacz postLukasAMD, o 25 Luty 2011 - 21:43, napisał(a):

Odmiana? Raczej masakra najważniejszych cech rozgrywki JA. Gdyby nie zupełnie niesłuszne umieszczenie "Jagged Alliance" w tytule, to gra robiłaby znacznie mniej szumu. Co następne? Quake 5 jako RTS? A może ścigałka?

Ten post był edytowany przez TrisenK dnia: 26 Luty 2011 - 13:28

#9 Użytkownik jest niedostępny   demisen Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 26 Luty 2011 - 18:35

Te dwa screeny udowadniają tylko jedno takie gry są boskie tylko w 2D + izometryczny. Zaraz mnie pobija fani "realistycznej grafiki 3D" , jak tak to miecz w rękę i na dwór siekać w potwora z drzewa :X tam macie real grafe.

#10 Użytkownik jest niedostępny   bastek303 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 01 Marzec 2011 - 09:49

Zobacz postLukasAMD, o 25 Luty 2011 - 21:43, napisał(a):

Tych samych przymiotników używano przy reklamie UFO rzekomo nowej serii która miała zastąpić X-COM-y. Też wszystko było po nowemu oraz odmienione tak że grając w serie UFO z każdą minutą gry zastanawiałeś się na co tak właściwie wydałeś pieniądze.

Hired Guns też miał być odmieniony i świeży. Pomimo tego że dostaliśmy tury oraz świat 3D gra była zwyczajnie nudna i słaba a przez 3D lekko nieczytelna (przynajmniej w moim odczuciu). Jeżeli teraz dostajemy po raz kolejny grę "następczynię" serii JA która nie będzie miała tur a widok 3d zamiast pomagać będzie utrudniał rozgrywkę to po co sobie na siłę wmawiać że jest to JA. W sumie gra którą chcą nam teraz zaoferować bardzo przypomina mi grę Shadow Company.

W przypadku serii JA z chęcią widziałbym podobne rozwiązanie jakie zrobiono przy Fallout tactics. Rzut izometryczny, tury i nowy silnik pozwalający na wyższą rozdzielczość oraz lepsze tekstury. Wrzucić takiego cudaka na steama w miarę rozsądnej cenie i z pewnością gra sprzedawałby się bardzo dobrze.

Ten post był edytowany przez bastek303 dnia: 01 Marzec 2011 - 09:49

#11 Użytkownik jest niedostępny   LukasAMD Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 31 Marzec 2011 - 14:25

Są kolejne informacje - nowe screeny, nowa odsłona dziennika developera z informacjami o tym, jak tworzona jest gra. Ale nie to jest najważniejsze, bo pojawił się pierwszy gameplay z wczesnej wersji gry!

Szczegóły:
JA: Back in Action w akcji - mamy pierwsze nagranie!

Gameplay na Jaggedowym kanale na Youtube:
http://www.youtube.c...h?v=01e3bPLo3zE

#12 Użytkownik jest niedostępny   LukasAMD Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 02 Kwiecień 2011 - 23:35

Wiecie co, ja sobie tak informuję to tu, to tam, znacznie więcej informacji przekazujemy "w świat" o Jaggedach niż kiedyś, a zainteresowanie jest dosyć biedne.
Najprawdopodobniej zawieszę działalność JACenter, więc nie będę informował chyba w tym temacie. Gdyby znalazł się ktoś (w co szczerze wątpię), kto chciałby jednak utrzymać to przy życiu, wiecie gdzie mnie szukać.

#13 Użytkownik jest niedostępny   LukasAMD Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 28 Maj 2011 - 17:45

Mam ciekawą wiadomość dotyczącą JA2 v1.13 - dzisiaj pojawiła się nowa pełna wersja tego moda (tzn. paczka release). Zmiany względem poprzedniego wydania są ogromne, zresztą numeracja zmieniona z 2085 na 4452 już z sama z siebie nieco sugeruje.
Główne zmiany:
- zniesiony limit najemników - teraz w AIM znajdują się postacie z JA2 oraz z Wildfire
- zintegrowany NAS (możliwość dołączania do broni większej ilości dodatków)
- zintegrowany STOMP (system specjalizacji, cech najemników, takie a'la RPG wręcz)
- zintegrowany NCTH (zaawansowany system obliczania szansy na trafienie przeciwnika)
- oznaczanie wszystkich nieznanych postaci jako "???", zaś cywili czy wrogów po tym kim są / gdzie żyją, np. "Mieszkaniec Omerty", "Kapral" itd.
- multum poprawek poprawiających stabilność

http://jagged-allian...liance-2-v1-13/

Nowa wersja moda jest dostępna w języku polskim, który zawiera również przetłumaczoną większość opisów przedmiotów (a przypominam, że w JA2 v1.13 jest ich od groma!). Instalacja bardzo prosta, całość jest wyposażona w instalator, wystarczy wrzucić na JA2 no i odkrywać tą grę na nowo z zupełnie nowymi możliwościami

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez LukasAMD dnia: 28 Maj 2011 - 18:00

#14 Użytkownik jest niedostępny   LukasAMD Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 08 Czerwiec 2011 - 12:01

Informacje o JA:Online dosłownie przeplatają się z tymi o Back in Action - ujawniono premierę remake JA2!
Według ujawnionych dzisiaj informacji gra pojawił się już 20 października tego roku.

Szczegóły:
http://jagged-allian...0-pazdziernika/

Póki co nie wiadomo jak będzie z polskim wydawcą, acz w obliczu wielu lat czekania na kolejnego prawdziwego Jaggeda, wydaje się to tylko niewielkim problemem.

#15 Użytkownik jest niedostępny   HoZar Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 09 Czerwiec 2011 - 08:00

uwielbiam JA2 :glodny:

strasznie mnie bolało, że było ostro nabugowane i właściwie nie dało się grać na nowszych systemach :D

ale toto w 3d wygląda dziwnie...
ja bym zostawił w izometryczym i tylko dodał możliwość obracania kamery żeby widzieć co jest za budynkiem, a nie tylko kontury ;)

Ten post był edytowany przez HoZar dnia: 09 Czerwiec 2011 - 08:02

#16 Użytkownik jest niedostępny   LukasAMD Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 10 Czerwiec 2011 - 15:48

Wczoraj było bardzo ciekawie, najpierw pojawiła się cała paczka nowych screenów z Back in Action, na których widać znacznie więcej w kwestii systemu walki, niż na poprzednio prezentowanych. Niektóre ze screenów pokazują nieco inne obszary niż te, które mogliśmy oglądać w Arulco.

http://jagged-allian...back-in-action/

Na zachętę jeden ze screenów :)

Dodaj obrazek

Później sceną Jaggedów wstrząsnęła inna wieść - na E3 pojawiło się nagranie przedstawiające prawdopodobnie pierwszy sektor oraz zmieniony system walki który wzbudza tak wiele niepotrzebnych kontrowersji. Widać również na nim od niedawna zapowiadany zmieniony interfejs gry, menu oraz mapę Arulco - miasta w którym przyjdzie nam się zmierzyć z naszymi przeciwnikami.

http://jagged-allian...-nagranie-z-e3/

Gra nabiera kształtu i bitComposer z dnia na dzień prezentuje nam coraz więcej. Dobrze, że jest to "dawkowane" i jest tego sporo, zawsze do dodatkowa reklama dla gry z dosyć niszowego segmentu.

#17 Użytkownik jest niedostępny   creamono Ikona

• RS
  • PipPipPipPip

Napisany 10 Czerwiec 2011 - 20:05

Zapowiada sie pieknie, mam nadzieje ze bedzie znow mozna zmieniac pore dnia, bo uwielbialem za kazdym razem atakowac sektory noca i powoli wycinac wrogow :)

Czy system zdobywania i rozwijania statystyk pozostanie bez zmian?

#18 Użytkownik jest niedostępny   LukasAMD Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 21 Czerwiec 2011 - 06:38

Wczoraj opublikowano nowe nagranie oraz kilka screenów - widać np. że mapę da się przybliżać i oddalać w dosyć sporym zakresie (niemal aż do powiększenia sektora), sama mapa z oznaczeniami wygląda naprawdę interesująco. Poza tym jest screen z walki na bagnach, która już wydaje się znacznie bardziej klimatyczna niż w JA2 (pomimo, że źle wcale tam nie było).

http://jagged-allian...iu-i-zdjeciach/

No ale jest też coś bardzo "złego"... opublikowano bowiem twarze nowych najemników. Wzbudziły one delikatnie mówiąc negatywne odczucia, bo faktycznie wyglądają bardzo nieciekawie. Zarówno na polskim forum o Jaggedach, zarówno na międzynarodowym The Bears Pit jak i na oficjalnym forum bitComposera zaczęła się ostra dyskusja i krytyka twórców. Zresztą, tutaj przykładowy screen porównujący kilka starych twarzy z nowymi:

Dodaj obrazek

Jak czegoś z tym nie zrobią... no to nie wiem...

#19 Użytkownik jest niedostępny   HoZar Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 21 Czerwiec 2011 - 11:24

Zobacz postLukasAMD, o 21 Czerwiec 2011 - 07:38, napisał(a):

Jak czegoś z tym nie zrobią... no to nie wiem...

o fuck me :o

te z prawej to te "nowe" ?
no litości.
tak to sobie mogą wyglądać na planszy jak będą pixelami po założeniu czapek itd, ale portretu muszą zostać :kwasny:

#20 Użytkownik jest niedostępny   LukasAMD Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 23 Lipiec 2011 - 14:27

Wczoraj pojawił się teaser-trailer wzorowany na intrze z Jagged Alliance 2.
Jak dla mnie prezentuje się znakomicie - świetna muzyka, dobre wykonanie. Po prostu klimat jakiego trzeba, oby i w grze tak było.

http://jagged-allian...back-in-action/

Ten post był edytowany przez LukasAMD dnia: 23 Lipiec 2011 - 14:27

• (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2