Forum PCLab.pl: ram.net.pl - super działanie sklepu - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (7 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

ram.net.pl - super działanie sklepu Odradzam!!! Oceń temat: -----

#21 Użytkownik jest niedostępny   maybach91 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 31 Sierpień 2010 - 18:06

Z tym "towar dostępny" to się mogę zgodzić. Dwa razy kupowałem i rzeczywiście za jednym razem nie mieli listwę zasilającą, kiedy w momencie zamówienia widniało coś typu "towar dostępny do 1 dnia roboczego". Ale zadzwonili poinformowali, że nie mają i że do mniej więcej trzech dni wyślą paczkę. I tak też zrobili. Myślę o tym sklepie, że jest w miarę bezproblemowy, ale zgadzam się, że z tymi słowami o dostępnością mogli by być bardziej dokładni. A osobiście to i tak wolałbym ewentualnie poczekać ten tydzień i mieć jednak taniej o te parędziesiąt (lub więcej) zł

#22 Użytkownik jest niedostępny   Oskaliber Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Sierpień 2010 - 18:41

Do mnie ostatecznie przyszło dokładnie po tygodniu. Jak sie do nich dzwoni to pierw Ivona zwodzi przez kilka minut, że czeka się w jakiejś fikcyjnej kolejce, po to żeby na koniec oznajmić, że nie mogą w tej chwili rozmawiać. Sklep dobry tylko dla tych, którym się nie spieszy.

#23 Użytkownik jest niedostępny   kicekpoland Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 31 Sierpień 2010 - 18:43

Chyba już był temat o tej firmie , i na ten sam temat więc na następny raz szukaj :) Pamiętaj żeby przed każdym zakupem w sklepie internetowym poszperać w sieci na jego temat , 10 minut a naprawdę może okazać się zbawienne.

#24 Użytkownik jest niedostępny   kandziak Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 31 Sierpień 2010 - 18:51

Też miałem przeboje z tym sklepem gdy oddawałem sprzęt na serwis czekałem miesiąc gdy powiniem max 14dni spalił mi się zasilacz dopiero gdy osobiście zacząłem korespondencje z kierownikem serwisu (producenta)otrzymałem zasilacz po 3dniach wcześniej umywali ręce nawet nie potrafili powiedzieć czy został przyjęty na serwis.

#25 Użytkownik jest niedostępny   scooby91 Ikona

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Sierpień 2010 - 19:37

No fajnie, a ja właśnie zamówiłem tam router :E.

#26 Użytkownik jest niedostępny   krismaxftw Ikona

• koziakaka fan
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Sierpień 2010 - 22:54

Nie rozumiem tych żali.. Zamówiłem u nich dysk twardy w poniedziałek w zeszłym tygodniu. Napisałem czy jest na stanie i ile wysyłka kurierem by kosztowała. Po pół godzinnym oczekiwaniu odpisał Pan to i to. Zamówiłem i w środę już był. Więc o co chodzi? :hmm:

#27 Użytkownik jest niedostępny   MiloLu Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 01:39

RAM.NET.PL - UWAGA!

Aby uniknąć pozwu ze strony tego sklepu moje zdanie na ich temat zachowam dla siebie, przedstawię tylko fakty.

20.08.2010 rano
złożyłem zamówienie na stronie sklepu ok 4000zł w tym grafa MSI 5870 LIGHTING

20.08.2010 popołudniu
dostałem potwierdzenie ze sklepu o przyjęciu zamówienia i nr konta

21.08.2010 rano
zrobiłem przelew

24.08.2010 wieczorem
mail ze sklepu:
"Niestety z przykrością musimy stwierdzić, iż nie będziemy w stanie zrealizować Pana zamówienia (1 x MSI Radeon HD5870 Lighting 1GB DDR5 256b 2D/H/DP ) - nasz dostawca nie jest w stanie dostarczyć nam zamawianego produktu. Przepraszamy za zaistniałą sytuację i prosimy o informację czy jest Pan/Pani zainteresowany innym produktem z naszej oferty czy chciałby Pan/Pani anulować zamówienie.
Pozdrawiamy!"

25.08.2010 rano
przeczytałem maila, wszedłem na stronę sklepu szukając innej karty a tu LIGHTING jak był dostępny tak dalej jest tylko drobna zmiana ... w cenie, oczywiście do góry, no to dzwonię
dzwonię, dzwonię no i dzwonię, automat przez 10 min powtarza ze jestem 1-szy w kolejce do konsultanta i się rozłącza. po kilku próbach ktoś podniósł słuchawkę, jakieś rozmowy w tle i ktoś odłożył słuchawkę. po ok 1,5 godz sukces, konsultant odebrał i się odezwał. Ale to co usłyszałem już mnie tak nie ucieszyło.
Po podaniu nr zamówienia dowiedziałem się, że karty nie ma a jak jest na stronie to widać nie zaktualizowali. Na moje pytanie, dlaczego aktualizują cenę czegoś czego nie ma jakoś nie potrafił odpowiedzieć. Za to powiedział że mogę wybrać inną kartę ale w cenie jaka jest aktualnie a nie z dnia składania zamówienia. Chciałem temat kontynuować ale się rozłączył.
z rana zrobiło się południe - piszę maila
w skrócie jeżeli nie mają tej karty to jaką mogą mi zaproponować w tej cenie.
niestety ten mail nie doczekał się odpowiedzi (jak zresztą wszystkie kolejne jakie wysyłałem, nie odpowiedzieli na ani jeden mail)

26.08.2010 dzwonie
dzwonie, dzwonie po godzinie ktoś odebrał. Pytam czy mają kartę 5870 lighting. Konsultant, oczywiście. Pytam czy mógłby się upewnić czy jest dostępna. Konsultant poirytowany, że jak jest na stronie to znaczy, że jest na 100%. To grzecznie pytam czemu nie chcą mi jej sprzedać i podaje nr zamówienia. Chwila ciszy i konsultant: no tak nie mamy tej karty (załamałem się). Ale korzystając z tego że udało się dodzwonić załatwiam sprawę dalej. Zaproponowałem że wezmę w zamian Gigabyta 5870 UD (popatrzyłem był tańszy jak składałem zamówienie, teraz też jest tańszy od tego lightinga, będzie ok. Konsultant oczywiście, nie ma problemu, zaraz wyślemy. Pytam kiedy to jest zaraz - no po niedzieli (czyli 30).

27.08.2010 jak by co wysłałem maila z potwierdzeniem chęci zamiany kart w zamówieniu.

28.08.2010 nie ma odpowiedzi na maila, w moim zamówieniu na ich stronie też bez zmian, dzwonię
jakaś godzinka już mogę się dowiedzieć od konsultanta, że przecież nie wyślą mi towaru skoro nie zapłaciłem ... gdy odzyskałem mowę dopytałem się o co chodzi dowiedziałem się że zmieniłem zamówienie i muszę dopłacić różnicę i się wyłączył. Nie udało się już dodzwonić (sobota pewnie poszli do domu) no to piszę maila:
"Witam
Dzisiaj w rozmowie telefonicznej dowiedziałem się od Państwa pracownika, że istnieje jakaś różnica we wpłaconej kwocie a należności za zlecenie. Zgaduję, (bo żadna informacja na ten temat nie dotarła do mnie ani drogą mail'ową ani nie została zamieszczona na Państwa stronie) że jest to związane ze zmianą karty graficznej która podobno (bo dalej jest w ofercie http://www.ram.net.p...ducts_id=74188) jest niedostępna na inną. Jeżeli uważacie Państwo, że powinienem coś dopłacić to proszę mnie o tym poinformować drogą mailową a przede wszystkim powiedzieć ILE MAM DOPŁACIĆ? bo tego nie zgadnę bo nie mam wiedzy które ceny mnie obowiązują. Czy są to ceny z dnia składania zamówienia, czy z dnia w którym wpłynęły pieniądze na Państwa konto, czy z dnia informacji że nie macie karty graficznej, czy z dnia przyjęcia zmiany karty na inną (ale i tak nie wiem kiedy to było bo też brak jakiegokolwiek potwierdzenia)."
mail jak to mail, bez odpowiedzi

29.08.2010 niedziela

30.08.2010 dzwonię
dziś nie ma szczęścia udało się po 3 godzinach. Pytam ile mam ich zdaniem dopłacić, konsultant, że widzę na swoim koncie u nich, ja na to że tam nie ma żadnych zmian, on że są, pytam czy mam wysłać zrzut ekranu żeby uwierzył (melodyjka) i po rozmowie. Dzwonię (godzina) i już się dowiedziałem że mam dopłacić 12 coś tam zachrobotało pytam 12 zł i ile groszy (tym razem bez melodyjki) koniec rozmowy.
nie dzwonię wpłaciłem 13 zł

31.08.2010 dziś nie miałem kilku godzin wolnych to też nie próbowałem nawet dzwonić.

1.09 kiedy rano wrócę z pracy, wyślę dzieci do szkoły to może zadzwonię ...

C.D.N.

PS1
Z zamówienia oczywiście mogłem zrezygnować, ale od czasu złożenia zamówienia ceny poszły do góry i co najważniejsze jako ich klient będę mógł wystawić tzw. zaufane opinie co zrobię z prawdziwą satysfakcją...

PS2
Nauczyłem się jednego, to że sklep ma średnią ocen 4,5 na 5 to nic nie znaczy, trzeba przeczytać komentarze osób które wystawiły 0. Dowiedziałem się że jestem jednym z wielu, ale jakoś teraz to mnie nie pociesza.

PS3: W czasie przepychanek z tym sklepem zdążyłem zamówić monitor DELL U2311H (rewelacja) w agito.pl, obudowę w esc.pl, zasilacz i coolerek w proline.pl. Oczywiście wszystko już mam w domu...

#28 Użytkownik jest niedostępny   dario_t Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 02:07

Jezeli komus sie spieszy z otrzymaniem towaru to radze teraz omijac ram.net. Chlopaki maja roboty po uszy, siedza nawet po nocach i sie nie wyrabiaja. Tak to jest jak ceny sa bardzo niskie(np. zarobek na produkcie 10gr) a nie ma wystarczajacej powierzchni i ludzi do pracy. Tyle ode mnie.

#29 Użytkownik jest niedostępny   kakiPL Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 12:43

"kupilem" u nich klawiature. czekamjuz 6 dni. pisalem do nich i na gg i na maila. dzis dostalem odpowiedz: Utrudnienia logistyczne spowodowały, że zamówienia nie wychodzą na bieżąco, za co serdecznie przepraszamy. Dziś zamówienie powinno opuścić nasz magazyn. Potwierdzeniem będzie wysłany mail z nr listu przewozowego około godziny 18.

No zobaczymy czy sie wywiaza z tej obietnicy.

PS. sory za brak polskich znakow ale pisze na klawiaturze ekranowej (bo nowej jeszcze nie ma) i troche ciezko tak duzo klikac ;p

#30 Użytkownik jest niedostępny   bako Ikona

• God Is An Astronaut
  • PipPipPipPipPip

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 17:22

Zobacz postdario_t, o 01 Wrzesień 2010 - 03:07, napisał(a):

Jezeli komus sie spieszy z otrzymaniem towaru to radze teraz omijac ram.net. Chlopaki maja roboty po uszy, siedza nawet po nocach i sie nie wyrabiaja. Tak to jest jak ceny sa bardzo niskie(np. zarobek na produkcie 10gr) a nie ma wystarczajacej powierzchni i ludzi do pracy. Tyle ode mnie.

Prawdopodobnie jest to nieduża firma, która naglę stała się popularna dzięki cenom stąd też dodzwonić się do nich graniczy z cudem.

#31 Użytkownik jest niedostępny   .GHUL Ikona

• Pozdrawiam
  • PipPipPipPipPip

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 17:31

Dokładnie, ekipa ramnetu chyba sie za szybko rozrosła w stosunku do ich możliwości. Dać szansę i nie zamawiać tam nic póki się nie uporają z problemami. :) 

Miałem tam zamówić części komputerowe, ale wolałem mieć szybko towar i zrezygnowałem z zakupu po przeczytaniu kiedyś tego tematu.  ;)

#32 Użytkownik jest niedostępny   gruby33 Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 01 Wrzesień 2010 - 20:03

Ok więc towaru i odzewu do tej pory nie ma. Mimo, że dostałem maila w sobotę, że towar zostanie wysłany 31.08. Dobrze, że przynajmniej zamówiłem za pobraniem.
Więc teraz wyślę do nich maila o rezygnacji z zamówienia bo walą w h..... A jak za parę (paręnaście chyba prędzej)dni dojdzie do mnie towar to niego go sobie sami odbierają.
Firma może i się rozrasta i ma problemy ale przez to traci dużo klientów.

#33 Użytkownik jest niedostępny   kakiPL Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 02 Wrzesień 2010 - 12:31

dziś kurier przywióżł mi klawiature. oczywiscie wczesniej musiałem postraszyć ich rezygnacja z zamówienia i UOKiK. podziałało :) ale już drugi raz tam zakupów nie zrobie.

#34 Użytkownik jest niedostępny   cube007 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 02 Wrzesień 2010 - 12:39

Zobacz postdario_t, o 01 Wrzesień 2010 - 03:07, napisał(a):

Chlopaki maja roboty po uszy, siedza nawet po nocach i sie nie wyrabiaja. Tak to jest jak ceny sa bardzo niskie(np. zarobek na produkcie 10gr) a nie ma wystarczajacej powierzchni i ludzi do pracy. Tyle ode mnie.

A co to mnie, ich klienta, obchodzi :question: Jesli zaplacilem za towar, a go nie otrzymalem to jest to po prostu oszustwo.
Jesli nie potrafia sobie zorganizowac sprzedazy wysylkowiej w sklepie komputerowym to niech otworza warzywniak - moze na tym odcinku dadza rade.

Dokładnie, ekipa ramnetu chyba sie za szybko rozrosła w stosunku do ich możliwości. Dać szansę i nie zamawiać tam nic póki się nie uporają z problemami.

Dac im szanse, nie zamawiac u nich - niech zbankrutuja. Zawsze to jeden gowniany sklepik mniej.

ram.net.pl - omijać z daleka!!!

Ten post był edytowany przez cube007 dnia: 02 Wrzesień 2010 - 12:40

#35 Użytkownik jest niedostępny   Everyman Ikona

• -=No stomach for me=-
  • PipPipPipPipPip

Napisany 02 Wrzesień 2010 - 13:39

No to może wreszcie ktoś da sticky, żeby ludzie mieli informację? Przecież nikt nie szuka takich rzeczy.

#36 Użytkownik jest niedostępny   dario_t Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 02 Wrzesień 2010 - 16:52

Zobacz postcube007, o 02 Wrzesień 2010 - 13:39, napisał(a):

A co to mnie, ich klienta, obchodzi :question: Jesli zaplacilem za towar, a go nie otrzymalem to jest to po prostu oszustwo.

Dlatego wlasnie napisalem ze jezeli komus zalezy na czasie to radze omijac :hmm:

Ten post był edytowany przez dario_t dnia: 02 Wrzesień 2010 - 16:52

#37 Użytkownik jest niedostępny   marcin_kg Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 02 Wrzesień 2010 - 17:44

W tym sklepie zamawiałem do tej pory cztery razy i wszystko było jak należy. Teraz planuje złożyć większe zamówienie między innymi obudowę, wentylatory, dysk twardy, RAM itd. i mam wątpliwości czytając co się dzieje ostatnio z tym sklepem. Pytanie czy warto ryzykować dla 120 zł zaoszczędzonych na zamówieniu.

#38 Użytkownik jest niedostępny   kolo80 Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 03 Wrzesień 2010 - 12:19

Też aż się musiałem zarejestrować, witam wszystkich.

MiloLu - widzę że masz podobne doświadczenia z tym sklepem jak ja, zupełnie jakbym ja pisał Twojego posta.
Dostałem na początku tego samego maila o niedostępności produktu 'u dostawcy', oczywiście na stronie był on nadal, tylko że tak jak piszesz droższy...

Różnica u mnie polega na tym że ja poprosiłem o zwrot wpłaconej kwoty.

Czekam już na pieniądze ponad 3 tygodnie i nie wiem co już mam robić.
Udało mi się kiedyś do nich dodzwonić to oczywiście mówili że wpłacą, niestety tygodnie mijają i nic.

Nie wiem co już mam robić, nie wiem jak wy się do nich dodzwaniacie, cały tydzień teraz próbuje i nie mogę.
Czeka się w kolejce ale po 5 minutach rozłącza (zawsze - tak jest ustawiona ich centrala).
Na żadnego z wielu maili nie odpisali, na gg mimo że są dostępni to nikt nie odpowiada.

Istna kpina z klienta.

Ten post był edytowany przez kolo80 dnia: 03 Wrzesień 2010 - 12:20

#39 Użytkownik jest niedostępny   gruby33 Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 03 Wrzesień 2010 - 13:31

Ja tego towaru nie mam do tej pory, a minął już drugi tydzień. Dobrze, że tej kasy nie wpłaciłem.
Od tygodnia w ogóle się do nich właśnie dodzwonić nie można. Albo rozłącza po 5min albo ktoś jak by odebrał i nagle cisza w słuchawce nawet żadnego szumu, a połączenie leci.

Co do tego, że kasę wpłaciłeś i nic nie masz, a oni się nie odzywają to jedyny dobry sposób to niestety iść na policję z dokumentem wpłaty powiedzieć co i jak i bankowo jak dostaną jakieś wezwanie na komendę albo coś to kasę od razu sypną. Z ciekawości duża kwota?

#40 Użytkownik jest niedostępny   cube007 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 03 Wrzesień 2010 - 14:32

Zobacz postkolo80, o 03 Wrzesień 2010 - 13:19, napisał(a):

Czekam już na pieniądze ponad 3 tygodnie i nie wiem co już mam robić.
Udało mi się kiedyś do nich dodzwonić to oczywiście mówili że wpłacą, niestety tygodnie mijają i nic.

Dzwonic na 58 3476200 - to ich stacjonarka, bez sekretarki i trajkotania ktory jestes w kolejce...
Gruby33 dobrze pisze - W przypadku wiekszego zamowienia zawiadomic policje. Jesli ktos nie otrzymal oplaconego towaru, nie moze doprosic sie zwrotu naleznosci, to padl ofiara oszustwa. Moze swiadomosc tego, ze taki czyn zagrozony jest kara pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat podziala mobilizujaco na tych cwaniakow.

• (7 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »