Forum PCLab.pl: Sterowniki do kart dźwiękowych i muzycznych też ;) - rozwiązywanie problemów i linki - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (49 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Sterowniki do kart dźwiękowych i muzycznych też ;) - rozwiązywanie problemów i linki TEMAT ZBIORCZY

#61 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 23 Sierpień 2011 - 22:33

Zobacz post7bro, o 23 Sierpień 2011 - 22:48, napisał(a):

Witam kupiłem ostatnio karte Audigy 2 i mam problem bo co jakiś czas słychać trzeszczenie w głosnikach(słuchawkach)
Prosze uprzejmie o pomoc w rozwiązaniu problemu
System to Win 7 64 i kodeki do karty kx project
1. Zacznij od opisania trzeszczenia lub nawet je nagraj.
2. Słuchawki sprawdź na innym sprzęcie np. TV, mp3...
3. Jeśli jeszcze nie masz zmienionych kanałów przednich na tylne w opcjach kxproject, to zrób to. Będziesz musiał przełożyć słuchawki z zielonego wyjścia na czarne.
4. Odinstaluj kxproject i sprawdź inne sterowniki np. support pack.

Zdaj relację na koniec, żebym wiedział, co już zrobiłeś i jaki jest wynik działań.

#62 Użytkownik jest niedostępny   E57 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 75
  • Dołączył: Pn, 12 Lip 10

Napisany 25 Sierpień 2011 - 09:23

Zobacz postnietopyrz, o 19 Czerwiec 2011 - 01:12, napisał(a):

Link do najnowszych modowanych sterowników na bazie CMediowych (2011-05-06) do kart Xonar ST, STX, D1, DX, DS i systemu Windows 7.

Link wygasł. Czy można prosić o reupload tych sterowników ?

Ten post był edytowany przez E57 dnia: 25 Sierpień 2011 - 09:23


#63 Użytkownik jest niedostępny   szymko 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4880
  • Dołączył: Wed, 20 Maj 09

Napisany 25 Sierpień 2011 - 22:26

P17X SupportPack 2.7 vs Audigy SupportPack 3.8 do sb0090?
Używam właśnie tych drugich, bo pierwsze coś nie działały, ale brakuje mi w obecnych konkretnego menu do wejścia z tray'a.

Edit:
Teraz widzę, że to samo, ale przeznaczone dla różnych kart.
Dlaczego nie mam więc ikonki w tray'u, jak było w tych dla słabszych audigy i takiego okienka:
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez szymko dnia: 25 Sierpień 2011 - 22:29


#64 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 26 Sierpień 2011 - 01:40

Zobacz postE57, o 25 Sierpień 2011 - 10:23, napisał(a):

Link wygasł. Czy można prosić o reupload tych sterowników ?
Motyla noga! Już ich nie mam na dysku. Jeśli ktoś posiada je u siebie, proszę o wrzucenie na serwer i podzielenie się linkiem.

Zobacz postszymko, o 25 Sierpień 2011 - 23:26, napisał(a):

Teraz widzę, że to samo, ale przeznaczone dla różnych kart.
Dlaczego nie mam więc ikonki w tray'u, jak było w tych dla słabszych audigy i takiego okienka:
[im g]http://forum.gram.pl...10524175035.jpg[/im g]
Poszukaj tej konsoli w menu start.

#65 Użytkownik jest niedostępny   szymko 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4880
  • Dołączył: Wed, 20 Maj 09

Napisany 26 Sierpień 2011 - 09:54

Mam Audio Console, ale to nie to. (okienko z zakładkami)
Coś takiego:
Dodaj obrazek
Nie przeszkadza mi to, ale chciałem wiedzieć, czy te sterowniki są najlepsze i czy to normalne, że nie mam tej ikonki w tray'u i takiego menu.

Zauważyłem jeszcze coś dziwnego, że przy głośności poniżej 5% nic nie słychać.
Na audigy se niczego takiego nie było.


Edit:
Poza tym trzeszczą głośniki (bardzo, jakby coś nie było tak) przy włączaniu i wyłączaniu komputera.

Proszę o pomoc.

Ten post był edytowany przez szymko dnia: 28 Sierpień 2011 - 16:52


#66 Użytkownik jest niedostępny   7bro 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 24
  • Dołączył: Wt, 19 Kwi 11

Napisany 27 Sierpień 2011 - 16:43

Witam Zaczne od podziękowań za naprawienie usterki Nietopyrz.
Wystarzczyło zmienic wejście i pomogło, to trzeszczenie nie było ciągłe tylko co jakiś czas i znów znikało(to było raczej takie pykanie), i zastanawia mnie czy mogło to być przez mini-j. które są połączone z moją klawiaturą (tzn. klawa z wejsciami mikro i słuchawkami) bo gdy odsunąłem obudowe do te mini dotykały wejsc karty i może jakieś zakłócenia stwarzały. W każdym bądź razie problem zniknął i za to Ci wielkie dzieki:).

#67 Użytkownik jest niedostępny   kulka:) 

  • Ulala
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1537
  • Dołączył: Pt, 31 Gru 10

Napisany 28 Sierpień 2011 - 10:36

Problem wygląda tak: w menadżeże urządzeń, tam gdzie mam kontrolery wideo, dźwięku i gier, jak rozwine ten plusik to pokazuje mi że sterowniki do urzędzenia audio na high definition audio nie jest zainstalowany. Gdy odpalałem komputer to wyskakiwał mi kreator instalacji sprzętu więc zainstalowałem sterownik z płyty cd od mobo i teraz już kreator się nie pojawia ale w menadżeże urządzeń nadal pokazuje że sterownik jest zainstalowany, wszystkie pozostałe z kontrolerów są zainstalowane. Jeżeli chodzi o dźwięk to jest taki jak był zawsze czyli bardzo dobry.
Prosze o pomoc bo naprawde niewiem już co zrobić.

#68 Użytkownik jest niedostępny   ProTofik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2009
  • Dołączył: Nd, 09 Lis 08

Napisany 28 Sierpień 2011 - 12:45

http://pliki.onet.pl...decs.R2.64.html

#69 Użytkownik jest niedostępny   kulka:) 

  • Ulala
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1537
  • Dołączył: Pt, 31 Gru 10

Napisany 28 Sierpień 2011 - 14:22

Zobacz postProTofik, o 28 Sierpień 2011 - 12:45, napisał(a):



Dzięki ale nie oto mi chodziło spójrz: http://imageshack.us...8144733001.png/
ty mi dałeś uaktualnienie do realtek, a to coś innego i niewiem właśnie co, te sterowniki do których dałeś mi link zmieniam systematyczne. Jeszcze jakieś pomysły?

#70 Użytkownik jest niedostępny   szymko 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4880
  • Dołączył: Wed, 20 Maj 09

Napisany 28 Sierpień 2011 - 16:53

Zobacz postszymko, o 26 Sierpień 2011 - 10:54, napisał(a):

Mam Audio Console, ale to nie to. (okienko z zakładkami)
Coś takiego:
[im g]http://www.benchmark...nsole490(2).jpg[/im g]
Nie przeszkadza mi to, ale chciałem wiedzieć, czy te sterowniki są najlepsze i czy to normalne, że nie mam tej ikonki w tray'u i takiego menu.

Zauważyłem jeszcze coś dziwnego, że przy głośności poniżej 5% nic nie słychać.
Na audigy se niczego takiego nie było.


Edit:
Poza tym trzeszczą głośniki (bardzo, jakby coś nie było tak) przy włączaniu i wyłączaniu komputera.

Proszę o pomoc.


Widzę, że post się zakopał, a nikt nie ma pomysłu lub go nie przedstawił.

Ten post był edytowany przez nietopyrz dnia: 28 Sierpień 2011 - 20:16
Powód edycji: Nie cytujemy obrazków


#71 Użytkownik jest niedostępny   kulka:) 

  • Ulala
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1537
  • Dołączył: Pt, 31 Gru 10

Napisany 28 Sierpień 2011 - 16:57

to co ma ktoś jakiś pomysł?

Ten post był edytowany przez kulka:) dnia: 28 Sierpień 2011 - 16:57


#72 Użytkownik jest niedostępny   agent_x007 

  • Mad man with a box
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 13981
  • Dołączył: Cz, 19 Mar 09

Napisany 28 Sierpień 2011 - 17:08

kulka:) : Może chodzi o sterownik urządzenia audio, które NIE JEST kartą dźwiękową. (np. jakiś chip wbudowany w GPU, kartę TV, itp.)

szymko : Musisz poszukać pakietu instalacyjnego "diezajnerski" console panel, na stronie Creative.
Wiem, że kiedyś był on osobno do pobrania dla mojego (byłego) X-Fi Xtreme Music.
Ale z tego co patrzyłem to dla twojej karty, wszystko jest w jednym pakiecie (włącznie z panelem). Zobacz jednak, czy nie da się rozbić tego pakietu instalacyjnego (.exe) przy pomocy WinRARa. (spróbuj otworzyć pakiet WinRarem).
1) Z tym 5% miałem to samo na X-Fi i to przy oryginalnych sterach. Po prostu dostosowałem głośność programu dla tych 5% jak było trzeba i jakoś się z tym żyło.
2) Z trzeszczeniem nie wiem o co może chodzić.

Ten post był edytowany przez agent_x007 dnia: 28 Sierpień 2011 - 17:15


#73 Użytkownik jest niedostępny   szymko 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4880
  • Dołączył: Wed, 20 Maj 09

Napisany 28 Sierpień 2011 - 17:31

Co do 2), czy może oznaczać, że kupiłem wadliwą kartę?
Spróbuję znaleźć tą konsolę.

Edit:
Ściągnąłem:
Creative Console Launcher 2.61.48
Ale nie działa- nie wykrywa.

To co wyciąłem z innych sterowników nie działa.
O jakich sterownikach mówisz?
Które uważasz za najlepsze?

Ten post był edytowany przez szymko dnia: 28 Sierpień 2011 - 17:51


#74 Użytkownik jest niedostępny   kulka:) 

  • Ulala
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1537
  • Dołączył: Pt, 31 Gru 10

Napisany 28 Sierpień 2011 - 18:00

Zobacz postagent_x007, o 28 Sierpień 2011 - 17:08, napisał(a):

kulka:) : Może chodzi o sterownik urządzenia audio, które NIE JEST kartą dźwiękową. (np. jakiś chip wbudowany w GPU, kartę TV, itp.)

szymko : Musisz poszukać pakietu instalacyjnego "diezajnerski" console panel, na stronie Creative.
Wiem, że kiedyś był on osobno do pobrania dla mojego (byłego) X-Fi Xtreme Music.
Ale z tego co patrzyłem to dla twojej karty, wszystko jest w jednym pakiecie (włącznie z panelem). Zobacz jednak, czy nie da się rozbić tego pakietu instalacyjnego (.exe) przy pomocy WinRARa. (spróbuj otworzyć pakiet WinRarem).
1) Z tym 5% miałem to samo na X-Fi i to przy oryginalnych sterach. Po prostu dostosowałem głośność programu dla tych 5% jak było trzeba i jakoś się z tym żyło.
2) Z trzeszczeniem nie wiem o co może chodzić.


dzięki za odpowiedź, właściwe nieweiem co to może być, ale dlaczego niema sterownika? to co mam siętym zupełnie nie przejmować? Z drugiej strony tam był pytajnik ale jak zainstalowałem stery z cd od mobo to pytajnika już niema teraz jest wykrzyknik.

#75 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 28 Sierpień 2011 - 20:23

Zobacz postszymko, o 26 Sierpień 2011 - 10:54, napisał(a):

Nie przeszkadza mi to, ale chciałem wiedzieć, czy te sterowniki są najlepsze
Na pewno na obu zestawach sterowników sprzęt będzie tak samo brzmiał. Wybierz te, które oferują dla Ciebie lepszą funkcjonalność.

Zobacz postkulka:), o 28 Sierpień 2011 - 11:36, napisał(a):

Problem wygląda tak: w menadżeże urządzeń, tam gdzie mam kontrolery wideo
Jeśli oczekujesz pomocy, powinieneś podać podstawowe informacje. W tym wypadku fundamentem jest system i model płyty głównej. Polecam też przejrzeć pierwszy post w tym temacie.

#76 Użytkownik jest niedostępny   kulka:) 

  • Ulala
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1537
  • Dołączył: Pt, 31 Gru 10

Napisany 29 Sierpień 2011 - 11:02

Post przeczytałem, a płyta główna to mobo w moim podpisie chyba, nie?

#77 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 29 Sierpień 2011 - 12:17

Zobacz postkulka:), o 29 Sierpień 2011 - 12:02, napisał(a):

Post przeczytałem, a płyta główna to mobo w moim podpisie chyba, nie?
Może mam wyłączone wyświetlanie sygnatur albo Ty masz innego kompa lub w przyszłości ktoś będzie czytał ten post, a Tobie się zmieni konfig... trochę wyobraźni.

#78 Użytkownik jest niedostępny   kulka:) 

  • Ulala
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1537
  • Dołączył: Pt, 31 Gru 10

Napisany 29 Sierpień 2011 - 12:33

Zobacz postnietopyrz, o 29 Sierpień 2011 - 12:17, napisał(a):

Może mam wyłączone wyświetlanie sygnatur albo Ty masz innego kompa lub w przyszłości ktoś będzie czytał ten post, a Tobie się zmieni konfig... trochę wyobraźni.


:) dobrze dobrze a więc płyta główna to Asus m4a78-em ddr2 do 1200mhz, obsługuje am2,am2+ i am3. Mój system operacyjny to Windows xp prfesional 32bit sp3 (edycja specjalna). Teraz jesteś w stanie coś mi pomuc, tak jak pisałem wszystko działa, ale jednak lepiej żeby wszystko miało sterowniki. Instalowałem stery do karty dźwiękowej jeszcze raz, uaktualniłem stery od realtek ale dalej to samo, co najdziwniejsze jak wyłącze to urządzenie w menadżerze to nic się nie dziej:) wszystko gra i trąbi. To co teraz radzisz? Dalej się z tym męczyć czy zostawić?
Pozdrawiam

#79 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz 

  • praktycznie NIEOBECNY na forum
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 20244
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 29 Sierpień 2011 - 13:29

Zobacz postkulka:), o 29 Sierpień 2011 - 13:33, napisał(a):

Windows xp prfesional 32bit sp3 (edycja specjalna)
Edycja specjalna :hmm:

Odinstaluj poprawkę microsoft uaa i sterowniki, przeczyść Driver Sweeperem i zainstaluj Realtek HD Audio Driver v6.0.1.5859 for Windows 32/64bit Vista &32/64bit 7.(WHQL) ze strony producenta. Jeśli wcześniej nie instalowałeś sterowników do chipsetu, zrób to przed driverami do audio.

#80 Użytkownik jest niedostępny   kulka:) 

  • Ulala
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1537
  • Dołączył: Pt, 31 Gru 10

Napisany 29 Sierpień 2011 - 13:39

Zobacz postnietopyrz, o 29 Sierpień 2011 - 13:29, napisał(a):

Edycja specjalna :hmm:

Odinstaluj poprawkę microsoft uaa i sterowniki, przeczyść Driver Sweeperem i zainstaluj Realtek HD Audio Driver v6.0.1.5859 for Windows 32/64bit Vista &32/64bit 7.(WHQL) ze strony producenta. Jeśli wcześniej nie instalowałeś sterowników do chipsetu, zrób to przed driverami do audio.


jak odinstalować poprawkę microsoft uaa? ;)

  • (49 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych