Forum PCLab.pl: LG 32ld450-czyli TV LCD full hd jako monitor - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (33 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

LG 32ld450-czyli TV LCD full hd jako monitor dotyczy rowniez modelu LG32ld465

#21 Użytkownik jest niedostępny   Ernix 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Nd, 01 Maj 05

Napisany 02 Styczeń 2011 - 16:51

Pytanko, jak jest z podłączeniem laptopa do tego TV ??

Posiadam lapka asus ul20A, karta graf. intel gma 4500MHD :(

Czy ma znaczenie tutaj karta graficzna aby wyświetlić poprawnie obraz na TV ?

Nie mam HDMI, widziałem ze jest w tym TV wyjscie DVI podłączenie takie zadziała z moim lapkiem ?

Nie gram w gry, tylko net i filmy.

Ten post był edytowany przez Ernix dnia: 02 Styczeń 2011 - 23:08


#22 Użytkownik jest niedostępny   Bazzyl 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 782
  • Dołączył: Pt, 12 Mar 04

Napisany 03 Styczeń 2011 - 14:25

Zobacz postErnix, o 02 Styczeń 2011 - 16:51, napisał(a):

Pytanko, jak jest z podłączeniem laptopa do tego TV ??

Posiadam lapka asus ul20A, karta graf. intel gma 4500MHD :(

Czy ma znaczenie tutaj karta graficzna aby wyświetlić poprawnie obraz na TV ?

Nie mam HDMI, widziałem ze jest w tym TV wyjscie DVI podłączenie takie zadziała z moim lapkiem ?

Nie gram w gry, tylko net i filmy.


W tym modelu nie ma wejścia DVI, tylko VGA i HDMI.

U mnie przez kabel DVI-VGA działa ok w 1080p

Ten post był edytowany przez Bazzyl dnia: 04 Styczeń 2011 - 13:45


#23 Użytkownik jest niedostępny   Raiven 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 780
  • Dołączył: Nd, 19 Lis 06

Napisany 03 Styczeń 2011 - 23:04

W grafice mam DVI, więc użyłem przejściówki DVI-VGA, aby podłączyć TV, jednak wyrzuca mi komunikat "Niepoprawny format" i nie wiem o co kaman :/. W lapku mam złącze VGA i nie ma żadnego problemu. Wina lipnej przejściówki?

#24 Użytkownik jest niedostępny   rad100 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 69
  • Dołączył: Nd, 02 Gru 07

Napisany 04 Styczeń 2011 - 20:52

E tam, po co tak cudowac uzyj kabla DVI->HDMI i bedzie smigac az milo.

#25 Użytkownik jest niedostępny   Raiven 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 780
  • Dołączył: Nd, 19 Lis 06

Napisany 04 Styczeń 2011 - 21:16

Nie miałem, więc nie mogłem użyć :P. Teraz mam przejściówkę DVI-HDMI i kabel HDMI - chodzi ładnie :).

#26 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6076
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 07 Styczeń 2011 - 11:15

Zobacz postRaiven, o 04 Styczeń 2011 - 21:16, napisał(a):

Nie miałem, więc nie mogłem użyć :P. Teraz mam przejściówkę DVI-HDMI i kabel HDMI - chodzi ładnie :).



Napisz cos wiecej.
Zadowolony jestes z zakupu czy nie?

#27 Użytkownik jest niedostępny   Raiven 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 780
  • Dołączył: Nd, 19 Lis 06

Napisany 08 Styczeń 2011 - 00:40

Nie mam porównania do tamtego HP, ale ogólnie jestem "hepi" :).

W BFBC2 nareszcie przyzwoicie widzę potencjalne ofiary biegnące w oddali i lepiej się celuje przy zoomie ;D. Ale w moim starym ET to już instant fov z 90 na 110 musiałem przestawić, bo wszystko jest zbyt wielkie i szybciej się wzrok męczy jakoś. Ładnie przedstawiają się latające flaki zombiaków w L4D2... no i te KRWAWE HEDSZOTY! ;D.

Ładne kolorki w trybie obrazu Gry :). Przy wyłączonej tej opcji (czyli standardowe ustawienia TV?) zbyt duży kontrast jest wydaje mi się. Polecasz jakieś ustawienia konkretne dla uzyskania realnej (bardziej rzeczywistej) kolorystyki? Czytałem, że korzystasz jedynie z Trybu PC, jednak nigdzie czegoś takiego nie znalazłem. Ustawiłem też proporcje obrazu 1:1. Z jakiegoś dziwnego powodu przy 19:6 obraz jest jakby przybliżony i cześć pulpitu jest poza ekranem, chociaż rozdziałka jest ustawiona również na full hd ;p. A tak to nic więcej nie ustawiałem, bo nie wiedziałem nawet czy coś ruszać powinienem. Miły tryb oszczędzania energii :). W nocy włączam średnie lub maksymalne. Za dnia mniejsze, ale to zależy jeszcze od aktualnego "widzi mi się" ;).

Chciałem też porównać mojego CRT 21" HP P1130 do nowego nabytku. Niestety nie wiem czy jest możliwość (a przynajmniej nie znam jej), aby ustawić klonowanie ekranu, jednak każdy z wyświetlaczy aby miał własną rozdziałkę. Na CRT full hd wygląda komicznie ;D. Odpaliłbym jakąś gierkę i się pobawił :P. Póki co udało mi się tylko przykombinować z filmami, a dokładniej fragmovie ;D. Na CRT odpaliłem plik z kompa, a na TV z podczepionego pod niego pendrive ;). Zauważyłem, że na CRT wciąż miałem zbyt dużo niebieskiego odcienia, chociaż kiedyś już raz z tym walczyłem :P. Ale spadek płynności odtwarzania plików 720p jest zauważalny przy wyświetlaniu na raz dwóch pulpitów - 1920x1080 i 1280x1024 :E. Chociaż czasem i z samym TV podłączonym widać gorszą płynność o dziwo. Jak dobrze pójdzie, to jeszcze jutro GTX460 dorwę, ale niekoniecznie ;D. Wcześniej jeszcze muszę odpalić 3DMarka06 na starej grafie w full hd, a później na nowej grafie :). Ciekawe, jaka różnica będzie. Zahaczę jeszcze o 1280x1024. Ten TV wyświetlając taką rozdzielczość nie będzie miał wpływu na wynik w porównaniu do testu na takiej samej rozdziałce na CRT?

Co by tu jeszcze napisać... pilot mógłby jednak mieć cichsze przyciski sterowania ("szczałki") i potwierdzenia :P. Ale reszta jest niesłyszalna na szczęście.

Siedzę teraz na lapku podpiętym pod TV kablem hdmi-hdmi i wyświetla rozdzielczość full hd. Przy pomocy VGA mogłem góra ustawić 1600x1200 bodajże. Tylko przyglądając się oknu przeglądarki widzę jakby leciutko ziarnisty/rozmyty obraz, albo mi się wydaje :hmm:. Na podłączonym PC tego nie zauważyłem, wydawał się ostry jak żyleta. Jutro jeszcze przypatrzę się ;p.

Co do głośników... dadzą radę, ale nie oczekuj wyśmienitego basu ;).

Podłączyłem również mój aparat przy pomocy czinczy, ale wyświetlany obraz był masakryczny :E. Przez USB aparat nie został rozpoznany i była dupa, a hdmi w nim nie mam, aby sprawdzić :P.

No i wreszcie znalazłem sens ścią... znaczy kupowania filmów 720p (w sklepie na DVD taki znaleźć to by była porażka :E) i 1080p ;D. Muszę jeszcze tylko znaleźć jakieś fajne prv track... znaczy ekskluzywne sklepy, gdzie mogę szybko dostać popularny materiał w ekstra jakości ;D. Nie chcę płacić bez potrzeby za "szybkie wymiany", "gorące pliki" i inne, a czekanie na dostawę kilka dni nie rajcuje mnie :E.

Jakieś pytania/propozycje? :E

Ten post był edytowany przez Raiven dnia: 08 Styczeń 2011 - 00:43


#28 Użytkownik jest niedostępny   Bazzyl 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 782
  • Dołączył: Pt, 12 Mar 04

Napisany 20 Styczeń 2011 - 15:02

OK, podłączyłem teraz za pomocą kabla DVI-HDMI, ustawiłem 1080p, złącze na "PC", 1:1 Pixele i obraz z Windowsa (czcionki oraz zaznaczenia) wyglądają gożej - jakieś takie postrzępione, a gdy zaznaczę ikonę jej podpis staje się niewyraźny. Filmy oczywiście ciut lepiej, ale nie o to chodziło.
Wróciłem więc do kabla DVI-RGB.

#29 Użytkownik jest niedostępny   sensej0s 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1703
  • Dołączył: Cz, 06 Gru 07

Napisany 24 Styczeń 2011 - 21:29

Może koledzy pomogą jak ustawić ten tryb PC gdyż na kablu hdmi-dvi mam postrzępione krawędzie czego nie było dvi-dsub

#30 Użytkownik jest niedostępny   Ja avi 

  • Silkroad Online player
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2081
  • Dołączył: Wed, 14 Wrz 05

Napisany 26 Styczeń 2011 - 21:24

Mozna prosic o zdjecia z jakies konsoli w Trybie pc i bez trybu PC ?

#31 Użytkownik jest niedostępny   Raiven 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 780
  • Dołączył: Nd, 19 Lis 06

Napisany 27 Styczeń 2011 - 01:22

Zobacz postsensej0s, o 24 Styczeń 2011 - 21:29, napisał(a):

Może koledzy pomogą jak ustawić ten tryb PC gdyż na kablu hdmi-dvi mam postrzępione krawędzie czego nie było dvi-dsub

Wciskasz na pilocie Input, następnie niebieski przycisk i tam sobie w lewo/prawo wybierasz tryb PC :).

#32 Użytkownik jest niedostępny   djbuh 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 27 Styczeń 2011 - 17:43

A jak sprawuje się w roli monitora model 32LD550? Jest lepiej, gorzej, a może bez różnicy (interesuje mnie obraz i input lag) w stosunku do LD450? Interesuje mnie ten model bo aktualnie mam okazję oglądać obraz Full HD z laptopa na 42LD550 więc miałbym jakiekolwiek porównanie. Dzięki

#33 Użytkownik jest niedostępny   Sidr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 420
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 27 Styczeń 2011 - 23:37

On ma matryce matryce blyszczaca, czy matowa?

#34 Użytkownik jest niedostępny   djbuh 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 27 Styczeń 2011 - 23:50

Matryca w tym telewizorze jest matowa.

#35 Użytkownik jest niedostępny   Sidr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 420
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 28 Styczeń 2011 - 10:57

Szkoda. Troche dziwne, bo dladajac to zdjecie http://img189.images.../img5451eu.jpg/ wydawalo mi sie, ze to jest taki pol-mat. Widac odbicie kubka np. Mam w monitorze matowa matryce i tam sie nic nie odbija.

#36 Użytkownik jest niedostępny   djbuh 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 28 Styczeń 2011 - 12:31

Napisałem, że matryca jest matowa, ponieważ nie kwalifikuje się pod błyszczącą, a takie dałeś mi do wyboru. Tak, matryca jest czymś pomiędzy. Lecz jaki to ma związek z moim pytaniem, na które w dalszym ciągu oczekuję odpowiedzi?

#37 Użytkownik jest niedostępny   LukeBHite 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Wed, 19 Lip 06

Napisany 28 Styczeń 2011 - 15:11

Chłopaki, zakupiłem ten TV, ale mam problem z podłączeniem :/ Tzn po podłączeniu monitora kablem DVI - Hdmi i wybraniu trybu PC, nie mam możliwości wybrania opcji 1:1. A w opcji 16:9 obraz jest przycięty (tzn, na ekranie jest ładna czarna rameczka dookoła pulpitu). W ustawieniach karty pokazuje rozdzielczość 1920x1080 to samo po naciśniećiu info na monitorze. Ten sam problem jest na obu wejściach hdmi w TV. Co robić?

Ten post był edytowany przez LukeBHite dnia: 28 Styczeń 2011 - 15:13


#38 Użytkownik jest niedostępny   Sidr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 420
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 28 Styczeń 2011 - 17:05

Cytuj

Tak, matryca jest czymś pomiędzy. Lecz jaki to ma związek z moim pytaniem, na które w dalszym ciągu oczekuję odpowiedzi?


Czy Ty jestes myslacy?

Prosze o odpowiedz jak to w koncu jest z ta matryca. Pol-mat?

#39 Użytkownik jest niedostępny   bourne2008 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 758
  • Dołączył: Nd, 28 Wrz 08

Napisany 30 Styczeń 2011 - 21:14

Zobacz postSidr, o 28 Styczeń 2011 - 17:05, napisał(a):

Czy Ty jestes myslacy?

Prosze o odpowiedz jak to w koncu jest z ta matryca. Pol-mat?




Tak to polmat.

Zobacz postLukeBHite, o 28 Styczeń 2011 - 15:11, napisał(a):

Chłopaki, zakupiłem ten TV, ale mam problem z podłączeniem :/ Tzn po podłączeniu monitora kablem DVI - Hdmi i wybraniu trybu PC, nie mam możliwości wybrania opcji 1:1. A w opcji 16:9 obraz jest przycięty (tzn, na ekranie jest ładna czarna rameczka dookoła pulpitu). W ustawieniach karty pokazuje rozdzielczość 1920x1080 to samo po naciśniećiu info na monitorze. Ten sam problem jest na obu wejściach hdmi w TV. Co robić?



Jaka masz grafike? Bo jesli radeona to czarna ramke wylacza sie w ustawieniach Catalystow.

#40 Użytkownik jest niedostępny   LukeBHite 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Wed, 19 Lip 06

Napisany 31 Styczeń 2011 - 19:13

radka 4850, ale w catalystach tego nie widzę właśnie :/

  • (33 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych