Forum PCLab.pl: Sterowniki do kart dźwiękowych i muzycznych też ;) - rozwiązywanie problemów i linki - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (49 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Sterowniki do kart dźwiękowych i muzycznych też ;) - rozwiązywanie problemów i linki TEMAT ZBIORCZY

#41 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 20 Maj 2011 - 10:00

Zobacz postfiskerbob, o 20 Maj 2011 - 10:49, napisał(a):

poszukuje sterowniki do karty dźwiękowej c-media cm6501 like sound device. Instalowałem różne sterowniki ale gdy go instalowałem
Niby jak mamy Ci pomóc, jak nie podałeś podstawowych informacji.

Co to za karta dźwiękowa? Zintegrowana?
Jaki system operacyjny?
Jakie dokładnie sterowniki już instalowałeś?

#42 Użytkownik jest niedostępny   himenek93 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: So, 21 Maj 11

Napisany 21 Maj 2011 - 13:27

sory mam pytanie mam laptopa
hm pavilion dv 6000,hp pavilion entertaiment pc,hp pavilion dv 6700 to sa 3 nazy ktore widnieja na laptopie potrzebny mi sterownik do karty dziwkowej bardoz bym byl wdzieczny

#43 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 21 Maj 2011 - 14:03

Zobacz posthimenek93, o 21 Maj 2011 - 14:27, napisał(a):

sory mam pytanie mam laptopa
hm pavilion dv 6000,hp pavilion entertaiment pc,hp pavilion dv 6700 to sa 3 nazy ktore widnieja na laptopie potrzebny mi sterownik do karty dziwkowej bardoz bym byl wdzieczny
Odpowiednich sterowników pod swój system szukaj na stronie: http://www8.hp.com/u...rt-drivers.html .
Dokładny model laptopa powinien widnieć na jednej z naklejek.

#44 Użytkownik jest niedostępny   sokar 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 218
  • Dołączył: Nd, 03 Gru 06

Napisany 23 Maj 2011 - 07:59

Zainstalowałem najnowsze sterowniki ze strony http://us.creative.com/welcome.asp dla mojej X-fi Music czyli SBXF_PCDRV_LB_2_18_0015 bo ponoć naprawiają problem ze znikającymi poszczególnymi dźwiękami w Wiedźminie 2, ale z przykrością stwierdzam, że nie zainstalował mi się Volume panel. Skąd takowy dorwać dla tych sterowników bo wersje z paczek od daniel_K nie instalują się a na stronie creativa też nic nie znalazłem. To samo tyczy się paczek DTS i DDL ale te miałem na szczęście zachowane na dysku i się zainstalowały.

#45 Użytkownik jest niedostępny   voytaz 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 499
  • Dołączył: Pn, 13 Sie 07

Napisany 28 Maj 2011 - 09:55

hejka,
czy ktoś z Was próbował instalować PAX MASTER Suite V2.0 do Titanium HD ??

#46 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 19 Czerwiec 2011 - 00:12

Zobacz postvoytaz, o 28 Maj 2011 - 10:55, napisał(a):

czy ktoś z Was próbował instalować PAX MASTER Suite V2.0 do Titanium HD ??
I co, sprawdzałeś?

Link do najnowszych modowanych sterowników na bazie CMediowych (2011-05-06) do kart Xonar ST, STX, D1, DX, DS i systemu Windows 7.

#47 Użytkownik jest niedostępny   Puchy 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Nd, 14 Sie 11

Napisany 14 Sierpień 2011 - 19:26

Witam! Mam problem ze sterownikami zintegrowanej karty dzwiekowej w plycie glownej Gigabyte GA-8I865GME-775-RH. Ściągam sterowniki ze strony Realtek jak i z Gigabyte i nie działają. Jest ta ikona głośniczka na pasku zadań, ale głosu nie ma. Nie ma żadnych wykrzykników w menedżerze urządzeń, po odinstalowaniu sterowników włącza się tylko "kreator znajdowania nowego sprzętu". Używam systemu Windows XP z dodatkiem SP3.

#48 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 15 Sierpień 2011 - 15:59

Instalowałeś też sterowniki do chipsetu?
Pokaż zrzut z menedżera.

#49 Użytkownik jest niedostępny   Puchy 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Nd, 14 Sie 11

Napisany 15 Sierpień 2011 - 16:22

Tak, do chipsetu instalowałem te ze strony Gigabyte.

Zrzut z menedżera urządzeń:

http://s1.img.pl/v/77945/beztytulu.bmp

Po zainstalowaniu sterowników z Gigabyte.pl znak zapytania znika, ale nie ma dźwięku.

Ten post był edytowany przez Puchy dnia: 15 Sierpień 2011 - 16:22


#50 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 15 Sierpień 2011 - 17:32

Zobacz postPuchy, o 15 Sierpień 2011 - 17:22, napisał(a):

Po zainstalowaniu sterowników z Gigabyte.pl znak zapytania znika, ale nie ma dźwięku.
Pokaż nowy zrzut już bez znaku zapytania.
Sprawdź czy masz odpowiednie urządzenie do odtwarzania ustawione na domyślne.

#51 Użytkownik jest niedostępny   Puchy 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Nd, 14 Sie 11

Napisany 15 Sierpień 2011 - 17:56

http://s1.img.pl/v/7.../beztytulu7.bmp - po instalacji sterowników, jak widać pojawiło się "Realtek Ac 97"

Jako urządzenie domyślne do odtwarzania mam ustawione Realtek Ac'97 Audio.

#52 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 15 Sierpień 2011 - 18:04

Pozostało nam sprawdzić czy nie masz wyciszonych wyjść i czy dobrze podpiąłeś słuchawki. Przesłuchaj też sprzęt na innym źródle np. odtwarzaczu mp3.

#53 Użytkownik jest niedostępny   Puchy 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Nd, 14 Sie 11

Napisany 15 Sierpień 2011 - 18:50

Co do innego źródla rzecz jasna to probowalem, czyli to jednak przez sterownik.

EDIT:

Udało mi się. Nie miałem dwóch zworek na płycie głównej, już wszystko działa. Dziwne, że wcześniej tego nie zauważyłem :P

Ten post był edytowany przez Puchy dnia: 16 Sierpień 2011 - 12:55


#54 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 17 Sierpień 2011 - 05:23

Zobacz postPuchy, o 15 Sierpień 2011 - 19:50, napisał(a):

Udało mi się. Nie miałem dwóch zworek na płycie głównej, już wszystko działa. Dziwne, że wcześniej tego nie zauważyłem :P
Super. Nie zwróciłem uwagi, że to stara płyta jest. Których konkretnie zworek?

#55 Użytkownik jest niedostępny   szymko 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4880
  • Dołączył: Wed, 20 Maj 09

Napisany 18 Sierpień 2011 - 21:28

Dlaczego jak zainstaluję P17X_SupportPack_2_7, to mam tylko funkcję podstawowe, bez tych, które oferuje zmodyfikowany soft.
Jak za pierwszym razem instalowałem, to były.
Instalowałem na świeżo instalowanym win7 x64 i audigy se.

#56 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 18 Sierpień 2011 - 22:47

Zobacz postszymko, o 18 Sierpień 2011 - 22:28, napisał(a):

Dlaczego jak zainstaluję P17X_SupportPack_2_7, to mam tylko funkcję podstawowe, bez tych, które oferuje zmodyfikowany soft.
Jak za pierwszym razem instalowałem, to były.
Instalowałem na świeżo instalowanym win7 x64 i audigy se.
Jak były, jaki miałeś system?

#57 Użytkownik jest niedostępny   szymko 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4880
  • Dołączył: Wed, 20 Maj 09

Napisany 18 Sierpień 2011 - 22:54

Taki sam z tymi samymi sterownikami.
Wygląda to tak:
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez szymko dnia: 18 Sierpień 2011 - 22:56


#58 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 18 Sierpień 2011 - 23:42

Zobacz postszymko, o 18 Sierpień 2011 - 23:54, napisał(a):

Taki sam z tymi samymi sterownikami.
Wygląda to tak:
image
Może przy instalacji nie potwierdziłeś, żeby "zainstalowało mimo to".
Odinstaluj sterowniki, przeczyść DriverSweeperem, zainstaluj ponownie.
Przypadkiem nie miałeś wcześniej Win7 x86?

#59 Użytkownik jest niedostępny   szymko 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4880
  • Dołączył: Wed, 20 Maj 09

Napisany 18 Sierpień 2011 - 23:49

Nie instalowałem go tylko raz, potem cały czas x64.

Zawsze zaznaczam to.
Spróbuję, jak piszesz, ale wątpię, by pomogło.

Edit:
Zrobiłem tak, jak pisałeś i bez zmian.

Macie jakieś pomysły?

Ten post był edytowany przez szymko dnia: 19 Sierpień 2011 - 00:12


#60 Użytkownik jest niedostępny   7bro 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 24
  • Dołączył: Wt, 19 Kwi 11

Napisany 23 Sierpień 2011 - 21:48

Witam kupiłem ostatnio karte Audigy 2 i mam problem bo co jakiś czas słychać trzeszczenie w głosnikach(słuchawkach)
Prosze uprzejmie o pomoc w rozwiązaniu problemu
System to Win 7 64 i kodeki do karty kx project

Ten post był edytowany przez 7bro dnia: 23 Sierpień 2011 - 21:48


  • (49 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych