Forum PCLab.pl: Królowa lawet 3.0V6 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (80 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Królowa lawet 3.0V6 Była Mazda 323P BA 1.3 Oceń temat: ***-- 2 Głosów

#41 Użytkownik jest niedostępny   miomol 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4842
  • Dołączył: Wed, 11 Mar 09

Napisany 22 Październik 2010 - 22:19

@Korsarz25 wiem,tak tylko napisałem w swoim maluchu założyłem alarm,wyremontowałem silnik, założyłem coś nawigacjopodobnego (ma windowsa ce 8:E ),wymieniłem siedzenia,wyciąłem zardzewiałą blache i dałem nową (za lakiernika dałem tyle co nowy maluch :E ) ogólnie było dużo roboty i pewnie jeszcze będzie narazie nie nagram,bo nie mam czym :P a tak to wyglądało w dniu kupna: http://www.youtube.c...h?v=g19-x1VaZ-s

P.S Żeby nie robić offtopicu pytam się co jarux teraz robi (przecież nie śpi bo on nigdy nie śpi jak kret :E )

#42 Użytkownik jest niedostępny   jarux 

  • Anty kle kle
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 14345
  • Dołączył: Pt, 21 Wrz 07

Napisany 23 Październik 2010 - 19:31

Ustalmy jedno. Samochód służy mi do dojazdów na uczelnie więc nie będzie w nim jakiś większych przeróbek, nie wbuduje w niego kompa ani nic z tego typu rzeczy. Jedynie co mam ochotę zrobić to przycisk z napisem "START" :E

#43 Użytkownik jest niedostępny   gopspeedy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14568
  • Dołączył: Nd, 27 Gru 09

Napisany 23 Październik 2010 - 20:59

miomol- może głupie pytanie, ale skąd jesteś? Bo widzę na filmiku blachy z mojego miasta...

#44 Użytkownik jest niedostępny   miomol 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4842
  • Dołączył: Wed, 11 Mar 09

Napisany 24 Październik 2010 - 10:19

Zobacz postgopspeedy, o 23 Październik 2010 - 21:59, napisał(a):

miomol- może głupie pytanie, ale skąd jesteś? Bo widzę na filmiku blachy z mojego miasta...


yyy. Profil - Bełchatów :E

#45 Użytkownik jest niedostępny   gopspeedy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14568
  • Dołączył: Nd, 27 Gru 09

Napisany 24 Październik 2010 - 14:09

Różne bzdety można w profilu wpisać. Czyli jesteśmy z tego samego miasta :E

#46 Użytkownik jest niedostępny   miomol 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4842
  • Dołączył: Wed, 11 Mar 09

Napisany 25 Październik 2010 - 14:05

Dobra kończmy ten offtopic bo jarux zrobi wkońcu c-c-c-c-c-c-combo breaker :E

#47 Użytkownik jest niedostępny   jarux 

  • Anty kle kle
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 14345
  • Dołączył: Pt, 21 Wrz 07

Napisany 08 Listopad 2010 - 17:05

Po wymianie filtra powietrza i lekkiej zmianie stylu jazdy spalanie zbiłem z 9.4 na 8.4l podtlenku LPG :D Niżej to chyba jedynie na zupełnie płaskim terenie i bez stania w korkach w lublinie

#48 Użytkownik jest niedostępny   Petru23 

  • 5`nizza
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 29972
  • Dołączył: Cz, 15 Lis 07

Napisany 09 Listopad 2010 - 11:41

masz jeszcze te piski dobiegające z hamulcowni? ;)

#49 Użytkownik jest niedostępny   jarux 

  • Anty kle kle
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 14345
  • Dołączył: Pt, 21 Wrz 07

Napisany 09 Listopad 2010 - 11:47

Podczas jazdy przestały piszczeć. Jedynie popiskują podczas hamowania ale i to mija

#50 Użytkownik jest niedostępny   Petru23 

  • 5`nizza
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 29972
  • Dołączył: Cz, 15 Lis 07

Napisany 09 Listopad 2010 - 12:00

to samo co u mnie. Sprężynki wewnętrzne, wewnętrzny klocek nie chce wracać ;) 30zł komplet sprężynek i tłoczków czy tam zaworków ;)

edit:
zrób to bo wewnętrzna tarcza (tak się mówi?) będzie się ścierać na żyletkę

Ten post był edytowany przez Petru23 dnia: 09 Listopad 2010 - 12:06


#51 Użytkownik jest niedostępny   jarux 

  • Anty kle kle
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 14345
  • Dołączył: Pt, 21 Wrz 07

Napisany 15 Listopad 2010 - 22:59

Jak obiecałem, opisze jak wyprowadzić w madzi rozruch na przycisk.
Cała robota sprowadza się do odczytania z schematu instalacji elektrycznej który kabel w kostce stacyjki jest odpowiedzialny za rozruch. W mazdach 323 jest to czarno/niebieski. Żeby rozrusznik kręcił należy go połączyć z +12V które w stacyjce reprezentuje cały czarny kabel. ja u siebie z powodu braku warunków poszedłem trochę na skróty i +12 wziąłem z (osoby o słabym sercu i nerwach nie powinny tego czytać :E)
Spoiler
Nie rozgryzłem jeszcze który kable jest odpowiedzialny za wyłączanie wszystkich zbędnych urządzeń elektrycznych, ale zrobię to aby będę miał czas i będzie w miarę ciepło na dworze.

Efekt końcowy: http://www.youtube.c...h?v=8BqbXHRiABM

Ten post był edytowany przez jarux dnia: 15 Listopad 2010 - 22:59


#52 Użytkownik jest niedostępny   kepa416 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3527
  • Dołączył: So, 27 Wrz 08

Napisany 15 Listopad 2010 - 23:05

OMG xd nie łatwiej kupić Renault :E

Ale powiem Ci że trochę zachodu z odpaleniem masz

A przycisk z cooling.pl :E

Ten post był edytowany przez kepa416 dnia: 15 Listopad 2010 - 23:05


#53 Użytkownik jest niedostępny   jarux 

  • Anty kle kle
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 14345
  • Dołączył: Pt, 21 Wrz 07

Napisany 16 Listopad 2010 - 19:15

po co kupować cały samochód skoro zrobienie tego kosztowało mnie 14zł :P Przycisk kupiłem w elektronicznym w Lublinie.

#54 Użytkownik jest niedostępny   Kowal 

  • ¯\_(ツ)_/¯
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 54406
  • Dołączył: So, 27 Mar 04

Napisany 16 Listopad 2010 - 19:16

Zobacz postkepa416, o 15 Listopad 2010 - 23:05, napisał(a):

OMG xd nie łatwiej kupić Renault :E

Wolę jednak swoją elektronikę niż od nich :E

#55 Użytkownik jest niedostępny   Zahariash 

  • Zahary - bad Adblock user and offtop master
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32443
  • Dołączył: Pn, 21 Lis 05

Napisany 16 Listopad 2010 - 19:16

Zobacz postkepa416, o 16 Listopad 2010 - 00:05, napisał(a):

OMG xd nie łatwiej kupić Renault :E

Wtedy to nie będzie mazda :P

#56 Użytkownik jest niedostępny   jarux 

  • Anty kle kle
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 14345
  • Dołączył: Pt, 21 Wrz 07

Napisany 16 Listopad 2010 - 21:04

Zobacz postZahariash, o 16 Listopad 2010 - 19:16, napisał(a):

Wtedy to nie będzie mazda :P

Dokładnie :D
Wole coś samemu zmajstrować niż przepłacać za gotowe rozwiązanie :P

Ten post był edytowany przez jarux dnia: 16 Listopad 2010 - 21:04


#57 Użytkownik jest niedostępny   B@ZYLI 

  • Opel
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25922
  • Dołączył: So, 30 Lip 05

Napisany 16 Listopad 2010 - 21:09

Zobacz postjarux, o 16 Listopad 2010 - 20:15, napisał(a):

po co kupować cały samochód skoro zrobienie tego kosztowało mnie 14zł :P Przycisk kupiłem w elektronicznym w Lublinie.

Zrób mi też taki przycisk :D

#58 Użytkownik jest niedostępny   jarux 

  • Anty kle kle
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 14345
  • Dołączył: Pt, 21 Wrz 07

Napisany 27 Listopad 2010 - 17:25

Wie ktoś ile jest miejsca w madzi za zegarem? Planuje podmienić zegar na bardziej funkcjonalny tylko nie wiem czy zdołam zmieścić PCB wraz z wyświetlaczem.

Zobacz postB@ZYLI, o 16 Listopad 2010 - 21:09, napisał(a):

Zrób mi też taki przycisk :D

Przycisk jest najnormalniejszy jaki można zdobyć. Cały myk polega na znalezieniu który kabel w stacyjce prowadzi do rozrusznika :)

#59 Użytkownik jest niedostępny   hej1988 

  • Moim oponom kręci się w głowie
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17844
  • Dołączył: Pt, 25 Lip 08

Napisany 27 Listopad 2010 - 21:47

Już kiedyś pisałem Ci, że jesteś kozak, podtrzymuje :D
Poza planem z zegarami, co dalej ? Elektryczny dach ? Skrętne koła z tyłu... :E ?

#60 Użytkownik jest niedostępny   Zahariash 

  • Zahary - bad Adblock user and offtop master
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32443
  • Dołączył: Pn, 21 Lis 05

Napisany 27 Listopad 2010 - 21:49

Zobacz posthej1988, o 27 Listopad 2010 - 22:47, napisał(a):

Skrętne koła z tyłu... :E ?

Były w 626/MX-6. Jakby podłubać... :E

  • (80 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych