Forum PCLab.pl: Najlepszy darmowy antywirus jaki polecacie - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Najlepszy darmowy antywirus jaki polecacie może być nawet płatny ale skupmy się na darmowych Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   TidiMasta Ikona

  • game nick : poseu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2964
  • Dołączył: Cz, 21 Gru 06

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 09:41

Witam :)
Otóż szukam najskuteczniejszego antywira pod Windowsa 7 HP 64 bitowca( tu właśnie problem) ,najlepiej darmowego ,ale jeżeli darmowe są w porównaniu do płatnych mało skuteczne to trudno ,zakupie jakiś tylko polećcie. Sęk w tym ,że całkiem dużo tego jest w necie i nie wiem na którym konkretnie się skupić. Wcześniej wspomnialem ze Win7 64bit to problem , w tym sensie że jak ściągnąłem trialową wersje NOD32 to pod koniec instalki nastąpiło zawieszenie kompa bo się bodaj NOD pogryzł z jakimś innym programem.
Dlatego gorąco Was proszę o pomoc w dokonaniu wyboru najskuteczniejszego ,najlepiej darmowego,antywirusa.
Czekam na opinie i komentarze oraz dziękuję z góry :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   Jackyy Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 525
  • Dołączył: Cz, 26 Lis 09

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 09:46

Ja na takim systemie używam używam Aviry. Jak dotąd - zero problemów. Wcześniej miałem KIS'a i jakoś nie byłem zadowolony. Teraz jest bardzo miło. Antywirus jest lekki i skuteczny. Polecam także instalację firewall'a z pakietu ComodoIS lub całego pakietu zamiast Aviry.

#3 Użytkownik jest dostępny   Olafo Ikona

  • Pan Samochodzik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6472
  • Dołączył: Pn, 07 Lip 03

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 09:50

Jak dla mnie to najlepszym antywiursem dla windows 7 x64 jest windows 7 x64. Właśnie to, że jest to 64 bitowa edycja sprawia, że praktycznie nie ma na niego jak na razie wirusów.

Tak z ciekawości zapytam, miałeś kiedyś wirusa na tym windowsie?

#4 Użytkownik jest niedostępny   dexter0095 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 181
  • Dołączył: So, 26 Cze 10

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 09:54

Jak już musi być darmowy to avast. Ja jadę ciąglę (2 miesiace) na trialu eset smart security (zna sie sposoby) i działa znakomicie. Też mam 7 64 bit i wszystko jest git. Polecam eset.

#5 Użytkownik jest niedostępny   miras20 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1735
  • Dołączył: Cz, 04 Maj 06

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 10:00

Ja tam mam avasta i działa rewelacyjnie. Kilka razy już mi skutecznie zablokował strony porn :E a tak już bym złapał syfa :D

Ten post był edytowany przez miras20 dnia: 04 Wrzesień 2010 - 10:09


#6 Użytkownik jest niedostępny   Jackyy Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 525
  • Dołączył: Cz, 26 Lis 09

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 10:02

Cytuj

Tak z ciekawości zapytam, miałeś kiedyś wirusa na tym windowsie?

Jeśli to do mnie to - tak, miałem i to nie jednego. Trojany, malware...
O właśnie! Malwarebytes Anti-malware. Polecam, świetny program. Mam go na obu komputerach i instaluję kolegom. Jakoś nie wyobrażam sobie bez niego PC'ta :E

#7 Użytkownik jest niedostępny   Mr.FrOsT Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6353
  • Dołączył: Nd, 29 Sty 06

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 10:02

Zobacz postJackyy, o 04 Wrzesień 2010 - 10:46, napisał(a):

Ja na takim systemie używam używam Aviry. Jak dotąd - zero problemów. Wcześniej miałem KIS'a i jakoś nie byłem zadowolony. Teraz jest bardzo miło. Antywirus jest lekki i skuteczny. Polecam także instalację firewall'a z pakietu ComodoIS lub całego pakietu zamiast Aviry.


Również polecam, używam go od 5-6 lat świetny antyvirus instalujesz i zapominasz o nim. Jako że jest darmowy do użytku nie komercjalnego, nie ma problemu z akutalizacjami które są codzienie. Również obecnie posiadam Win7 HP x64 i działa znakomicie, przez te wszystkie lata użytkowania nigdy nie zdarzyło mi się żeby przepuścił coś, co np. wykrył by Norton itp.

Ten post był edytowany przez Mr.FrOsT dnia: 04 Wrzesień 2010 - 10:03


#8 Użytkownik jest niedostępny   TidiMasta Ikona

  • game nick : poseu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2964
  • Dołączył: Cz, 21 Gru 06

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 10:10

czyli poprostu moge wziąc Avire stąd http://www.free-av.c..._antivirus.html
tylko teraz mam pytanie czy polski język jest dostępny w tym antywirze ? bo to nie do mojego PC :P lecz do lapków moich starszych. Chciałbym cos w PL i prostego w obsłudze i bezproblemowego.
a co do wirusów to jesczze nic nie zostało raczej złapane bo lapki sa od 2 dni :E

#9 Użytkownik jest niedostępny   Jackyy Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 525
  • Dołączył: Cz, 26 Lis 09

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 10:25

Nie ma języka polskiego, ale obsługa jest bardzo prosta i intuicyjna. Jeśli sobie nie poradzisz to są poradniki dotyczące konfiguracji, opisu funkcji...

#10 Użytkownik jest niedostępny   darolo1 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6457
  • Dołączył: Pt, 27 Cze 08

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 13:57

Jak wyżej, ale obsługuje się go rzeczywiście bardzo banalnie - a jak nie będą nadal umieć to poszukaj jakiś poradników.

Albo wgraj cały pakiet COMODO Internet Security.

#11 Użytkownik jest niedostępny   andrek Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1257
  • Dołączył: Pn, 20 Lut 06

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 14:22

Odnośnie Aviry - czy jest możliwość ustawienia jej tak, aby aktualizowała się sama, bez niepotrzebnych dymków z windowsowego "Centrum akcji", że mój program antywirusowy ma starą bazę wirusów? Fajnie by jeszcze było, gdyby przy aktualizacji nie wywalało mi nowego okienka z reklamą.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Szwarcu Ikona

  • y u no !?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2847
  • Dołączył: Nd, 05 Kwi 09

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 14:25

Zobacz postandrek, o 04 Wrzesień 2010 - 15:22, napisał(a):

Odnośnie Aviry - czy jest możliwość ustawienia jej tak, aby aktualizowała się sama, bez niepotrzebnych dymków z windowsowego "Centrum akcji", że mój program antywirusowy ma starą bazę wirusów? Fajnie by jeszcze było, gdyby przy aktualizacji nie wywalało mi nowego okienka z reklamą.

No coś za coś kolego ...
ale takie okienko raz na tydzień mi np nie przeszkadza

Ten post był edytowany przez Szwarcu dnia: 04 Wrzesień 2010 - 14:26


#13 Użytkownik jest niedostępny   Lance8 Ikona

  • All Lies Lead To The Truth
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1559
  • Dołączył: Cz, 05 Kwi 07

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 14:28

Ja też polecam Avirę. Na razie jestem na Premium, ale jak się skończy licencja to przejdę na free - to samo praktycznie.

#14 Użytkownik jest niedostępny   andrek Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1257
  • Dołączył: Pn, 20 Lut 06

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 14:35

Zobacz postSzwarcu, o 04 Wrzesień 2010 - 15:25, napisał(a):

No coś za coś kolego ...
ale takie okienko raz na tydzień mi np nie przeszkadza


Ok, może przesadziłem z tym - ale naprawdę fajnie by było, gdyby program przeprowadzał samemu aktualizacje. Nie wierzę, że nie ma takiej możliwości.

#15 Użytkownik jest niedostępny   Mr.FrOsT Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6353
  • Dołączył: Nd, 29 Sty 06

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 14:44

Zobacz postandrek, o 04 Wrzesień 2010 - 15:35, napisał(a):

Ok, może przesadziłem z tym - ale naprawdę fajnie by było, gdyby program przeprowadzał samemu aktualizacje. Nie wierzę, że nie ma takiej możliwości.


U mnie avira, po instalacji jest ustawiona na automatyczne aktualizacje. Można to zmienić w opcjach, które są bardzo intuicyjne zresztą.

#16 Użytkownik jest niedostępny   KajtekF1 Ikona

  • "Silnik czołgu jest taką samą bronią jak działo główne"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5434
  • Dołączył: Nd, 25 Lut 07

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 16:11

Zobacz postandrek, o 04 Wrzesień 2010 - 15:35, napisał(a):

Ok, może przesadziłem z tym - ale naprawdę fajnie by było, gdyby program przeprowadzał samemu aktualizacje. Nie wierzę, że nie ma takiej możliwości.

Polecam Microsoft Security Essentials,lekki i skuteczny no i jest po Polsku a jako że jest to produkt Microsoftu to i nie będzie żadnych problemów w współpracy z windowsem.

#17 Użytkownik jest niedostępny   Don't_Look_at_me Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 187
  • Dołączył: Pt, 12 Mar 10

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 17:56

Jak najbardziej polecam Ci darmową Avirę AnitVir! Niestety nie ma polskiej wersji, ale z tym nie powinno być problemu? :Up_to_s:
Działa na Win 7 Ultimate 64bit "N", więc na HP też powinno działać.

#18 Użytkownik jest niedostępny   Jackyy Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 525
  • Dołączył: Cz, 26 Lis 09

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 17:58

Gdzieś czytałem, że można wyłączyć tą reklamę w Avirze. Ale dla mnie to mija się z celem. Raz kliknę i nie ma, mi to nie przeszkadza.
Potwierdzam, że można ustawić automatyczną aktualizację Aviry. Niestety są one bolączką tego antywirusa. Ja robię to ręcznie ściągając paczkę ze strony produktu.

#19 Użytkownik jest niedostępny   Sawatin Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 779
  • Dołączył: Nd, 07 Wrz 08

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 18:07

z czystym sercem polecam ci darmowy pakiet Comodo Internet Security (w wersji x64) - dobry antyvir + świetna zapora oraz piaskownica. Zdecydowanie najlepszy darmowy pakiet IS.
Jeśli jedna szukasz tylko antyvira to powinieneś zainteresować się Avirą.

#20 Użytkownik jest niedostępny   omkar Ikona

  • Zaawansowany użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2979
  • Dołączył: Wt, 14 Mar 06

Napisany 04 Wrzesień 2010 - 18:13

Zobacz postTidiMasta, o 04 Wrzesień 2010 - 10:41, napisał(a):

Witam :)
Otóż szukam najskuteczniejszego antywira pod Windowsa 7 HP 64 bitowca( tu właśnie problem) ,najlepiej darmowego ,ale jeżeli darmowe są w porównaniu do płatnych mało skuteczne to trudno ,zakupie jakiś tylko polećcie. Sęk w tym ,że całkiem dużo tego jest w necie i nie wiem na którym konkretnie się skupić. Wcześniej wspomnialem ze Win7 64bit to problem , w tym sensie że jak ściągnąłem trialową wersje NOD32 to pod koniec instalki nastąpiło zawieszenie kompa bo się bodaj NOD pogryzł z jakimś innym programem.
Dlatego gorąco Was proszę o pomoc w dokonaniu wyboru najskuteczniejszego ,najlepiej darmowego,antywirusa.
Czekam na opinie i komentarze oraz dziękuję z góry :)


Nikt nie wie który antywirus jest najskuteczniejszy, choć w testach najlepiej wypadają: F-Port, GData, Avira, Panda, Coranti i Emsisoft Anti-Malware. Trzeba także wziąć pod uwagę generowanie fałszywych alarmów i obciążenie komputera.

Testy:
http://forum.pclab.p...1&#entry7717217

Faktem jest, że wszystkie antywirusy są bardzo zawodne. Warto zastanowić się nad dodatkowymi rozwiązaniami, takimi jak hipsy, piaskownice i wirtualizery.

DefenseWall HIPS/DefenseWall Personal Firewall (HIPS z piaskownicą i firewallem):
http://www.softsphere.com/

GeSWall Freeware (HIPS z piaskownicą i firewallem)):
http://www.gentlesec...om/desktop.html

Piaskownica - Sandboxie (64 bit):
http://www.sandboxie.com/

Wirtualizer - Shadow Defender (64 bit)
http://www.shadowdefender.com/

Wirtualizer - Wondershare Time Freeze Free:
http://www.wondersha...reeze-free.html

Firewall z HIPS (Defense+) i piaskownicą - COMODO Proactive Security (64 bit):
http://personalfirew...e-download.html

Firewall z HIPS (Program Guard) - Online Armor (64 bit):
http://www.online-armor.com/

Ten post był edytowany przez omkar dnia: 14 Listopad 2010 - 10:15


  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych