Forum PCLab.pl: Jeden PC - 2 Monitory - 2 NIEZALEŻNE od siebie pulpity? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jeden PC - 2 Monitory - 2 NIEZALEŻNE od siebie pulpity? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Pr0Drifter97 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 568
  • Dołączył: Pn, 06 Lip 09

Napisany 28 Październik 2010 - 21:14

Witam! Potrzebuję mieć 2 niezależne od siebie pulipty. Komputer mam jeden, karta to HD 5670, monitory to:
1. Asus VW222S
2. HP L2151WS
System to Windows Vista x64 Home Premium.
Jak zrobić, bym na jednym pulpicie/monitorze mógł np. grać w coś, a na drugim pulpicie/monitorze np. używać IE?
Jeden monitor podłączam pod VGA, a drugi pod D-SUB (+ Przejściówka).
Konkretnie potrzebuję na jednym monitorze mieć parametry procesora (Prędkość, koniecznie temperata, itp), a na drugim np. program do podkręcania, ew. OCCT/Inny benchmark.
Da się tak zrobić?

#2 Użytkownik jest niedostępny   glauks Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8637
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 28 Październik 2010 - 22:24

klik

#3 Użytkownik jest niedostępny   Miran Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 239
  • Dołączył: Pn, 24 Gru 07

Napisany 19 Czerwiec 2013 - 15:18

Witam.

Mam takie pytanie. Chciałem podłączyć do komputera dwa monitory. Chciałbym jednak żeby na dwóch monitorach były niezależne pulpity. Chodzi mi o to, że np na jednym monitorze gram a na drugim pracuje w Wordzie. Jest w ogole taka możliwość ? Dodam, że posiadam kartę Ati HD GIGABIT 7870

1 Monitor Asus VW221 Łącze przez DVI
2 Telewizor LCD LED LG 42 cale Łącze przez HDMI

Ten post był edytowany przez Miran dnia: 19 Czerwiec 2013 - 15:21


#4 Użytkownik jest niedostępny   jacek.f Ikona

  • Pajac naczelny
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 953
  • Dołączył: Wt, 04 Cze 13

Napisany 20 Czerwiec 2013 - 23:47

Prawy klik na pulpit -> personalizuj -> ekran -> dopasuj rozdzielczosc -> kliknij WYKRYJ i poszukaj w opcjach czegos takiego "pokazuj pulpit tylko na 1, wybierasz sobie to albo pokazuj pulpit na 2 i gotowe.

Ten post był edytowany przez Bono[UG] dnia: 21 Czerwiec 2013 - 13:22


#5 Użytkownik jest niedostępny   glauks Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8637
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 21 Czerwiec 2013 - 01:16

rzeczywiście "gotowe" - ten sam pulpit na 1 albo obu monitorach - a miała być przecież gra na 1, word na 2

na razie niemożliwe - ms i np nvidia muszą się umówić, że zaspokoją tego rodzaju ekstrawaganckie wymagania, w tym celu ms musi zaprojektowć 2 pulpit w systemie, czyli 2 explorera, nvidia np 2 oddzielne obszary w pamięci karty, żeby z nich można było kierować pulpity na oddzielne wyjścia, itd - z programistycznego i technicznego punktu widzenia chyba? już wszystko gotowe, tylko pewnie brak zapotrzebowania

#6 Użytkownik jest niedostępny   xede Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5373
  • Dołączył: Cz, 24 Sie 06

Napisany 21 Czerwiec 2013 - 09:14

a dolaczanie pulpitu na ktory mozna wejsc jadac w prawo?

#7 Użytkownik jest niedostępny   jacek.f Ikona

  • Pajac naczelny
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 953
  • Dołączył: Wt, 04 Cze 13

Napisany 07 Lipiec 2013 - 01:39

Zobacz postxede, o 21 Czerwiec 2013 - 09:14, napisał(a):

a dolaczanie pulpitu na ktory mozna wejsc jadac w prawo?

Jest to mozliwe poprzez opcję Rozszerz pulpity w opcjach ktore podalem wyzej

Zobacz postglauks, o 21 Czerwiec 2013 - 01:16, napisał(a):

rzeczywiście "gotowe" - ten sam pulpit na 1 albo obu monitorach - a miała być przecież gra na 1, word na 2

W takim razie opcja Rozszerz pulpity. Będzie mogł sobie przejezdzac myszka z jednego na drugi (w prawo lub w lewo). W czym problem ? Pozatym jeżeli by wybrał opcję pokazuj pulpit tylko na 1. to drugi by sie rozszerzyl w ten sposob ze mial by tylko tapete z 1. i mozna by bylo przejezdac na niego.

Ten post był edytowany przez jacek.f dnia: 07 Lipiec 2013 - 01:41


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych