Forum PCLab.pl: Samsung Galaxy S - kopiowanie kontaktów - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Samsung Galaxy S - kopiowanie kontaktów

#1 Użytkownik jest niedostępny   damo69 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 121
  • Dołączył: So, 26 Sie 06

Napisany 14 Wrzesień 2010 - 17:58

Witam. Chciałbym zmienić oprogramowanie w telefonie Samsung Galaxy S nie tracąc przy tym kontaktów zapisanych na telefonie. Niestety nie mogę ich skopiować na komputer przez program Samsung Kies, ponieważ nie wykrywa on telefonu w trybie w którym można by kopiować kontakty. Czy jest jakiś zamienny program do tego? A może jakaś aplikacja na Androida umożliwia taka oerację? Proszę o szybką odpowiedź, z góry serdeczne dzięki.

#2 Użytkownik jest niedostępny   carnage_pl Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1049
  • Dołączył: Nd, 10 Lut 08

Napisany 14 Wrzesień 2010 - 18:03

A masz konto google? Jeśli tak to możesz zsynchronizować z tym kontem. Ewentualnie możesz jeszcze zrobić eksport na kartę sd i potem importować spowrotem

#3 Użytkownik jest niedostępny   =-Mav-= Ikona

  • Ósmy pasażer Nostromo
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 32506
  • Dołączył: So, 09 Sie 03

Napisany 14 Wrzesień 2010 - 19:36

Jak wyżej. Przecież musisz mieć góglowe konto aby w ogóle korzystać z telefonu z androidem, a na nim są przechowywane Twoje kontakty. Zsynchronizuj przed i po apgrejdzie i po wszystkim.

#4 Użytkownik jest niedostępny   dendrytus Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5653
  • Dołączył: Nd, 13 Lip 08

Napisany 16 Wrzesień 2010 - 21:25

Zobacz postdamo69, o 14 Wrzesień 2010 - 18:58, napisał(a):

Niestety nie mogę ich skopiować na komputer przez program Samsung Kies, ponieważ nie wykrywa on telefonu w trybie w którym można by kopiować kontakty.

Zmień tryb usb w telefonie.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Deadeye Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5921
  • Dołączył: Wed, 21 Mar 07

Napisany 17 Wrzesień 2010 - 01:19

Zobacz postdendrytus, o 16 Wrzesień 2010 - 22:25, napisał(a):

Zmień tryb usb w telefonie.

I jak dalej nie działa, to trzeba włączyć tryb debugowania usb w aplikacje -> programowanie.

#6 Użytkownik jest niedostępny   gotrunks Ikona

  • Dla Ciebie mógłbym zrobić wszystko co zechesz powiedz tylko...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2262
  • Dołączył: So, 17 Kwi 04

Napisany 17 Wrzesień 2010 - 12:09

W Galaxy S żeby korzystać z KIESa trzeba:
- korzystać z nakładki touchwiz samsunga
- po podłączeniu do usb wyskoczy lista trybów usb znacznie większa niż na Androidzie, taka jak w Wave... i trzeba wybrać tryb KIES wtedy będzie działać.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych