Forum PCLab.pl: Emulator pada od xboxa 360 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Emulator pada od xboxa 360

#1 Użytkownik jest niedostępny   HDR'o Ikona

  • Już tylko 10,5 zarzutów na nowe forum z 11stu :P
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23425
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 06

Napisany 02 Październik 2010 - 19:57

http://www.sendspace.com/file/qvo78v Tutaj macie zmodyfikowany przeze mnie emulator pada. Na wszystkich padach, które mają podobne rozstawienia klawiszy co pad od PS2, ta wersja emulator jest idealna :D Macie tutaj 100% dokładności ustawień z pada od iksa 360 :) Zmodyfikowałem go tak, by działały odpowiednio wibracje, dolne tylne guziki miały funkcję triggerów a guziki główne na padzie były odpowiednio:
3 (czyli dolny) - A
2 (czyli prawy) - B
1 (czyli górny) - Y
4 (czyli lewy) - X

Jak widać jest tu 100%we odwzorowanie pada iksboxowego :) Oczywiście tradycyjnie wgrywacie pliki do katalogu z exekiem uruchamiającym daną grę :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   Nataq Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1415
  • Dołączył: Pt, 24 Mar 06

Napisany 04 Październik 2010 - 06:58

czy mi sie wydaje czy jedyne co zmodyfikowales to zmieniles ustawienia w pliku konfiguracyjnym? Zdajesz sobie sprawe ze praktycznie kazdy pad jest inny i ze twoja ustawienia w wiekszosci padow dzialac nie beda?

Ten post był edytowany przez Nataq dnia: 04 Październik 2010 - 06:59


#3 Użytkownik jest niedostępny   Granatnikow Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 59
  • Dołączył: Nd, 22 Sie 10

Napisany 04 Październik 2010 - 13:03

@up

Autor chciał zabłyszczeć.

#4 Użytkownik jest niedostępny   HDR'o Ikona

  • Już tylko 10,5 zarzutów na nowe forum z 11stu :P
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23425
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 06

Napisany 05 Październik 2010 - 08:40

Zobacz postNataq, o 04 Październik 2010 - 07:58, napisał(a):

czy mi sie wydaje czy jedyne co zmodyfikowales to zmieniles ustawienia w pliku konfiguracyjnym? Zdajesz sobie sprawe ze praktycznie kazdy pad jest inny i ze twoja ustawienia w wiekszosci padow dzialac nie beda?

95% padów z marketów ma właśnie takie ustawienia. U mnie działają na trzech padach, a wystawiłem tutaj, bo już 3 osoby o to prosiły a nie chce mi się co chwilę wysyłać każdemu pmki :> Oczywiście u każdej osoby, która mi je wysłała ustawienia jakoś dziwnym trafem były pod jego pada, hmm, ciekawe :> Jedynie na co narzekano, to na fakt, że nie ma wibracji, ale zdaje się, że u jednym jest a u innych nie :) Mówisz, że zmodyfikowałem ustawienia w pliku ? Niech tak będzie, ale jak widać, nie każdy chyba to potrafi, skoro ciągle dostaję pmki :>

Ten post był edytowany przez HDR'o dnia: 05 Październik 2010 - 08:42


#5 Użytkownik jest niedostępny   Nataq Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1415
  • Dołączył: Pt, 24 Mar 06

Napisany 05 Październik 2010 - 10:36

Zobacz postHDR'o, o 05 Październik 2010 - 09:40, napisał(a):

95% padów z marketów ma właśnie takie ustawienia.

ladnie tak klamac?

#6 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz Ikona

  •  
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 17402
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 05 Październik 2010 - 14:52

Zobacz postHDR'o, o 05 Październik 2010 - 09:40, napisał(a):

95% padów z marketów ma właśnie takie ustawienia. U mnie działają na trzech padach, a wystawiłem tutaj, bo już 3 osoby o to prosiły a nie chce mi się co chwilę wysyłać każdemu pmki :> [...]
Dopisz więc modele tych padów.

#7 Użytkownik jest niedostępny   doman18 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1208
  • Dołączył: Pt, 17 Cze 05

Napisany 05 Październik 2010 - 18:48

Cytuj

95% padów z marketów ma właśnie takie ustawienia.

Gdyby tak było, bezsensem byłoby robienie pliku konfiguracyjnego. Lepiej byłoby po prostu "na twardo" wkompilować opcje typu "pad marketowy, zamiennik xboksa, dualshock" itp itd. Ja miałem Saiteka p580 oraz Speedlinka strike2 i w obu były całkiem inne obłożenia przycisków od klawiszy akcji na klawiszach bocznych kończąc.

#8 Użytkownik jest niedostępny   HDR'o Ikona

  • Już tylko 10,5 zarzutów na nowe forum z 11stu :P
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23425
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 06

Napisany 06 Październik 2010 - 14:02

Zobacz postdoman18, o 05 Październik 2010 - 19:48, napisał(a):

Gdyby tak było, bezsensem byłoby robienie pliku konfiguracyjnego. Lepiej byłoby po prostu "na twardo" wkompilować opcje typu "pad marketowy, zamiennik xboksa, dualshock" itp itd. Ja miałem Saiteka p580 oraz Speedlinka strike2 i w obu były całkiem inne obłożenia przycisków od klawiszy akcji na klawiszach bocznych kończąc.

To teraz mi powiedz czy chociaż w jednym z nich pasował defaultowy (nie mój) konfig ? Chodzi mi o to, że dolny klawisz to musi być A, lewy X, prawy B, górny Y, a za triggery odpowiadały dwa tyle, ale dolne (zawsze widziałem domyślnie górne) guziki :>

#9 Użytkownik jest niedostępny   doman18 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1208
  • Dołączył: Pt, 17 Cze 05

Napisany 06 Październik 2010 - 16:23

Dolny, prawy, lewy nic mi nie mówi, lepiej jak byś po numeracji powiedział. Z resztą zobacz screeny i sam sprawdź po numeracji który pasuje czy twój czy defaultowy bo ja akurat pod ręką nie mam emulatora a nie chce mi się ściągać i sprawdzać.

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

Niestety nie znalazłem screena przycisków bocznych saiteka ale na pewno jest inne obłożenie niż w speedlinku.

#10 Użytkownik jest niedostępny   HDR'o Ikona

  • Już tylko 10,5 zarzutów na nowe forum z 11stu :P
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23425
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 06

Napisany 09 Październik 2010 - 07:08

W tym czarnym wszystko jest jak w moim a ten jasny ma odpowiednie wg mojego tylko A a wg defaultowego żaden nie zadziała jak należy

#11 Użytkownik jest niedostępny   doman18 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1208
  • Dołączył: Pt, 17 Cze 05

Napisany 09 Październik 2010 - 09:51

W takim układzie jeżeli drugi pad (2 i 3 zdjęcie) pasuje do twojego profilu to cofam krytykę i jeszcze pochwalę bo faktycznie dla newbiech to się przyda :thumbup: . Tylko zamiast wrzucać w osobny topik mogłeś go podpiąć pod topik z emulatorem. W zasadzie to mogłeś wrzucić sam plik konfiguracyjny bo jak się zmieni wersja emulatora to ten już będzie stary.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych