Forum PCLab.pl: Komórkowa Blabla - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (601 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Komórkowa Blabla Oceń temat: ****- 11 Głosów

#41 Użytkownik jest niedostępny   Baronik 

  • weteran PCLab
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11094
  • Dołączył: Nd, 22 Cze 03

Napisany 05 Listopad 2010 - 16:47

Zobacz postkrzysiak, o 05 Listopad 2010 - 16:28, napisał(a):

Dam żonie Dodaj obrazek najchętniej to bym kupił nówkę 6310i Dodaj obrazek

ps.
myślałem że choć od avilki toto jest lepsze albo porównywalne Dodaj obrazek

Nówki 6310i to już raczej nei dostaniesz. Te co są na allegro to w większości są "odświeżane"...

#42 Użytkownik jest niedostępny   krzysiak 

  • diesel musi dymić!
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 52854
  • Dołączył: Pn, 23 Lut 04

Napisany 05 Listopad 2010 - 16:55

Ano właśnie w tym problem :kwasny:

Ten post był edytowany przez krzysiak dnia: 05 Listopad 2010 - 16:56


#43 Użytkownik jest niedostępny   nofink 

  • art is resistance
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6848
  • Dołączył: Wed, 23 Lut 05

Napisany 06 Listopad 2010 - 10:53

Zobacz postBaronik, o 05 Listopad 2010 - 14:08, napisał(a):

Napisałem, że wszystko zależy od sposobu użytkowania - brat rodzony mojego szwagra ma SGS i przy jego korzystaniu (tak jak napisałem powyżej, możesz trochę mniej neta tylko używa). Ładuje co ok. 3 dni, a w weekendy jak prawie nie dzwoni, to i 4.

nie wmowisz mi ze galaxy s trzyma 3-4 dni. Ja mam desire jak i galaxy s i oba teelfony przy normalnym korzystaniu jak ze smartphona (czyli ciagle online, przegladanie stron, granie w gry podczas podrozy autobusem) oba telefony trzymaja okolo doby. Profilaktycznie zawsze w nocy zostawiam je pod ladowarka.
I takie trzymanie bateri dla tej klasy telefonow jest NORMALNE...

#44 Użytkownik jest niedostępny   Baronik 

  • weteran PCLab
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11094
  • Dołączył: Nd, 22 Cze 03

Napisany 06 Listopad 2010 - 17:26

Zobacz postnofink, o 06 Listopad 2010 - 10:53, napisał(a):

nie wmowisz mi ze galaxy s trzyma 3-4 dni. Ja mam desire jak i galaxy s i oba teelfony przy normalnym korzystaniu jak ze smartphona (czyli ciagle online, przegladanie stron, granie w gry podczas podrozy autobusem) oba telefony trzymaja okolo doby. Profilaktycznie zawsze w nocy zostawiam je pod ladowarka.
I takie trzymanie bateri dla tej klasy telefonow jest NORMALNE...

Nie muszę Ci nic wmawiać - Twoje używanie uznałbym za dość intensywne, SGS użytkowany przez brata mojego szwagra ładowany jest co 2-3 dni, jeśli zahacza to o weekend to nawet do 4.

#45 Użytkownik jest niedostępny   Sfinks 

  • Nobody
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22961
  • Dołączył: Cz, 05 Wrz 02

Napisany 06 Listopad 2010 - 19:11

Zobacz postBaronik, o 04 Listopad 2010 - 11:09, napisał(a):

Nie wiem, skąd czerpiesz informacje, ale nie są one precyzyjne: http://www.gsmarena....sire_z-3421.php
Desore Z ma zupełnie inny układ niż DHD.


Rzeczywiscie Desire Z dziala na Qualcommie MSM7230, a Desire HD na Qualcommie MSM8255 . Obydwa sa druga generacja Snapdragona a roznica w nich poza nazwa , jest taka ze jeden dziala z predkoscia 800 Mhz (Desire Z) a drugi 1000 Mhz (Desire HD) . Natomiast konstrukcyjnie sa one takie same i zawieraja ten sam chipset graficzny Adreno 205 ktory dziala z ta sama predkoscią w obudwu urzadzeniach .

Teoretycznie sa to inne uklady ale praktycznie doslownie te same :] .

Zobacz postBaronik, o 06 Listopad 2010 - 17:26, napisał(a):

Nie muszę Ci nic wmawiać - Twoje używanie uznałbym za dość intensywne, SGS użytkowany przez brata mojego szwagra ładowany jest co 2-3 dni, jeśli zahacza to o weekend to nawet do 4.


To nie jest normalne uzywanie to jest nie uzywanie telefonu poza paroma wyjatkami :E

#46 Użytkownik jest niedostępny   Deadeye 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5922
  • Dołączył: Wed, 21 Mar 07

Napisany 06 Listopad 2010 - 22:27

Zobacz postBaronik, o 04 Listopad 2010 - 11:09, napisał(a):

Nie wiem, skąd czerpiesz informacje, ale nie są one precyzyjne: http://www.gsmarena....sire_z-3421.php
Desore Z ma zupełnie inny układ niż DHD.

Tak jak napisał Sfinks, to są te same układy, po prostu wersje z różnym taktowaniem zostały inaczej oznaczone, żeby podkreślić (teoretyczną) przewagę tych 1ghz. I tak jak pisałem, samo gpu jest taktowane dokładnie tak samo, a różnicy w cpu raczej się nie poczuje gdzie indziej niż w benchmarkach. W przeciwieństwie do Apple, które określa procesor iPhone 4 jako "ten sam co w ipadzie" żeby ludzie myśleli że też ma 1 ghz (a w rzeczywistości jest taktowany 800mhz), na Androida jest sporo modeli i trzeba dokonać segmentacji rynku - trzeba pokazać ludziom wady niektórych modeli żeby chcieli płacić więcej za te najlepsze.

#47 Użytkownik jest niedostępny   krzysiak 

  • diesel musi dymić!
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 52854
  • Dołączył: Pn, 23 Lut 04

Napisany 07 Listopad 2010 - 14:18

Zobacz postnofink, o 06 Listopad 2010 - 10:53, napisał(a):

I takie trzymanie bateri dla tej klasy telefonow jest NORMALNE...

Wyrzuciłbym przez okno taki :E

#48 Użytkownik jest niedostępny   Baronik 

  • weteran PCLab
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11094
  • Dołączył: Nd, 22 Cze 03

Napisany 08 Listopad 2010 - 11:40

Zobacz postDeadeye, o 06 Listopad 2010 - 22:27, napisał(a):

W przeciwieństwie do Apple, które określa procesor iPhone 4 jako "ten sam co w ipadzie" żeby ludzie myśleli że też ma 1 ghz (a w rzeczywistości jest taktowany 800mhz)

A w jaki sposób określiłeś rzeczywiste taktowanie w i4? Bo Apple nigdzie nie podaje takowego, a według różnych mniej lub bardziej wiarygodnych źródeł szacuje się prędkość między 733-900 MHz, zaś podobno procesor może potrafić dynamicznie zmieniać taktowanie w zależności od potrzeb danej chwili. I może ono dochodzić do 1 GHz.

#49 Użytkownik jest niedostępny   mett7 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7547
  • Dołączył: Wt, 22 Kwi 08

Napisany 08 Listopad 2010 - 13:18

Zobacz postBaronik, o 08 Listopad 2010 - 11:40, napisał(a):

szacuje się prędkość między 733-900 MHz, zaś podobno procesor może potrafić dynamicznie zmieniać taktowanie w zależności od potrzeb danej chwili. I może ono dochodzić do 1 GHz.

Szok! jak oni to zrobili ;)

#50 Użytkownik jest niedostępny   Deadeye 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5922
  • Dołączył: Wed, 21 Mar 07

Napisany 08 Listopad 2010 - 15:10

Zobacz postBaronik, o 08 Listopad 2010 - 11:40, napisał(a):

A w jaki sposób określiłeś rzeczywiste taktowanie w i4? Bo Apple nigdzie nie podaje takowego, a według różnych mniej lub bardziej wiarygodnych źródeł szacuje się prędkość między 733-900 MHz, zaś podobno procesor może potrafić dynamicznie zmieniać taktowanie w zależności od potrzeb danej chwili. I może ono dochodzić do 1 GHz.

Uśredniłem, chodziło mi o to że chodzi w mniej niż 1 ghz (informacje że może dojść do 1ghz są akurat niezbyt wiarygodne, nie udało się uzyskać MFLOPS które by to potwierdzało), natomiast zgrabnie sformułowane zdanie sprawiło że dość długo ludzie naiwnie myśleli, że procek jest taktowany właśnie 1 ghz.

#51 Użytkownik jest niedostępny   babel-89 

  • zfordowany :D
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11901
  • Dołączył: Cz, 25 Cze 09

Napisany 12 Kwiecień 2011 - 09:14

Mały odkop.

Mam Samsunga Monte i jestem ciekawy, czy można na niego pobrać jakąś przeglądarkę internetową, bo standardowa mi nie podchodzi. Byłbym wdzięczny za jakieś namiary ;)

Ten post był edytowany przez babel-89 dnia: 12 Kwiecień 2011 - 09:15


#52 Użytkownik jest niedostępny   Deadeye 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5922
  • Dołączył: Wed, 21 Mar 07

Napisany 12 Kwiecień 2011 - 14:11

Zobacz postbabel-89, o 12 Kwiecień 2011 - 10:14, napisał(a):

Mały odkop.

Mam Samsunga Monte i jestem ciekawy, czy można na niego pobrać jakąś przeglądarkę internetową, bo standardowa mi nie podchodzi. Byłbym wdzięczny za jakieś namiary ;)

ściągnij opera mini

#53 Użytkownik jest niedostępny   Dylu 

  • (-_-)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 27765
  • Dołączył: Nd, 02 Mar 03

Napisany 05 Kwiecień 2012 - 10:46

Odkopię ten temacik bo mam do Was jedno pytanie, które nie warte jest zakładania nowego tematu ;)

Orientujecie się jak szybko będę miał do dyspozycji doładowanie karty od mobilnego internetu w sieci T-Mobile, po wykonaniu doładowania z konta bankowego ??

#54 Użytkownik jest niedostępny   galaxy_lbn 

  • Scania Group
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2228
  • Dołączył: Wed, 17 Cze 09

Napisany 05 Kwiecień 2012 - 11:25

To zależy z jakiego banku idzie kasa, ja doladowuje konto w T przez ich stronę, doładowanie przychodzi w 3 minuty, przelew idzie przez mBank.

#55 Użytkownik jest niedostępny   cervandes 

  • Telefonolog nadzwyczajny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12691
  • Dołączył: Pn, 10 Paź 05

Napisany 05 Kwiecień 2012 - 12:39

nawet w niedziele i święta to jest mniej niż 5 minut. Raz, jeden jedyny zdarzyło mi się w Play że doładowanie dotarło do mojego on-line'a po 20-kilku minutach.

#56 Użytkownik jest niedostępny   Dylu 

  • (-_-)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 27765
  • Dołączył: Nd, 02 Mar 03

Napisany 05 Kwiecień 2012 - 20:30

To spoko, dzięki za info. Sądziłem, że wygląda to tak jak przelew z jednego banku do innego i trwa do kolejnego księgowania.

#57 Użytkownik jest niedostępny   Ozr 

  • Belive !
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1384
  • Dołączył: Cz, 26 Lut 09

Napisany 06 Kwiecień 2012 - 07:43

Blabla w gsm ? :E

To moje pytanko, miał ktoś turbo sima w nokii 6120? Są z tym problemy?

#58 Użytkownik jest niedostępny   xadrian 

  • (O.o)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11218
  • Dołączył: Pt, 22 Sie 08

Napisany 06 Kwiecień 2012 - 07:51

W 6120 nie, ale miałem w Omni i nie było żadnych problemów.
Co do blabli to tutaj ten temat coś podupada :kwasny:

#59 Użytkownik jest niedostępny   Quicksand 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7264
  • Dołączył: Wt, 13 Paź 09

Napisany 06 Kwiecień 2012 - 10:40

Przyda się.. zawsze jak ktoś o jakąś pierdółkę będzie chciał spytać to tu napisze.

Tak poza tym to sprawdziłem sobie oferty operatorów i Play okazał się najdroższa siecią i to ze znaczną różnicą rozpatrując ofertę mix z telefonem SE Live

PLAY
30 zasilen po 39zł (1170zł)
cena telefonu 459zł
Koszt całkowity: 1629zł

PLUS
36 zasilen po 30zl (1080zł) i 30 zasilen po 40zł (1200zł)
cena telefonu: 249zł, 199zł
Koszt całkowity: 1329zł, 1399zł

T-Mobile
39 zasilen po 25zł (975zł), 24 zasilenia po 50zł (1200zł)
cena telefonu: 199zł, 149zł
Koszt całkowity: 1174zł, 1349zł

ORANGE
24 zasilenia po 49,90zł (1197,60zł) <— najnizsza stawka w ofercie, nie da sie podpisac umowy na mniej niz te 49,90zł (!) spory minus
cena telefonu: 139zł
Kosz Całkowity: 1336,60zł

HEYAH
36 zasileń po 30zł (1080zł)
cena telefonu: 299zł
Koszt całkowity: 1379zł

T-mobile tańszy od Playa o 455zł

Ten post był edytowany przez Quicksand dnia: 06 Kwiecień 2012 - 10:42


#60 Użytkownik jest niedostępny   xadrian 

  • (O.o)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11218
  • Dołączył: Pt, 22 Sie 08

Napisany 06 Kwiecień 2012 - 10:50

Już sporp czasu temu telefony podrożały i to dość konkretnie.
3 lata temu moja mama podpisywała umowę MIXA w PLAY za 10zł i za Samsung U700 oraz Nokię 6300 chcieli 99PLN gdzie na Allegro normalnie te telefony stały po 450-500PLN

  • (601 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych