Forum PCLab.pl: Błąd RunDLL podczas uruchamiana win 7 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Błąd RunDLL podczas uruchamiana win 7 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   dominisia_h_ Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 19 Październik 2010 - 12:29

Witam serdecznie. Chciałam zaznaczyć, że ja po raz pierwszy na tym forum; na komputerach się nie znam więc proszę o wyrozumiałość. Nie wiem także czy ten ten wątek może znajdować się z tym temacie...

A problem mój polega na tym, że podczas uruchamiania laptopa (Windows 7) pojawia się błąd RunDLL: Wystąpił problem podczas uruchamiana pliku windrd32.com. Nie można odnaleźć określonego modułu. Mam nadzieję, że ktoś mi z tym pomoże.

I jeszcze dwa pytanka: jaka może być przyczyna tego, że nie mogę ustawić aby program AIMP2, którego używam do odtwarzania muzyki odtwarzał wszystkie pliki mp3? Ustawiam, aby program ten otwierał wszystkie pliki mp3 jednak w ogóle jakby go nie wyszukiwało.

I czy może mi ktoś napisać co należy zrobić, aby program IDM był 'na stałe' w komputerze? Bez rejestrowania itd. Wiem, że można jakiegoś patcha ściągnąć czy coś jednak nie mogę sobie z tym poradzić...

Mam nadzieję, że ktoś zrozumie o co mi chodzi :) Bardzo proszę o pomoc.

#2 Użytkownik jest niedostępny   tehawanka Ikona

  • Niedostępny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6867
  • Dołączył: Pn, 21 Lip 08

Napisany 19 Październik 2010 - 15:32

Pobierz i uruchom OTL
Zaznacz opcje Wszyscy użytkownicy, Infekcja LOP, Infekcja Purity i kliknij Skanuj
Log umieść tutaj i podaj link.
Przeczytaj dokładnie instrukcję: Klik
Ściągasz patche i później masz trojany, więc lepiej znajdź darmowy odpowiednik tego programu.

#3 Użytkownik jest niedostępny   dominisia_h_ Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 19 Październik 2010 - 19:38

http://wklej.org/id/403954/# oto link

A co do AIMPA to nie pomagają te sposoby, bo już nie raz tak próbowałam i nic. Jak zaznacze zmiane programu i dam Aimp to on sie w ogóle nie pojawia w liście tych programów

#4 Użytkownik jest niedostępny   tehawanka Ikona

  • Niedostępny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6867
  • Dołączył: Pn, 21 Lip 08

Napisany 19 Październik 2010 - 20:30

Może Aimp ma jakiś problem z Windows 7 x64.
Nie mam tego systemu i nie mogę tego sprawdzić.
Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

Cytuj

:Reg
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"mssmsgs"=-

:Commands
[emptytemp]

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart.
Napisz czy po restarcie nadal będzie ten błąd.

#5 Użytkownik jest niedostępny   dominisia_h_ Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 19 Październik 2010 - 20:45

Już jest wszystko w porządku, błąd się nie pojawia - bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i poświęcony czas!

A jeszcze co do IDM to czy znasz jakiś bezpłatny odpowiednik?

#6 Użytkownik jest niedostępny   tehawanka Ikona

  • Niedostępny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6867
  • Dołączył: Pn, 21 Lip 08

Napisany 19 Październik 2010 - 21:18

Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie.
Usuń stare punkty przywracania i pliki tymczasowe za pomocą Oczyszczania dysku
Dysk przeskanuj Malwarebytes' Anti-Malware
Przykładowo ten jest darmowy:
http://pclab.pl/plik....build.852.html

Ten post był edytowany przez tehawanka dnia: 19 Październik 2010 - 21:21


#7 Użytkownik jest niedostępny   dominisia_h_ Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 20 Październik 2010 - 13:38

A czy ten przykładowy program będzie ściagał mp3 prosto z mozilli firefox? Zalezy mi na tym aby np po właczeniu mp3 na wrzucie pokazywało sie okienko do ściągnięcia. Da się to gdzies ustawić w tym programie?

#8 Użytkownik jest niedostępny   tehawanka Ikona

  • Niedostępny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6867
  • Dołączył: Pn, 21 Lip 08

Napisany 20 Październik 2010 - 15:12

Do Firefoxa masz dostępne rozszerzenia: Klik
Przykładowo rozszerzenie FlashGot
Gdy zaczniesz odtwarzać wybrany utwór wystarczy kliknąć prawym na stronie i wybrać Media FlashGot

Ten post był edytowany przez tehawanka dnia: 20 Październik 2010 - 15:12


#9 Użytkownik jest niedostępny   dominisia_h_ Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 20 Październik 2010 - 16:18

Dzięki wielkie za pomoc :) na przyszłość już będę wiedzieć co i jak. Pozdrawiam

#10 Użytkownik jest niedostępny   robiefo Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Cz, 16 Lut 12

Napisany 16 Luty 2012 - 11:54

Witam Was.
Mam niestety podobny błąd przy uruchamianiu jak był u Dominisi_h. Tyle że u mnie ten plik to msiwxy32.dll. Po uruchomieniu systemu wyskakuje okienko: RunDLL: Wystąpił problem podczas uruchamiana pliku msiwxy32.dll. Nie można odnaleźć określonego modułu.

Ściągnąłem ww tu programy. Czy ktoś może mi pomóc? Też nie jestem oblatany w komputerze. Bardzo proszę.

Może niepotrzebnie ..nie wiem czy dobrze ale analogicznie przeskanowałem OTL-em i wklejam tu: http://wklej.org/id/689823/

Załączone pliki


Ten post był edytowany przez robiefo dnia: 16 Luty 2012 - 11:58


#11 Użytkownik jest niedostępny   Miczi_82 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1343
  • Dołączył: Wt, 13 Paź 09

Napisany 16 Luty 2012 - 12:48

Uruchom OTL i w polu Własne opcje skanowania wklej ten kod:

:OTL
FF:[b]64bit:[/b] - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/FlashPlayer: C:\windows\system32\Macromed\Flash\NPSWF64_11_1_102.dll File not found
FF:[b]64bit:[/b] - HKLM\Software\MozillaPlugins\@microsoft.com/GENUINE: disabled File not found
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@microsoft.com/GENUINE: disabled File not found
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@real.com/nsJSRealPlayerPlugin;version=:  File not found
O4:[b]64bit:[/b] - HKLM..\Run: [IntelTBRunOnce] wscript.exe //b //nologo "C:\Program Files\Intel\TurboBoost\RunTBGadgetOnce.vbs" File not found
O4 - HKLM..\Run: []  File not found
O4 - HKU\S-1-5-21-4068693170-241343615-999849162-1001..\Run: [MSIDLL] C:\windows\SysWOW64\rundll32.exe msiwxy32.dll,CJxPayKYp File not found
O4 - HKU\S-1-5-19..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O4 - HKU\S-1-5-20..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O4 - HKU\S-1-5-21-4068693170-241343615-999849162-1000..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found

:Files
C:\Users\Robert\AppData\Local\{44A55D65-683B-4ED1-93A0-B1688385FFA8}
C:\Users\Robert\AppData\Local\{19447B7D-0CE6-4BE6-AE14-5A1AD53A2FDC}
C:\windows\MusiccityDownload.exe
C:\windows\SysWow64\cis-2.4.dll
C:\windows\SysWow64\issacapi_bs-2.3.dll
C:\windows\SysWow64\issacapi_pe-2.3.dll
C:\windows\SysWow64\issacapi_se-2.3.dll

:Commands
[emptyflash]
[emptytemp]

i kliknij Wykonaj skrypt.

Po restarcie wklej plik wynikowy.

#12 Użytkownik jest niedostępny   robiefo Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Cz, 16 Lut 12

Napisany 16 Luty 2012 - 13:10

Dzięki. Po restarcie nie wyskoczyło okno błędu. Od razu pojawił się notatnik z tym wynikiem:

All processes killed
========== OTL ==========
Registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/FlashPlayer\ deleted successfully.
Registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\MozillaPlugins\@microsoft.com/GENUINE\ deleted successfully.
Registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\MozillaPlugins\@microsoft.com/GENUINE\ not found.
Registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\MozillaPlugins\@real.com/nsJSRealPlayerPlugin;version=\ deleted successfully.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\\ deleted successfully.
Registry value HKEY_USERS\S-1-5-21-4068693170-241343615-999849162-1001\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\\MSIDLL deleted successfully.
Registry value HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\\mctadmin deleted successfully.
Registry value HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\\mctadmin deleted successfully.
Registry value HKEY_USERS\S-1-5-21-4068693170-241343615-999849162-1000\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce\\mctadmin deleted successfully.
========== FILES ==========
C:\Users\Robert\AppData\Local\{44A55D65-683B-4ED1-93A0-B1688385FFA8} folder moved successfully.
C:\Users\Robert\AppData\Local\{19447B7D-0CE6-4BE6-AE14-5A1AD53A2FDC} folder moved successfully.
C:\windows\MusiccityDownload.exe moved successfully.
C:\windows\SysWow64\cis-2.4.dll moved successfully.
C:\windows\SysWow64\issacapi_bs-2.3.dll moved successfully.
C:\windows\SysWow64\issacapi_pe-2.3.dll moved successfully.
C:\windows\SysWow64\issacapi_se-2.3.dll moved successfully.
========== COMMANDS ==========
 
[EMPTYFLASH]
 
User: All Users
 
User: Default
->Flash cache emptied: 0 bytes
 
User: Default User
->Flash cache emptied: 0 bytes
 
User: Public
 
User: Robert
->Flash cache emptied: 949 bytes
 
User: UpdatusUser
->Flash cache emptied: 0 bytes
 
Total Flash Files Cleaned = 0,00 mb
 
 
[EMPTYTEMP]
 
User: All Users
 
User: Default
->Temp folder emptied: 0 bytes
->Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes
->Flash cache emptied: 0 bytes
 
User: Default User
->Temp folder emptied: 0 bytes
->Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes
->Flash cache emptied: 0 bytes
 
User: Public
 
User: Robert
->Temp folder emptied: 10943863 bytes
->Temporary Internet Files folder emptied: 203928 bytes
->Java cache emptied: 0 bytes
->FireFox cache emptied: 51726386 bytes
->Google Chrome cache emptied: 0 bytes
->Flash cache emptied: 0 bytes
 
User: UpdatusUser
->Temp folder emptied: 0 bytes
->Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes
->Flash cache emptied: 0 bytes
 
%systemdrive% .tmp files removed: 0 bytes
%systemroot% .tmp files removed: 0 bytes
%systemroot%\System32 .tmp files removed: 0 bytes
%systemroot%\System32 (64bit) .tmp files removed: 0 bytes
%systemroot%\System32\drivers .tmp files removed: 0 bytes
Windows Temp folder emptied: 1713 bytes
%systemroot%\sysnative\config\systemprofile\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files folder emptied: 32902 bytes
RecycleBin emptied: 0 bytes
 
Total Files Cleaned = 60,00 mb
 
 
OTL by OldTimer - Version 3.2.32.0 log created on 02162012_125510

Files\Folders moved on Reboot...
C:\Users\Robert\AppData\Local\Temp\FXSAPIDebugLogFile.txt moved successfully.
C:\Users\Robert\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\ONV3QEN3\syncmessage[1].htm moved successfully.
File move failed. C:\windows\temp\CLDigitalHome\CLMS_AGENT_LOG1.txt scheduled to be moved on reboot.
C:\windows\temp\mcafee_0IdbsOKO3PbVnjc moved successfully.

Registry entries deleted on Reboot...


#13 Użytkownik jest niedostępny   Miczi_82 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1343
  • Dołączył: Wt, 13 Paź 09

Napisany 16 Luty 2012 - 16:20

W takim razie możesz uruchomić OTL i wybrać Sprzątanie.

#14 Użytkownik jest niedostępny   robiefo Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Cz, 16 Lut 12

Napisany 17 Luty 2012 - 13:31

Posprzątałem OTL-em. To wszystko czy muszę jeszcze przeczyścić dysk?

#15 Użytkownik jest niedostępny   Miczi_82 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1343
  • Dołączył: Wt, 13 Paź 09

Napisany 17 Luty 2012 - 14:18

Nie musisz, jedynie co jakiś czas profilaktycznie przeskanuj sobie Malwarebytes Antimalware albo podobnym programem.
Twój problem wynikał z błędnego odwołania w rejestrze, który usunęliśmy.

#16 Użytkownik jest niedostępny   robiefo Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Cz, 16 Lut 12

Napisany 17 Luty 2012 - 14:51

OK. Dzięki za pomoc. :)

#17 Użytkownik jest niedostępny   piotrmar Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Pn, 06 Sie 12

Napisany 06 Sierpień 2012 - 06:37

Witam
Mam niestety podobny błąd. Po uruchomieniu systemu wyskakuje okienko: RunDLL: Wystąpił problem podczas uruchamiana pliku msipib32.dll. Nie można odnaleźć określonego modułu.

Proszę o pomoc.

Dodaję plik ze skanu OTL.

Pozdrawiam

Załączone pliki

  • Załączony plik  OTL.Txt (93.51K)
    Ilość pobrań: 3


#18 Użytkownik jest niedostępny   glauks Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7996
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 06 Sierpień 2012 - 07:47

O4 - HKCU..\Run: [MSIDLL] C:\windows\SysWOW64\rundll32.exe msipib32.dll,NFTcyFCrFhe File not found

uruchom z prawego kliku w trybie administratora regedit w folderze windows, kliknij na klucz

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

kliknij prawym na wartości MSIDLL w prawym panelu i usuń

wygląda na to, że miałeś wirusa, ale jakiś antywirus sobie z nim poradził, i pozostał tylko ten wpis w rejestrze

#19 Użytkownik jest niedostępny   piotrmar Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Pn, 06 Sie 12

Napisany 06 Sierpień 2012 - 09:04

Dzięki. Pomogło :)

#20 Użytkownik jest niedostępny   Suja2 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Cz, 16 Sie 12

Napisany 16 Sierpień 2012 - 19:14

Witam mam bardzo podobny problem z błedem RunDLL podczas uruchomienia sie systemu
Prosze o pomoc
http://wklej.org/id/812308/

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych